LED autók a kezüket

Az első dolog, amit meg kell tanulni, mielőtt elkezdené a cseréhez. LED - ez nem könnyű. Legyen óvatos és figyelmes, az automatikus javítás eredményeként a helytelen cselekedetek - a dolog kellemetlen. Ez azonban nem csak a LED-ek. hanem minden olyan intézkedés elektromos vezetékeket, hogy telepít egy erősítő vagy extra jeleket. De mégis, nem istenek fazekak, semmi bonyolult egy ilyen csere ott bárki, aki egyenes karok képes előállítani saját.


A fő elem, hogy meg kell tanulni:

1. A feszültség fedélzeti autó hálózatokat. Normális esetben 12-13, a motor, és 13-14,5 a GOT.

2. A tápfeszültséget egy tipikus LED - 3.5. Attól függően, hogy a szín lehet. a sárga és piros LED-ek - 2 - 2.5 a.; kék, zöld, fehér - a 3-3,8. Tipikus jelenlegi alacsony fogyasztású LED-ek - 20 mA, erőteljes - 350 mA.
3. Nem minden LED-ek. Ellentétben izzók. hely megvilágítására körülöttük. Meg kell figyelembe venni, amikor a helyébe lépő jelzőlámpák. például a műszerfal. Ha vásárolni kell figyelni, hogy milyen típusú lencse, vagy ha lehet, kérje meg az eladót. LED-ek szűken a végén egy kis lencse. Általánosságban véve, próbálja, hogy ellenőrizze ki, amikor vásárol, vagy még jobb, vásárolni, és próbálja többfélével.
4. LED. például az akkumulátor. plusz és mínusz. Mínusz úgynevezett katód, valamint - az anód, a áramkörök vannak festik.

Meg kell állapítani, hogy csak felvenni és lejátszani

LED fedélzeti auto hálózat - ez azt jelenti, garantált égetni.


Szeretné, hogy megbizonyosodjon arról. Vegyünk olyan olcsó, és csatlakoztassa közvetlenül vezetett a fedélzeti hálózat között. A könnyebb, például. Be kell, hogy szép fényt, és a füst :) De fogja képviselni, hogy a folyamat néz ki. Kedves LED éget pontosan ugyanaz, így a vonat jobb az olcsó.

Csatlakozó LED

1. Az eladó az eladott LED panelek, az úgynevezett klaszterek. Áramellátásukat 12c. Ők egyszerűen csatlakoztatható a fedélzeti hálózat, és élvezze a gyönyörű fények. De van egy kellemetlen funkció - ha változik a motor fordulatszáma változik a fényerő a LED-ek a klaszterekben. Enyhén, de észrevehetően szem. Ezen kívül, sőt, általában úgy ragyognak körülbelül 12,5 V, tehát ha van egy kis rendszer feszültségét, lámpatestek vannak homályos. Szerkezetileg, a klaszter áll egy lánc fénykibocsátó diódák és ellenállások. Minden három LED - ellenállás, amely kioltja a felesleges feszültséget. LED-csík van elhelyezve pontosan ugyanaz, így ha kell vágni egy darabot - egy pillantást a szalagot, vannak helyek, ahol meg lehet vágni. Általában ezek ugyanazok a három LED és egy ellenállás. Bárhol akkor nem vágja :)

2. Engedélyezze a LED-ek sorba, a lánc, hogy az, hogy házi készítésű klaszter. Ez a megfelelő mennyiségű dobja egymást, és a fennmaradó két következtetést - a fedélzeti hálózatba. Mi határozza meg, hogy ez egy fehér LED. LED-ek különböző színekben különböző feszültséget. Könnyen kiszámítható, hogy 12-14 igény 3 LED. Összességében ezek 3,5h3 = 10,5. Mint már említettük, a LED egy plusz és mínusz. Vegyület egymás után - ha plusz egy mínusz csatlakoztatva következő, és így tovább, amíg a végén a lánc.

De még mindig nem lehet közvetlenül csatlakoztatni őket, meg kell következetesen játszani a lánc feleslegben lévő stressz rezisztencia (ellenállás) - a névérték 100-150 ohm, 0,5 watt. Az ellenállások eladott minden boltban rádióamatőrök.

LED autók a kezüket

1. Eszköz feszültségosztók, áram, ellenállás, a közös „tseshka” vagy „multiméter”. Értékesítik az üzletekben amatőr rádió, elektromos és kínai piacokon. Érdemes 50 rubel. Azt javasoljuk, hogy vásároljon egy digitális, törölje azt. Ez a dolog lehet előállítani a szükséges méréseket, kivéve persze, olvassa el az utasításokat, vagy cikk „multiméter” bábuk”.

2. Ohm törvénye a részén az elektromos áramkör, azaz a LED és ellenállás. R = U / I. Ahol R - ellenállás, U - a feszültség, hogy meg kell fizetni, I - áram az áramkörben. Ez azt jelenti, hogy az impedancia csillapító ellenállás. osztani a feszültséget. hogy meg kell fizetni az áramot előállítani.


Vegyünk egy példát. Van egy egyszerű, fehér LED-del. amelyhez csatlakozni kell az autót. A tápfeszültséget a LED-ek körülbelül 3,5, a jelenlegi - 20 mA.

1. Mérjük meg a feszültséget a pontot, melyhez fogunk csatlakozni a LED. Az a tény, hogy a rendszer feszültsége különbözik. A elem lehet 13 V, és a cigarettagyújtó - 13,5, stb Ezért előre meghatározni, ahol csatlakozik majd. Kapcsolja be a készüléket a feszültség mérési módot, és egy mérést. Tegyük fel, hogy ez az 13. Írja le egy darab papírra.

2. Vonja a LED 13c tápfeszültség (3.5V). Kapunk 9.5. A jelenlegi a képletben szubsztituált amperben, egy amper 1000 milliamper, azaz ebben az esetben 20 mA - 0,02 A. használata képletű kiszámítja az ellenállást:

Ahhoz, hogy ellenállást munka nem melegedett, a rendszer kiszámítja az erejét. Erre a célra van szükség, hogy szaporodnak a feszültséget, amely kioltja ellenállás - 9,5 voltos áram, amely áthalad rajta - 0,02 amper. 9,5h0,02 = 0,19 watt. Jobb, hogy egy ellenállást egy állomány - 0,5-1 watt.

Azaz, meg kell mondani, az eladó a boltban rádiók „Szükségem van egy 475 ohmos ellenállással, vagy 0,5 watt.”. Használhatja az értéket, és több, csak LED-es lámpák fényerő. Kevesebb - világosabb lesz, de lehet, hogy nem tetszik.

Megvásárlásával a szükséges, csatlakoztassa, és élvezze :) Ahhoz, hogy valóban meg kell győzni a helyességét a számítások, akkor próbálja az áram az áramkörben. Ehhez szükséges, hogy az multiméter aktuális üzemmódot (lásd. Az utasítások a készülék) a különbség az ellenállás és a LED-et. Amennyiben az utasítást elveszett - ez nem számít. Helyezze a lemezt a következő címkével: „10A”, és kapcsolja be a piros vezetéket a terminál a felirata: „10A”.

Meg kell mutatni a 20 mA vagy ennél kevesebb. Mi ellenállások és LED-ek paraméterek változása, így a jelenlegi változhat mindkét irányban, de csak kicsit. Ha ez az érték 15 és 23 mA - normális. Minél több áram, annál világosabb a LED világít, de az alsó az akkumulátor élettartamát. Ezért a hagyományos LED-ek nem ajánljuk, hogy a jelenlegi fenti 20 mA, optimálisan - 18 MA. A legjobb módszer kiválasztja a kívánt ellenállás -, hogy egy változtatható ellenállás. De ez sokkal nehezebb :)

A fenti információ lehetővé teszi, hogy a kapcsolat, bármennyi alacsony fogyasztású és nagy teljesítményű LED-ek. ahhoz, hogy tudja, hogy munkájukat feszültség és áram, és helyettesíti őket a képlet.
Ez nagyon hasznos, hogy csatlakoztassa párhuzamosan a LED dióda bármilyen hagyományos típusú fordított polaritással, azaz a dióda katód az anód a LED. Ez megvédi a LED fordított feszültség. Ez különösen igaz a hazai autók tiszteletreméltó korban.

A legtöbb érdeklődő :) - első LED-meghajtó az autó

További információ az haladó amatőrök, akik már elsajátították az Ohm törvény. Nincs határa a tökéletesség, és nincs elég gyullad a fénykibocsátó diódák - szeretné, hogy világítsanak egységesen nélkül függően a motor fordulatszámát.

A legjobb dolog a LED-ek - a jelenlegi stabilizátor. LED - a félvezető eszköz, amely árammal, nem feszültséget. Ezért, ha stabilizálódik, és korlátozzák a átfolyó áram, akkor is csatlakozhat kV, a LED világít rendesen. És a működési mód függ, milyen hosszú a fény ragyogni fog elvesztése nélkül fényerejét. Ahhoz, hogy stabilizálják a jelenlegi eszközöket használnak, az úgynevezett vezetők. A legegyszerűbb vezető - áramkör egy chip-szabályozó LM317. A legfőbb előnye ennek a chip kezdőknek - nagyon nehéz éget :)

LED autók a kezüket
LED autók a kezüket
LED autók a kezüket

Megijedt. Semmi :) Tény, hogy szükséges a két részből áll - a chip is - három-terminális feszültségszabályozó. amelyhez tartoznak a jelenlegi stabilizációs üzemmódban és egy ellenállás. Annak érdekében, hogy ne menjen be az elmélet, a következő lépések - változtatható erősítésű ellenállás 0,5 ohm. Ez egy ilyen Contraption három terminálok és gombot, hogy. Mivel a chip, hogy eladta az ugyanazon „rádióamatőrök” nevetséges pénzt. Lehet, és nem kiásni nemkívánatos háztartási gép. Forrasztani a vezetéket a középső terminál és az egyik legszélsőségesebb, nem számít, mit. Rátérve Multiméter ellenállás mérés üzemmódban. Mi csatlakoztassa a vezetékeket az egységet és mérjük meg az ellenállást az ellenállás. Forgassa a tengelyt, hogy elérjék a maximális olvasmányok, azaz 500 ohm (vagy hasonló). Ez nem éget a LED túl alacsony ellenállás ellenállás.

Elhelyezés lánc. Figyelem! Gondosan ellenőrizze a csatlakozásokat csatlakoztatása előtt. Megnéztük. Pontosan.

A mérő megkezdi az aktuális mérési módot. A forgatás a változtatható ellenállás csúszka elérni leolvasott 20 mA. Tiltó áramkör van mérőellenálláson és van forrasztva helyette hagyományos ellenállás ugyanezt a rezisztencia. Voila! Te csak tedd össze az első LED-meghajtó :) Van egy határ a maximális áram 1-1,5 A, így ha csatlakozunk egy nagy számú LED. Először is, több áramot használ ellenállással. Másodszor, érintse meg a chip. Ha a meleg - akkor van értelme, hogy csatolja a radiátor. Ne felejtsük el, hogy az autó test érintkezik az „mínusz” akkumulátor és a chip hordozó (burkolattal) - az ő második lábát. Ezért kell megjavítani a test nélküli hőszigetelő bélés - rossz ötlet. Tovább árnyalatot - igen chip csökkenti a maximális feszültség, hogy lehet alkalmazni a LED, 2-3 voltot. Ezért több mint 11-12 V Önnek ebben vezető nem értem. De ez egyszerű, és az első pillantás a helyes csatlakoztatását LED-ek egy autó lesz :) By the way, akkor lehet gyűjteni állítható tápegység ugyanazon chip + egy pár részlet 1,5-30. ami nagyon hasznos a kocsiban. A rendszer a felvétel az interneten egy csomó.
Általában, ha van rá - megengedett az izgalmas világ az elektronika, mert most alig lehet megállítani.