Közigazgatási eljárás fogalmát féle jelek

A közigazgatási eljárás: a koncepció, jellemzői, fajtái

A közigazgatási eljárás - egy sor adminisztratív és eljárási szabályok alapján, valamint az E szervek tevékenysége és a tisztviselők államigazgatási tisztviselők végrehajtása során a feladatok és funkciók.Jelek a közigazgatási eljárás:

- Tekintettel a jogi eljárás, összefüggésbe, és ennek részeként egy egész;

- Ez jelenti a változata a hatalom kontroll állapotban tevékenységi tárgyak;

- Ez biztosítja a feltételeket a végrehajtás anyagi közigazgatási jog;

- A cél az, hogy egy bizonyos jogi megállapításait és felbontása a közigazgatási ügyek;

- eredmények (mind a közbenső és végső) rögzítik a hivatalos aktusok (dokumentumok);

- által szabályozott közigazgatási és eljárási szabályok, amelyek együttesen alkotják egy független intézet a közigazgatási jog;

- Ez egy bizonyos szerkezetű (szerkezet).

Alapelvei közigazgatási eljárás - az alapvető ötleteket, általános elvei a közigazgatási eljárás és felfedi a lényegét.

A törvényesség elve - megvalósításához anyagi közigazgatási és eljárási szabályokat kell beépíteni a szigorú betartása az igazgatási és eljárási szabályokat.

eljárási egyenlőség elve azt jelenti: először is, az egyenlő felek, nemtől, faji, nemzetiségi, nyelvi, származás, vagyoni és hivatalos státusza, lakóhely, viszonyul a valláshoz, a meggyőződés, tagság Állami egyesületek vagy egyéb körülmények a törvény előtt; másrészt neve mindegyik fél egy bizonyos mennyiségű függő jogait, feladatait és felelősségét.

Az elv az anyagi igazság - hozott döntés keretében az igazgatási eljárás, amely alapján kell alapos vizsgálatát valamennyi feltételt és az ügy körülményeinek kezelése, valamint a versenyképesség során annak vizsgálata.

hozzáférhetőségi elv fejeződik ki a sima jellemzői az egyes érintett felek valamennyi szakaszában az eljárás összhangban a jelenlegi eljárási állapotát.

átláthatóság elve - A közigazgatási eljárás alapja egy nyilvános alapján, lehetővé téve a polgárok számára, hogy információt szerezzenek a haladás és a döntések, kivéve a minősített információk államtitok, valamint tájékoztatás a magánéletéről szereplők.

Az elv a nemzeti nyelv - a folyamat zajlik a hivatalos nyelvén vagy nyelvein a Magyar Köztársaság - a téma az Orosz Föderáció, az autonóm régió, autonóm régió, illetve a többség a helyi lakosság számára. Színészek, akik nem beszélik a nyelvet, amelyen akkor küldik, látva egy tolmács.

Az elv a sebesség (hatékonyság) - a közigazgatási eljárás kell elküldeni a lehető leghamarabb meghatározott korlátokon belül a törvény.

A hatékonyság elve (költséghatékony) - A közigazgatási eljárás úgy kell megszervezni, oly módon, hogy a lehető legkisebb költséggel a beadásra.

Alapelv felelősséget a kormányok és azok tisztviselői a helytelen magatartás a folyamat - a kormányok és tisztviselők felelősek törvény által megállapított megsértése adminisztratív és eljárási szabályok megjelenítésére bürokratikus.

Adminisztratív és eljárási normák és attitűdök

Adminisztratív és eljárási norma valamilyen adminisztratív és jogi szabályozás az adóalap meghatározásához, az eljárást és végrehajtásának feltételeit anyagi közigazgatási jog.A közigazgatási eljárás törvény szabályozza az eljárásokat a szervek és tisztségviselők államigazgatási tisztviselők (executive) végrehajtására irányuló megbízatásuk.

Különösen a közigazgatási és eljárási szabályok:

- Ők egy olyan közigazgatási jog;

- végre egy szolgáltatást, amely szerepet kapcsolatban anyagi jogi és közigazgatási előírások;

- van a megadott szerkezettel (szerkezet);

- tartalmaz bizonyos források;

- feltéve kényszerítő erő az állam;

- megsértése adminisztratív és eljárási szabályok jár az elkövetők hozta a jogi felelősséget.

By hangerő. általános és speciális szabályai.

Jogi erővel. jogi normák és szabványok előírásoknak.

Mire a műveletet. határozott idejű, nyílt végű és különleges szabályokat.

Az akció az űrben. belül működő magyarországi belül működő régió (szövetségi körzet) területén eljáró tárgyának az Orosz Föderáció keretein belül eljárva az önkormányzat, a helyi erő a területén a vállalkozás, intézmény vagy szervezet.

Szerint a nyilvánosság számára. Általános érvényű szabályok és speciális előírások.

Ezzel a fajta termelés. szabályokat a termelés a közigazgatási jogalkotás, a szabályozási eljárásokkal kapcsolatos akciók irányadó engedélyezési és lehetővé teszi a termelés szabályozására eljárás abban az esetben a közigazgatási megsértése, szabályozására más közigazgatási eljárásban.

Adminisztratív és eljárási kapcsolat - egyfajta jogviszony alapján igazgatási és eljárási jog területén felmerülő közigazgatás, amelynek tagjait felruházott közigazgatási és eljárási jogait és kötelezettségeit.

Jellemzői a közigazgatási eljárás kapcsolatok:

- közigazgatási, szervezési jellegű;

- alapján az igazgatási és eljárási szabályok, az eredménye, hogy hatással van a társadalmi kapcsolatok;

- aktivitását szabályozó állami szervek és azok tisztviselői végrehajtásáról szóló a rájuk ruházott hatáskörök;

- Ezek a másodlagos, származékos anyag közigazgatási jogviszonyok.

Az alanyok a közigazgatási eljárás - egy személy részt vesz a folyamat nem rendelkezik adminisztratív és eljárási jogi személyiséggel rendelkezik.

Adminisztratív és eljárási jogi személyiséggel - alapuló közigazgatási eljárási törvénye az egyén azon képességét, hogy egy tárgy a közigazgatási eljárás.

Adminisztratív és eljárási jogi személyiséggel, az adminisztrációs és eljárási kapacitás és a közigazgatási és eljárási képesség.

Adminisztratív és eljárási kapacitás - képes egy ember, hogy a hatályos közigazgatási és eljárási szabályokat a szubjektív jogokat és jogi felelősséget.

Adminisztratív és eljárási képesség képesség - a letelepedett személy adminisztratív és eljárási szabályokat, a végrehajtott intézkedések alanyi jogokat és jogi felelősségét az adminisztrációs folyamatot.

Típusú szervezetek igazgatási eljárás:

- egyének (polgárok, tisztelt polgárok, a kettős állampolgárságúak, a polgárok a FÁK (kivéve az Orosz Föderáció), a külföldi állampolgárok, akik nem rendelkeznek állampolgárság);

- hatóságok, a vállalkozások és intézmények;

- társaságok, egyéni vállalkozások és intézmények;

- alkalmazottai az állami szervezetek és egyéb nem állami szereplők.

Az alanyok a közigazgatási eljárás működhet a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

- alá, kezdve a közigazgatási ügyben;

- szervezet jogosult vizsgálni (engedély) közigazgatási üzleti, valamint más jogi tápkialakítások meghatározzuk a mozgás a közigazgatási eljárás;

- a részét a közigazgatási eljárás;

- Egy harmadik fél, azaz az a személy, aki kijelentette, független követelmény a vita ..;

- személy részt vesz a közigazgatási, fegyelmi eljárás;

- arc, jogainak védelme és mások érdekeit;

- arc, elősegítve az adminisztráció a közigazgatási eljárás.

A szerkezet és a lépések a közigazgatási eljárás - a belső szerkezete a közigazgatási eljárás, generátorok sokaságát az igazgatási létesítmények.

Az elemek a közigazgatási eljárás igazgatási struktúra standard beállítás, adagolás pravonadelitelny (működőképesen-szabályozási) joghatósági adminisztratív folyamatokat.

A színpadon a közigazgatási eljárás - a viszonylag független közigazgatási eljárás, amelyet az jellemez, konkrét célokat, a résztvevők, eljárási tervezési eredményeket.

Általános közigazgatási szakaszában a folyamat:

- elemzés a közigazgatási helyzet;

- Az eljárás és a döntéshozatal;

- határozatot követően az ügy a döntést.

Jellemzők adminisztratív lépéseket tartalmazza:

- irányadó szabályok közigazgatási eljárás jog;

- miatt a logika teljes termelési;

- célzó konkrét problémák megoldására;

- azzal jellemezve, hogy bizonyos számú résztvevők;

- teljesítése bizonyos feltételek mellett;

- megfelelő eljárási hézagot.