Jellemzői termesztése paradicsom palántákat az otthoni

Válogatás a palánták

Kertészek gyakran vitatkoznak, amely a paradicsom magokat kalmasabbak hajtások otthon. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a tökéletes paradicsom palántákat, amelyek neveltük saját helyén, míg mások inkább vásárolni kész anyag. Természetesen a második lehetőség alkalmas azok számára, akik először úgy döntött, hogy növekszik a palánták saját. Szintén kész palánták jobb választani, ha azt tervezi, tenyésztési új fajták a paradicsom nem tesztelt.Jellemzői termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Az ültetési anyag által választott azok kertészek akik meg akarják menteni. Ez a változat esetében indokolt, amikor az ember már azonosította sikeres fajták. Továbbá, ez az anyag jellemzője a hasonlóság. A tulajdonságai tárolják átlagosan 7 éve.

Kiválasztása a palántákat, emlékeznünk kell arra, hogy minden fajta paradicsom 2 csoportra osztjuk:

 1. Meghatározó - gyümölcs a szezon elején és a nő egy bizonyos magasságig.
 2. Nedeterminantnye - így a növény egész szezonban, és bokrok is nagyon magas.

magágykészítés

Ahhoz, hogy a termesztés paradicsom palántákat volt sikeres, a magokat kell készíteni előre. Ezt az eljárást végzik szó 2 nappal ültetés előtt. Először meg kell választani a jó minőségű, egészséges palántákat. Ennek ellenőrzéséhez meg kell venni a tartály, amely félig tele van vízzel. Itt kell önteni a szemek paradicsom. Ezek a magok, hogy lebegnek, üresek. Ezek nem alkalmasak palántanevelés. Hogy miután egy ilyen vizsgálat nem keverednek fajták, akkor érdemes használni egy pár darab géz, amely bekerül az eljárás után a paradicsom magokat.

Jellemzői termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Ültetési anyag kell arról, fertőtleníthető. majd ázni további duzzadás céljából. Emiatt a palánták lesz egészséges és szívós, ami garantálja a jó termés a paradicsom. Ahhoz, hogy kezelni zornyshek ideális kálium-permanganát oldattal. Főzzük meg kell önteni egy pár szem por egy kis tartályba meleg vízben. Víz kell vásárolni külön lila árnyalat. Palántákat öntjük tartályba, és állni hagyjuk 25 percig.

Mentesíteni szemes paradicsom behelyezzük egy másik tartályba meleg tiszta víz. Itt a magokat kell megduzzadnak. Ez az eljárás tart átlagosan 10 óra. Természetesen, a duzzanat, a régi magok lenne szükség legalább 12 órán át. Arról van szó, ültetési anyag gyűlt össze több mint 3 évvel ezelőtt. Mellesleg, ebben az esetben javasoljuk a speciális szerekkel. Ezek növelik a magok csírázását, valamint előkészítése során a paradicsom palántákat esetleges kedvezőtlen körülmények között.

Egyes kertészek járulékosan edzett palánták. Ők fel az áztatott szemes egy zsákba, és tegye őket a hűtőbe egy pár napig. Egy ilyen módszer biztosítja a csírázást és a növekedést az ellenállás az ültetési anyag.

Ha azt tervezi, hogy használja a vásárolt vetőmag paradicsom, magágykészítés nem szükséges. Ez vonatkozik a palántákat, gyűjtöttük az előző szezonban. Csírázik jól anélkül, hogy további stimuláló kezelések.

Mit kell készülni növekvő hajtások?

Először is, ki kell választani a megfelelő alapozót. A legtöbb szakértő javasolja a hagyományos földet a kertben. Itt kell hozzá egy kis üvegház föld, humusz és a tőzeg. Más tapasztalt kertészek inkább, hogy készítsen saját virágföldet. Ehhez szükséges:

 • azonos mennyiségű tőzeg, SOD föld és komposzt;
 • 5 g szuperfoszfát, kálium-szulfát és karbamid.

Jellemzői termesztése paradicsom palántákat az otthoni


Ha valamilyen okból nincs lehetőség, hogy készítsen egy ilyen keveréket, meg lehet vásárolni kész talajt a boltban. Megfelelő alapozó megvásárolhatók minden virágbolt.

Persze, ültetés előtt virágföld kell tisztítani. Nem szabad elfelejteni, hogy ez nem vonatkozik a megvásárolt föld. Ezzel az eljárással kezeli a fertőzések elkerülése érdekében a palántákat, és hogy elkerüljék a támadást a különböző kártevők. Jellemzően, a keverék támadható termikus kezelést a legegyszerűbb lehetőség kell tekinteni a készítmény összetétele az őszi, majd távolítsa el egy hideg szobában. Télen a talaj promorznet.

Meg kell készülni előre a jövőbeli tároló palántákat. Így egyre nagyobb paradicsom optimálisan alkalmas műanyag poharakba vagy fából készült dobozok. Értékesítése ma bemutatott egy speciális tartályban egy kis sapka, képesek létrehozni egy üvegházhatás. Ezzel a kialakítással csemete termesztés nagyban leegyszerűsödik.

Akkor előnyben részesítik a különleges tőzeg tabletta. Tehát szükség van, hogy készítsen néhány műanyag pohár egy kis lyuk az alján. Kapacitás pochvosmesi félig töltött, majd azokat áztatott tőzeg tabletta csírázott szemek paradicsom. Amikor az első hajtások, szükség van hozzá egy kicsit a talaj. Ennek köszönhetően a módszer a jövőben hajtások nem kell merülni. és ez nagyban megkönnyíti a termesztés paradicsom.

Amikor palánták ültetése?

 1. És fél héttel a megadott időpontban.
 2. Az ajánlott időszak.
 3. Másfél hét múlva a kijelölt időben.

Nem szabad elfelejteni, hogy a szúrás paradicsom nőtt a lakásban, hogy jobb később. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a lakás megvilágítás és a hőmérséklet jelentősen eltér a feltételeket teremtett az üvegházban.

A folyamat az ültetés

Jellemzői termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Először is fel kell tenni a talajt a tartályba, és enyhén be kell nedvesíteni. Ezután meg kell, hogy egy kis lyuk. Ezek mélysége nem haladhatja meg a 0,7 cm-t. Ha a terv növekvő paradicsom egy fadobozban, a lyukak közötti fenntartásának szükségességét a távolság 2-3 cm. Ha a különleges kis doboz vagy műanyag poharak vetési, az egyik tartályból elegendő 1-2 magok. Ezt követően meg kell önteni egy kicsit a talaj tetejére. További öntözés nem szükséges.

Ha friss magok a palántaneveléshez használunk, a lyuk mélysége legyen 1,5 cm.

Ha a magokat nagy doboz, majd később szeretné swordplay. azaz ülő palánták különálló tartályokban. Ilyen eljárás lehet kezdeni, amikor a növény lesz legalább 3 teljes lemez, azaz körülbelül 30 nappal az ültetés után.

Szükséges, hogy készítsen néhány közönséges műanyag poharak. A maguk idejében kell tennie a kis lyukak lefolyni a víz. Ha ez nem történik meg, a folyékony stagnál, ami vezet a fejlődés a gomba.

Készül csésze tele talajt enyhén tömöríteni. Ezt követően, a csíra óvatosan eltávolítjuk a dobozból. A gyökér gondosan kell prischipnut, és hozott egy új tartályt.

Care palánták

Ahhoz, hogy a jó termés a paradicsom, akkor különös figyelmet kell fordítaniuk az ellátás palántákat.

 • Jellemzői termesztése paradicsom palántákat az otthoni
  ültetés után egy konténer magok ki kell terjedniük. Ezzel létrehoz egy üvegházhatás, ami javítja a csírázást. Fa ládák kell terjednie átlátszó fóliával vagy üvegből;
 • tartályt helyezzük megvilágított szoba hőmérséklete rendszert körülbelül 20-24º C;
 • amíg az első hajtások tartósan meg kell távolítani a fedelet, vagy fólia kondenzátum;
 • öntözésére a talaj kell használni a permetező meleg vízzel.

Kelés után fedél vagy fóliával eltávolítjuk. Egy héttel később, a hőmérséklet lehet egy kicsit kisebb. 18º C elegendő lesz. Ebben az időszakban, akkor különös figyelmet kell fordítani a magas minőségű világítás. Ennek köszönhető, hogy a palánták erős lesz egyenes szára. Öntözés kell mérsékelt. Így a talaj megnedvesítjük, mert kiszárad.

Miután a növény lesz egy pár kiváló minőségű levelek, meg lehet kezdeni termékeny. Ezekre a célokra, akkor a legjobb választani szerves trágya.

Ültetés előtt a palántákat a kertben kell megkeményedik. Így a kapacitás elviselni több órát az erkélyen. Minden nap a keményedés alatt kell egy kis növekedés. Ez az eljárás indul egy héttel a kiültetés előtt.

Csemeték ültetése a veteményeskert

Kezdés ültetés paradicsom palántákat lehet a május második felében. Dönthet úgy, hogy meghatározza az optimális időszakban. Elég, hogy vegye figyelembe az éghajlati viszonyok a térségben.

Jellemzői termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Fontos, hogy válasszon egy jó hely. A legjobb, hogy részesítsék előnyben a helyszínre, ahol a korábban termesztett hagyma, sárgarépa vagy uborka.

Ültetés előtt, növényeket kell öntözni bőségesen. Ez segít elkerülni a károkat a gyökerekhez. Ahhoz, hogy a jó termés, magról csomagolja a film. Emiatt sikerül megvédeni hajtásokat hirtelen fagy. A jövőben csak akkor kéri lazítás talaj, műtrágyázás, öntözés és időben harisnyakötő.

 1. A magról nem kell tartani az állandóan nedves talajt. paradicsom hajtások tűri szárazság.
 2. Túl magas hőmérséklet és a hiánya világítás hátrányosan befolyásolhatja a minőséget a palántákat.
 3. Otthon, akkor nem szükséges, hogy nő a paradicsom fajták, amelyek nem ellenálló nyújtás.
 4. Nem szabad ültetni a magokat túl korán.
 5. Ültetés előtt a hajtások kell megkeményedik.

paradicsom palántát termesztése nem igényel speciális ismeretekkel otthon. Index - meghatározni az időzítése vetőmag és ültetésre palánták a veteményeskert.