Légszomj okoz és a tünetek, hogyan kell visszaállítani a légzés

A tünetek a légszomj

Normális körülmények között egy személy lélegzik nyugodtan és egyenletesen. légzésszám változik az életkorral. Általában 30-35 légzés percenként a kisgyermekek és a 16-21 légzés percenként felnőtteknek. Légzésszám lehet számítani emelés és süllyesztés a mellkasát. Ahhoz azonban, hogy a krónikus betegségben szenvedők, a mellkas, szenved őket sok éven át, úgy lehet tekinteni, a norma légzés túl gyakori mások számára.A beteg lehet tartós köhögés: ritka vagy nagyon erős, fárasztó. Például, az asztmás betegek lehet egy tartós köhögés. Ilyen jelenség ezeknek az embereknek is normálisnak tekinthető.

Mintegy mellkasi fájdalom légszomj a háttérben van szükség, hogy tájékoztassa az orvos vagy a nővér a lehető leghamarabb. Mellkasi fájdalom előfordulhat okokból kell telepíteni. Fájdalom előfordulhat eredményeként a fertőzés, általában ugyanabban az időben panaszkodnak a fájdalom oldalán a mellkasát. Amikor leírja a fájdalom, a betegek gyakran azt mondják, hogy felerősített belégzéssel.

Szóval hogyan lehet kommunikálni másokkal több beteg, akkor képesek felismerni jellegének megváltozása a nehézlégzés vagy nehézség. Bármilyen változás légzésmintákkal kialakulását jelezhetik a fertőzés vagy romlása a beteg állapota. Mindegyik beteg a maga módján leírja az érzéseit, és a leírás semmilyen esetben nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az okok a légszomj

Légzési nehézség betegség lehet használni közvetlenül, például abban az esetben, a fertőző betegségek, a mellkas, vagy néhány közvetett okok, mint például:

merevség a baleset után.

Nehéz légzés, amikor a tüdő nem tud kitágulni eléggé. A leggyakoribb oka a légzési nehézségek, például, ha egy személy marad ugyanabban a helyzetben sokáig.

Hogyan lehet visszaállítani a légzés fertőző betegség?

Légzési elégtelenséghez vezethet lehet különböző okok miatt, kezdve a kis testmozgás, végződő genetikai rendellenességek. Mi van, ha légzési elégtelenség veszélyezteti az emberi életet? Ilyen esetekben szükséges elvégezni elsősegély helyreállítani a légzés. Akkor sokat segít a betegnek, hogy ne alakuljon ki fertőzés a mellüregben, vagy rosszabbodó betegség szervek.

Keltsenek a beteg, hogy ő, hogy mozogni a szobában minden 2-3 óra, ha lehetséges. Ha ez nem lehetséges, a beteg igényeinek segítse és ösztönözze őt, ezért ült egy ideig ágyban, és előnyösebben egy széken, egy nagy vissza.

Ha a beteg nem tud felkelni az ágyból, meg kell körülbelül egy óra, ő a légzőgyakorlatok - lélegzett.

Függetlenül attól, hogy a beteg ágyban vagy máshol - fontos, hogy ült a megfelelő pozícióban. Keringés javítását fokozza az oxigén minden testrészét.

Okainak megszüntetésére légszomj, csatolni kell a szervezet olyan helyzetbe, ahol a váll hát és a gerinc támogatott. Ebben a helyzetben, a tüdő teljes mértékben bővíteni, akkor is, ha a beteg az oldalán feküdt. Ötvözi sűrű és puha párnák között, akkor lehet, hogy egy gyenge vagy beteg személy az ágyban vagy egy széket a megfelelő pozícióban. Mindig lesz olyan alátét párnák a vissza a válla húzta vissza. Aztán a fény lehet bővíteni, hogy a maximális hangerőt.

Ha a beteg panaszkodik a mellkasi fájdalom, ez segíthet a melegítő forró vízzel, csatlakozik a helyre, ahol fáj (forró vizes palackot kell csomagolni úgy, hogy nem égett). Meg kell felhalmozni a betétek vagy speciális csomagokat köpet köpet.Ha a beteg dohányzik, mély légzés még inkább szükséges, mert a tüdő kapacitását csökkenteni lehet már eredményeként a füst belélegzése.

Több kemény és puha párnák között segít, hogy gondoskodjon a beteg ülő vagy félig ülő helyzetbe.

Távolítsuk légszomj és a testmozgás

Tüdő jobban fog működni, ha a beteg-hez, hogy végre egy sor egyszerű gyakorlatok. Erre azért van szükség, mert a jó oxigénellátást a testrészek a szív és a tüdő még keményebben kell dolgoznunk.

Visszaállítása légzési gyógytornász tud tanítani, de ott is egyszerű légzőgyakorlat, amelynek végrehajtása számos előnye.

A páciens üljön vagy feküdjön le, támogatott párnák, így a válla húzta vissza.

Helyezzük a tenyerét a mellkas alsó széle a mellkas, hogy a keze ügyében érintkeznek egymással. (A beteg meg tudja csinálni magam.)

Kérje meg a beteget, hogy lélegezzen az orron keresztül lassan és mélyen a mellkas nagy felemelkedése és bukása. Ez segít növelni a tölteléket a tüdőben.

Ha a gyakorlat helyesen tette, akkor látni és érezni, milyen az ujjak elválnak egymástól.

Kérje meg a beteget, hogy lélegezzen lassan a szájon át.

Kilégzéskor, a keze ügyében kell megközelíteni egymást, amikor csökken a mellkasban.

Ismételjük ezt a gyakorlatot légzési nehézségekkel hatszor óránként a nap folyamán. Fontos megjegyezni, hogy gyakorolja a mély légzés kell végezni óvatosan. Ha túlzásba vinni, mert okozhat szédülést. Ne felejtsük el, hogy miután a gyakorlat kell pihenni, vagy túlhajszoltság beteg.

Hogyan lehet visszaállítani a légzés beteg allergiás ödéma?

Hirtelen allergiás duzzanat, a bőr, a bőr alatti szövet és a nyálkahártyákat úgynevezett angioödéma. Megjelenése provokálhat parazitás és vírusos fertőzések, így például hepatitis, Giardiasis és bélféreg parazitafertőzések is vezethet, hogy az ödéma és a betegségek a belső szervek és az endokrin rendszer.

Észlelése esetén az akut duzzanat és nehézlégzés sürgősen hívjon mentőt. Közben mentő túrák, elsősegélynyújtás a beteg:

Tartalék a beteg a hatásait allergén, ha lehetséges (gyógyszeres kezelés, élelmiszer vagy állat).

Visszaállításához légzési beteg, távolítsa el az érzelmi teher a betegnek.

Szükséges annak biztosítása, az áldozatot friss levegőre. Ha van olyan ruhadarabok, amelyek korlátozzák az inhalációs levegő a tüdőbe, távolítsa el őket (nyakkendő, sál, ing, vagy öv).

Ahhoz, hogy visszanyerje a lélegzetét, hogy egy hideg borogatást a terület, amely érinti az allergia, hogy távolítsa el a duzzanat és viszketés.

Alkalmazni érösszehúzó nazális cseppek (például, Naphthyzinum).

Hagyjuk, hogy a beteg inni antihisztamin gyógyszerek (difenhidramin vagy Suprastin).

Hogyan, hogy megszüntesse a légzési problémák során a stressz?

Idegrendszeri betegségek vezethet görcse az erek, ami viszont azt eredményezi, hogy kevesebb, oxigénellátását a belső szervek és szövetek. Erős feszültség az izmok a mellkas provokál asztmás roham. Hogyan kell kezelni a fulladás a saját? Hogyan lehet visszaállítani a beteg légzését? Ehhez kövesse az E szabályok végrehajtása:

Ahhoz, hogy visszanyerje a lélegzetét, be és ki könnyen folyamatosan - így van csökkentése a rekeszizom és a stimuláció a belső szerveket.

Ne tartsa vissza az érzelmek, hogy visszaállítsa a légzés.

Tanulj meg lélegezni gyomor. Ehhez lélegezni, kilóg a hasát, és kilégzés, pihentető a has.

Vegyünk egy mély lélegzetet és lélegezz papírzacskóba vagy összekulcsolt kézzel.

Hogyan lehet visszaállítani a légzés a betegek során asztmás roham?

Elsősegély a beteg a roham alatt kell irányítani az ilyen akciók:

A felszabadulás a beteget a szoros ruházatot.

Visszaállításához légzési beteg, meg kell, hogy hozzáférést biztosítson friss levegőt.

A kéz és a láb a beteget meg kell leengedni a meleg vizet, vagy tegye a mustárral.

Grind zsebkendő megnedvesített hideg vízzel, só és ecet a szív területén (kivéve, ha a beteg szenved tüdőbetegségben).

Dörzsöljük cologne whisky.

Visszaállításához légzési beteg, az is lehetséges, hogy végezzen forró pakolások a mellkason.

Egy asztmás roham és mentse az emberek pénzét. 2 percig forraljuk egy csésze víz 1 teáskanál édesgyökér. Mielőtt inni a teát, adjunk hozzá egy fél kanál tiszta ghee. Vegyünk egy főzet kell korty 5-10 percenként.

Hogyan, hogy megszüntesse a légzési problémák, miközben fojtogató?

Alapvetően támadások zihálás zavarja éjjel. Ebben a pillanatban, a légzés emberben válik zajos, kísérő síp és lihegés.

Ha egy rövid levegőt, és egy hosszú kilégzés látott fütyülő és zihálás, ez azt jelzi, betegségek jelenlétét a légutak és a hörgőgörcs. Szintén szívelégtelenség talált nehéz belégzés és a kilégzés. Helyreállítani a légzés, hogy a beteg, hajtsa végre a következő elemeket tartalmazza:

Seat a beteg úgy, hogy könnyű hozzáférést biztosítanak a friss levegőt.

Ezen a ponton kapcsolódnak a lábak és karok melegítő vagy csökkentheti a beteg lába a medencében forró vízzel, hogy a bokája.

Tedd mustár beteg mellkasára vagy a test két oldalán, vagy a háton, a lapockák alatti.

Adj egy tabletta aminofillin és efedrin.