Javaslatok és trükkök élező

Javaslatok és trükkök élező

Minden modern kamera egy nagyon gyors és pontos autofókusz rendszer. Akkor miért a gyártók is, hogy fényképészeti eszközök és kamera optika kézi fókusz és csinálni oly módon, hogy az adminisztráció volt a lehető legkényelmesebb legyen? A lényeg az, hogy gyakran a tanács dönthet úgy, hogy állítsa be a fókuszt nem a kívánt objektumot fényképezni. Ha vannak nagy tárgyak az előtérben, és azt szeretné, hogy adja át a maximális mező a háttérben, a kamera valószínűleg nem neked. Továbbá, manuális fókusz van szükség, hogy az egyéni képeket.Világító és kontrasztos felvételek is játszanak nagyon fontos szerepet. Ha a keret gyenge világítást vagy az előtér és a háttér is keverednek kontraszt nélküli különbségek, a kamera egyszerűen nem ismeri fel a háttér és előtér. Az autofókusz rendszer a legtöbb esetben alapul kontrasztos szegéllyel tárgyak között.

fókusz hiba akkor fordulhat elő, ha a felvételt a ködben, amikor fotózni a víz felszínén, vagy a hatalmas kiterjedésű homokdűnék. Ezekben az esetekben jobb, ha használja a kézi fókuszt.

A másik probléma, autofókusszal - ez az, ami ahhoz vezethet, hogy a rossz objektumot, amit akar. Például, ha a felvétel üvegen keresztül egy kerítés vagy ág fa fókuszálni tud egy közeli tárgyra. Az ilyen helyzetekre, sok kamera van autofókusz limiter, ami azt diktálja, a kamrát, ahol a különböző távolságok dolgozni. Szóval lehet kikapcsolni a kamerát, hogy összpontosítson közel, se túl távol tárgyakat. Mégis, ugyanakkor a valószínűsége hiba van mentve. Az ideális megoldás - manuális fókusz.

AF gyakran próbál kapaszkodni a legfényesebb objektum. Ez lehet a probléma bármilyen stílusban operatőr, de ha a vezetés forgatás vadon élő állatok, ez a hiányosság tönkre sok egyedi kereteket. Emellett vannak olyan helyzetek, amikor az alany még nem jelent meg a kép, de pontosan tudja, hogy hol jelenik meg. Köszönöm előre a fókusz egy bizonyos helyre, és várjon, ha ez a hely lesz egy tárgy érdekes számunkra. Ezt alkalmazzák a sportfotózásban: verseny, motocross, jogging, Peugeot a hatodik, és így tovább ..

Előre is, amelynek célja, hogy segítse a fókuszt és a forgatás a vadon élő állatok és madarak. Például így lehet eltávolítani a repülő madarak.

Mikor kell használni a manuális fókusz

Lövés a leveleken keresztül, a fű és fa ágai hozzon létre egy csomó akadályokat. A téma nem kerül gyakran elfoglalja a fő része a kép, nem lehet a kontraszt. Automation is jól dönteni, hogy mit összpontosítani fű sokkal fontosabb, mint a képek a madár.

mozgó tárgyak

Sok mozgó objektumok nehézséget okozhat automatizálás. Előfókuszáló AF zárva egy adott ponton lehetővé teszi, hogy várjon, amíg a tárgy a kívánt zónában.

Amikor az egérrel az autofókusz a horizonton, a mélységélesség nem maximalizálható.

szokatlan történetek

Amikor létrehoz egy kollázs képeket vagy HDR-élesség manuálisan. Az a tény, hogy amikor overlaying fotók különböző expozíció minden egyéb tárgyakat azonos élességet.Mivel a hangsúly manuálisan élet View mód

Sok kamera dedikált gombbal becslésére mélységélesség (DOF). Abban az esetben, SLR fényképezőgépek, amelyek optikai keresővel, a kép sötét annak a ténynek köszönhető, hogy a membrán lezárja és még sok fény áthalad nagyon kicsi. Az egyetlen módja, hogy valamit - az, hogy az Élő nézet módban.

1. A fényképezőgép beállításait tartalmazza élet View üzemmódban.

2. az épület váz és az objektív lelet kapcsoló «AF / MF» ( «A / M»). Lefordítani helyzetbe «MF» ( «M»).

3. A téglalap jelenik meg, amely meghatározza a terület bővítése. A navigációs billentyűvel mozoghat, hogy a kívánt területre, ahol azt tervezik, hogy összpontosítson.

4. Zoom gomb skála teszi a növekedés 5 alkalommal. Nyomja meg újra, hogy növelje a keret 10-szer.

5. Fordítsa a fókusz gyűrűt lehet pontosan beállítani a fókuszt.

6. Most akkor egy képet.

A szokásos módon a manuális fókusz

Az alábbiakban egy olyan módszert, összpontosítva, amikor megfigyelés a keresőn keresztül.

1. Kapcsolja ki a kamerát «MF» ( «M») módban. Ring a változások gyújtótávolság, válassza ki a kívánt látómező.

2. Az exponáló gomb félig történő lenyomása és tartsa ebben a helyzetben.

3. határozottan tartsa a kamerát, és forgassa az élességállító gyűrűt.

4. Ha az élesség kerül az egyik jelek, gyakran központi, elindul kiemelve. Az ikon megjelenik a keresőben, jelezve, hogy az élesség indukálja.

Manuális fókusz makrofotózást

Minden kamerák képes összpontosítani rövid távolságokra. Leggyakrabban ez a funkció függ a lencse, de feltételezzük, hogy használ makró objektív. Mindenesetre, a makro jobb a manuális élességállítást. Macro-világ gazdag és változatos, mint a nagy világban. Ebben is vannak nehéz helyzetben.

forgatás elvileg nem különbözik attól, amit már fentebb leírtuk. Szükséges, hogy kézi fókusz üzemmódban, épít egy keretet zár a fókuszt és a kép. Egy kis különbség az, hogy néha sokkal könnyebb elkapni a megfelelő fókusz előre-hátra mozgó az egész kamera. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy sok lencse korlátozódnak minimális fókusztávolság.

Meghatározása végtelen fókusztávolság

Végtelen fókusztávolság - ez a meghatározás hatótávolság, lövöldöznek egy mélységélesség érdekében lehet beszerezni. Hiper távolság függ a fókusztávolság a kamera. Aperture részben hozza befolyásolja a mélységélességet. Minél nagyobb a rekesznyílás értéke, annál nagyobb a mélységélesség.

Mélységélesség nem egyenletesen oszlik el, tekintettel a fókuszpontot. Egyharmadát az éles terület közelebb van a fotós, hogy összpontosítson a pontot, és kétharmada egy pontot. Ha elsősorban a horizonton (végtelen), akkor kétharmados mező fog veszni.

Az alábbi táblázatok szemléltetik a függőség a végtelen fókusztávolság a rekesz és a fókusztávolság a lencse. A figyelembe vesszük, és a szenzor mérete. Egy táblázat ezeket az adatokat a APS-C mátrix, és a második egy teljes képkocka.

Alkalmazási példa

Képzeljük el, hogy a kamera egy APS-C érzékelővel. Tehát az első tábla megjelenés. Fókusztávolság - 24 mm. Rekesz - 11. táblázat Amint az látható, hogy hiperfokális távolság 2, 74 méter. Ha a tárgy található a parttól 2,74 méter, összes objektum található távolság fele lesz látható élesen.

Végtelen fókusztávolság, m - a fényérzékeny szenzor APS-C méretű

Javaslatok és trükkök

A fókusz kézi beállítása, nagyon nehéz megszerezni. Ahhoz, hogy a legpontosabb eredményt, meg kell, hogy folyamatosan gyakorolni. kell gyakorolni szabályait követve, így nem kell képezni. Ha látási problémák, meg kell kalibrálni a keresőben rövidlátás és a távollátás az emberek.

Ahhoz, hogy konfigurálja a kamerát a látás egy adott személy kell használjon állványt. A lencsét kell irányítani egy nagy tárgyat. A rendszer segítségével a autofókusz, a hangsúly, és nézzen a keresőbe. A csúszka mozgatásával állítsa be a képet úgy, hogy egyértelmű.

Gyakorlat hangsúly már állt a szokásos módon, a keresőbe néz. Meg kell próbálnia, hogy összpontosítson a különböző érzékelők. Ebben az esetben meg kell, hogy a képek ugyanazon faj. Így lehet összehasonlítani a képeket.

Focus Life View mód, hogy jobban teljesítenek, felmászik a fényképezőgépet egy állványra. Helyezzük a kamera előtt semmilyen tárgyat a végtelen fókusztávolság és állítsa be a tízszeresére növekszik, amelynek a középpontban.

Végezze el az automatikus fókusz és állítsa a fényképezőgépet manuális fókusz módban. Most akkor a fókusz beállításához. Ez fókuszálási módszer akkor hasznos, ha a fényképezés gyenge fényviszonyok mellett is. Akkor összpontosítani egy fényes objektumot, majd állítsa be a fókuszt mozgatva a kívánt objektumot.