Központi Tudományos Könyvtár 1

karriertervezés stratégia

Babenko OB diák

Minden ember elér egy bizonyos életkor, gondoljon a szakmai fejlődés - karrierjét. Ez akkor fordul elő leggyakrabban a középiskolában, amikor úgy döntünk, az ág, ahol képes lesz megvalósítani a szellemi potenciál, képességeiket, valamint kielégíteni ezeket a célkitűzéseket. Azonban ebben a korban ez nagyon nehéz meghatározni a választott szakma és karrier irányába.Az egyik meghatározó tényező a választás válás szakmai örökletes egymásutánban a családban, amikor egy személy középpontjában a gyermekkori családi dinasztia folytatódott a szakmában. Emellett gyakran van olyan helyzet, amikor a szülők határozzák meg a választást a gyermek, ragaszkodva ahhoz, hogy a gyermek megkapta a szakma, hogy a saját véleményét, majd megetetni. Ilyen érzelmek gyakori társadalom és inkább gyakorlatias. Mégis van néhány motívumok, amelyek befolyásolják a választás a prózai jellegű. Mint például a döntést, hogy megy egy cég, egy barát, a jelenléte a katonai osztály, a kis verseny a középiskolában, specializáció, vagy megfizethetőség képzés kereskedelmi alapon, valamint jelenlétében rokonok vagy ismerősök, ami segíthet. A következmény az, motívumok pályaválasztás a megjelenése problémák, mint az elégedetlenség a kiválasztott irányba, hiányzik a személyes perspektívák szempontjából a szakmai fejlődés, hogy szükség van a képzés különböző szakterületeken, valamint a leggyakoribb - egy ellenszenv, hogy a saját munkáját.

És mégis, pályája kezdetén, a szakmai fejlődés, gondolunk sikert. Mi határozza meg céljait és dolgozzon ki stratégiát a siker érdekében. Hogyan határozzák meg - mi a szakmai siker? És hogyan kell érteni - elértük-e vagy sem? Vegyünk például egy európai perspektíva karrier és a szakmai fejlődés.

A modern nyugati irodalom, a szakmai siker a pozitív eredmények felhalmozódott pályafutása során - mind pszichológiailag, mind az objektív szakmai eredményeket. Területén dolgozó kutatók szakmai siker, Hugh E. és D. Maanen kínálnak szétválasztása az objektív és szubjektív típusú pályára, és kezeli őket, egy komplex, egymással összefüggő fajok, mint a siker.Célkitűzés siker az úgynevezett pozitív eredményt a karrier, amely lehet értékelni mások. Általános szabály, hogy mért jellemzők, mint a fizetés, a több promóciót és a szint a helyét a hierarchiában a szervezet.

Szubjektív sikere van a sor emberi döntéseket az ő szakmai teljesítménye és eredményei. Ő mért paraméterek a munkahelyi elégedettség és a karrier megelégedésére.

A magyarázat az összefüggés a két típusú DT siker Hall és a DE Chandler mintáját javasolta az 1. ábrán látható.

Ábra. 1 szakmai siker modell esetében, amikor a karrierje hivatás

Tehát azt találtuk a választ a kérdéseinkre. Ha egy személy kapja az elismerést a társadalom szakmai tevékenységét, és megkapja a személyes elégedettséget a pozíciójukból, és az elvégzett munkát, azt mondhatjuk, hogy ez az ember elért szakmai siker.

Ennek alapján az egyes törekvés szakmai siker és ezt a modellt, akkor lehetséges, hogy dolgozzon ki egy stratégiát az épület egy karrier.

Először is, meg kell, hogy megfelelően értékelje a lehetőségeket. Határozza azok erősségeit és gyengeségeit. Mérjük meg a szellemi poggyász. Való megfelelés megállapítása a cél, hogy a képességeit, az intelligencia és az ambíció. Annak érdekében, hogy sikeres legyen, építeni karrierjüket, fontos, hogy a munka, mint ez. Ez adta a lehetőséget, hogy úgy érzi, hogy fontosnak tartja, nem csak arra szolgált, mert így a megélhetés.

Fürdőzés után egy ilyen elemzés, megkapjuk egy belső céltudatosságot és önbizalom, valamint az irányba erőfeszítéseket.

Harmadszor meg kell határozni azokat a szakaszokat, a karrier, a lépés, amely segít, hogy közelebb a cél. Határozza meg a legfontosabb problémákat, és elkezdenek haladni a cél, mastering a szükséges készségek és képességek megszerzése, a szükséges szakmai tapasztalat.

Negyedszer, kiegészítve minden szakaszában a karrierje, hogy végezzen egy objektív, amennyiben lehetséges, az elemzés objektív és szubjektív siker. Felmérni, hogy mennyire javult az anyagi szinten, fokú szakmai igény (elve szerint: amíg te egy rossz szakember -, amit keres munkát, ha valaki jó szakember, álláskeresés az Ön számára). Elemzése a saját hozzáállását a munkájukat, helyzetét.

Ötödször, mivel az újonnan felfedezett tényeket, engedményeket tenni céljait és törekvéseit. Tekintettel arra, hogy minél hamarabb jön a megelégedésére munka, helyzete, anyagi biztonság, a gyorsabb megáll karrierjét.

Természetesen a folyamat halad a szakaszában, az eredeti célra lehet drámaian megváltozott, de a fő - a szakmai siker - meg fogja közelíteni a karrier.

Bármely személy, fontos az önkifejezés, az önfejlesztés. Általában ez történik a munkahelyen vagy az üzleti életben. Tervezése során a karrier, akkor lehet elérni nemcsak a szakmai fejlődés. Akkor érheti el a valódi cél, amely kifejezett önmegvalósítás, önismeret és önbecsülés.