Kazahsztán számítógép portál - cikk HDCP - mi ez

A HDCP egy saját fejlesztés, és annak használatát el kell végezni a jogdíjakat.

• Speciális hitelesítési protokoll, amely nem teszi lehetővé a nem hitelesített eszközök fogadására nagyfelbontású tartalmak;• kiküszöbölő algoritmus a HDCP kulcsok viszonylag egyszerűvé teszi, hogy blokkolja az átviteli HDTV tartalom a készülékgyártók megszegi a megállapodást.

Mindegyik eszköz HDCP egyedi kulcscsomót: 40 db. 56 bit. Ezek a gombok bizalmasan kezeljük, és minden ilyen információk közzététele vagy megnyitása megsérti a licencszerződést. Minden kulcscsomót leképezve KSV speciális kulcs (-kiválasztás vektor, kulcsválasztási vektor). Minden KSV pontosan 20 bitek értéke 0 és 20 bit 1-be.

A hitelesítés során mindkét fél (például a TV és a vevő) részvény KSV kulcsokat. Ezután minden eszköz hozzáadja a titkos kulcsok összhangban KSV bit egy másik eszközről. Ha kicsit KSV megegyezik az egység, a megfelelő titkos kulcsot használjuk, ha nulla, nem használják. És titkos kulcsok és KSV vannak kialakítva, hogy mindkét eszköz megkapja ugyanazt a 56-bites szám eredményeként ezt a folyamatot. Ezt a számot ezután titkosításra.A HDCP titkosítási termelt rejtjelfolyam. K bitet minden egyes pixelének XOR műveletet alkalmazzuk egy bizonyos 24-bites szám, amely által generált egy speciális eszköz. A legfontosabb változás algoritmus határozza után minden egyes képkocka.

Ha egy bizonyos modell tekinthető szerződésszegésnek, a KSV kerül a visszavonási listát. Ez a lista van írva például az összes új kerekeket. Minden visszavonási lista aláírása digitális aláírással alapuló DSA algoritmus. Ez szükséges, hogy elvágja kísérletet, hogy ilyen lapok jogos behatolók modellek. A hitelesítés során, ha a forrás felfedezi, hogy KSV a csatlakoztatott eszköz a visszavonási lista, egyszerűen nem létesít kapcsolatot vele, és nem továbbítja a nagyfelbontású adatok.

Számos kijelentéseket az alapvető biztonsági rés cryptanalysts HDCP, valamint gyakorlati példákat hacker.

HDCP támogatás előfeltétele megfelelőségi jelölés „HD ready”, és annak használata az amerikai jogszabályokban előírt valamennyi nagyfelbontású televíziós vevőkészülékek.