Libertarianism - studopediya

Libertarianism (libertarianism) - a politikai filozófia, amelynek alapja, amely egy személy a lehetőséget, hogy tegyen meg mindent, kivéve cselekmények elleni szabadságainak más személyek és a tulajdon.Libertáriánusok kedveznek a terjeszkedés a személyes emberi jogokkal, azok végrehajtása az állam, valamint a be nem avatkozás a gazdaságban.

- elleni bűncselekménnyé értékesítését és a kábítószer-használat

- elleni állami ellenőrzést a termékek minőségét, beleértve a gyógyszereket

- ellen az államalapítás minimálbér

- ellen szóló törvények tankötelezettség

- ellen a tilalmat fegyverbirtokláshoz

- elleni korlátozásokat bevándorlás

- szemben az adó- és vám

- elleni univerzális katonai sorozást, háborúk (katonai konfliktusok csak akkor engedi elleni védelemre agresszió)

Libertarianism magában foglalja a belső áramlási 3:

  1. Anarcho-kapitalizmus (a terminológia be Murray Rothbard) - a politikai filozófia, amely áll az eliminációs az állam javára az egyéni szabadság a szabad piacon. Az anarcho-kapitalista társadalom, a bűnüldöző funkciókat önkéntesen finanszírozott konkurencia, vagyis Úgy jön létre a magánszervezetek versenykörnyezetben.
  2. Minarchizmus - politikai filozófia feladatait és hatáskörét az állami minimálisnak kell lennie, csak a szabadság védelmére és a tulajdonjogok minden ember él a területén az adott országban; doktrína elismeri a létezését adózás, feltéve, hogy a beszedett adók vannak a védelmi, igazgatási, bűnüldöző, a kormány
  3. Agorism - politikai filozófia által alapított Samuel Edvardom Konkinym III, amelynek alapja a cél a szabad piaci társadalom, ahol minden emberi kapcsolatok alapja az önkéntes csere.


Libertarianism az ideológiája, hogy tartoznak a „helyes” vagy „bal” ideológia nehéz meghatározni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy néhány áramlását libertarianism javára történő megszüntetése az adó és az állam számára, hogy törvény és egyes „baloldali” ideológia, hanem egyúttal Libertarianism javasolja minden olyan korlátozás eltörlését, a liberális gazdaság, hanem azért, mert ez az ideológia tudható és „jobb” ideológiák.

Libertarianism, védi a szabad ember jobban képes demoralizálhatod társadalom, szabadon elérhető lesz a fegyverek és kábítószerek. Emellett ellenőrzések megszüntetéséről a minőségi előállított termékek és hiányzik a törvény minimálbér vezethet rendkívül negatív következményekkel jár. Egy olyan társadalomban, ahol a kizsákmányolás, lehetetlen, hogy megszüntesse az állami ellenőrzést a termékek minősége, valamint a minimálbér, mint ez vezethet növekedését gyenge minőségű termékek a piacon, és a megnövekedett munkavállalók kihasználásának. A jelenlévő szabad hozzáférést biztosít a fegyverek és kábítószerek járhatnak növekedését bűnözés és a kábítószerrel való visszaélés.

Építése a libertariánus társadalom szinte lehetetlen. De ha ez a társadalom, és nem lesz, ebben a társadalomban a magas szintű kizsákmányolás, a kábítószer-függőség és a bűnözés, akkor leromlott társadalom lenne a megfelelő fajta ember, de nem mindig védeni kell.