Ki látja még, hogy hogyan látják az állatokat, akik látják a sötétben az állat, aki látja a vízben és a levegőben

Csak vblizi.Ochen sok érdekes dolgot lehet látni, ha még mindig ott feküdt a fűben, és úgy vélik, hogy egy nagyító - nagyító. Grass tűnik fák, hangya - a rettenetes szörnyeteg csillogó páncélban. Egy pillantás a nagyító van - nem lehet látni semmit, mindent terjed.Látom egyszer nagyítóval - egy kő mögé rejtőzni bozontos pauchische. Ő ül, néz körül minden a szemét, és a pókok nem elég - több mint nyolc. Hat kis körülnézni, és két hatalmas, hasonlóan a fényszórók, - előre, egyenesen rám. Ez akkor dobja!

Én el egy nagyító, és látni - ő elég Tiddly ezt pauchishka, ez kisebb, mint a borsó. És ne nézz rám, és menet közben, amely közel van a falu. Lebuktam - és ugrott! Ez a lépés, és nem volt ideje.
Ezek a pókok nem szövik a hálózatot, ők támadták a gyártási sorozat ellen - nevezzük őket skakunchikami. És látni, bár jó, de nem messze, tíz centiméter. Minden, ami további - a számukra, mint a köd.

Ki látja még, hogy hogyan látják az állatokat, akik látják a sötétben az állat, aki látja a vízben és a levegőben


De a csiga mászik - hol a szemét? Első négy szár kibír, mint szarva. Az alsó két - a csápjai, és a tippeket a felső - szemmagasságban. Ha szükség van, hogy közelről szórólapok - csiga az ő felső szára szemmel prignot és úgy néz ki, mint egy nagyító. Szem ő szerény, csak mi a közelben, de a csigák szüksége, akkor észre. Próbálja kinyújtja kezét a cochlea - ő azonnal meghúzza a szárakat és a házba will hide.

Ki látja még, hogy hogyan látják az állatokat, akik látják a sötétben az állat, aki látja a vízben és a levegőben

Ki látja a sötétben? Amikor látod a jobb -, éjjel-nappal? Természetesen délután - amikor süt a nap, amikor a fény.
Éjjel, amikor a hold és a csillagok, a sötétség az emberek látják a rossz. De vannak olyan állatok, melyek inkább aludni a nap folyamán, és az élelmiszert éjjel.

Hogy legalább egy macska - vagyis feküdt a kanapén, és purrs. Te, persze, nem csak csodálták zöld szeme, és észrevette, hogy a sötétben fénylenek. Miért?

Macskák szem mélység, egy réteg ezüst kristályok, hasonlóan egy tükör. Ez a „tükör”, mivel fokozza a fény a szembe belépő - így a macskák is látni éjjel, a gyenge fényben.

De a napvilágot túl fényes a macska szeme, az ő szükség, hogy megvédjék magukat.
Nézd meg a macska szeme, egy napsütéses napon - és látni fogod, hogy a diákok lettek szűk a rések. Úgy hiányzik a szemet egy kicsit a fény, és a fény macska úgy tűnik, erős - „tükör” növeli.

A nap folyamán a macska jól látni szemet rések.

És este vagy éjszaka, a tanuló egy macska nagy és kerek. Ő elnyeli a fényt, hogy az utolsó fénysugár, és a szem „tükör” a munka nem. Ezért a macskák jól lát a sötétben.
De nem csak a macskák ilyen szemét.

Ki látja még, hogy hogyan látják az állatokat, akik látják a sötétben az állat, aki látja a vízben és a levegőben

Kik az állatokat lát?


Miután a déli, egy elhagyatott házban, késő este, láttam egy furcsa gyík hatalmas szemekkel. A félhomályban futott végig a falak és a vadászat legyeket. Ez egy gekkó.
Úgy döntöttem, hogy egy képet róla. Csendben rogyott, és meghúzta a ravaszt - és egy gyík egy pillanatra felcsillant olyan fényes, mint a villám, flash Photolamps.

De mi is ez? Most láttam egy gekkó szemét kerek fekete tanulók - és most, miután a vaku, a tanulók szűkülnek, bonyolultan faragott rések.
Tehát, gekkók védelmét szem erős fénytől, mint egy macska! Végtére is, hogy - szintén éjszakai állatok.
Csak megváltoztatni a tanuló néhány cápák.
Amikor úszni a mély vízben, ahol mindig félhomály - a tanuló saját körben.
De ha egy cápa fog emelkedni a felszínre, hogy a fény - a diákjai összeszűkült, mint egy macska vagy egy gekkó.

Ki látja az állat a vízben, és a levegőben? Talán a nyár, úszás a tengerben vagy folyóban, megpróbálta kinyitni a szemem a víz alatt. Úgy nézel around- és nem lát hínár és a sziklák, és a homályos zöld és barna foltok. Végtére is, a szemünk csak látni a jó a levegőben. Halak - ők csak a vízben. De mi van azokkal, akik élnek a víz felszínén?
Itt a víz gyékény körök gágogás kis- és fényes bogarak vertyachek. Ha észreveszik, hogy döntött, hogy hal, akkor ugrik ki a vízből. Ha érdekli őket valamilyen madár - menekülnek a vízbe. Hogyan tudták kezelni, hogy mind a vízben, és a levegőben?

A tény az, hogy volt egy nagyon csodálatos történet. Minden szemet vertyachek oszlik ketté. Az alsó felében a víz a bal szem és úgy néz ki, a hal, és a felső - nézett a levegőbe. Bogár lett négy szemű!

És akkor ott vannak a halak a világon, négy szemű hal. Ő él Dél-Amerikában, úszik a víz felszínén - és ő is, meg kell tartani a szemét felfelé és lefelé egyaránt. Ez lett a szeme „emeletes”. Felső fele néz a levegőbe, és az alsó - a vízben.

Lát egy békát? Minden nap ül mozdulatlanul egy béka tó. Gondolod, hogy goofing ki? Nem, ez a kérdés a forgalmas termelési órák. Meg kell ülni nedves talajon, vagy fly szitakötő - mint bogár szemű vadász hirtelen prishlopnet azt a hosszú nyelvét. Fecske -, majd megkeményedik.

Néztem egyszer egy béka, és úgy döntött, hogy segítsen neki. Bögöly fogott, és dobta a béka az orra alatt. És ez - nem figyelt, mintha nem egy bögöly, és a kő. Bögöly dobott egy másik - ugyanaz a dolog. Mi a baj? Végtére is, a béka is, mint például a bögölyök fogások!Ki látja még, hogy hogyan látják az állatokat, akik látják a sötétben az állat, aki látja a vízben és a levegőben

Ki látja még az állat?


„Nos - azt hiszem -, most fogom kijátszani”. Vettem egy darab tarka rongyok, zsinóron, és vezette el a földet, hogy a béka. Megragadta - és lóg egy szál a ryboshka csalit. Alig megjelent.

Mi a baj, miért legyek béka feküdt előtte, nem evett, és megragadott egy rongyot? Ez nagyon egyszerű. Mert békák termelés - csak mi mozgatja. Javítva egy légy ő csak nem látja. És megint keverjük ruhával, majd - a termelés, és ez elégnek kell lennie.

Túl sok vadász - gyíkok, rovarok és más apró állatok ragadozó értesítés csak akkor, ha az mozog. Hogyan lehet menekülni ezek a vadászok? Igen, csak meg kell állni, nem mozog. És néha kinyújtja kezét, hogy néhány hibát, de ez lábak és mintha podozhmot élettelen. Valahogy látni -, de az igazi ellenség a bogár észreveszi.

Aki nem kell a szemét? A szemed, hogy valaki nem lehet szükség? Végtére is, ezek nélkül nem lehet túlélni!

És úgy tűnik, és akkor élni nélkülük. Sokszor voltam a föld alatt, a barlangokban. Akkor megy a nagy mélységben, a fény is fonarikom- és hirtelen a fal bogár. Hogyan is megtalálják az utat a sötétben? Nézd meg közelről, és a szemet nem tette. barlang bogarak tapogatózni egész életében. Nem egyedül vannak - a föld alatti tavak és folyók élő vak rákok és még a vak hal. Végtére is, ahol mindig sötét van, a szem semmit.

Él a sztyeppéken mi kis apró állatot, amelyek úgynevezett - földikutya. Ő nem szemét, hanem közülük - a redők. Soha nem megy, hogy a nap a végtelen földalatti lyukakban. Azt megeszi a gyökér és gumó, növények, szereti a zöld fű. De ez a nő a tetején, hogyan lehet kapni? A ravasz kis állat kitalálta - úgy érzi, a földalatti gyökerek és a fű vonszolja őket az odú.

A meleg országokban, és mi van a közép-ázsiai megtalálható vak rovarok egy teljesen elképesztő szokásait.

Vegyük például egy ház. Erős, jelentkezzen. Meg kell egy-két év és húsz. Aztán valaki a falnak támaszkodott - hirtelen eltörhet. Milyen csodákat? Nézd - és az összes falak és gerendák belül üres. Ezek tele vannak több sárgásfehér rovarok, melyek szó szerint hemzsegett a fa belsejében. Kissé támaszkodva - csak szétesik. Ez a termeszek, vagy ahogy ők nevezik, fehér hangyák, hogy hihetetlenül éhes - és vak. Eye termeszek nem csak sötét foltok a saját helyén.

Ki látja körülötte? Mit csinálsz, hogy nézz vissza? Természetesen nézel vissza. Tehát nem az emberek, kutyák, sőt kígyók. Bagoly -, és hogy nem kell fordulni, a feje forog, mint a csuklópánt. Melyik oldalon sem rá, sem illik - bár az oldalán, bár a hátsó - nem mozog a test, majd kapcsolja be a fejét.

Nos, úgy néz ki, mint egy kaméleon? Kaméleonok - egy család gyíkok. Ezek meglepni az embereket a saját szokásait. Először is, meg tudják változtatni a színüket. Amikor a kaméleon ül a levelek, hogy - a zöld és perepolzot a kő - ez elszürkül, a színe a kő. Másrészt figyelemre méltó a saját nyelvén - ragadós és majdnem olyan magas, mint maga egy kaméleon. Ül közel a szöcske vagy pillangó - mint a kaméleon lövi ki a nyelvét.

Clap - gyártás és megakad a nyelv scholk - és nyelvi vele már a szájában.

De a legmeglepőbb egy kaméleon szeme. És nem csak azért, mert nagyon domború és pikkelyek borítják. A legfontosabb - hogyan néznek ki. Az emberek, madarak, állatok, gyíkok mindkét szeme mindig nézni ugyanabba az irányba - ami egyik a másikra. De egy kaméleon minden szem is. Lehet lenézett, és a másik a hátsó vagy oldalsó.
Kényelmes!

Ki látja még, hogy hogyan látják az állatokat, akik látják a sötétben az állat, aki látja a vízben és a levegőben


Sok rovar is látható körülötte minden mozgatása nélkül a fejét.

Éltem egyszer én ablak, egy virág, egy imádkozó sáska. Legyek fogott. Ül egy ágon, az első lábakat, hogy a mellkas podozhmot - mintha imádkozott. Mivel ez az úgynevezett sáska. De nézzük, hogyan kell ezeket a lábunkat, akkor látni őket hatalmas horgok és a fogak és meg fogod érteni, hogy ez nem az illedelmes, és rabló.

Ő mozdulatlanul ül, nagyon zöld levelek körüli zöld - ez nem látható. Előre keresi fel, le, vissza - mindezt anélkül, hogy fordult a fejét. És valami érdekes, ő fejével, mint egy ember, meg kell nézni, majd - elég!

De hogyan lehet a sáska nézd minden irányban egyszerre? Nézd meg a képet - látod, milyen a szeme: nagy, domború, mint a fele egy alma. És ők alkotják a sok kis lyuk, préselt egymáshoz. Az egyik szeme lát csak egy apró darab levél vagy ág, hanem több ezer szemmel együtt látni mindent körül. Tehát, mint egy mozaik alkotja kis egyedi darab. A szemek a sáska kerek, és a kis szemek vannak irányítva minden irányban, és így látja a sáska és a közvetlenül előtte és mögötte, és az alján, és a tetején.

Hány szeme szitakötő? Szinte az összes szemét rovarok állnak a kis lyukak, mint egy imádkozó sáska. És minél több ilyen rovarok rügyek - a jobb és pontosabb lát.

Hangyák, például nem nagyon éles szemük állnak csak néhány száz lyuk. De tökéletesen megkülönböztetni szagokat őket, és megtalálja az utat a ház ant.

Sokkal több lyukat a légy - a két szem számára mintegy négyezer, és látni a legyek elég jól. Kapnesh jam az asztalra - csak észre. És hogyan kell gondoskodni egy légy a saját szemével, mint a tapló lábukat, megszüntetve minden porszem!

És ha összehasonlítjuk, aki jobb, hogy a rovar - a bajnokok valószínűleg szitakötő. Ezek a két szem lehet huszonnyolcezer rügyek! De a csodálatos szemében szitakötők nem csak ezt.

Ki látja még, hogy hogyan látják az állatokat, akik látják a sötétben az állat, aki látja a vízben és a levegőben

Hány szeme szitakötő?


Emlékezz whirligig bogár, akinek a szeme osztották két részre? Így és szitakötők - a felső és alsó felét más szemmel. A felső - szemekhez kisebb, és ők maguk is nagyobb az alján - a kis szeme, és még sok más.

Nézd - hogyan vadásznak a szitakötő. Itt cikáznak kopott át a réten, és fut fel és le, fogása a szúnyogok és legyek. Ha a zsákmány felett repült a szitakötő, csak észre. Végtére is, az ég sötét és világos repülni. Melknot a világos háttér sötét alakot - megragad, nem baj. Ezért a felső felében egy szitakötő szeme nem látja a színeket, nem kell neki. Ezért a szemét keresi fel, egyszerűbb szerkezet, és kisebb.

Alatt egy repülő szitakötő lát fű, virágok, cserjék - minden világos, tarka. Hogy megkülönböztessük ragadozó levelek és virágok, szükséges, hogy megfelelően tartja. Ez az, amit az alsó felét a szemében szitakötők lyukak több, meg tudják különböztetni a szín és általában látni sokkal jobb.
Nehéz a szúnyogok és legyek elrejteni a mindent látó szem szitakötő.

* * *
Amikor séta az erdőben, emlékszem - alól fűszálak, gallyak, levelek ezreit szemmel néz rád. És minden szem meglátja másképp.

Forrás: Vitaly Tanasiichuk. Hány szeme szitakötő?

További cikkek a témában.

10 a legkisebb bolygó kígyók
Körülbelül a legkisebb kígyók bolygó, azt fogja mondani, hogy ebben a cikkben. Mi ez - legyen annyira apró?

A legnépszerűbb kutyafajta a világon
A népszerűsége a fajta - ez csak egy múló hóbort. Ezt figyelembe kell venni, lehetőség, ismerkedés a mi értékelésből.

A legszebb pók a világon
A látvány egy pók, akkor általában tapasztalni a félelem vagy undort - ami lehet szép, ezek a borzalmas nyolclábú lények, hogy enni legyek?

3000 tényeket az állatok és növények
Érdekes, szórakoztató, érdekes tényeket az élet állatok és növények a képeken.

10 legerősebb állat a világon
Lehet embert lehet hasonlítani az ereje az állatokkal?

A legfurcsább háziállat
Néhány szülni macskák, kutyák, hörcsögök és madarak, és valaki hazavisz egy hangyász, a bivaly, krokodil.

10 legintelligensebb állatok
Lehet állatok hasonlítható egy férfi, akinek szellemi képességeit?

10 leghangosabb állat bolygó
A hang a élőlények nem csak azért fontos a mindennapi életben.

10 legősibb Animal Planet
Egyes állatok megőrizték megjelenése nem változik, még akkor is, miután több millió év.