Kemence a fürdő kezét fajok előnyök tanácsadás

Ma már nehéz elképzelni, hogy egy vidéki házban, anélkül, hogy valódi orosz gőzfürdő, és a fő tulajdonság - a kemence. Között széles típusválaszték, nehéz kiválasztani a készülék, amely megfelel az összes szükséges követelményeket, illetve annak pénzügyi helyzetét. Miután olvasni ezt a cikket végéig, akkor könnyen építeni egy kemence a fürdő a kezével.Kemence a fürdő kezét fajok előnyök tanácsadás

Kályhák - típusok és előnyei

Az első dolog, amit meg kell választani a megfelelő típusú fűtőegység a pár, úgy, hogy gyorsan felmelegszik, és tartsuk melegen, amíg pihent. A fő tulajdonságai vannak, a kiválasztott design:

 1. tömörség;
 2. Egyszerű használat;
 3. tűzvédelmi;
 4. teljesítmény beállítása.

Az osztályozásuk kemence a fürdő melegítését szerkezete osztva DC, AC és együttes hatása.

 • A készülékek közé tartoznak a folyamatos kemence elektrokamenki. A design a kemence a fürdő tartály öntöttvasból készült kövekkel, amelyek fűtött fa gyújtós. Kezdeni a fürdő után mindkét eljárást indíthat kibocsátó kövek párok vízzel érintkezik. Előnyök fűtő: egyszerű művelet, a hiánya a szén-dioxid és a gyors fűtés. Az elektromos fűtőelem nem egy speciális szelep, amely megőrzi a kívánt hőmérsékletet, így, hogy magába zárja a fát kell tartani, ami nem kényelmes. Előállítani és telepítse a sütő lehet egymástól függetlenül kapott engedélyt az ellenőrzés tűzbiztonsági. A jellemzője fűtőtestek - annak szükségességét, hogy a földre.
 • A kombinált hatása a kemence egy olyan eszköz, amely egyesíti a tulajdonságait folyamatos kemencék és AC. Ezek a modellek egyenletesen hevített friss terem és a kereslet a mai tulajdonosok ország birtokok. A design az elválasztó kamra égéstermék és a fa, valamint a víztartály elhagyható. Az ilyen kemencéket vásárolt szakboltokban tekintettel arra a tényre, hogy a termelés nem egy egyszerű folyamat.
 • A készülékek a fűtés a fürdő egy változó hatást kapcsolódnak tégla kemence. Fektetése kemence készült tűzálló téglák és kövek fűtése nyílt lánggal. Előnye lehet azonosítani hosszú hővédelem a szobában, maximális erő, környezetbarát és vonzó megjelenés. Sütő megolvasztja a következő órákban. Alacsony erőforrás-megtakarítást - olvadni kemencében töltött nagy mennyiségű tűzifát. Az önálló építési ilyen típusú kemence szükséges szakértelem és jelentős befektetést.

Kemence a fürdő kezét fajok előnyök tanácsadás

Amint a fenti listában, a legjobb megoldás az, hogy a fürdő kemence fűtés. Szerint az üzemanyag típusa egy fűtőegység van osztva:

 • Fatüzelésű kályha. Használt fa lombhullató és tűlevelű fák, ez adja a szoba a megfelelő hangulat, és beállítja a pihenésre.
 • Elektromos sütő. Fel van szerelve a helyiségben, ahol a kémény nem biztosított, és számos előnye van, többek között rövidebb fűtési időszakok, környezetbarát, kompakt és könnyű használat. Opt ezt a modellt, akkor nem kell megzavart a fenntartó a hőt, és teljesen lemondani az örömeit fürdő. Az elektromos kemence jelentős hátránya, hogy a fürdő - fogyaszt, nagy mennyiségű villamos energiát.
 • Gázkazán. Ilyen fűtő egységek nagyméretű és fogyasztanak sok gáz. Ha beszélünk az érdemi, könnyen kezelhető, gyors vízmelegítés és fenntartani a kívánt hőmérsékletet a helyiségben.

A polcokon az üzletek talált különféle szauna kályhák, de milyen öröm csinálni a saját kezével.

Hogyan építsünk egy fém kályha a fürdő kezével

A vázszerkezet a fűtőelem szolgálja a magas minőségű fém, annak használata nem igényel speciális készségek és znaniy.V kész formában, a kemence kell egy lezárt szerkezete és tűzvédelmi, hogy elkerüljék a behatolása a szén-dioxid a szobába.
Elindítani a termelést van szüksége a következő anyagok:Kemence a fürdő kezét fajok előnyök tanácsadás

 • Fém, 6 mm vastag, vagy a ház hordó;
 • Az ajtó öntöttvasból készült, szerelvények és szelepek;
 • Fémrács kövek.

Alább látható a fő elemei a jövőben a fűtő:
Tűzhely a fürdők saját kezűleg létrehozott szakaszból áll:

 • Az első lépés készül hamuakna mérete 200h60 mm, és ez található alján a kemence a jövőben. Zárt hamu gödör vas ajtót;
 • A második lépésben, egy égéskamrát. Ha a hordó, akkor ez az elem van vágva a közepén. Az alábbiakban rostély kamra rajtuk elhelyezett halmozott fa gyújtós kemencébe. A tetején a kémény van állítva Jobb minőségű megégetheti a fém.
 • A végső lépés a telepítés a fűtés.

Az alábbiakban a tervezeteket, amelyek segítségével könnyedén építeni egy kemence a fürdő a kezével.

Kemence a fürdő kezét fajok előnyök tanácsadás

A kemence a fürdő, függetlenül attól, hogy a gyermek, vagy ha már megvásároltuk a boltban, egy speciális telepítési követelmények:

 • Először azt kell tesztelni sütőben (nem helyezi kövek), akkor értékelni fogja a szorító érzés ízületek és az a szerkezet szilárdságát;
 • Kemencébe hely a fürdő úgy van megválasztva, hogy a minták egyike a teljes helyiség melegítjük pár;
 • Fal mögött a kályha obkladyvayutsya speciális lapka, amelyek rezisztensek a hőt. fémlapok is használják;
 • Gyúlékony tárgyakat kell távolságtartó biztonságos távolságban;
 • Annak érdekében, hogy ne lépjen a forró tűzhely, le van árnyékolva speciális rács;
 • Anatomic található mérsékelt távolságra a fűtőegység;
 • A hely, ahol az égéstermék jön ki a gőzfürdőt az utcán kárpitozott fémlemez, akkor nem hagyja, hogy a fal a char;
 • A kemence maga a fürdő, létrehozott kezüket helyezni egy fém lemez, ez véletlenül bukott kövek nem lesz az oka a tűz.

Telepítése a sütőben - ez egy fontos folyamat, amelyben a hibák vezet katasztrofális következményekkel járhat.

Tegyen magának egy kemencében

Annak érdekében, hogy végre a falazat sütő téglából tisztában kell lenniük a sorrendet, amely sorok megállapított és kipichi milyen márka kell használni. Alább látható poryadovkoy kemencében, amit egy profi.
Vannak különböző változatai a falazat, ha teszik a sütőben először, akkor a legjobb választani a legegyszerűbb lehetőség, ez nem befolyásolja a minőséget a készüléket. Összehasonlítva a fűtést cserépkályha terjedésének alapja és eltakarta a tetőfedő anyag. Csak akkor folytassa a legtöbb falazat.

Kemence a fürdő kezét fajok előnyök tanácsadás

Tégla speciális, magas minőségű van kiválasztva a kemencébe. Normál tégla méretei 250h120h65, ez lehetővé teszi, hogy egy sima fektetése. Ha kapsz egy közönséges tégla (ez sokkal olcsóbb, kemence, mérete nem feltétlenül esik egybe a szabványoknak. A megoldás falazat szerezhet a boltba, vagy a saját keverésével homok, agyag és víz. A megfelelően végrehajtott hasonló megoldás tejföl keverékével.
A folyamat szóló a sütőben fürdő tégla nehéz megmagyarázni, a legjobb előadás a képen. Itt láthatod az egyes lépéseket külön-külön.

Mi sütőt válasszon egy fürdő: szakértői vélemény

Ha úgy dönt, hogy vesz egy kályha egy fürdő egy szaküzlet, olvassa el az ajánlásokat a szakértők és válaszoljon a következő kérdésekre:

 • Amire szüksége sütő: fatüzelésű vagy elektromos? Ha összehasonlítjuk az elektromos és fatüzelésű kemencében azt is megjegyezte, hogy az első esetben ez a könnyű használat és a széles választék kialakítása. Az ilyen eszközök igényel energia költségek, ami sok esetben nem priemlemo.Drovyanye azonos kemence teljesen ártalmatlan, megolvasztjuk gyorsan, és nem függ a villamos energiát. Az egyetlen hátránya a fűtőegység minősül állandó igény flip üzemanyag. Azoknak az embereknek, akik betartják a hagyomány orosz fürdők - ezeket a hiányosságokat válnak előnyt.
 • Mi az a pont, az égési ajtó? Kétféle ajtó helye: kívül és belül a szauna (a nappali). Az előnye, hogy a második lehetőség az, hogy a kandalló a nappaliban, és nincs szükség kiosztani helyet a gőzfürdőben tárolni tűzifa.
 • Lesz a víz melegítésére, vagy szüksége van egy sütő nélkül tank? Ez a kérdés nem tárgyalt - a víz mindig szükség van. Először is, a mosáshoz, másrészt, hogy dobja a víz a kövek. Továbbra is csak meghatározni, hogy mi hangerő elég lesz, hogy végezzen teljes fürdő eljárásokat.
 • Hány kő kell helyezni a sütőbe? A kövek száma attól függ, hogy a hangulat a szobában. Minél több eljárással készült kövek a sütő, a lágyabb gőz.
 • Melyik gyártó a jobb? Ez a kérdés. talán az egyik legnehezebb, mert a mai világban van egy hatalmas különféle kemencék fürdő különböző funkciók és jellemzők. Ahhoz, hogy válassza ki az eszközt, amely megfelel az összes követelménynek, akkor meg kell határozni a feladatokat, hogy kell rendelkeznie. Gyakori a kályhák Harvia és Kastor.

Készítsen egy kemence a fürdő kezét nem nehéz, ha nem a fenti utasításokat, és megfelelnek minden technológia. Ha a gyártás divatos, akkor kap egy egyedi, vonzó, és ami a legfontosabb funkcionális eszköz melegítésére pár a szobában.

Kemence a fürdő kezét fajok előnyök tanácsadás

Az eredeti tűzhely fürdők: fotó

Alul ismerik a szokatlan és eredeti radiátor szauna, nyári lakosok létre önállóan.
Mi sütő választani a saját ország fürdő - ez egyéni kérdés, amíg nem volt erős, tartós és megfelel a biztonsági előírásoknak.

43. fotók és ábrák kemencék fürdő: