Indikátorai vérvizsgálatok macskákban (magyarázatokkal) - szibériai macska tenyészet Rossity

Ez végzik szinte mindig. Ez lehetővé teszi, hogy becslése szerint a vérsejtek és szerezzen előzetes értékelése az általános állapota a test. Továbbá, meghatározzuk a vér jelenlétét paraziták végzett komplex OKA vért (gemobartenelly, Dirofilaria, stb)


A diagnózis, a vénás vért veszünk egy speciális kémcsőbe antikoaguláns a vérrögképződés megakadályozására és a törési kialakított elemek. Fontos pont - a szintű szakmai szakemberek képzése folytat az elemzés a kerítés egy macska vagy kutya. Ez az eljárás megköveteli, hogy bizonyos képességek. Kutatást végzett speciális laboratóriumi automata vér oldalon.

Indikátorai vérvizsgálatok macskákban (magyarázatokkal) - szibériai macska tenyészet Rossity

Lehetséges eltérések okait a normális hematológiai értékek

Hemoglobin. Növekedés: bizonyos formái Leukémia, különösen erythremia, kiszáradás. SÜLLYESZTÉS (vérszegénység): különböző típusú vérszegénység, beleértve vérvesztés.
Vörösvértestek. Növekedés: erythremia, szívelégtelenség, krónikus tüdőbetegség, kiszáradás. Leengedése: különböző típusú vérszegénység, beleértve Hemolitikus és mivel a vérveszteség.
Hematokrit. Növekedés: erythremia, szív- és tüdő elégtelenség, kiszáradás. Leengedése: különböző típusú vérszegénység, beleértve hemolitikus.
ESR. Növelése: gyulladás, mérgezés, fertőzés, parazita fertőzés, tumorok, hematológiai rosszindulatú betegségek, vérveszteség, trauma, sebészeti beavatkozás.
A leukociták. Növelése: gyulladásos folyamatok, mérgezések, vírusfertőzések, parazitafertőzések, vérzés, trauma, allergiák, daganatok, mieloid leukémia, limfocitás leukémia. Feszültségcsökkentő: akut és krónikus fertőzések (ritka), májbetegség, autoimmun betegségek, a hatások bizonyos antibiotikumok, toxinok és citotoxikus gyógyszerek, sugárzás betegség, aplasztikus anémia, agranulocitózis.
A neutrofil granulociták. Növekedés: gyulladás, mérgezés, sokk, vérveszteség, hemolitikus anémia. Feszültségcsökkentő: vírusos fertőzések, az expozíció bizonyos antibiotikumok, toxinok és citotoxikus gyógyszerek, sugárzás betegség, aplasztikus anémia, agranulocitózis. Fokozott száma szúrt neutrofilek, mielocitákra megjelenés: szepszis, rosszindulatú betegségek, mielogén leukémia.
Eosinophilek. Növelése: allergiás reakciók, túlérzékenység, parazitafertőzések, tumorok, hematológiai betegségek.
Basophilek. Növekedés: hematológiai betegségek.
Limfociták. Növelése: fertőzések, neutropenia (relatív növekedés), a krónikus limfocitás leukémia.
A monociták. Növelése: krónikus fertőzések, daganatok, krónikus monocitás leukémia.
Mielocitákra. Detektálás: a krónikus myeloid leukémia, akut és krónikus gyulladás, szepszis, hemorrágiás sokk.
RETIKULOITSITY. Növekedés: vérveszteség, hemolitikus anémia Csökkentés: aplasztikus anémia.
Eritrocita átmérője. Növelése: B12 és folsav vashiányos vérszegénység, májbetegség. Leengedése: vashiány és a hemolitikus anémia.
A vérlemezkék. Növelése: mieloproliferatív betegségeket. Feszültségcsökkentő: akut és krónikus leukémia, májcirrózis, aplasztikus anémia, autoimmun hemolitikus anémia, trombocitopéniás purpura, szisztémás lupus erythematosus, rheumatoid arthritis, allergiák, toxicitás, krónikus fertőzések.A legfontosabb diagnosztizálását az kóros állapotokat okoznak az állatnak. A tanulmány a vérszérum lehetőséget nyújt, hogy értékelje a bizonyos enzimek aktivitását a szervezetben, ezáltal lehetővé értékelni, nem csak mi szervek érintettek, hanem súlyosságának megítélésére a kóros állapotot. Emellett enzimek során vér biokémiai vizsgált száma szubsztrátok és zsírok, valamint az elektrolitok (ásványi anyagok, feloldjuk plazma) szérumban. Az átfogó értékelést az állapotban a test végző biokémia egy fontos lépés.
Diagnózisra, a vénás vért venni egy speciális cső, amelyek használata lehetővé teszi, hogy „visszaszerezni” a vér szérum. Vért veszünk éhgyomorra! És biztos, hogy folytat orvosi eljárásokat.
Fontos pont - a szintű szakmai szakemberek képzése folytat az elemzés a kerítés egy macska vagy kutya. Ez az eljárás megköveteli, hogy bizonyos képességek. Fontos, hogy tiszteletben tartja a szállítási feltételek elemzések a laboratóriumban. Lefolytatott vizsgálatok speciális laboratóriumi biokémiai vér oldalon.

Indikátorai vérvizsgálatok macskákban (magyarázatokkal) - szibériai macska tenyészet Rossity

Lehetséges eltérések okait a normális biokémiai mutatók

Glükóz. Javítása cukorbetegség, pajzsmirigy-túlműködés, Cushing-kór, beadása glükokortikoidok, a stressz, pankreanekroz. Leengedése: inzulinómát, az inzulin-hypoadrenocorticism.
Összes fehérje. Javítása krónikus gyulladásos betegségek, autoimmun betegségek, hematológiai betegségek paraproteinemic kiszáradás. Feszültségcsökkentő: nefrotikus szindróma, enteritis, hasnyálmirigy-gyulladás, égési sérülések, vérzés, éhezés, hypovitaminosis, szívelégtelenséget, ödémát, a rák.
Albumin. Lásd Összesen fehérje.
Globulin. Növelése: akut és krónikus gyulladásos folyamatok, a rák, az autoimmun betegségek, a trauma, miokardiális infarktus. Feszültségcsökkentő: rák, krónikus gyulladások, allergiák.
RN. Ami számít, az nem csak a vér pH, hanem lúgos tartalék. Megnövekedett vér-pH és növeli lúgtartalékot jelzik alkalemii és metabolikus alkalózis, például elvesztése miatt a kloridok hányás és hasmenés. Giperventillyatsiya könnyű, mivel a gyorsított megszüntetését CO2, ami légzési alkalózis. Csökkenti a vér pH és csökkenti a lúgtartalékot jelzik acidózist és metabolikus acidózis. Metabolikus acidózis oka a hasmenés, veseelégtelenség, felhalmozódása ketontestek (acetonemia), adagolása bizonyos gyógyszerek (kalcium-klorid, metionin, szalicilát), felesleges mennyiségű tejsav képződése során a nehéz és hosszú ideig tartó fizikai aktivitás. A respirációs acidózis okoz gipoventillyatsiya tüdő, növekedése miatt a vérben CO2 koncentráció.
Lipidek. Növelése: hypothyreosis, Cushing-kór, a cukorbetegség, a hasnyálmirigy-gyulladás, gipoprteinemiya eredményeként veseelégtelenség és betegségek a gyomor-bélrendszer, beadása glükokortikoidok, májbetegség, vysokolipidnaya diétát.
Koleszterinszintet. Lásd lipideket.
Kreatinin. Növelése: károsodott vesefunkció.
Karbamid nitrogén. Növelése: veseelégtelenség, csökkent vizeletkiválasztás, az emésztést és a felszívódást a bélben a nagy mennyiségű fehérjét, láz, kiszáradás, akut máj-disztrófia. Leengedése: cirrhosis.
BILIRUBIN KÖZVETLEN (áthaladt a máj). Növelése: hepatitis, cirrhosis, májrák, a máj disztrófia.
Konjugált bilirubin (nem ment át a májban, kötetlen). Növekedés: hemolízis, B12 vitaminhiány.
Az amiláz. Növelése: pancreatitis, veseelégtelenség, Cushing-kór.
Kalcium. Növelése: hiperparatiroidizmus, a megnövekedett kalciumbevitel, hypoadrenocorticism, pajzsmirigy diszfunkció, veseelégtelenség, a tumor, tályog, túladagolása D-vitamin és egyes diuretikumok. Feszültségcsökkentő: hypoparathyreoidismus, azotémia, hipoalbuminémia, D-hypovitaminosis, éhezés, enteritis, elégtelen bevitt kalcium, elégtelen besugárzási, veseelégtelenség, krónikus májbetegség, hasnyálmirigy-gyulladás, Cushing-kór, bevezetésével Ca-kötőanyagok (például nátrium-citrát), hiperfoszfatémia.
Foszfor szervetlen. Növelése: veseelégtelenség, mellékpajzsmirigy-elégtelenség, D-hypovitaminosis. Feszültségcsökkentő: elégtelen bevitt foszfor és a takarmány, hiperparatiroidizmus, cukorbetegség.
Mágnes. Növekedés: veseelégtelenség, csökkent pajzsmirigyműködés, diabéteszes acidózis. Feszültségcsökkentő: idült bélgyulladás, hyperthyreosis, aldoszteronizmusban.
VAS. Leengedése: Kevés a vas bevitele élelmiszerekből vagy megsértve a felszívódását.

tenyészet szibériai macskák, szibériai cicák szibériai fajta, magyar szibériai macska