Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Időtlen idők óta, fürdők nagyon népszerű Oroszországban, és újabban a szerkezet kezdte tapasztalni egy újjászületés kapcsolódó boom egyéni lakásépítés. Szinte minden nyaraló vagy tájház szomszédságában területén a tulajdonosok gondoskodjon a fürdő. És sokan nem elkerülni kell építeni a kemence a fürdő magának. Ha meg tudja tervezni bölcsen és építeni a kályha szerint a használati utasítás, akkor töltse ki a fürdő különleges hangulatot az egészség és életerő.előkészítő munka

Sok tulajdonos a nyaralók és vidéki házak most, amely minimális ismeretek az építőiparban, felállító saját fürdő és telepíteni kályhák kézzel. Az egyik csak legyen türelmes, és kap rajzok kemence a fürdő. Miután a kemence a fürdő saját, kap egy jó megtakarítási, mert nem a drága anyagok és a fürdő különleges berendezést.

Jellemzően, a sütőt a gőzfürdőben vannak elrendezve oly módon, hogy az egyik része a szerkezet felelős fűtés a pár helyet, és a hátsó - szintjének fenntartása a hő a üdülőterületen és öltözővel. Ami az anyag kiválasztása erre a konstrukcióra, lehetőség van arra, hogy használja a maradványait, amelyeket megőrzött után a főépület. Persze, meg lehet vásárolni az anyagokat.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

A munka folytatódik, sokkal gyorsabban, ha előre elkészített minden eszközt. Már a sütő, hely trowels, vödör a megoldás, és a szint a kalapács, a bal oldalon a kemence utáni vödör vizet, csiszolókorong, egy szemetes vödör, lapát, ceruza, négyzet, lapos lemez és poryadovkoy.

Mielőtt a tojásrakás kezdete ellenőrizze az elhelyezés jövő építése. Erre a célra, száraz feküdt az első sor és az első sor falazott kémény. Ezután engedje le a függőónt a sarkokban a kémény a mennyezetre, hogy megbizonyosodjon arról, van-e elegendő hely, hogy elférjen a vágás a tüzet.

Megnyúzásának falak és válaszfalak

Ha a belső falak a fürdőt gyúlékony anyagból készült, akkor el kell végeznie a következő munkát. Megnyitása tűztér és egy része a falon, ahol a nyílás van kialakítva, és amely mögött található a szervezetben a fürdő kemence varrni azbeszt fedélzeten, és helyezze a tetején egy fémlemez, amelynek vastagsága nem kevesebb, mint 4 mm. A minimális távolság a kemence test a partíciók és a falak, amelyek nem védett, és az azbeszt fémlemez lehet 320 mm védett bőr - mintegy 260 mm.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Kemencében egy orosz fürdő önmagában is elég nehéz építőipari, ezért szükséges, hogy megerősítse az alapja az építési, azaz meg kell, hogy egy alapítvány bannuyu sütőben. Angle gőz, amelyet található a készüléket el kell szigetelni, és rögzíteni, mint télen ezen a helyen lesz a nagy hőmérsékletingadozás amplitúdója, ami oda vezethet, hogy repedések az épületben.

Fundam kemence

Először meg kell ásni egy gödörbe, amelynek mélysége körülbelül 0,7 méter. Az alján a gödör öntsük homok 15 cm. Ezután vízzel átitatott és megszórjuk homok tetején törött téglák és törmelék. Továbbá, a gödör nem a zsaluzat és hozzon létre megerősített keret. Mindennek tetejébe a kitöltés betonréteg, hogy van bízva, hogy a felszínre centiméter 15. zsaluzat el kell távolítani, ami több réteg tar oldalán, töltse ki a fennmaradó helyet durva homok.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Az utolsó réteg az alapítvány - a két darab tetőfedő anyag, amely egyenlő vele a környéken. Ők a vízszigetelő anyag. Azáltal, hogy a vízszigetelés betonalap marad a hideg, még nyáron is. Amikor az alapja a fürdő kemence készen áll, akkor ellenőrizni kell, hogy ki vízszintesen. A megoldás, és a téglák a közbenső sorok, akkor próbálja meg kijavítani a hibákat. Akkor lehet kezdeni az építését egy téglaégető kemence a fürdőben a kezével.

Az anyagválasztás

Poryadovkoy, hogy megbízható és stabil, falazott kemence kell tenni a magas minőségű tégla. A méret ilyen anyag gyakran - 250 120 65 mm-es. De ha úgy dönt, hogy nem jó minőségű tégla ezeket a méreteket, majd ennek segítségével nem fog tenni 770h770 mm-es négyzet, betartva a kívánt vastagságot a varratok (maximum 10 mm).

Az oldatot hozott elkészíti az első sorban után vykladyvaniya száraz. Clay habarcs kell készítenie másfél méteres mélységet. Vegyünk egy megfelelő tartályt és áztassa az agyag, hogy néhány napig. Anyagok használata az árokból könnyebb, ha az nedves, mivel alkalmas arra is, hogy darabokra szakad ebben az állapotban. És hogy kezelése száraz agyag nehéz és gyakran kell használni a szerszámot.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Sand egy alkalmas megoldás csak tiszta, az algák és a szennyeződéseket, így előre szitál, és tiszta törmelék. Csak ezután lehet tölteni a homokot a megoldást. Ahhoz, hogy használni kell visszautasítani a folyami homok, mint a homokszemek különbözik lekerekített formák. Mountain homokszemcsék alkalmasabbak, mert egyenetlen élek, ami elősegíti a jobb tapadást.

Amikor az összes komponenst az oldat készen gyúrjuk az agyagot egy speciális eszköz - a lapát, adjunk hozzá vizet, és keverjük jól perforanssal, amíg a keverék, mint egy sűrű krém. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a homok. A teszt a készségét az oldat, használjon tiszta és száraz bot, mártsa a keveréket. Ha merítése után a bot réteg agyag oldatot marad körülbelül 2 mm, majd hozzáadjuk használatra alkalmasnak. Ha a bot kisebb marad a megoldás, add agyag, ha több - add homok.

Tengelykapcsoló 1-7 sorok

Végezze el az első téglát fektetés bitumenes vízszigetelő tömítés, hogy kerül az Alapítvány. Így nedvesítse téglák víz. Ezután nézd meg a szögek, amelyek kell elhelyezni szigorúan egyenes, és a „poryadovkoy” - gondosan mérik a széle, mert semmilyen különbség füst belép a szobába.

Lay a második sorban oly módon, hogy minden egyes új tégla az alsó részhez helyeztünk találkozásánál a két. Hasonlóan, nem jó a következő sorozatot. A harmadik sorban el is fogadjuk, hogy telepítse a blower door. Megerősíti azt a drót vagy csíkokra vágott acéllemezből. By the way, a szakemberek azt tanácsolják, hogy használni acélszalagok, mert könnyebben kijavítani.Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

A negyedik sorban feküdt jól hamu és telepíteni rácsok a légvezeték csinál elmélyítésében a téglák mindkét oldalon centiméteres intervallumokban kiterjeszteni a rácsot. Kerek a hátsó fal alatt rács törött tégla.

Fektetése hatodik sorban tartalmaz egy ventillátor ajtó- és összeszerelés a hetedik - végül az rostélyon, és az ajtó. Felszerelni a kemence a fürdő kezével készített öntöttvas ajtó. Ők tartják messze a legtartósabb és tűzálló minden.

Kőműves 8-23 sorok

Tedd a nyolcadik sorban egy partíciót, ami megy a függőleges égéstermék. Hasonló módon a téglákat kell megállapítani, amíg a tizennegyedik sor, amely kijelöli a csatornákat. Tedd egy nyílás az első a tartály fala, amely lesz meleg víz. Tegyük oly módon, hogy érintkezik a csatorna, és függőlegesen tartotta a falakon falazat.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Tizenötödik sorozat félből feküdt tégla, forgalomba őket szögben, hogy a bázist a válaszfal. Több következő három sor fürdő kemence csinálni, mint az első sorozat.

A tizenkilencedik sorban állítsa be az ajtót, amelyen keresztül a gőz ezután eltávolítjuk. Helyezzük vékony csíkokra fém, ami majd rögzítse a huszadik és huszonegyedik sorozat. Ebben a szakaszban, akkor zárja be az ajtókeret egy pár, tegye a forró víz kapacitás, ami tovább kell „csomagolja” a törmelék tégla. Kezdés cső állítva a huszonharmadik sor, hossza attól függ, hogy a magassága a kád.

kémény csatorna

Amikor telepítünk egy kémény a kemence fürdőparaméterek a szerkezet kell tekinteni, ha saját készítésű kemencében fürdőben megfordult szilárd, és a csövek készülnek meglehetősen nagy. A falvastagság ebben az esetben legalább fele egy tégla. Márka és égéstermék átjárók hasonló méretű részt.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

A kisebb törzsek nem kémény, annál jobb - ideális esetben a kémény kell teljesen egyenes, és nincs kanyarokban. A minimális égéstermék - 5 méter, a hossza kiszámítható a szint a rostély rudak: kémény átmérője teljes mértékben megfelelnek az átmérője a kilépő fürdő kemence. Equip egy köteg-csillapító szelep.

Minőség-ellenőrzés a falazat

Fontos tényező az egészség szauna kályhák jár simaságát a belső falakat. Ügyeljen arra, hogy a téglák belső fordult sima és teljes arcot. Ha vannak Hasított élek, csorba, gyorsan elindítja a pusztítás tégla. Lehetetlen, hogy kenje a belső felületét az agyag, szárítás után, mert ez eltömítheti a kémény, így pelyhesítés.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

A maximális simaságát, gondosan meg kell tenni szóló tégla. Miután minden öt sorban törölje a belső felületén a ruhával előzőleg megnedvesített egy agyag megoldás. Ez biztosítja a beágyazását karcolások és kisebb horpadások a téglafalak.

Szárítószekrény a fürdő

Lefektetése után a fürdőházban kemence előtt közvetlen felhasználásra a szerkezet kell szárítani. Két szárítási módszerek: a természetes és a kényszerített. Először is, természetesen, előnyös, de ez időigényes. Az elkészült falazat áztatás ingyenes hozzáférést a levegő tizenöt napon keresztül. A felesleges nedvesség elpárologjon, sütő szárad egyenletesen, repedések keletkeznek.

Ha úgy dönt, a második út, a kemence fűtéséhez a papír és faforgács a fűtés. Követelmények kell végezni az első kemence: jó tapadás, ami abban nyilvánul hiányában füst; ha a vastagsága a falszerkezet, mint 1/4 tégla, a felszínen a kemence kell lennie hőmérsékleten nem több, mint 90 fok; egyenletes fűtési kazán.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Több kemencék végre szelíd. A folyamatot addig ismételjük, amíg a teljes szárítási fürdő kemence. Égő kell alávetni nem intenzív és lassú. Az üzemanyag a legjobb használni farönkök. Ígéretet tett felek, nem több, mint 2 kg. Rövid várakozás után a kemence, amikor a kemence egy fürdőben lehűtjük, majd olvad meg újra.

Az ilyen intézkedések kell végezni reggel és este 3-4 napig, akkor ez fokozza a fűtési kazán. A folyamat során a szárítás az ablakok, redőnyök és ajtók nyitva. Az időtartam a szárítás közben a fürdőben függ az évszaktól. A meleg napokon, amikor a levegő páratartalma elég nagy, akkor napig tart 8. Miután szárítószekrény szükséges, hogy alaposan vizsgálja, hogy fedezze fel a repedések és a jó törölje. Csak most már a saját kezével a kemencében fürdő készen áll a használatra!

Vakolás kemence felületén

Lefektetése után a kemence a fürdő lehet vakolt. Bár ez az eljárás nem kötelező. Azonban, vakolás jelentősen javítja a megjelenését a design és védi a helyiségben a tűz. Erre a célra használható a megoldást az agyag azzal a kiegészítéssel, gipszből vagy azbeszt. Hogy megerősítse a vakolat a falon fürdő kemence megoldás lehet, hogy adjunk egy kevés sót. Ezen túlmenően, a kereskedelemben kapható megfelelő minőségű keveréke, agyag és homok.

Először várjon a sütőben száradni. Feltétlenül készítsen, mielőtt a kemence fala: kitisztuljon a megoldást, és a tiszta varratok, hogy a mélysége egy centiméter. Egyes tulajdonosok gipsz vakolat építésére egy fém háló, amely csatlakozik a falhoz, és a vezeték be van kötve.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Mielőtt vakolás fűteni sütő elfogadott. Az oldatot felvisszük a kettős réteg a falon, előre megnedvesítjük vízzel. A következetesség az első réteg készül egy ilyen krém, a másik - sűrűbben. A réteg vastagsága jellemzően 6-8 milliméter, néhány helyen lehet növelni legfeljebb 10 mm. Miután ezt megtette, hogy a megoldás, a felületet meg törölje, és igazítsa. A vakolt felület kell alkalmazni mész.

Díszíteni a vakolt falak ott elparasztosítás. Rustam néven kis horonnyal, amelyek közvetlenül a felületre. A réteg gipsz, amelynek vastagsága 10-12 mm, vágott után bastings jövőben képet, rozsdás. Miután vágóbemetszést festett egy szín, és a többi - a másik.

festés kemence

PRE megszüntesse érdessége a falak fürdő kemence, amely visszafogja és powertrowel felszíni tégla. Tudod festeni a falakat ragasztó festék. Azt is fehéríti a falak mész tejet sóval. Fehér festék oltott mész végezhetjük, hogy elvált vízben, azzal a kiegészítéssel, metilénkék.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

Megvásárolhatja lime festőkemencén festéssel. 2,5 kg mész gitt megragad vödör vízben. A hozzá folyékony ragasztó, a sóoldat és 50 gramm lenmagolaj. Ezután alaposan keverjük össze és szűrjük. Egy sokszínű minta segítségével vörös ólom, ultramarin, okker és blanfiks.

Nem ajánlott, hogy egy száradó olajjal, mert ég, amikor magas hőmérsékletnek tesszük ki, terjed maró szag. Szilikon festékek festett fém kemence elemek - az ajtó a tűztér és hamu pan.

Szembenézni mázas cserép

Csempe jár, mint egy újabb akadályt lépésének a szobában a füst, ha vannak kisebb hibák, a falazat, de ritkán használt, mivel ez befejezni egy időigényes folyamat. Egy alkalmas burkolat hőálló csempék, amely egy üvegezett felület.

Kemence a fürdő kezét lépésről lépésre oktatás, épület portál

On fotó kemence a fürdő látható, hogy a csempe van hornyok külső talp a biztosító jobb tapadás az oldathoz. Mielőtt szóló a csempe kell kiválasztani a árnyalatok és színek. Mint egyetlen megoldás nem derül ki, hogy rögzítse a csempe, hogy a fűtés kemence falának, úgy találta, annak alkalmazása berendezés szerelhető.

Csíkok az alumínium lyukakat adjuk be a függőleges hézagok. Ezeket a csíkokat rögzítse alumínium profil és a sarkokban, hogy tartsa a csempe helyett. Ezután az oldatot helyeztünk a cserép, kezdve az alsó.

Burkolólapok kemence

Csempe nevezett csempe, amely lehet téglafalak, kandallók és kályhák fürdők. Ezek a lapok a hátoldalon van egy speciális far eszköz, amely úgy néz ki, mint egy mini-tartályba. Ez a segítségével far csempe rögzítse a sütőt a tégla.

Burkolólapok napjainkban is az egyik leginkább higiénikus, népszerű és látványos módon, hogy befejezze a fürdőházban kemencébe. Mert furnérozott így a tűzhely nagyon könnyen tisztíthatók. Under jó átfedések burkolat falazat ízületek, és ez nem teszi lehetővé penetráció a füstgázok fürdő.

Kövesse utasításainkat kérdés nélkül, és akkor képes lesz arra, hogy létrejöjjön a kemence a fürdő saját. Pre-álló szerkezetet készíteni rajzok és megismerjék az ár a kemence a fürdő. Miután befejezte minden építési munka, az, hogy nem a tűztér kályha. És csak azután, amit tehetünk vakolás, festés vagy kemence bélés mázas cserép és csempe.