Koncepció és típusú közigazgatási eljárás - studopediya

Szabályok alkalmazása adminisztratív és egyéb ágai közjogi sok esetben egy speciális regisztrációs eljárást, azaz egyértelmű tartalmának meghatározása és műveletsort, illetve oldják egyes konkrét esetekben, valamint egyéb jogilag jelentős intézkedések által felhatalmazott szervek és tisztségviselők a hatóságok.Végrehajtási eljárásban a meghatározás PR minősül közigazgatási folyamat. Ő, valamint a polgári és büntetőjogi eljárások függetlenek a rendvédelmi folyamat (ábra. 1.1).

Koncepció és típusú közigazgatási eljárás - studopediya

Ábra. 1.1. Típusú jogi eljárás

A közigazgatási eljárás testesíti meg a közös jellemzők és elvek járó jogi eljárás egészének és egyéb alkatrészek, valamint a speciális funkciók, amelyek végrehajtása során a közigazgatási eljárás törvény.

Elméleti szempontból közigazgatási eljárás látható két fő megnyilvánulása.

Először is, a közigazgatási eljárás szabályozza a közigazgatási eljárási zakonodatelstvadeyatelnost felhatalmazott szervei (állami vagy önkormányzati) szervek és azok tisztviselői, valamint a bírák, hogy megoldja az egyedi esetekben felmerülő hatóságok közötti kapcsolat együtt a polgárok, a vállalkozások és non-profit szervezetek.

Másodszor, a közigazgatási eljárás - fontos jogintézmény, egy sor adminisztratív és eljárási szabályokat. szabályozó társadalmi kapcsolatok terén a pozitív cselekvés a hatóságok, valamint a tevékenységét a hatóságok és bíróságok feladata, hogy rendezze a közjogi viták, valamint az alkalmazott közigazgatási kényszerítő intézkedések.

Ezzel szemben az anyagi jogi szabályokat a közigazgatási és eljárási szabályok válaszoljon a kérdésre, hogy mit és hogyan kell csinálni.

Fontos megjegyezni, hogy tselyuadministrativno eljárási rendelet célja, hogy biztosítsa a jó érdekében, az egyes intézkedések végrehajtásáról szóló jogaik és kötelezettségeknek az anyagi adminisztratív és egyéb PR. A jogok és kötelezettségek a felek és egyéb résztvevők a közigazgatási eljárás által szabályozott közigazgatási és meghatározott eljárási szabályok a vonatkozó jogszabályi és más normatív jogi aktusok Magyarország és tárgyak.

A közigazgatási eljárás összehasonlítva a polgári és büntető folyamat sokkal bonyolultabb, hiszen célja, hogy „szolgálni” a különböző típusú közigazgatási kapcsolatok, valamint a jogi kapcsolatok alkalmazásával kapcsolatos szabályok más jogágak - környezetvédelmi, költségvetési, adó-, pénzügyi, ingatlan- és mások.

Ebben a tekintetben a következő csoportok anyagi közigazgatási és jogi kapcsolatokra. amelynek megvalósítása ad okot, hogy a közigazgatási eljárás kapcsolatok:

- igazgatási és jogi kapcsolatok végrehajtásával kapcsolatos természetes személyek (magyar állampolgárok, külföldi állampolgárok, hontalan személyek), valamint a szervezetek, amelyek nem rendelkeznek államilag parancsoló hatáskörét, jogait és törvényes érdekeit, és feladatait a közigazgatási vsfere;

- közigazgatási és jogi viszonyok felmerülő folyamat végrehajtása a kormány és a végrehajtó szervek, a helyi önkormányzat értékesítése kapcsán által számukra biztosított törvényi és más normatív jogi aktusok a hatóságok;

- közigazgatási és jogi viszonyok felmerülő svyazis konfliktusok a polgárok és szervezetek állami hatóságokkal. kapcsolatos fellebbezés közigazgatási és kihívást a bíróság a döntések és intézkedések a fenti;

- igazgatási és jogi kapcsolatok alkalmazásából eredő, a hatóságok kényszerítő intézkedéseket annak érdekében, hogy a jogállamiság és visszaszorítása bűncselekmények magánszemélyek és jogi személyek.

Így a közigazgatási és eljárási kapcsolatok következtében keletkeztek jogszerű magatartás (jogi fellépések) az alanyok a lényegi kapcsolat, és ennek eredményeként az illegális tevékenységek ezen témák.

Az eljárás szükségessége szabályozás lép fel a kölcsönhatás az állami szervek, amikor közösen határoznak érintő kérdések a hatáskörükbe különösen előállítására törvénytervezetek és más normatív jogi aktusok, a formáció a tárcaközi bizottságok. Ebből a célból a jogszabályban vagy a felsővezetői testület határozata fogalmazott adminisztratív és eljárási szabályok az eljárás az ilyen együttműködés.

Adminisztratív és eljárási szabályokat, amelyek abban az esetben, ha a hatóság van, hogy egy közszolgálati egy állampolgár, vagy lehetővé teszik a közigazgatási és jogi vita.

Gyakran előfordul, hogy a szövetségi törvények csak adminisztratív és eljárási szabályok az eljárás a végrehajtó hatóságokat, hogy az ellenőrzési vagy felügyeleti A jogszabályi követelmények és a megelőző intézkedések alkalmazása, vagy kizáró hatást, hogy biztosítsák a közrend.

Konkrét példákat.Citizen fellebbez az adóhatóság kérelem állami regisztrációs mint egyéni vállalkozó.

Egy másik példa. Gépjárművezető megsértette a közlekedési szabályokat, amiért bírságot kapott a forgalom rendőrfelügyelő. Ennek eredményeként a jogellenes cselekmények az állampolgár, amelynek a közigazgatási és a bírósági eljárások alkalmazásához kapcsolódó adminisztratív szankciókat. Ugyanakkor egy állampolgár, aki úgy gondolja, hogy ő illegálisan bíróság elé, a fellebbezés jogát, hogy a kerületi bíróság.

Hozzászólások a hivatalos és a bíró az eljárás során, valamint a polgárok azon jogát, hogy bírósághoz fordulnak a panasz tárgyában hozott határozat elleni közigazgatási bűncselekmény által szabályozott adminisztratív és eljárási szabályokat a közigazgatási törvénykönyv.

Egy másik példa. A polgár fellebbezett az ügyész egy nyilatkozatot arról, hogy panaszát a törvénysértés tisztviselő az önkormányzatok nem megengedett az előírt határidőn belül, és a választ a fej bármely általa felhatalmazott személy, aki még nem kapott.

Ügyvéd által irányított művészet. 5,59 és 28,4 a Törvénytárra az Orosz Föderáció biztosítani kell a jogot, hogy közigazgatási eljárás kezdeményezéséhez felelősséget, amely be van állítva art. Magyarország 5,59 a közigazgatási törvénykönyv (megsérti a sorrendben venni a polgárok), valamint elküldeni döntését, hogy a Bíróság annak érdekében, hogy az a személy, az igazságosság, és impozáns rá közigazgatási bírságot az összeg 5 000 és 10 000 rubelt.

Tulajdonságai alapján a ténylegesen létező adminisztratív és eljárási kapcsolatok, három fő típusa a közigazgatási eljárásban:

Meg kell jegyezni, hogy nem minden kezelési tevékenységek igényelnek speciális regisztrációs eljárást. Vállalati tevékenységeket a hatóság alapul hatóság autonómiát kiválasztásában jogi formák, módszerek és eszközök a hatáskörük. így gyakran a részletes jogi szabályozás. Így kérdések technikai és szervezési jellegű, nem lehet megoldani az eljárási szabályokat.

Eljárás szükséges regisztráció során felmerülő kérdések vonatkozásában konkrét esetre érintő jogi státuszát állampolgárok és szervezetek. Ez mindenekelőtt kapcsolatokat a hatóságok nem alárendelt személyek, jogi személyek, amelyek nem hatóság, hanem a törvény erejénél fogva kell a jogot, hogy az illetékes hatóságoknak a közszolgáltatások nyújtása, tájékoztatás, a végrehajtás a biztosított jogokat és szabadságokat az alkotmány által az Orosz Föderáció egyéb törvények és rendeletek.

Igazgatási és igazságszolgáltatási folyamat kiterjed a szabályokat és a megfelelő eljárási kapcsolatok csatlakozik egyrészt a felbontás közigazgatási hatóságok közötti konfliktusok és azok alárendelt egységek (személyek és szervezetek), másrészt - a közigazgatási kényszer. Az alkalmazás adminisztratív kényszer kapcsolódó PR területén felmerülő adminisztratív bűncselekmények, valamint az alkalmazott közigazgatási megelőző és adminisztratív intézkedések jogvesztő.

Közigazgatási eljárás lényegében eljárási alkatrész Institute of Justice adagolás (lásd. Ch. 4. tankönyv). Ezen a területen, az igazgatási és eljárási kapcsolatok gondos szabályozása és a kezes a jogokat és szabadságokat az ember és polgár áll tárgyalás.

Az egyes formák a közigazgatási folyamat szempontjából a belső tartalmát osztottak konkrét szerkezeti egységek - termelés. Termelés csoportosítva generikus csoport adminisztratív és eljárási szabályokat.

Mivel a bázis, a termelési kiosztás tárgyát képezheti a szabályozás. például fegyelmi eljárásban, abban az esetben a közigazgatási bűncselekmények, engedéllyel termelés, termelési vizsgálni polgárok fellebbez a hatóságok, a termelés a közigazgatási felügyelet személyek otbyvshimi egyes büntetőjogi stb

A téma a termelés is lehet egyfajta tevékenység egy hatóság, például az eljárás nyújtása bizonyos típusú közszolgáltatások, a sorrendben munka projektek jogalkotási és más normatív jogi aktusokat.

Minden típusú közigazgatási eljárás jellemzi saját közigazgatási eljárásban.

A közigazgatási eljárások területén lehetséges kiosztani termelés vizsgálni fellebbezéseket a polgárok és jogi személyek; engedélyezési termelés; nyilvántartási eljárás; ellenőrzési és felügyeleti felülvizsgálata; Termelés a közszolgálati (sorrendben a következtetést szolgáltatási szerződések, a tanúsítás, az eljárást a promóciós köztisztviselők és mások.) És mások.

Vadministrativno jogrendszereken szféra eljárási kapcsolatok találni azok végrehajtását a termelés, hogy foglalkozzon a közigazgatási panasz személyek és szervezetek az állami hatóságok tevékenységeit és azok tisztviselői; fegyelmi termelést; Az eljárást esetben a közigazgatási megsértése és alkalmazásának biztosítása érdekében a gyártási lépések.

A területen a közigazgatási eljárás lehet megkülönböztetni jogi eljárás esetén kihívást szabályozási aktusok tekintetében; Esetekben kihívást döntések, intézkedések vagy mulasztások a végrehajtó hatóságok, az önkormányzatok és azok tisztviselői és mások.

Fordítsd lévő kapcsolat fajok a közigazgatási eljárásban és a közigazgatási eljárások ábrán látható. 1.2.

Koncepció és típusú közigazgatási eljárás - studopediya

Ábra. 1.2. Típusú közigazgatási eljárásban és a közigazgatási eljárás

Mindegyikén belül a közigazgatási eljárási produkciók tudja különböztetni bizonyos szakaszaiban. kapcsolatban csoportban a megfelelő igazgatási és eljárási szabályok:

- gerjesztés az egyedi eset;

- Az eljárás és a döntéshozatal;

- fellebbezni, vagy tiltakozzon a hatóság dönt az ügyben.

Minden egyes szakaszában a résztvevők eljárási kapcsolatok bizonyos jogi lépések megvalósítását célzó konkrét jogi eredmény, és bemutatott egy megfelelő jogi dokumentumokat.

Így az elfogadását a magyar kormány Jogi Osztályának aktus kiadott végzéseket.

Mert az eljárás megindítását a közigazgatási bűncselekmény, mint általában, szükséges egy protokoll Szabálysértést.

Fellebbviteli Bíróság. Figyelembe véve a fellebbezést a határozat ellen a bíróság határozattal szemben a hatóság jogosult kibocsátani annak érdekében, hogy semmisítse meg az ítéletet az eljáró bíróság, és egy új határozat.

Így minden egyes szakaszában a közigazgatási eljárás biztosítani kell a megfelelő eljárások közigazgatási eljárás elveivel.

Lépés egymást követően helyettesítheti egymást (ábra. 1.3).

Koncepció és típusú közigazgatási eljárás - studopediya

Ábra. 1.3. Stage közigazgatási eljárás termelés

Így a közigazgatási eljárás és az azt alkotó fajok mondható két fő szempontot:

- mivel a végrehajtási tevékenységek engedélyezett állami hatóságok rendezzék a közigazgatási és eljárási szabályok terén a közigazgatási és egyéb PR anyagok;

- egy sor adminisztratív és eljárási szabályok PR meghatározásával kapcsolatban a célok és elvek a közigazgatási eljárás, a faj, a szabályozás egyes iparágak keretében egyes fajok e folyamat végrehajtása érdekében az anyagi közigazgatási jog és egyéb ágai közjogi, valamint annak érdekében, hogy jogszerűség közhatalmi tevékenységekre.