Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

Mountain kaukázusi, otthon számos különböző nemzetiségű. Oszétok, csecsenek, azeriek, Dagestani, örmények, abházok stb Mindez a nemzeti sokszínűség létrehozott egy egyedülálló kultúra, amely a különböző hagyományok, szokások és rituálék. Egy hatalmas szerepet az életében egy kaukázusi férfi játszik a nap a házasság. Kaukázusi esküvő - nagyszabású események ünnepli nem kevesebb, mint három napig várnak a vendégek vidám tánc, hangos zene, pazar lakoma, ősi szokások.Jellemzők hagyományok esküvőkön kaukázusi

Van néhány megkülönböztető jegyei a kaukázusi hagyományok esküvők, megkülönbözteti őket a többi nemzet.

  • Esküvői rejtőzik. Az ókorban, nem nézi, mi a menyasszony és a vőlegény volt az oka a kaukázusi ünneplésre, nem fogadta el, hogy jelen legyen együtt az esküvőn. A fiatalok általában a mulatozás bújtak egymáshoz, ünnepli a diadalt a rokonai között és a barátok, ahogy csak beállta előtt a nászéjszakán. Ez az egyéni társul világos elhatárolása a férfi és női társaságot.

Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

  • A házba belépve jegyese. Egy igazán figyelemre méltó esemény kaukázusi esküvők menyasszony területére belépő, a vőlegény házába. Ő teljesen elrejtette az arcát, hogy elkerülje a szemmel verés és a gonosz szellemek nem zavarja az új család. A küszöb borította báránybőr, át a lány mindig a jobb láb, törés kis tál - azt hitték, hogy ez hozza a boldogságot, és segít elkerülni a további harcok közös életüket.
  • Ölelést. Mielőtt nyugdíjba a jegyes, a menyasszony volt, hogy átölel a család több tagjával. Először megölelte kisfiú (vagy lány vette a babát a karjaiban) - szimbolikus rítust feltéve elsőszülött hím. Ezután következett a nagymama is - az idősebb nő családja.
  • Ez az élet a kaukázusi lány egy új otthon édes volt és kényelmesen, a vőlegény anyja helyezi a szájába mézet, majd lezuhanyozott neki mindenféle édesség, érmék, rizs. Ábra szimbolizálja bőség, a termékenység, a jólét.

Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

  • Nászéjszakán. Miután az összes szertartások jegyese találkozó telt el, úgy kísérték a szobába, ahol a találkozó felelős a kaukázusi ünneplésre. Ettől a ponttól kezdve a pár tekinthető hivatalosan házas. Is fut „a korlátozások feloldása”, amely lehetővé teszi, hogy újra fiatal látni a rokonok, barátok: közben ünnepségek kellett rejteni őket.
  • A következtetés a menyasszony a folyóba. Vidéki hagyomány, amelynek célja, hogy kaukázusi lány nem húzta a víz alá a víz, amíg tárcsázza azt gazdálkodás. Ahogy halad: Nő táplálják a folyó, akkor az ember dob víz egy darab kenyér, a zene, a résztvevők énekelnek. A tűz után a kenyeret.
  • Ajándékok. Ajándékozás egymástól kaukázusi család - egy szükséges hagyomány előírja bizonyos megvalósítási módok ajándéka. Például, a menyasszony volt köteles minden ember kaukázusi vőlegény családja meleg zokni - ajándék, mondván, hogy ő egy jó háziasszony.

Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

A nagyvárosokban sok a hagyományok kaukázusi ünnepélyek változtak, vannak új, érdekes részleteket. Például, ha egy lány az esküvő előtt ünnepelték az emberek egyedül, most már minden más volt: a fiatal nők fele nem csak azokban az ünneplés a Kaukázusban, hanem egy esélyt, hogy keressen egy szerető. Lányok komolyan készül az esküvőre a barátjával - hímezni zsebkendők, ruhák, míg a férfiak készít okos mondatok nyerni a szív tetszett a hölgyek.

Miután a fiatal férfiak cserélt udvarias, mint egy jel a szimpátia a fiatalember küld egy közelebbi pillantást kezeli a lányt, de nem maga, hanem egy közvetítőn keresztül. Ha szimpátia kölcsönös, az azonos közvetítő továbbított saját hímzett zsebkendő. Az ajándékok cseréje kezdetét jelentette a szerelem és annak esetleges folytatásáról.

Társkereső a Kaukázusban

Mielőtt partnerkereső tartott a menyasszonyt választása. Korábban egy fiatal lány úgy döntött, a vőlegény szülei, lehet, hogy hosszú kinevezése előtt az esküvő napján, mert gyakran a jövő házastársak, hogy a mérkőzés, miközben ők még gyerekek - az 12 éves korban. Fontos szerepet játszott a jó közérzet, a szülők és a társadalomban elfoglalt, lánya egészségét. Most a fiatal kaukázusi férfiak függetlenül tudja választani a menyasszony, de szimbolikusan is kérni szülői engedéllyel, és csak akkor küldi matchmakers.Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

Udvarlás több szintből áll:

  • Kinevezés időpontja kaukázusi üzletember. Mishandled férfi a család a jövő házastárs találkozott a család a menyasszony, hogy be az érkezés napja matchmakers, így megjelenésük mindig tisztában, és gondosan előkészített neki.
  • Az első partnerkereső. A kijelölt napon vendég érkezik a kaukázusi vőlegény - rendszerint egy közeli férfi rokon (apa, testvér vagy nagybácsi), megbecsült ember a falu, valamint a közvetítő, aki ismeri mind a családok. A vendégek ülnek az asztalnál, ők örömmel fogadja a menyasszony apja néhány közeli rokonok. Miután beszélgetések elvont témák matchmakers folytassa a fő célja az ő látogatása - kérelmet a kéz és a szív egy kívánatos nő.

Amikor először megérkeztem matchmakers döntött, hogy nem fogadja el. Az apa azt mondja: „Meg kell gondolni, hogy beszéljen a közeli rokonok, véleményét kérje ki a lányát. Hamarosan választ adni. "

  • A második példát. Következő udvarlás végezzük nagyobb léptékben, felkészülés túl komolyan - gazdag ember asztaláról, a résztvevők száma a folyamat már. Matchmakers fogadta melegen, meghívott az asztalra, kezdetben ismét kommunikálni elvont témákat. Amikor eljön az ideje, hogy beszéljünk a helyzet, a közvetítő azt kéri, hogy a család vének döntött. Ekkor a fejét a kaukázusi menyasszony családja találkozik egy áldás.

Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

A szertartás az udvarlás befolyásolhatják a kulturális jellemzők egy adott nemzetiség élők a Kaukázusban. Hagyományosan, a közelgő esküvő kijelölt időpontban a szülők, akkor esett a vállára a leendő férj és maradt, bár most figyelembe kell venni és tiszteletben tartják a véleményét kaukázusi menyasszony. Korábban tartott tavaszi udvarlás és esküvő játszott az őszi aratás után, de ez a szokás eltűnt, helyébe egy meleg nyári esküvők.

Továbbá, miután az üzletember megoldott kérdések a látogatók számát, hogy a közelgő ünnepe a költségek (monetáris oldalról veszi a vőlegény). Általában kaukázusi ünnepségek jön egy hatalmas vendégek száma - rokonok, még a legtávolabbi, barátok, haverok. Ha a jövőben házastársak elfelejtette meghívni egy, azt minden joga megvan, hogy bűncselekmény komolyan. Néha lehet, hogy megfeleljen bárki idegenek lesznek szívesen, ha egy tisztességes ajándék elkövetők kaukázusi ünneplésre.

Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

Vannak olyan esetek, hogy a ruha nem sikerül, a menyasszony megtagadja a fiatalember. Aztán lehet dönteni egy trükkös cselekmény, lopás, kaukázusi menyasszony. Együtt a barátokkal egy ember ellopja a Nő, hozza haza, minden módon megpróbálta rábeszélni, hogy maradjon, ígéretes ajándékok és kényelmes életet. Még ha egy lány nem akarja, hogy legyen a feleségem, nincs más választása, hogy egyetértenek: a menyasszony tiszteletére minősül romlott, ha ő töltötte az éjszakát a férfi házában.

A szokás ünneplő 2 esküvők

Ünnepség esküvők a Kaukázusban, mint általában, két napig tart, és így tovább. Korábban úgy ítélte meg ugyanakkor ünnepli a két - az egyik ház a jövő házastárs, melyen az emberek mindkét oldalon, a másik - a menyasszony házához, ahol egy nő jött. Ez lehetővé teszi, hogy mindenki jól érzik magukat, és a női fele lehetett szórakozni anélkül, hogy komoly felügyelet az emberek.

Most a nők tettek szert nagyobb szabadságot a férfiakkal szemben, az ünnep lehet együtt tartani, de a hagyomány, a szülők bűnösök ünnepségek nem tett, hogy jelen legyen az esemény során, így nem volt szokás a két kaukázusi esküvők: az első szimbolizálja a búcsú szülők szerették a lánya, ő megy egy hétig mielőtt a fő ünnepségek. Gyűjtsön rokonok jegyese, jöjjön a menyasszony és a vőlegény, ez egy szórakoztató séta.

Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

Aztán egy héttel később, a nap a hivatalos házasság, séta rokonok tettes ünnepe. A szülők jegyese fizetni hozomány, koszorúslányok végezze hozománya, díszíteni a házat, ő költözött férjével. Emiatt elkülönítés, a két hős az ünnepség ünnepli az esküvő, de most, hogy pénzt takarítanak meg, nem ritka, hogy rendezzenek közös ünneplés a Kaukázusban, ahol az emberek jönnek a rokonok mindkét oldalon.

Kaukázusi menyasszony - a kép a tisztaság és szerénység

A Kaukázusban van egy kultikus tisztelet a nők, de a nők elvárják, hogy viselkedjenek megfelelően. Kaukázusi menyasszony - egy modell, a szépség, a szerénység, az ártatlanság. A lány, aki feleségül hagyományait hegymászók során az ünneplés kell viselkednie csendben, szinte nincs beszéd, enni és inni egy kicsit, arca gyakran borított fehér ruhával. Ellentétben az európai esküvő, ahol a menyasszony aktívan részt vesz az ünnepségen, ott valószínűleg egy nagy hős alkalmából esküvői dekoráció.

Kaukázusi esküvő - a hagyományok és szokások, pirítóst, video

Egy másik érdekes tulajdonsága a kaukázusi ünneplés, szokatlan magyar nép - alatt ünneplés nem hangzik el a „keserű” Ezen túlmenően, a csók a nyilvánosság nincs összhangban a kép a kaukázusi menyasszony és a legfiatalabb személy kell érinteni a szeretett, mielőtt a nászéjszakán. Szintén a rendezvény ideje alatt, vagy a viccek elfogadhatatlan szabadságjogok tekintetében a kaukázusi hős az alkalmat.

Lezginka zene és tánc esküvőkön kaukázusi

Az esküvő a Kaukázusban, mint általában, gyakran kíséri egy vidám, energikus élő zene, a vendégek étkezési, ének, tánc néptánc, ideértve mindenekelőtt ami lezginka. Ez egy gyors dance kaukázusi ember, ami biztos, hogy legalább egyszer, de az állomás diadal vendég - egy ember viselkedik, mint egy sas, egy nő -, mint egy hattyú. A menyasszony is joga van a tánc, de csak meghívás után egy idősebb rokon.

Kaukázusi pirítós egy esküvőn

Az ünnepség alatt a Kaukázus, hogy mondjuk egy csomó pirítós a kívánságait fiatal házastársak. Gyakran jelent példázatot, használati metaforikus állítások. Kezelése a pirítóst, hogy a vőlegény, meg kell dicsérni, mindenekelőtt a bátorság, kitartás, erő. Dícsérve a menyasszony, hangsúlyozzák a szerénység, a takarékosság, a szépség, az alázat. Az ünnepség a násznép viselkednek hangosan az a meggyőződés, hogy még több boldogságot az ifjú.

Körmenet ifjú

Esküvői menet ifjú is összesen 20 gép. Drivers viselkednek hangos - Honking figyelmeztetni szól skálán örömteli esemény. Az első autó hajtott egy bankár: a vezető kifizeti a váltságdíjat a folyosón, hogy bárki, aki leáll vele, még a hétköznapi járókelő. A második gép megy elkövetők kaukázusi ünneplésre. A harmadik szerencsés szőnyegek, amelyek szét előtte a menyasszony, úgyhogy a lábát az aszfalton.