Kaukázusi jellemzői esküvő, szertartások, hagyományok

A megkülönböztető jellemzője az összes kaukázusi esküvők - nagyszámú meghívottak. Hívják, hogy az esküvő nem csak a tagok a két család, hanem a rokonok, barátok és szomszédok. Minden ünnepségek hangzik a hagyományos zene, és végre hagyományos táncokat. üdülési ajtó mindig nyitva áll, aki jött oda véletlenül.


A vámhatóság a kaukázusi népek sok közös, de van néhány különbség.

A választás a menyasszony és a ruha a Kaukázusban

Kaukázusi jellemzői esküvő, szertartások, hagyományok

A kaukázusi népek szüleim mindig aktívan részt vett a választás a menyasszony vagy a vőlegény.
Például jezidik, a szülők egyetértenek abban, hogy a gyermek esküvő, míg a gyerekek még kicsik. Gyermekek nőnek fel, és kövesse a szülő választása. Bár ezekben a napokban történik kevésbé.

A szülők megismerhetik választott Lezghins fia az ő barátja. Ezután összegyűjti a családi tanács, amely tárgyalja az előnyei és hátrányai a későbbi feleségével. Az utolsó szó tartozik a legidősebb a családban a férfi. Ha egyetért a választás, a vőlegény szülei válasszon egy közeli rokona, és küldje el hozzájárulásának beszerzése a szülők a lány.

Örmények és azeriek még a szülők nem házasok felnőttek (házas) gyerek kommunikálni egymással, és vegye fel egy pár gyermeke.
Woo is megy a szülők vagy rokonok. Matchmakers jöjjön a lány otthon, és hogy ajándékokat neki. Miután több plébániák kapnak hozzájárulást az eljegyzés.

Eljegyzés kaukázusi Suite

Kaukázusi jellemzői esküvő, szertartások, hagyományok

Néhány napon belül a fél hozzájárulásával, van egy ceremónia eljegyzés. A jövőben felesége a ház jön a menyasszony és a szülei, és ők mutatták ajándékokkal lány (gyűrű, ruha, cukorka, cipő), és egyébként ez (a menyasszony) dicséret. Family lányok teríteni. Rendezzük a szabadság, amely alatt a menyasszony vagy a vőlegény testvére (a különböző emberek különböző módon) hordja a gyűrűt menyasszonya.

Dagesztánban során elkötelezettség barátnője kenetet magukat hennával kéz és az ujjak és lábujjak, hogy is megnyitja az utat a boldogság nekik.
Egyes falvakban Lezgian után a megbízás a pár meg nem látja az új rokonok, hanem látni egymást. A megbízás során meg egy esküvő időpontját.

Két eljegyzés és a legtöbb festmény is eltarthat egy-három év. Ahhoz, hogy a fesztivál alaposan elő mindkét oldalon. Gyakran játszanak egy esküvő az ősszel, a betakarítás után eltávolításra kerül. Esküvői ünnepségek utolsó 2-7 nap, attól függően, hogy pénzügyi helyzete a szülők. A szegény családok sétálnak 1-2 napig.
Van egy másik jellemzője a kaukázusi esküvők - ellopta a menyasszony. A menyasszony általában ellopni egy pár nappal az esküvő előtt, és hogy a ház a vőlegény szülei. Ott vigyázni rá, és pleasuring, hogy ő nem akar hazatérni az esküvő előtt.

Redemption kaukázusi menyasszony

Kaukázusi jellemzői esküvő, szertartások, hagyományokAzon a napon, az eljegyzés a vőlegény szülei adta a menyasszony szülei betét megváltás. A fennmaradó rész átkerült a család néhány nap után. Ez a nap ünnep volt kezeli mindkét házában.

Gyűjtemény hozomány gyakran előfordult tehetős családok. Redemption kell tenni nem csak pénzt, hanem gabonát, juh. Ezen túlmenően, a vőlegény meg kellett vásárolni a menyasszony esküvői ruha, hétköznapi ruha és egy pár csizma vagy cipő. A szegényebb családok váltságdíj korlátozza az a tény, hogy a vőlegény vásárolt egy esküvői ruha a menyasszony, és adott neki a szülők egy kis pénzt. Ami gyakran sokkal kevésbé hozomány.

És a hagyomány szerint a vőlegény kell róla, hogy hol fog vezetni a feleségét. És ez - a bútorok és a dekoráció a ház.

Kaukázusi menyasszony esküvői ruha

Kaukázusi jellemzői esküvő, szertartások, hagyományok

Kaukázusi esküvői ruhák, mint a modern, de van néhány fontos kiegészítésekkel. Általában ezek egyedi, kézzel hímzett, gyakran arany vagy ezüst színű. A csecsenek ruha egészíti ki egy ezüst öv és egy kendőt. Grúzok - hosszú ujjú lobbant. Ruha a stílus a kaukázusi mindig kiegészíti a hagyományos fejdísz fátyol.

Kaukázusi hagyomány esküvők

Kaukázusi jellemzői esküvő, szertartások, hagyományok

A kaukázusi népek általában játszani két esküvők. Először esküvő menyasszony, majd a vőlegény esküvő.
Az esküvő zajlik a saját otthonában, és a lányok (bizonyos kultúrákban) járni rajta csak a nők. Ezen a napon, a vőlegény jön a menyasszony ajándéka - ad neki arany ékszerek, ruhák, cipők és egyéb dolgok. Örmények vőlegény párt előre készül ajándék kosarak, akivel megy a menyasszony. A menyasszony oldalán, fogadja a kosár helyett is ad a kis ajándékok, ajándéktárgyak.

Amikor a vőlegény jön a menyasszony otthonában, a vőlegény testvére, a lány szülei fizetnek szimbolikus váltságdíjat.
Majd az esküvő kezdődik a házban a vőlegény. Vannak már jelen van, férfiak és nők egyaránt. Van egy hagyomány, hogy be kell tartani az érkezését a fiatal:

 • amikor a jövő felesége a vőlegény jön a kertes házak vannak dobálva a lába édességek vagy pénzt.
 • a bejáratnál, hogy a ház, a vágóhidak egy birka (bárány) és a vére folyt menyasszony lába alatt. Egyes kultúrákban a menyasszony bekent homlokán vér.
 • is a ház előtt a lány kell törni a két lépésfelület fekvő - száműzni a gonosz. És a lépés küszöbén a jobb láb, hogy az élete jobbra.
 • Lezgins az édesanyja és nővére a vőlegény találkozott a menyasszony a küszöbön mézzel. Azt meg kell próbálnia méz (vagy más nemzetek) kezelésére a női rokonok a vőlegény.
 • Jezidik úgy döntött, hogy díszíteni a fát szalagok és almát a menyasszony és a vőlegény termékenyek voltak. A vőlegény kell törni a fáról piros alma és kap a menyasszony fejét, szült egy egészséges gyermek ugyanolyan, mint egy alma.

Kaukázusi jellemzői esküvő, szertartások, hagyományok

Minden kaukázusi népek kötelező hagyomány - a tánc a menyasszony és a vőlegény. És biztos, hogy a nemzeti zene. Egyes esküvők az egyetlen tánc, tánc a menyasszony és a vőlegény.

Természetesen befolyása alatt modern időkben, sok a régi hagyományok kaukázusi esküvők változhat, vagy teljesen gyengült. Telítettség esküvő nemzeti elemek most közvetlenül függ a lakóhely szerinti régió. A falvakban az esküvő hagyományos nemzeti stílus sokkal gyakoribb, mint a városokban. És a városokban a pár próbál változatossá az esküvő, új elemekkel gazdagítják.

 • forgatókönyv esküvő
 • menyasszony Redemption
 • Gratulálunk az esküvő
 • Esküvői tartozékok
 • jegygyűrű
 • esküvői ruha
 • Haj és smink
 • Leánybúcsú az esküvő előtt
 • legénybúcsú
 • terem dekoráció
 • házassági évforduló
 • esküvő jelei
 • híresség esküvők
 • Esküvői külföldön
 • Esküvői ruhák, hosszú ujjú
 • Zene esküvőre
 • golden Jubilee
 • Ezüst esküvői