Kaukázusi esküvő hagyományait a Kaukázus

De, mint az esküvő került sor a különböző részein a Kaukázus:

1. Esküvői Ingus

A fiatalok nem csak szórakoztat, de ez is egy hely Smotrin, helyszín kiválasztása menyasszonyok és vőlegények. Az esküvő volt ünneplés nem csak a család és a rokonok, hanem a aul fiatalok. Utolsó előre elkészített erre az eseményre: lányok hímzett zsebkendő, varrt ünnepi viseletben, a fiatalok jött zseniális rejtvények, találós kérdések, közmondások beszélni a lányok a „zoahalol” - „üzletember”. Az esküvő az ifjú elfogadta a lány szeretett közvetítőn keresztül (fiúk, nők) édesség, keksz, pénz. Ilyen módon fejezte ki, hogy ő az érzéseit és a hozzá fűzött reményeket. Ha a fiatalember volt egy lány, mint ő, viszont át neki két zsebkendő (saját és mások), és a végén a XIX. Küldtem és a cigaretta. Ezek a jelzők jelképezik az elején, hogy ismerős, amelyek ezt követően eredményezhet partnerkereső. Ha a ruha általában végzik a téli vagy kora tavasszal, az esküvő leggyakrabban színre ősszel, miután a terepmunka. Az idő az esküvő a vőlegény családja, figyelembe véve a készségét az esküvő és a menyasszony rokonai.Felkészülés egy esküvő Ingus

Az esküvő, mindkét fél arra készül magát, mint ünnepelt mind a vőlegény és a menyasszony. A házban a vőlegény esküvői játszott három nappal a házban a menyasszony - egy. A Ingus, ellentétben a csecsenek, a menyasszony, hogy közvetlenül a vőlegény házához. Esküvők már jóval azelőtt, hogy nagy érkezését. A csecsenek esküvő előzi „yossayar”, amikor a menyasszony hozta a házat egy rokon, barát vagy szomszéd a vőlegény. Előestéjén az esküvő a vőlegény a menyasszony házához párt küldött „hoalchah”: egy vagy két juhot, egy zsák lisztet, tea, cukor, vaj. A menyasszony apja vagy egy közeli rokona az apai nagylelkűen tudott hajlandók elfogadni „hoalchah”, de a juhok. Az esküvőn a menyasszony házához meghívott közeli és távoli rokonok mindkét szülő, nagyszülő, in-law, szomszédok és barátok barátok és a család a férfiak.

Különleges megtiszteltetés egy esküvőn a vőlegény házához, és a házban a menyasszony nem csak közeli hozzátartozók, de a rokonok a lánya-in-law, valamint az idősek. Ezek szolgáltak a többiek előtt, ültetett a legjobb szó az „első táblát”. A férfiak és a nők mindig is különböző helyiségekben.

Az esküvő, a vőlegény körülbelül 200 500 vagy több ember, attól függően, hogy a méret a nemzetség, elágazás rokonság és a család fizetőképessége. A kompozíció a résztvevők ebben a folyamatosan változó - néhány jött, mások maradt.

Elővételben összetételének meghatározásához az esküvő vonat - „keveredik”, amelynek tagjai voltak, hogy megy a menyasszony, majd aktívan vegyenek részt az egész esküvői szertartás. Ez áll a fiatalok családjai „zahalash” (testvér-fiú, testvér, sógornő és Devery lányai és nővérek), unokahúga és unokaöccse, anya, szomszéd fiatalok, valamint unokatestvérek és a vőlegény nővére). vőlegény nővére otthon maradt. Találkoztak, kezeltek számos vendég, biztosított számukra a figyelmet.

Reggel a távolságtól függően a menyasszony házához - 10-12 órával az első nap az esküvő a vőlegény házához elindult a lakodalmas menet a menyasszony. A résztvevők száma az esküvő vonat 15-30 és több, mint az átlagember. Azonban az esküvő vonat csatlakozott a fiatalok, akiknek a lovakat, és egy speciális takarmány a gyerekekkel, majd később - az autó. A menyasszony házához összeállított vendégek izgatottan várta a megjelenését „keveredik”.

Gazdag szülők felkérik, hogy a ház a résztvevők az esküvő vonat, és bánt velük. Látogatás a fiúk és a lányok menyasszonyi vonat megismerkedett a fiatal vendég a menyasszony otthonában. Voltak szervezett tánc, a menyasszony. Lányok vendégek száma élén az idősebb és találékony ceremóniamesterként. A háziasszony lánya részt szervizelése vendég ebben a szórakoztató nem vett részt.Miután üdvözölte a „zahalash” és ábrázolások egymást tulajdonosok kezdett szórakoztatni a vendégeket szervezésével „zoahalol” - szimbolikus és udvarlás táncokat.

Miután vége a „zoahalol”, és hajtsa végre a rituális táncot Kötőelemek tűt hem szoknya menyasszony. Körülbelül a menyasszony kész a következtetés által jelentett vezető esküvői konvoj. Az utolsó kiadta a parancsot, hogy a menyasszony otthonában.

Útközben a menyasszony volt tilos, hogy nézz vissza „hogy nem térnek vissza utasítani az apja házában.” Amikor a vonat közeledik esküvő a vőlegény otthon, gyermek, várta, mi értesíti a család a vőlegény. Minden vendég kijött esküvői vonatot. A fiatalember, aki elkísérte a menyasszony és a lovaglás vele a kocsit, segített neki leszállni, és a kezében a jobb kezét a jobb kezét, és ünnepélyesen be neki, hogy „nuskala További fizikai réteg” - a „menyasszony szobájában.” Ettől a pillanattól kezdve a fiatalember lett bizalmasa és barátja a fiatal család. Amikor a menyasszony átlépte a küszöböt a ház, az egyik a vőlegény családja volt, hogy a nők esetében pedig ragadós mat menyasszony és seprű, amely a menyasszony volt, hogy vegye fel és tegyük félre, és a többi menyasszony lezuhanyozott édesség (cukorka, sütemény, kis változás, stb ..). Ez a rituálé jelképesen kifejezte azon kívánságát, menyasszony „édes”, virágzó életet.

Az első napon az esküvő a menyasszony a szobában jött egy molla a Korán a kezükben az adatokra egy vallási szertartás a házasság szerint a regisztráció saría. Jelenlétében az egyik idősebb nők a menyasszony kérte beleegyezését, hogy legyen a felesége a fiatalok a ház ura.

Minden esküvő napján a menyasszony valójában nem jelenne meg. Ő volt a házban barátja, vagy rokonok, otthona közelében. Vette körül a barátok, akik nem engedte unatkozni. A tulajdonosok a ház készített neki és barátai, hogy egy ünnepi étkezés, ők hozták ide a menyegzőre asztalra. Ha a menyasszony volt ugyanabból a faluból vele ment este a menyasszony nővére és időt töltött ott.

A hegyi falvak a mai napig, így maradt a szertartást, így a nő „esély egyenlőséget.” Ez az úgynevezett „vőlegény Test”. Különböző nagynéni a menyasszony teste bevont vastag zsírréteg és tekert kötéllel. A lány természetesen meztelenül, ő csak „egy kis fehérnemű.” Ahhoz, nyakkendő, hasonlít egy báb. A vőlegény-alanynak a lehető leggyorsabban kibogozni a kötelet menyasszony, és képes legyen elsajátítani. Ha minden úgy történik, hogy rövid távon - legyen az abszolút a család feje. Ebben az esetben a feleség nem is kell a szavazati jogot.

A nászéjszakán, a pár kívánatos csak megismerni egymást, és szocializálódnak, és a házas életet kezdeni a következő éjszaka.

Az első visszatérés a menyasszony a szülei háza nem fordul elő, mielőtt az év, általában a szülés után az első gyermeke. A menyasszony volt, hogy ajándékokat a szülők és nagybácsik, nagynénik, testvérek és gyermekek, valamint a finomságok. Bejött kíséri a nők és gyermekek férje házában. A szülők a menyasszony szállt egy hónap vagy több.

2. Esküvői Adygei

Jellemzők Adygei esküvő

Adygei esküvői szerkezete a következő: partnerkereső, áttekintés otthon, házasság regisztráció, utazás kalym, így a menyasszony, a meghatározása a fiatalok a „furcsa házban”, amivel a fiatalok a „nagy ház”, a menekülés az öregasszony, a visszatérés a fiatal otthonába, egy kis ismételt belépési a menyasszony a „nagy ház”, table dance, másodlagos meghajtó fiatal lány asztala, spinning poharak és egyéb.

Adygei esküvő volt, szép és tanulságos, ha a hozzájárulásával érdekeltek, és ez tartott megfelel minden „habze” - rítusokat. Úgy kezdődött, egy kölcsönös szeretet a fiatal, és végül a jóváhagyást a nagy emberi érzés idősebb. Mindent, ami egy esküvői garantálja a létre egy erős, sikeres a családokat, amelyeknek beleegyezése fog uralkodni, és nőtt boldog gyerekek.

menyasszony megkötését kísérte egy gyönyörű esküvői dal méltó kórus, amely végre a férfiak. Ha kilép a menyasszony ne nézz vissza, botladozó, meg kell átlépni a küszöböt, hogy ne érjen ez jobb lábát, és így tovább .. Ezek a látszólag apró alkatrészek habze voltak országszerte, és ezek kapcsolódnak egy meghatározott érték az élet a fiatalok az új környezetben. Például, ha figyelembe vesszük, hogy a küszöb tartották Adygeys olykor rendezni a lelkét halott rokonok, akkor világossá válik, hogy miért van szükség, hogy legyen óvatos az ilyen esetekben.

Amikor így a regisztráció a házasság, kivéve efendy és megbízható a lány és a srác, és a tanúk voltak jelen. Mindössze annyit kellett mindig a sapkák. Meg kell jegyezni, hogy a muszlimok a házasság áll megbízható a lány és a vőlegény maga az áldás vallási autoritás.

Toastmasters ünnepségek lehet egy közeli barátja a régebbi vőlegény házához vagy rokon, de minden esetben, nem olyan a családtagok. Az esküvői asztal volt atmoszférában domb őszinteség.

Adygeys esküvőkön és más ünnepségek ivott csak az általános nagy tálba ( „fale”), amely megkerüli a kör. Ehhez a táblázathoz mi soha nem használtuk akár ivás kürt, vagy bármilyen más eszközök.

Hány ülni az asztalnál, hogyan kell táncolni és szórakozni fiatal, a legidősebb a vendégek döntött.

3. Esküvői Dagesztánban

Mi ez? Ez nem egy Dagestani esküvői szokás. Több, mint egy azeybadzhan!

nagyon szép esküvő

rendszeres olvasók

blog Archive

Esküvők kaukázusi népek