Izoprinozin - A készítmény leírása

Latin neve: izoprinoszinnal

A tulajdonos a forgalmi engedély: regisztrált TEVA Pharmaceutical Industries Ltd. (Izrael) készült Lusomedicamenta-Sociedade Tecnica Farmaceutica (Portugália)Izoprinozin - A készítmény leírása

Képek a gyógyszer „izoprinozin” hordoz szoktató jellegű. A gyártó nem tájékoztatnak a változás csomagolás.

Utasítás a gyógyszer használatát izoprinoszinnal (izoprinoszinnal)

Izoprinozin - release formája, szerkezete és csomagolás

A tabletták fehér vagy csaknem fehér, hosszúkás alakú, bikonvex alakú, enyhe amin szag, a jel az egyik oldalon.

[TAVASZI] Mannit - 67 mg Búzakeményítő - 67 mg Povidon - 10 mg Magnézium-sztearát - 6 mg.

10 db. - hólyagok (2) - csomagok karton.
10 db. - hólyagok (3) - csomagok karton.
10 db. - hólyagok (5) - csomagok karton.

A tabletták fehér vagy csaknem fehér, hosszúkás alakú, bikonvex alakú, enyhe amin szag, a jel az egyik oldalon.

[TAVASZI] mannit, búzakeményítő, povidon, magnézium-sztearát.

10 db. - hólyagok (2) - csomagok karton.
10 db. - hólyagok (3) - csomagok karton.
10 db. - hólyagok (5) - csomagok karton.

farmakológiai hatások

Az immunrendszert serkentő készítmény vírusellenes hatású. Izoprinoszinnal - szintetikus purinszármazék komplexet tartalmaz immunpotenciátor aktivitást és a nem-specifikus antivirális hatást. Visszaállítja limfocita funkció immunszuppresszió körülmények között, növekszik a lakosság blasztogenezist monocitikus sejtek stimulálja expresszióját membrán receptorokhoz felületén T-helper sejtek, megakadályozza, hogy a-aktivitás csökken, limfocita sejtek hatása alatt glükokortikoidok, normalizálja a felvétele timidin. Izoprinoszinnal van egy stimuláló hatása az a citotoxikus T-limfociták és a természetes ölősejtek, a T-szuppresszor funkcióját, és a T-helper sejtek növeli a termelését IgG, interferon-gamma, interleukin (IL) -1, és az IL-2, csökkenti a kialakulását gyulladáskeltő citokinek - az IL-4 és az IL-10, potencírozza a kemotaxist a neutrofilek, monociták és makrofágok.

A gyógyszer mutat in vivo vírusellenes aktivitást vírusok elleni Herpes simplex, citomegalovírus és a kanyaró vírus, vírus T-sejt limfóma humán III-as típusú, poliovírus, influenza A és B, echovírus (enterotsitopatogenny humán vírus), Equine Encephalitis vírus és az encephalomyocarditis. A mechanizmus a vírusellenes hatású izoprinozin gátlásával kapcsolatos virális RNS és az enzim digidropteroatsintetazy replikációjában vesz részt az egyes vírusok. Javítja elnyomja a virális mRNS-szintézist limfociták kíséretében a elnyomása bioszintézisének virális RNS és transzlációját virális fehérjék, a termelés a limfociták növeli az alfa- és gamma-interferonok antivirális tulajdonságokkal.

Amikor a kombinált kinevezése fokozza a hatását alfa-interferon, vírusellenes szerek, aciklovir és a zidovudin.

farmakokinetikája

Lenyelés jól felszívódik a gyomor-bél traktusban. Cmax hatóanyag a plazmában határozzuk meg 1-2 óra elteltével.

Gyorsan metabolizálódik. Metabolizált analóg endogén purin nukleotidok a húgysav képződését, N-N-dimetil-amino-2-propranolon metabolizálódik N-oxid, és a p-atsetamidobenzoat - az O-atsilglyukuronida. Nem tárt felhalmozódása a gyógyszer a szervezetben.

T1 / 2 3,5 óra az N-N-dimetil-amino-2-propranolona és 50 perc - gőz-atsetamidobenzoata. A vesén keresztül ürül. Megszüntetése a hatóanyag és annak metabolitjai kiválasztódnak előfordul 24-48 órán belül.

Az adagolás a gyógyszer izoprinozinA tablettákat étkezés után, kevés vízzel.

Az ajánlott napi adag felnőtteknek és gyermekeknek és idősebb vozraste3 (súlya 15-20 kg) 50 mg / kg testtömeg 3-4 részre osztott dózisokban (felnőtteknek - táblázat 6-8 / nap a gyermekek számára -. Of 1/2 fülre. 5 kg testtömeg / nap).

Súlyos fertőzések a dózis növelhető egyenként legfeljebb 100 mg / kg testtömeg / nap, osztva 4-6 dózisban. A maximális napi dózis felnőttek számára 3-4 g / nap a gyermekek számára - 50 mg / kg / nap.

A kezelés időtartama az akut betegségek felnőttek és gyermekek általában 5-től 14 nap. A kezelést kell folytatni, amíg a eltűnése a klinikai tünetek és további 2 napon már a tünetek hiányában. Ha szükséges, a kezelés időtartama növelhető egyénileg orvos felügyelete mellett.

A krónikus visszatérő betegségekkel felnőttek és gyermekek, a kezelést addig kell folytatni, többfogásos 5-10 nap szünetet a recepción 8 napon belül.

A fenntartó kezelés dózis csökkenthető, hogy 500-1000 mg / nap (1-2 táblázat.) 30 napig.

Ha herpesz infektsiivzroslym és gyermekek beadott gyógyszer 5-10 napig, amíg a tünetek megszűnése tünetmentes időszak - 1 tab. 2-szer / nap 30 napig, hogy csökkentsék a visszaesések számának.

Amikor papillomavírus infektsiivzroslym gyógyszer előírt 2 pi. 3-szor / nap naponta, gyermek - 1/2 fülre. 5 kg / testtömeg / nap 3-4 részre osztott dózisokban 14-28 napon monoterápiában.

A visszatérő genitális kondilomahvzroslym gyógyszer előírt 2 pi. 3-szor / nap, gyermek - 1/2 fülre. 5 kg / testtömeg / nap 3-4 részre osztott dózisokban, vagy önmagában, vagy kombinációban sebészeti kezelés 14-28 napig, majd háromszor ismétlési sebességgel az említett időközönként 1 hónap.

Méhnyakdiszplázia kapcsolódó humán papillomavírus kinevezett 2 lapot. 3-szor / nap, 10 napig, majd egy hasonló természetesen végezzük 2-3 napig intervallum 10-14.

gyógyszerkölcsönhatások

Egyidejű alkalmazása immunszupresszív szerek csökkenthetik a hatékonyságát izoprinoszinnal.

Xantin-oxidáz inhibitorok és uricosuriás szerek (beleértve a diuretikumokat) hozzájárulhat növeli a kockázatot húgysavszint a vérszérumban szedő betegek izoprinoszinnal.

Alkalmazás izoprinozin terhesség alatt

Biztonsága izoprinoszinnal terhesség és szoptatás idején nem állapították meg, ezért az a gyógyszer nem ajánlott.

A gyermekeknél

Ellenjavallatok: 3 éves kor alatt a régi (tömeg 15-20 kg).

Izoprinozin - mellékhatások

A mellékhatások előfordulási gyakoriságát a kezelés után van besorolva a WHO szerint irányelveket: gyakori (≥1%, <10%), иногда (≥0.1%, <1%).

Az emésztőrendszer: gyakran - hányinger, hányás, gyomortáji fájdalom, átmeneti növekedését transzamináz és alkalikus foszfatáz a vérplazmában; Néha - hasmenés, székrekedés.

Bőrreakciók: gyakran - viszketés.

A idegrendszer: gyakran - fejfájás, szédülés, gyengeség; Néha - álmosság, álmatlanság.

A húgyúti rendszer: ritkábban - polyuria.

Részéről a váz- és izomrendszer: gyakran - ízületi fájdalom.

Egy metabolizmus: gyakran - növelik a köszvény, növekvő koncentrációjú karbamid vérplazmában.

Feltételeiről, valamint előkészítése izoprinozin

List B. A gyógyszer kell tartani elzárva a gyermekek, száraz, sötét helyen a hőmérséklet nem magasabb, mint 25 ° C Élettartam - 5 év.

Javallatok izoprinozin

- influenza kezelésére és más akut légúti vírusos fertőzések;

- által okozott fertőzések Herpes simplex vírus 1, 2, 3 és 4: labiális és a genitális herpesz, herpeszes keratitis;

- övsömör, bárányhimlő;

- fertőző mononukleózis okozta az Epstein-Barr-vírus;

- citomegalovírus fertőzés;

- kanyaró, súlyos;

- humán papillomavírus: a gége papilloma / hangszálak (rostos típus), a HPV fertőzés a nemi szervek, mind a férfiak és nők, a szemölcsök;

- Molluscum contagiosum.

Vigyázat, ha kap izoprinozin

2 hét után izoprinozin kezelésére ajánlott húgysav vérszérum és a vizelet.

Krónikus adagolás után 4 hét minden hónap célszerű végezni ellenőrzése máj- és veseműködés (transzamináz aktivitás vér plazma kreatinin, húgysav).

Szükséges, hogy a vércukorszint húgysav vérszérumban hozzárendelésénél izoprinozin kombinációban gyógyszerek, amelyek fokozzák a húgysav vagy készítmények megsértése veseműködés.

Hatásai a gépjárművezetéshez járművek és irányítási mechanizmusok

Nincs specifikus ellenjavallatok.

Jó napot! Lányok fáj ez a kérdés: a lányom 2 év, ha a vírus felvette, mi van a takony jön hét eltelte otitis és köhög. Nincs nekik (azaz fúvóka) nem veszi. Sem érszűkítő vagy sóoldatokkal (akvalor, Physiomer), sem Fearon (viferon, Grippferon stb). Az orvos nekünk ilyen elhúzódó fúvóka (a középfülgyulladás és köhögés), antibiotikumok (flemoksin soljutab) és izoprinozin. Itt vagy a háttérben antibiotikumok vagy izoprinozin maga segít. De én tényleg nem szeretem, hogy ő is immunstimuláns. Ie lényegében egy gyermek immunrendszerét kell kialakítani. És a kezelt immunstimuláns nem igazán tetszik. Másrészt, ha t ...