Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

A Bath - az álom minden háztulajdonos. A város vagy az ország, pihenhet a fürdőben a családjával vagy barátaival, hogy elmossa az összes negativitás és a fáradtság felhalmozódott hét közben. Modern jacuzzi és elektromos fűtőberendezések nem helyettesítheti ezt a fürdőt, mert nem csak a pihenés, hanem a kozmetikai és terápiás hatás.Bath hasznos kezelésére és megelőzésére számos betegség a szív - és érrendszeri és idegrendszeri, só betétek, reuma, bőrbetegségek, légúti megbetegedések. A kozmetológiai fürdő ajánlott, mint egy olyan testápolási és a megelőzésére és kezelésére, cellulit.

Áttekintés a kemencék home bath

Kétségtelen, hogy a legfontosabb tulajdonsága a szauna és fürdő, egy kemencében. Attól a tűztér az intenzitás, te magad is választhat a hőmérséklet a gőzfürdő választotta a legkényelmesebb.

Most eladó van egy elég nagy választéka sütők: szilárd tüzelőanyag, elektromos. Azonban, ha van néhány építési készségek, akkor lehet építeni egy kemence a fürdő egyedül.

Kezdjük azzal, hogy meghatározzák, mi a különböző típusú kemencék fürdő (szauna).

Típusú kemencék gyártása anyag

Közös a tégla, a fém és a kombinált.

- kemencében

A legtöbb hagyományos típusú kemencében. Ez a leginkább időigényes kemence lehetőség, azonban ez a leghosszabb megtartja a hőt, és létrehozza a legkedvezőbb hangulatot. A hátránya az ilyen kemence kell tulajdonítani a meglehetősen nagy méretű, bár a fejlesztése kompakt sütők. Ebből épült téglából. Mert egy külön alapot.

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

- Metal kemence

A legnépszerűbb típus kemence a fürdő vagy szauna. Annak ellenére, hogy ez egy kicsit szokatlan, hogy számos előnye van. Fém kemence nem sok helyet a helyiség gyorsan felmelegszik, az előállítás és a telepítés sokkal könnyebb, mint a készülék kemencében. Most eladó egy széles fém kemencék, de amelynek hegesztési tulajdonságok, akkor is képes arra, hogy ez a saját. De összehasonlítva tégla, fém kemence hűl le gyorsabban. Között a hátrányai is tartalmazhatják az egy nagy piros-forró terület, amiről akkor megég. E hátrány kiküszöbölése lehet használja az ő fürdőben emelik.

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

- Kombinált sütő

Ezek egyesítik az előnyeit és hátrányait a tégla és csökkenti a fém kemence. Annak készüléket nem kell külön alapot, köszönhetően a fém felmelegszik elég gyorsan, és a tégla hőtároló sokáig, nem égési sérülés veszélye. Kőműves meglehetősen egyszerű, és nem időigényes. Szintén kombinált kemence kompakt és díszítse a fürdő hagyományos és dekorációk kilátás.

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Típusú kemencék energia

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

A legtöbb kemencék tűzifa használható fűtési anyag. Egy alternatíva a fa lehet elektromos áram, gáz, vagy akár folyékony tüzelőanyagok. Azonban az előnyben részesített lehetőség - ez természetesen de tűzifa. Miután hoznak létre a fürdő és a természetes gyógyító melegség és a különleges hangulatú, melyek valójában emelkedett fürdő.

Típusú kemencék helyét a kemence

A korábban tárgyalt típusú kemencék (tégla, fém és kombinált) lehet különböző konstrukciók különböző helyen kemence elrendezést.

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

A sütő lehet teljesen a szaunában, és ki lehet venni a kemence ajtaját az öltözőben. Alternatív módon, ha az aktuális elmozdítjuk egy váróban előnyös a biztonság szempontjából és az egyszerű karbantartás a hőmérséklet. Tűzifa ebben az esetben otsyreyut míg a gőzfürdő és lehetséges, hogy a tűz a kályhában, mások zavarása nélkül. A gőzfürdő hagyhatja a kályha és a víztartályt fűtés.

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Típusai kemencék szerinti eljárással az a fűtőelemek fűtése

Ott kályhák állandó periodikus fűtés és kombinált.

- kemencék folyamatos fűtés

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

leggyakrabban használt modern fürdők. Ebben az esetben a kövek található egy fémes tartályba, van hegesztve a sütő ház és izolált az égéstermékeket. kövek fűtési hőmérséklet olyan kályha elérheti a 300 ... 400 ° C-on durva kavics kövek általában használt, amelyek úgy vannak elrendezve a fémrács a falra a kályha vagy kémény. Tekintettel arra, hogy a kövek nem érintkezik az égéstermékek, azok nem tartoznak a korom. Ennek előnye, sütő az a képesség, hogy a tűz és a szükséges hőmérsékleten bármikor.- az időszakos fűtés sütők

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

közvetlen érintkezés és a kályha forró gázok. Köveket kell nagy, kerek, sötét színű, és a súlyuk legalább 50 kg. A forró gáz áthalad a fűtőelem melegíti fel őket az 1000 ° C-on, és ezután átadásra kerül a kémény. Elfogadás fürdő eljárás ebben az esetben csak poslk teljes elégetését, az üzemanyag és a hozam a szén-monoxid. Ahhoz, fűtő nem ad nagy nedves gőz és lassan hűlni, szükséges, hogy egy ajtó vagy fedéllel. Időszakonként a fűtő kell szétszedni, az elszámolási kövek korom és cserélje megsemmisült.

- Kombinált sütő

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Van egy meglehetősen bonyolult szerkezetű, de kombinálni előnyeit kemence állandó, és kombinált fűtési. Ezek kiválóan tartása van meleg, száraz gőz és adja meg a lehetőséget, hogy egy állandó és hosszú távú támogatása a folyamat mosási hőmérsékletet. A kompozit tartalmaz két fűtőberendezések - amelyek belsejében melegíti az égéstermékek és a külső légtelenítve.

Az alábbiakban a legegyszerűbb rendszerek sütők

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Lépésről lépésre épített kemencében a fürdő kezével

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Az egyik jellemzője: egy lefektetése kemencék a legjobb, ha az agyag habarcs. Ebből a célból, az agyag vizet öntöttünk nem kevesebb, mint egy nap, és hozzáadunk egy oldathoz, amely tiszta homok 1: 1. Alaposan keverjük össze, amíg konzisztenciáját tejföl.

Fém csövek a kemence

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Ha van tapasztalata elektromos hegesztés, lehetséges, hogy készítsen egy fém kályha a fürdő. Az anyagot fel lehet használni vágás csövek, lemezek teherautók, gázpalackok, dobok, és így tovább.

A fém kályha csak acélt használnak a fürdő, mert a vas törékeny, gyengén ellenáll hőmérséklet-változás. A vastag acél nem lehet kisebb, mint 5 mm.

A gyártás a sütő, akkor kell ezeket az anyagokat:

- egy cső a fűtőtest átmérőjű 30 ... 35 cm-es, a vastagsága legalább 5 mm-es, vagy szerelvények

- bevéső csapvíz

- zsanérok - 3 sorozat

- acéllemezek 8 mm

- rostély (tehető függetlenül az acéllemez 15 mm vastag, vagy erősítés)

- kezeli az ajtók, kilincs

1. A cső alján a kemence vágott egy téglalap alakú lyukat, mérő 20 x 7 cm. A kivágott darab készült ajtó, hegesztett állítsa hurkok, és a retesz fogantyút.

2. A kör van vágva a fémlemez a méret a cső átmérője, hogy a kemence.

3. Az alsó van hegesztve a cső.

4. Made lereszeljük. A kör van kivágva egy acéllemez (vastagsága - nem kevesebb, mint 15 mm), ahol a rostély nyílások történik. Azt is, hogy a rostély rudak szelepek, amely kerülnek időközönként és hegesztett. Azt is vásárolni kész lereszeljük a boltban. Célunk ebben az esetben - a sík felület, amelyen éget fa, szén hamu és morzsolódik le, és a ventillátor lesz tolóerő fenntartani a jó égés.

5. Ready-hegesztett rostély fölött a hamu.

6. felett a rács kivágott ablakon egymásra rakható a fa (25 x 30 cm), hogy csökkentsék a fém hegesztett hurokfogantyú. Az ajtó zárja le a reteszt.

7. A betonacél rudak hegesztett rács (helyett szelepek használhatók hajlított fémlemez vagy a darab cső, vágott formában egy lapát) - egy jövőbeli melegítő. A távolság a fűtést a felső széle a cső nem lehet kevesebb, mint 10 cm-t.

8. Az a cső alján, hogy lehet használni, mint egy tartály a víz fűtési, van hegesztve alsó, ami kell előre vágott lyuk mérete átmérője a csövet a kéménybe. A minőségi hegesztési gondosan ellenőrizni kell, hézagok tömítésére. Az alján a tartály csapvíz van beállítva.

9. Hegesztett tűztér és egy tank vízmelegítésre. A kapcsolódási pont ajánlott telepíteni a kuplungot.

10. Annak érdekében, hogy tűz a kémény kell szabhat falazat, így a fenti a tartály vízmelegítő hegesztett lemez, amely egy alap falazat. A távolság a lemez és a tartály 35 ... 40 cm-es.

kombinált sütő

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Metal kemence lehet bélelt tégla, akkor lesz egy dekoratív megjelenés és tartósabb lesz megtartani a hőt.

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

Meg kell kezdeni az alapegység. Ha a padló tartós, tehet anélkül alapjait. Ajánlások az alapja megtalálható a kapcsolatot

Ha az alapozás nem szükséges, a munkát, a következő sorrendben:

1. futás jelölés tégla helyzetbe.

2. A téglák fektetéséhez kell előre átitatott vízben 30 percig.

3. Azáltal, kontúr szegezett fémlemez, amely megvédi a felületet a túlmelegedéstől.

4. A téglafal határozza azbeszt lemez, ez biztosítja a tűzvédelmi és a fűtés nem ártalmas anyagokat.

5. Válassza ki az optimális távolságot a falazat és a kályha. Ha a távolság túl nagy, a tégla lesz a hosszú ideje felmelegedni, de ha ez túl kicsi. A kemencében és erősen túlhevített, ami csökkenti az élettartamot. A legjobb távolság van a 3 ... 5 cm.

6. burkolhatóság végezzük fél tégla. A varrat kell 3 ... 5 mm. Az oldatot lehet használni, mint egy keveréke cement és samott (tűzálló) agyag, keveréke homok és agyag, vagy speciális ragasztó száraz keveréket a gránit.

7. Az első sor a halmozott vsploshnuyu, megmarad a második két lyukat minden falat, a méret a padlóburkoló téglát. Attól függően, hogy a méret a kemence, mindkét oldalon kell lennie 2 ... 4 ilyen nyílások. Megnyitása a kemence kényelmesnek kell lennie, nyitás ajánlott, hogy megerősítse a fém területen.

8. Vége beburkolva béléstégla a kályha szinten biztosít magasabb szintű.

9. Ha száraz, akkor el kell távolítani a felesleges oldatot ecsettel vetőgép csatlakoztatási

Irányelvek kiválasztására és telepítésére a fűtés képpanelekhez

Hatékony működése egy rögtönzött tűzhely nagyban függ a megfelelő kiválasztása és elhelyezése a kövek.

Kemence a fürdő kezét - minden, hogy a legtöbb

A hatékony működését a fűtőberendezés nem lehet kisebb, mint 50 kg kövek (egy kis sütő) és 80 ... 100 kg standard közepes méretű kemencében.

A kövek kell lekerekített alakú repedések nélkül hibák egyenletes szürke szín különböző méretű (50 ... 150 mm-es).
Ez a legalkalmasabb a fűtő: természetes macskaköves, bazalt, jade, talkohlorid. Mielőtt szóló a köveket, akkor alaposan meg kell mosni.