Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok története

„Sem jobbra, se balra, se centrista. Egyszerűen ingyenes jobb”

Libertariánus párt az Egyesült Államok ma úgynevezett legnagyobb harmadik fél ország meglehetősen gyorsan lendületet évente minél több és több a nyilvánosság figyelmét. Tehát mi is pontosan az amerikai libertariánus párt?

Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok történeteModern libertariánus párt az Egyesült Államokban alakult a közelmúltban - 1971-ben a kezdeményezésére a híres amerikai politikus David Nolan. Mint látható a neve annak a félnek, középpontjában a politikai célkitűzések ideológiája libertarianism vagy libertarianism (angol szabadság -. Free). Valójában a kifejezés jelenértéke érkezik csak a XX században, amikor az amerikai politikus Leonard Read közepén 40s először hirdette magát libertariánus, így különbséget magukat a liberálisok időszak a „New Deal”, állt a személyes szabadság és az állami a források újraelosztását. Annak ellenére, hogy a különböző áramlatok léteznek libertariánus alapján ennek az ideológiának lehet meghatározni

Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok története
„Kevesebb kormány több szabadságot.” (Minimum kormány, maximális szabadságot). Ez azt jelenti, libertáriusoknak megvédje az emberi jogot, hogy teljes politikai és gazdasági szabadság, és a kiürített állapotban csak a „éjjeliőr”. Amerikai liberálisok gyakran fordulnak az írások a alapító atyák, megalapozta az individualizmus az országban, és a Thomas Jefferson, izrekshego, hogy „a legjobb kormány - az egyik, hogy szabályozza legalább” sok kortárs liberálisok az úgynevezett alapító pártja. By the way, nagy hatással fejlődését libertariánus ideológia az Egyesült Államokban kellett állást Budapesten natív Alisy Zinovevny Rozenbaum, világszerte ismert név alatt Ayn Rand.

Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok története


A jelkép a párt eredetileg választott fekete nyíl felfelé, átkelés a rövidítés „TANSTAAFL” (nincs ilyen dolog, mint egy ingyen ebéd) - nagyjából megegyezik a kifejezés lehet egy orosz közmondás: „Szabad sajtot csak egy egérfogó”, azaz lehetetlen, hogy valamit ingyen - mindenkinek megvan a saját, még a rejtett árat. Egy kicsit később, az embléma
Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok története
Fél felajánlotta, hogy egy pingvin szabadság, de a végén még megállt a Szabadság-szobor, és a párt jelmondata volt a mondat «párt elve».

Egész 40 éves fennállását a párt volt képes elérni némi sikert. Theodore Nathan, képviselője a libertariánus párt lett az első nő, hogy jelölték a tisztségre alelnöke az Egyesült Államokban, és részt vett a szavazásban, a választói kollégium. 1972 óta a párt libertarians négyévente jelölteket a vezetői állásra az országban. A legjobb eredményt a 40 éves megmutatta Edmund Clark választási 1980 (1,1%), a második Ron Pol, akik gyűjtik a választások 1988-ban 0,5% -a szavazás. Továbbá, a libertariánus párt tagjai többször választották a törvényhozó testületek különböző államokban azonban nyilvánvaló, hogy nem tudnak versenyezni a republikánusok és a demokraták.

Mindazonáltal a libertariánus párt kellően egyértelmű álláspontot érintő valamennyi ügyben, hogy az amerikai közönség. Ők támogatják az emberi jogot, hogy válasszon az életmódjukat, amely támogatja az abortusz legalizálása a drogok és a prostitúció, védi a lelkiismereti szabadság, a tulajdonhoz való jogot, és ellenzi a kormányzati cenzúra; megvédeni a gazdasági szabadság, figyelembe véve, hogy az állam nem avatkozik be a gazdaság és ellenőrizzék az ára források. Liberálisok is támogatja az elfogadását a „kiegyensúlyozott költségvetés” módosítások és azonnali adócsökkentés. Ami a külpolitikát, liberálisok ellenzik amerikai beavatkozás más országokban, figyelembe véve, hogy meg kell tartani csapatok csak védelmi célokra, és így végezni egy békés külpolitikát.

Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok története


A lényeg az, hogy mi liberálisok ma vádolt képviselői a republikánus és demokrata pártok, így a növekedés az államapparátus, az eltérést a klasszikus liberális értékek és az érdeklődés hiánya változtatni semmit.

Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok története

Libertariánus párt az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok története