Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

Az esküvő hívták az egyik legfontosabb és legjelentősebb esemény az ember életében. Egy új család, kiterjesztett rokon. Minden nemzet történelmileg bizonyos szokások társított ezen a napon. Kaukázusi esküvői hagyományok sem kivétel. Ez a téma igen kiterjedt, hiszen minden régió és a nemzet jellemzi saját, egyedi szokások. Ez az, amit megbeszéljük ezt a cikket.Kaukázusi esküvő: fotó és leírás vám-

Nyomás alatt, számos natív kaukázusi esküvői hagyományok egyre alkalmazkodtak a modern társadalomban, egy részük nem is feledésbe merült. És ez a jelenség nem nevezhető fiatal generáció szeszély. Sok oka van annak, hogy miért az egykor gyönyörű esküvői Caucasian elveszti az ízét. Az a tény, hogy az ősi hagyományokat gondosan megőrzött többnyire vidéki lakosok idős korban. Míg a fiatalok egy jobb élet és jobb lehetőségek tolódik a városi területeken, ami a saját beállításokat. Ami azt a tényt, a házasság, ez még mindig az egyes kultúrák megbecsült hagyományos tabuk, különösen a vidéki területeken.

Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

Például anyatejjel táplált anya fiú és lány nem tud létrehozni egy szövetséget. Elsőbbséget élveznek azok a nyugdíjasok. A család első hozzámegy az első fiát vagy lányát, majd engedélyt kap a kiskorúak. Ezek és sok más hagyományok még mindig át a szülők a gyerekek. De ugyanakkor számos rituálék már nem veszik figyelembe a fiatalabb generáció. Egy másik fontos érv az, a magas költségek a szervezet a hagyományos esküvő. Például sok a kaukázusi népek, például avarok, azeriek, Lezgins és mások úgy döntöttek, hogy végezzen felváltva két ünnepségek: az első, az oldalán a menyasszony, majd - a vőlegény. Vendégek száma rendszerint több száz.

Az esküvő előtt, és minden ment szigorúan elkülönítve. Ebben az esetben a férfiak ünnepelte létre egy új család a vőlegény házába, és a nők - a házban a szülők a menyasszony. Az a személy, hogy vegye feleségül a lányt borította sűrű fátyol az egész ünnep. Menyasszony mutatja az összes vendég csak a második napon, miután egy külön ünnep, és természetesen, miután a nászéjszakán. Idővel, a hagyomány alakult ki egy kicsit. Mostanáig azonban számos régióban szervezett két fesztivál. Tehát ez egy nagyon költséges művelet, és emiatt sokan visszautasítják egy ilyen nagyszerű ünnepe. Ugyanakkor, a kulturális örökség még mindig tisztelte az ifjú, miközben megőrzi a lényegét. Teljesen kaukázusi hagyományok esküvők soha nem megy el. Egyszerűen képes alkalmazkodni a modern társadalomban, amely bemutatja a jellemzői a nemzet, amelyhez tartozik a menyasszony és a vőlegény. Még azután is, több száz éves, leszármazottai gondosan át utódaikra töredékek ősi szokásokat.

Szokatlan esküvői szertartások és ünnepségek

Kaukázusi esküvő már régóta híres egyedi ízét. Azonban van bennük, és valami szokatlan. Például egyéni eltitkolása lakodalomban külön családi ünnep, a rokonok és a többi vendég a vőlegény és a menyasszony. Az események általában tartanak különböző otthonok. Egy fiatal pár nap alatt az ünneplés nem kell látni a lehetőségeket. E szokások vannak különbségek közöttük függően a terep.

Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

Ez az út hagyományosan kaukázusi esküvői kezdődik. Vám továbbra is foglalkozik az esemény a jövőben a feleség férje házában. Ezen a ponton van a fő szabály, amely minden bizonnyal tartani. Menyasszony arcát bevonandó útján vastag szövet, amely a hagyomány szerint, megvédi azt a hatását sötét erők irigység és a szemmel verés. A vőlegény házához későbbi feleségével biztosnak kell lennie abban, hogy adja meg a jobb lábbal, és az első lépés, meg kell törni bent csészealj. Mielőtt ezt a műveletet az otthoni küszöb nyomvonal szilárdan juh bőre.

Esküvői kiállítás és arról, hogy összekapcsolják a lehetséges?

A nyugati kaukázusi népek esküvők több, mint egy színpadi show műsor, és nehéz elképzelni, hogy olyan házas még ősei. Minden intézkedés ünnepségek nagyon látványos, és egy határozott jelentése van. Szinte az összes kaukázusi esküvői fotó, amely látható a cikkben, egyesült egyetlen szokás. Vele, sőt, kezdődik az ünnepség. Ez, természetesen, a megjelenése a fiatalok. Főbb adatok az ünnepség, bemegy a terembe, hogy viharos taps a vendégeket, akik szívesen azok állandó. Ebben a déli emberek hagyománya van a zenével kapcsolatos. Ha az ünnepségen hallottam „Vagzaly” hangok, az azt jelenti, hogy hamarosan ott lesz a menyasszony és a vőlegény. Nincs olyan ember, aki szerette a dallamot. Ez egy egyedülálló szépségét. Ez a hagyomány megtiszteltetés nemzetek évszázadok óta.

Kellemes rituális egy ünnepi esemény

Kaukázusi esküvők nagyon színes és gazdag történet. Például a kívánságait a jólét és az anyagi jól fej fiatal lezuhanyozott édesség és érmék, hogy az élet édes és gazdag. Továbbá, ha a menyasszony elfogadottnak tekintendő egy új család, a fiatal képesek látni, valamint a nyugdíjba ugyanabban a szobában. Ez a művelet akkor tekinthető a kezdete egy közös élet a házastársak.A végső hatás egy sor kaukázusi népi szertartások teljes feloldását korlátozások és tilalmak kivetett ifjú közben lakodalomban. Például ezentúl nincs szükség elrejteni a kíváncsiskodó szemek, valamint a rokonok mindkét oldalon. Most Hoops minden joguk megvan, hogy együtt legyenek.

Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

Ajándékok a menyasszony és a vőlegény

Kaukázusi esküvő - egy ünnep tiszteletére a fiatal, aki egy új egyesület, de általában nem aktívan részt vesz számos ünnepségeken. Mostanáig ez kötelező, hogy tartsák tiszteletben a hagyomány, amely érinti a kölcsönös ajándékok a családok, akik kapcsolatban házasság révén a gyermekek. Természetesen az ajándékokat több mint szimbolikus. Például a fele a férfi oldalán a család egy fiatal feleség tanítja meleg kötött zokni természetes gyapjúból. Az ókorban, a menyasszony tényleg elkészítéséhez szükséges indítottuk kézzel és önállóan. Ez az ajándék egy szimbólum a jó képességek a fiatal úrnője kézimunka.

Felkészülés az ünnepi esemény

Szervezése a kaukázusi esküvő elkészítésével kezdődik. Hagyományosan, az ünnep dátumát nevez közeli rokonok, mint általában, a szülők a vőlegény. Természetesen ez is figyelembe véve a kívánságait, ami a menyasszony családja. Korábban minden tevékenysége volt a rutin. Például, ha a ruha került sor a tavasz, majd az esküvő is sétáltunk az ősszel. A mai napig, az időkeret kissé eltolódott. Celebration, mint általában, tartanak a nyáron. Korábban, a dátum, hely és egyéb részleteket tettek, hogy tárgyaljon a szülők a gyermekek ismerete nélkül. Nos, ez a helyzet nem fogadja el a modern társadalom, hanem azért, mert az egyéni szinte eltűnt.

By the way, a menyasszony szülei, hogy lánya csak egy hónappal az esküvő után. De, persze, képes kommunikálni a rokonok a vőlegény, és akin keresztül kapják hírek a fiatal család. Ez a hagyomány figyelhető meg ezen a napon sok esküvő.

Bride emberrablás: hogyan egy ilyen szertartás?

Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

Esküvő a kaukázusi stílusa hasonlít a többi népi rítusok. Ez, természetesen, a elrablását a menyasszony. Ez a hihetetlen szépségű és egyedi színezés a következő. A menyasszony az esküvő előtt, mint általában, néhány napig, elrabolták, és viszik a vőlegény szülei. A ház körül a fiatal aggodalmak, kitüntetések és kiváltságok mindenféle, hogy ő nem volt minden vágya, hogy visszatérjen hazájába.

Vőlegény jár ebben a Rite, mint egy bátor ember. Előfordul, hogy az esküvői költségek nélkül lopás. Ezután a vőlegény a menyasszony háza körül a rokonok és barátok. Ez a szimbólum az egységét és kohézióját a nemzetség, a következetesség és az erőt. Ezután a lány hez hozomány. Egyes régiókban emberrablás lánya szülei házába úgy vélik, egy kis dolog, hogy jöjjön létre egy hasonló jellegű szertartás megváltás. Ez jobban tiszteletben megnyilvánulása viszonylag fiatal apa és az anya.

A menyasszony nem nevet, hogy miért történik ez?

Ami a jövőt illeti, a fiatal feleség, akkor ez a kaukázusi házasság nem fogadja el, hogy vicc, és hívja őt, hogy részt vegyenek bármely versenyeken. Végtére is, ez jelenti az alázat és a szerénység. A Kaukázusban, nagyon tisztelettudó a nőknek. Tánc a fiatal joga csak az idősebb generáció a férfiak, akik rokonok mindkét oldalon. A hagyomány úgy tartja lezginka végrehajtását. Bár más táncok is fontosak során az ünnepségen.

Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

A vendégek az ünnepségen

Kaukázusi esküvő, mint általában, jellemzi a jelenléte nagyszámú vendég. És ünnepelni jöhet egyáltalán valaki. Ha ő nem egy rokon vagy barát, akkor áll fenn bizonyos ajándék az ifjú. Ez a hagyomány alakult ki, amikor az emberek falun él, és volt egy csomó rokonok. Ha történetesen diadalt, az volt a szokás, hogy meghívunk mindenkit. És amikor valaki elfelejtette felhívni, hogy tele van súlyos és hosszú távú haragot. Ezért igyekeznek elkerülni a hasonló hibákat.

Kaukázusi gratulálok egy esküvő: akarnak a fiatalok? Mi pirítós vendég válasszam?

Egy különleges hely között az egész sorozat szertartások veszi, természetesen, a lakoma. Amikor az összes vendég össze az asztalfőn ült a vőlegény a menyasszony, azt mondják pirítós és szavalni hagyományos kaukázusi gratulálok az esküvő. A legfontosabb szavak és tanítások hallottam, főleg a szülők mindkét oldalon. Bár a bölcs tanításait ilyen ünnepség van jelen részesedése humor. A szülők általában hajlandóak megérteni a boldogság a pár együtt marad, raktárból erőt és türelmet, hogy készítsen egy életen át a szeretet, és tedd be a saját gyermekei, unokái és látni, hogy tudja teljes mértékben igaz bölcsesség. Szintén pirítós hasonló tartalommal mondani idősebb rokonok. Egy különleges hely egy hatalmas tábla által nyújtott nagyszülők, és talán a szülők. Miután mindegyik született, és amely továbbra is a jövőben a gyerekek.

Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

A példázat az esküvő

Között a pirítós és gratulálunk gyakran hallott és kaukázusi példázat egy esküvőre. Általános szabály, hogy van egy mély értelme és a bölcsesség az élet. Például egy diák megkérdezte a bölcs uralkodó, hogyan sikerül tartani a békét saját állapotát. Azt mondta a srác, hogy ha dühös, az emberek a saját nyugodt, és fordítva. Továbbá kifejtette, hogy a kormányzó és az emberek mindig egy egységet képez. Szóval, az egyik megnyugtató a másik, és fordítva. Mélyebb értelme ezt a példázatot, hogy a család nagyon hasonlít az állam. Ezután meg kell emelni a poharat ez a módszer megfelel a béke és a nyugalom, az új egység a társadalom.

Tartozékok szertartások

Tartozékok kaukázusi esküvők hasonlóan hasonló jellemzőkkel rendelkező más nemzetek, kivéve talán a ruhák a fiatalok számára. Hagyományosan, a leendő férj és feleség jelenik meg minden szertartás kapcsolódik közvetlenül az esküvő színes népviseletek. Az utóbbi időben azonban ez a gyakorlat egyre kevésbé tiszteletben ifjú. Esküvői tuple amely két tucat gép, néha további szép lovakat. És az autók, lovak és hagyományosan díszített szalagokkal, virágokkal és egyéb esküvői kellékek, mint a.

Kaukázusi esküvő, a hagyományok és szokások

Végül egy kis

Kaukázusi esküvő - ez egy hihetetlen kaleidoszkóp szép régi rítusok és szokások, amelyek befolyásolják az ízét. Valószínűleg legalább egyszer az életben, mindenki köteles megy egy ilyen ünnepélyes esemény. Kétségtelen, hogy a benyomások az ünnepség marad a memória az elkövetkező években.