Kreatininszint a vérben, hogy ez a norma, az oka a szaporodás, fogyás

Minden a mi mozgás energiát igényel. A termelés energia a testben, rendszeresen előforduló kémiai reakciókat. Az egyik ilyen reakciók a bomlási enzim kreatin-foszfát. A végtermékek foszfát felszabadulását az energia és a kreatinin. A második elem segítségével, mint indikátort helyes működését vese és az izom. Normál vér kreatinin állandó, csak kisebb eltérések lehetségesek. Alább megtalálja a vérkomponensnek részletesebben: mi ez, milyen hatással, hogy milyen szabályokat és amit mondanak a szabványtól való eltérések számokat.Kreatininszint a vérben, hogy ez a norma, az oka a szaporodás, fogyás

Mi ez?

A kreatin - vegyület nem proteinszerű anyagok kimeneten a szervezetből. Biokémia A komponens:

Mi kreatinin tudom nem sok. Ha egyéb komponensek még mindig a legtöbb ember hallott róla, kevesen tudják. A kémiai formája a következő elemek - C4 H7 N3 O. Ez egy mellékterméke fehérje anyagcserét. Ez azt jelenti, hogy a szabályok a kreatinin egy tükörképe a folyamat eltávolítja salak anyagokat a szervezetből.

A kreatinin az alapfokú oktatás minősül egy hely a vázizomzat, kis mennyiségben van az agyban. A forrás a kreatin-foszfát. És honnan jön?

A start a reakciót akkor tekintjük kreatin fehérje. Elkezdi az utat a vese parenchyma. Melitirovanie kreatin a májban. Ezután szállítják az izmokat. Itt jön létre a kreatin-foszfát, majd elmegy a miofibrillumok. A reakció megy végbe a szétesés elemek, amelyek közül az egyik a kreatinin. Ennek eredménye, hogy energiát szabadít szükséges az izom-összehúzódás. A kreatinin szabadul fel a vért, amellyel eljut a vesére. A máj nem hat rá. A feltüntetett C4 H7 N3 O választódik ki a vizeletben. Minden a fenti folyamat 24 órát vesz igénybe.

Ez az energia csere folyamatosan zajlik. Mit jelent ez? Ez arra utal, hogy a szint ennek az anyagnak a véráramban változatlan, a normál emberi állapot.

Mostanáig a tudósok nem találtak bizonyítékot arra, hogy a kreatinin-toxikus, bár nevezik másodlagos anyagcseretermékek, amelyekre eltávolítását a szervezetből.

A szérum kreatininszint következménye változások a vesékben. A diagnózis gyakran használják az elemzés kreatinin különösen Rehberg mintában. Ez a számítás a kreatinin clearance-szel. Ehhez kiderül az összeg az anyag a vérben, és mennyi a vizelettel ürül.

A norma a vérben kreatin

kreatinin szint tükröződik a biokémiai vizsgálatok a vér. Hagyományos mértékegységeket a felmérésben mikromol literenként (mol / l) vagy milligramm per deciliter. A választás függ a kutatás módszere. A kreatin normálisnak tekinthető, ha az ennek megfelelő értékek az alábbi táblázat.

Ezek a számok helyhez kötött, kis ingadozások. Ahogy a táblázat azt mutatja, nőknek alacsonyabb kreatinin a vérben, mint a férfiak. Ez együtt jár a kisebb tömeg, és a fizikai megterhelés. Szintén csökkenti a vér kreatinin-szint hormonális aktivitás az anyagcsere folyamatok, a nők sokkal alacsonyabb, mint a férfiaké.

Gyermekek életkora, a szervezet alkalmazkodik a környezethez, amely csökkentheti a kreatinin a vérben. Ez figyelhető meg a gyerekek egy év után. A kamaszkor, ő ismét meredeken emelkedik. Ez a jelenség annak köszönhető, hogy a pubertás és a hormonális aktivitás ebben az időben. A helyzet nyomon követhető az alábbi táblázatban.Korcsoport (év)

Blood kreatinin (mol / l)

Betegségei vizelet csővezetékek;

Kapott kiterjedt sérülések, akkor is növeli a koncentrációt kreatinin, mivel rendkívül aktívabb ilyen körülmények között. Ahhoz, hogy pontosabb diagnózist, az orvos előírhat kiegészítő vizsgálatokat. Például kimutatására vese elzáródás végzett Reberga minta, mint a pajzsmirigy-túlműködés, - megvizsgálja a pajzsmirigy.

Normál értékek változhatnak. Minden attól függ, a nem, a kor, a beteg, valamint a kiválasztott felmérési módszertan.

A leggyakrabban használt teszt Jaffe reakciót. Úgy alakult 1886-ban. Természetesen idővel már vannak korrekciók és a módosítások ezt a technikát.
Vizsgálatra reggel kell bioanyag formájában a vér.

Ahhoz, hogy a legpontosabb eredményeket, és megszünteti a fiziológiai okai kreatinin szintjének emelkedése a vérben, akkor be kell tartani a következő irányelveket:

24 órával a látogatás előtt a laborba, hogy nem iszik alkoholt, és nem eszik húst;

Azon a napon, a felmérés, hogy megpróbálja, hogy ne aggódjon,

Kerülje a fizikai megterhelés.

Azonosítani az oka a megnövekedett kreatinin kiegészítő vizsgálatok elvégzésére. Például értékelése kreatinin clearance-szel. Ennek lényege módszer abból áll, sebességét meghatározó, és a visszavonás térfogata C4 H7 N3 O, azaz glomeruláris filtrációs ráta. Ehhez a korábbi, a betegnek a nap folyamán gyűjtjük a vizeletet egy tartályba. Ma, a laborban használt speciális számítási képlet. Ez tartalmazza az információkat, mint a súly és a páciens kora. Az alacsony ez a mutató jelzi a veseelégtelenség kialakulását egy betegben.

Az okok a varianciák

vér kreatinin emelkedés miatt fiziológiás vagy patológiás okok.

vér kreatinin emelkedés okai fiziológiai jellegű:

Több izomtömeg. Ha az emberek aktívan részt vesznek a sport, akkor az az anyag koncentrációja van a felső határ, és néha meg is haladja azt;

A testmozgás az aktív kreatin felosztása során az izom munkát;

A nagy százaléka sovány hús az emberi étrendben;

Koncentrációjának növelése az elem lehetséges és gyógyszerek: tetraciklin antibiotikumok, gyulladáscsökkentő és cefalosporinok.

a patológiai tényezők:

Veseelégtelenség miatt pyelonephritis, toxinok, fertőzések;

Megsérti a keringési rendszerben. Az alacsony nyomás csökkenti az elsődleges szűrés vizelet és a kiválasztást a kreatinin, illetve;

Hyperthyreosis. Aktív pajzsmirigy szekréció gyorsítja a felbomlása kreatin;

A tumorképződés az izomszövetben;

Jelentős izomsérülés. Ez a jelenség okozza a felszabadulás sérült myocytákon;

Sugárbetegség. A szervezet sejtjei elpusztulnak és az izom beleértve;

Dehidratáció - a testfolyadékban hiány okoz csökken a plazma térfogata, és így növeli a koncentrációt abban szereplő elemek.

Feladni húst. Az organizmus belép kreatinin szignifikánsan kisebb az élelmiszerrel;

Terhesség első és második harmadában. A vér térfogata megnő, van egy hormonális változást, amelynek eredményeként a csökkentett VIZSGÁLATA kreatinin;

Izomsorvadás. Nem fejlődött izomszövet vezet kevesebb kiválasztás kreatininszint a vérben a szívizomsejtek. Egy ilyen állapotban is előfordulhat, mivel a genetikai rendellenességek vagy tartós koplalás.

Csökkent kreatinin szint

A beteg, akinek magasabb felmérés eredményei miatt vesekárosodás megfigyelt ilyen tünetek:

Fájdalom a hát alsó;

A kezelés magában foglalja okainak megszüntetésére ilyen feltétel az első, majd a stabilizációs szint a vérben. Az egyik módja, hogy csökkentse a kreatinin a vérben, a méregtelenítés. Ez a módszer bevezetése a testbe reosorbilakta együtt vízhajtók. Ezt alkalmazzák a normális vese aktivitást.

A veseelégtelenség, különböző módszert használ - hemodialízis. Ez megtisztítása a vér segítségével egy speciális eszköz, ez is az úgynevezett „művese”.

Egy másik módja, hogy hogyan csökkenti a kreatinin, egy speciális diéta. Zárni az étrendből az állati termékeket. Egy másik fontos tényező a stabilizációs ivóvíz rendszer. Ez felgyorsítja a kiválasztás az anyag a vizelettel. De ez a módszer csak arra alkalmasak, normális vese aktivitást.

Lehetőség van arra is, hogy csökkentse a kreatinin a vérben a népi orvoslás. Ebben az esetben, vízhajtók használata gyógyteák díjakat. Ezek csodálatos gyógynövények csalán, gyermekláncfű gyökér és zsályát. Drink ezek teák csak az emberek normálisan működő vesék.

Akkor is hasznos lehet cikket erről a témáról:

A kreatin-kináz a vérben

Norma karbamid és kreatinin a vérben

Triglicerid szint: mit jelent, okok, kezelés, diéta

Trigliceridek: Mi ez? az arány a férfiak és a nők