Középpontban a kamerát a manuális és automatikus üzemmódban

Miért használja a kézi üzemmódban, ha van egy automatikus kamerán?

Mint minden felszerelés, autofókusz nem mindig működik tökéletesen. Néha az AF rendszer hangsúlyt teljesen az oldalon a keret, amelyen szeretnénk összpontosítani, és ebben a fotót.Nem kap, hogy tévedtünk: a mai SLR és tükör nélküli fényképezőgépek képesek összpontosítani, amilyen gyorsan még soha. Azonban a teremtés, a kreatív és művészi fotók, akkor kézzel kell beállítani a fókuszt.

Bizonyos esetekben az autofókusz nem működik rendesen?

A fényképezőgép hibázik az Auto Focus, ha ez nem elég világos, vagy ha a felvételt fekete-fehér tárgyat, például akkor, amikor fotózni egy barna kutya a területen. Ebben az esetben a fényképezőgép egyszerűen nem lesz képes meghatározni a fókuszpontot.

Ilyen helyzetben a lencse mozog ide-oda, és próbál kapcsolódni legalább egy bizonyos ponton. Ha ebben az esetben, vannak előtérben lévő tárgy - egy bokor, ág, stb akkor nagy valószínűséggel, a kamera fog összpontosítani rá.

Mozgó tárgyak is nagyon problematikus az a téma, hogy az autofókusz. E vizsgálat során meg kell bizonyosodni arról, hogy akkor már kiválasztotta a megfelelő fókusz mód, ezért csak akkor van esélye, hogy egy szép, tiszta és éles képeket.

Melyik fókusz üzemmódban kell használni, és mikor?

Az első dolog, amit meg kell döntenie, hogy a használni kívánt autofókusz vagy kapcsolót manuális fókusz. Bizonyos helyzetekben, amikor a kézi fókusz van egy jobb lehetőség. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön az automatikus módban dolgozik, nézd, ez lenne a lencse volt telepítve AF értéke nem MF.

Az autofókusz két különböző üzemmódot ajánl, amelyek közül az egyik kell telepíteni a kamerát. Ez One-Shot AF (Canon) / egyszeri szervo AF (Nikon) és az AI Servo AF (Canon) / Folyamatos szervo AF (Nikon). Egy képes / egyszeri szervo legjobb megoldás az álló tárgyak felvételéhez. Miután a rendszer középpontjában a kívánt objektumot, akkor nyugodtan, hogy a lövés.

Ahogy a neve is sugallja, a mód AI Servo AF / Folyamatos szervo AF, a fényképezőgép folyamatosan fókuszál a témára, ez a mód sokkal kényelmesebb követés egy mozgó tárgy. Ebben az esetben, akkor egy pillanatfelvétel bármikor a forgatás, akkor is, ha a téma nem éles. Ez biztosítja a gyorsabb és hatékonyabb.

Sok kamerák másik AF Mode: AI Focus AF (Canon) vagy Auto AF (Nikon). Ebben az üzemmódban, a fényképezőgép automatikusan meghatározza, hogy az objektum, álló és mozgó, és ennek függvényében kapcsol a megfelelő üzemmódot.

Ne tévesszük össze a mód kiválasztása AF egy választott terület között, amely szintén beállítható automatikusan vagy manuálisan.

Középpontban a kamerát a manuális és automatikus üzemmódban

Mi a különbség az autofókusz és a hangsúly a területen?A hangsúly mód meghatározza, hogy a lencse középpontjában. és az AF mező határozza meg, ahol a kamera fókuszál. Célterületek eltérőek lehetnek a különböző modellek kamerák, és a különböző gyártók.

Munkavégzés a kamerát, a fotós lehetősége van választani, hogy ez fog összpontosulni egy pont, vagy több. Nézzen bele a keresőbe, és kezében egy fél az exponáló gombot, akkor láthatjuk, hogy a kamera fókuszál. Ha összpontosítva egy ponton, akkor mozogjon.

Hány AF pontok kell használni?

Minden attól függ, hogy mit forgatás. Ha beállítja a fókuszt egy pár pontot, a fényképezőgép automatikusan kiválasztja, amely korábban, hogy összpontosítson egy tárgy.

Ebben az esetben, ha a téma nem elég nagy, akkor intézkedik, hogy a kamera fókuszál. Például, ha a felvételt egy emlékmű, a kamera lehet összpontosítani a lábát a szobor, miközben szeretnék, az lenne a hangsúly az arcon. Ezen kívül ebben az esetben fennáll annak a veszélye összpontosít előtér tárgyakat, miközben a téma a háttérben.

Ugyanakkor, az automatikus élességállítás több pontot lehet hatékony, amikor fényképez egy tárgyat egy szilárd háttér. például, ha fényképezni madarak a kék ég háttér. Minél több AF-pontok a kamrában, annál pontosabb lesz jobban összpontosítani és követni a témát, mert a keretben mozog. Más esetekben előnyös lehet összpontosítani néhány pontot.

Az összes rendelkezésre álló AF-pontok, a középpont, a legjobb pontosság. A legjobb, hogy összpontosítson csak azon a ponton, majd rögzítse a fókuszt, mozgatni a kamerát, így a készítmény egy vonzó képet.

Mikor kell használni a manuális fókusz?

Manuális fókusz esetén is hasznos lehet a gyújtótávolság változatlan marad. Például, amikor fotózni egy autóverseny, akkor automatikusan az útra összpontosíthat, és amikor az autó felhajtani, hogy kézi fókuszálás, és figyeli az autó, fókuszáljon kézzel.

Manuális fókusz is az egyetlen lehetőség, ha a fényképezőgép nem tud fókuszálni a saját. Néhány lencsék lehetővé teszik a kamera állandóan állítani a fókuszt kézzel, erre nincs minden alkalommal kapcsoló a kézi automata módban.

Hogyan kell összpontosítania Live View

Live View nagy hangsúlyt manuális módban. Ha váltani az automatikus fókusz üzemmódban nem várnak csodát a kamerát.

Középpontban a kamerát a manuális és automatikus üzemmódban

Autofókusz

Automatikus üzemmódban a Live View működhet különböző módon, minden kamera modellt. A legtöbb fényképezőgép rendelkezik a képességgel, hogy gyorsan autofókusz és a lassabb, de pontosabb mód felismerni személyek.

Középpontban a kamerát a manuális és automatikus üzemmódban

kézi vezérlés

Élő nézet segítségével kézi fókuszálás közben, mivel segítségével a képernyőn, akkor növelni egy része a képernyőn, és több finomhangolás a hangsúly. Ez különösen akkor hasznos, ha tájképfotózás és makro. A feladat a fotós, hogy egy nagyon finom hangolás, mert a különbség éles és tiszta, akkor jelentős lehet.

Maximális mélységélesség és hiperfokális fókusz

Tájképfotózásban általában szükség precíz manuális fókuszálást. Még annak ellenére, hogy a leghatékonyabb a hangsúly lesz egyetlen központi helyről, akkor növeli a mélységélességet segítségével egy kisebb rekesz és az úgynevezett hiperfokális fókuszálás.

Ahhoz, hogy megteremtse a legpontosabb tájképfotózás be kell állítani a fókuszt végtelenre manuális fókusz. Ebből a célból az objektív egy speciális skála.

Középpontban a kamerát a manuális és automatikus üzemmódban

Élőkép vagy a keresőben, az egész teret elmosódott lesz, akkor manuálisan kell beállítani a kamerát, hogy a kép éles.