Izoprinoszinnal - használati utasítást, értékelés, analógjai és felszabadulású formák (tabletták 500 mg) a hatóanyag

Ebben a cikkben, akkor olvassa el a használati utasítást a gyógyszer izoprinoszinnal. Van hozzászólások látogatók - a felhasználók a gyógyszer, valamint véleményeket az orvosok használatában jártas izoprinozin a gyakorlatban. Nagy kérés aktívan hozzá saját véleménye a készítmény segítségével, vagy nem segít a gyógyszer, hogy megszabaduljon a betegség, ami észleltek szövődmények és mellékhatások nem lehet a gyártó által állított az összefoglalóban. Izoprinozin analógok jelenlétében a rendelkezésre álló szerkezeti analógjai. Használja az influenza kezelésére, herpesz, a HPV (humán papilloma vírus), valamint más, a hideg okozta betegségek felnőttek és gyermekek, valamint a terhesség és szoptatás alatt.Izoprinoszinnal - immunstimuláló gyógyszer vírusellenes hatású. Izoprinoszinnal - szintetikus purinszármazék komplexet tartalmaz immunpotenciátor aktivitást és a nem-specifikus antivirális hatást. Visszaállítja a limfociták működésének immunszuppresszió körülmények között, megakadályozza aktivitásának csökkenése a limfocita sejtek hatása alatt glükokortikoidok, normalizálja a felvétele timidin. Izoprinoszinnal van egy stimuláló hatása az a citotoxikus T-limfociták és a természetes ölősejtek, a T-szuppresszor funkcióját, és a T-helper sejtek növeli a termelését IgG, interferon-gamma, interleukin (IL) -1, és az IL-2, csökkenti a kialakulását gyulladáskeltő citokinek - az IL-4 és az IL-10, potencírozza a kemotaxist a neutrofilek, monociták és makrofágok.

Drug mutat in vivo vírusellenes aktivitást a vírusok elleni Herpes simplex (herpes simplex vírus), citomegalovírus és a kanyaró vírus, a vírus T-sejt limfóma 3. típusú poliovírus, influenza A és B, echovírus (enterotsitopatogenny humán vírus), encephalomyocarditis és a ló agyvelőgyulladás. A mechanizmus a vírusellenes hatása szempontjából izoprinoszinnal gátlásával kapcsolatos virális RNS és digidropteroatsintetazy enzim replikációjában vesz részt néhány vírus, vírus fokozza depressziós limfocita mRNS-szintézist, amely kíséri bioszintézisének gátlása a virális RNS és transzlációját virális fehérjék, a termelés növekszik limfociták vírusellenes tulajdonságait interferon alfa és gamma.

Amikor a kombinált kinevezése fokozza a hatását alfa-interferon, vírusellenes szerek, aciklovir és a zidovudin.

Lenyelés jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. Inozin gyorsan metabolizálódik egy ciklusban, jellemző purin nukleotidok alkotnak húgysav. Választódik ki a vizeletben változatlan formában, és metabolitok 48 órán át. A összesítés nem figyelhető meg.

 • influenza kezelésére és más akut légúti vírusos fertőzések;
 • által okozott fertőzések Herpes simplex vírus 1, 2, 3 és 4: labiális és a genitális herpesz, herpeszes keratitis;
 • övsömör, bárányhimlő;
 • fertőző mononukleózis okozta az Epstein-Barr-vírus;
 • citomegalovírus fertőzés;
 • kanyaró, súlyos;
 • humán papillomavírus: a gége papilloma / hangszálak (rostos típus), a HPV fertőzés a nemi szervek, mind a férfiak és nők, a szemölcsök;
 • molluscum contagiosum.


Tabletta 500 mg.

Használati és adagolási utasításokat

A tablettákat étkezés után, kevés vízzel.

Az ajánlott napi adag felnőtteknek és gyermekeknek 3 éves és idősebb (súlya 15-20 kg) 50 mg / kg testtömeg 3-4 osztott dózisban, hogy egy átlagos felnőtt - 6-8 tabletta naponta, a gyermekek számára - 1/2 tabletták 5 kg testtömeg naponta.

Súlyos fertőzések a dózis növelhető egyenként legfeljebb 100 mg / kg testtömeg naponta, osztva 4-6 dózisban. A maximális napi dózis felnőttek számára 3-4 gramm naponta, korú gyermekek 3 éves és idősebb - 50 mg / kg per nap

A kezelés időtartama az akut betegségek felnőtteknél és idősebb gyermekek 3 éves és idősebb általában 5 és 14 nap. A kezelést kell folytatni, amíg a eltűnése a klinikai tünetek és további 2 napon már a tünetek hiányában. Ha szükséges, a kezelés időtartama növelhető egyénileg orvos felügyelete mellett.

A krónikus visszatérő betegségekkel Felnőtteknek és gyermekeknek 3 éves és idősebb kezelést kell folytatni többfogásos 5-10 nap szünetet a recepción 8 napon belül.

A fenntartó kezelés dózis csökkenthető, hogy 500-1000 mg naponta (1-2 tabletta) 30 napig.

Ha herpesz fertőzött felnőttek és gyermekek esetében 3 éves és idősebb gyógyszer előírt 5-10 nappal a tünetek megszűnése tünetmentes időszak - 1 tabletta 2-szer naponta 30 napig, hogy csökkentsék a visszaesések számának.

Amikor a HPV-fertőzés felnőtt gyógyszer előírt 2 tabletta napi 3 korú gyermekek 3 éves és idősebb - 1/2 tabletta per 5 kg / testtömeg naponta 3-4 részre osztott dózisokban 14-28 napon monoterápiában.

A visszatérő genitális szemölcsök felnőtt beadott hatóanyag 2 tabletta napi 3 korú gyermekek 3 éves és idősebb - 1/2 tabletta 5 kg / testtömeg naponta 3-4 részre osztott dózisban, vagy önmagában, vagy kombinációban sebészeti kezelés 14-28 napig, majd háromszoros ismétlés ez persze időközönként 1 hónap.

 • hányinger, hányás;
 • gyomortáji fájdalom;
 • viszketés;
 • fejfájás, szédülés, gyengeség;
 • álmosság, álmatlanság,
 • polyuria;
 • ízületi fájdalom;
 • súlyosbodása köszvény.
 • urolithiasisban;
 • köszvény;
 • aritmia;
 • krónikus veseelégtelenség;
 • Év alatti gyermekek három éves (testtömeg 15 kg);
 • a gyógyszerre túlérzékenységet.

Alkalmazása terhesség és szoptatás

Biztonsága izoprinoszinnal terhesség és szoptatás idején nem állapították meg, ezért az a gyógyszer nem ajánlott.

2 hét után izoprinozin kezelésére ajánlott húgysav vérszérum és a vizelet. 4 hét után havonta célszerű elvégezni ellenőrzése máj- és veseműködés (aktivitása transzaminázok, kreatinin, húgysav).

Szükséges, hogy a vércukorszint húgysav vérszérumban hozzárendelésénél izoprinozin kombinációban gyógyszerek, amelyek fokozzák a húgysav vagy készítmények megsértése veseműködés.

Hatásai a gépjárművezetéshez járművek és irányítási mechanizmusok

Nincs konkrét ellenjavallatok tekintetében Járművezetés vagy gépek és felszerelések ellenőrzése.

Egyidejű alkalmazása immunszupresszív szerek csökkenthetik a hatékonyságát izoprinoszinnal.

Xantin-oxidáz inhibitorok és uricosuriás szerek (beleértve a diuretikumokat) hozzájárulhat növeli a kockázatot húgysavszint a vérszérumban szedő betegek izoprinoszinnal.

Analógokat gyógyszer izoprinoszinnal

Szerkezeti analógjai a hatóanyag: