Madness - okai, tünetei, a tünetek, a kezelés

Madness - okai, tünetei, tünetek, kezelés
Madness - ez a régi neve az őrület, ami egy potenciálisan súlyos gyógyíthatatlan mentális patológia. Végéig a tizenkilencedik század őrület az úgynevezett gondolkodás vagy viselkedés a művelet, hogy áthágják a határokat elfogadott normák egy adott társadalomban. Például, egy faj elmebaj tulajdonított görcsök, öngyilkossági kísérlet. Szintén görcsök, hatásainak agysérülés és agyrázkódást tartják jele az őrület. Szóval, mit jelent ez a szó őrület? Ez a kifejezés azt jelenti, veszteség az intelligencia. Madman - az egyén, aki elvesztette az eszét, vagy megőrült. Mivel történelmileg a „őrület” alkalmazni a különböző betegségek, a psziché, ma már ritkán használják a modern orvosi és pszichoterápiás gyakorlat, bár a köznyelvben is népszerű.Az okok a téboly

Madness az élet egy súlyos mentális betegség, amelyet az jellemez, egy torz valóság észlelésében. A tudósok azt mondják, hogy egy kis őrület okozta megsértése zajlik egységét az emberi lélek és a test. Úgy véljük, hogy a legfontosabb tényező, ami kiváltja a kezdet az őrület, a hiánya, hogy módosítsa, és így ébren. Ez őrület, egyszerűen fogalmazva, amikor a valóság az agy nem válaszol kialakított sztereotípiákat. Tekintettel arra, hogy a fajtáit és formáit, őrület nagyon változatos, ma elég nehéz azonosítani a gyakori oka, hogy vezethet a veszteség az egyéni elme.

A legtöbb középkori pszichiáterek, vajon milyen őrület, erre a megközelítésre utal ilyen megnyilvánulását, banális fekvő, hiányzik a hazaszeretet, valamint mindent, ami az egyén eltér a mainstream. Készek voltak elismerni a nagy művészek, akik a rohanás, a kreativitás és az inspiráció a peremén őrület, őrület.

Démoni birtokában akkoriban ítélték egy gyakori oka a természetfeletti jellegét, a hívó állapotát írja le.

Gyakran előfordul, hogy a probléma a morális és szellemi tüneteket okozhatnak az elmebaj. Például a veszteség oka lehet kiváltani ismétlése napi gond, nagy szomorúság, a harag, a düh. A fizikai tényezők okozzák őrület közé fejsérülést szenvedett.

Gyógyszer az ókori Görögország, Hippokratész, támaszkodva a kutatás, elmagyarázta, hogy őrült mint „fekete epe”, amely a pár telepedett le az agyban, rontva, és vezetett a téboly. Aktivitás növelése, azaz a kolerikus őrület, mánia és epilepszia eredményezett felesleg „sárga epe”. Uralkodása alatt a reneszánsz és a humanizmus leírja azt a koncepciót talált egy második életet.

A második felében a tizenkilencedik században megszilárdult pozitivista elmélet, amely kimondja, hogy a lélek - ez csak egy báb az agy, így az összes őrület tünetek fizikai és jól kezelhető. Hatása miatt a koncepció a háztartás vette a „őrült”, mert ez azt jelentette, hogy a beteg ember a lélek, amely képes arra, hogy „kap a beteg.” A mindennapi életben végül elfogadott meghatározása „őrült”.

Ma az összes tünet korábban általános kifejezés őrület, a továbbiakban, mint a mentális zavar. Végtére is, mit jelent a szó őrület? Ez nem ok, akkor van egy teljes elvesztése racionalitás viselkedését. őrült akciók kiszámíthatatlanok, valamint számos kóros állapotban a lélek.A modern pszichiátria győződve arról, hogy a mentális betegségek miatt előforduló betegségek neurotranszmitter egyensúly, más szóval, a szerkezeti és funkcionális elemei az idegrendszer - a neuronok egymással nincsenek összekötve, a köztük lévő távolság az úgynevezett a szinaptikus résben, amelyek neurotranszmitterek továbbítják a neuronok közötti ingerek. A mentális zavarok fordulnak elő, mert sérti a fenti egyensúlyt.

jeleit őrület

Mivel a formák az őrület meglehetősen változatos, jelölje közös tünetei problematikus. Bizonyos kritériumokat szolgálhat a viselkedésbeli eltérés a elfogadott szabványok, például patológiás hiperaktivitás és kataton kábulat.

Kezdve őrület jelzik jellemzői a következők:

- hiánya önkritika;

- egy beszélgetés magad, ha a másik személy;

- hangulatingadozások, irracionális jellegét a csapágy.

By hasznos őrület közé előrelátás, kreatív inspiráció, öröm és eksztázis. Számos jól ismert zsenik voltak a szélén őrültség, és hozzon létre remekművek.

A természet tünetei őrület az életemben van osztva melankólia, mánia és hisztéria. Melankólia nyilvánul homály, teljes apátia. levertség, az érdeklődés hiánya, hogy mi történik. Szenvedő egyének ezt az eltérést, úgy érzi, szorongó és mentális szenvedést tartózkodik sokáig egy depressziós állapotban van. Mánia és - hiszterizált teljes ellentétben áll a melankólia. Ezek az eltérések vannak kifejezve beteg agresszió, nyugtalanság és a düh. Az egyének hajlamosak a mánia vagy a hisztéria lehet impulzív elkövetni kiütés jár, ami gyakran negatív hatással jár.

Súlyossági őrület sorolják enyhe (enyhe elmebaj), egy súlyos és akut. Gyenge jellemezhető rendellenesség klinikai tünetek vagy azok kifejezése egy egyszerű módon. Súlyos őrület - a tudatzavar, amellyel a tárgy megbirkózni a saját nem.

Tünetek elmebaj jellemezve súlyos növekedést intenzitása és előfordulási gyakorisága. Akut őrület nyilvánul erős eltéréseket a működését a psziché, ami állandó.

őrület kezelés

A sötét középkor őrültség gyakran megpróbálta meggyógyítani a mágia segítségével és az olvasás különböző varázslatok. Végül is, mi az őrület a középkori emberek? Ez a rögeszme, beültetett démon. A katolicizmus utókezelő szerek szolgált a tömeg, az ima és a búcsújáró evangelizáció esetén további Biblia olvasását őrült.

A Stone Age, tanúsága szerint számos ásatások, kezelésére használt egy ilyen eljárás, mint egy craniotomy. Középkori pszichiáterek úgy gondolták, hogy a kibocsátás a démon fejét, és neki az út a szabadság révén lehetséges lyukakat a koponya. Bár a diagnózis őrület aligha lehet gyógyítani így kapjuk meg az alapot azt feltételezni, amely a középkorban az őrület jelenlétével összefüggő rendellenesség az agyban.

Pszichiáterek a tudatlanság és elmaradottság a pszichiátria, mint a tudomány adott okot, hogy a sötét oldalra a XIX huszadik század elején. Ezután kezdte alkalmazni nincs maga alá nincs elméleti alapja annak, mint Savage sebészeti kezelési módszerek, mint a hysterectomia (eltávolítása a méh), a női körülmetélés (eltávolítása a női nemi szervek: a csikló és az ajkak), lobotómiát (kimetszés, illetve elválasztását egyik lebeny az agy más területein), és a módszer a sokk terápiában.

Dr. G. Cotton volt győződve arról, hogy a fő oka az elmebetegségek helyi fertőzések. Úgy tartják az alapító a módszer a „sebészeti bakteriológia”, amely mára széles körben használt mentális részesülő betegek kezelésére egy kórházban Trenton.

Cotton együtt csapata végzett műveletek száma a mentálisan beteg emberek, gyakran a beleegyezésük nélkül. Eleinte távolítani a beteg mandulák és a fogak, ha egy kúra nem sikerült elérni, hogy eltávolították a belső szerveket, amelyek véleményük szerint problémákhoz vezetett. Pamut vélhetően fanatizmus saját módszereit, ahol az eltávolított természetes fogak, valamint egy hasonló műveletet végzett feleségével és két fiával.

Cotton volt győződve arról hogy ők találták módszer adta nagyfokú hatékonyságának gyógyítására betegeknél. Bár a valóságban ez az állítás messze az igazságtól. Indokolta a halál negyvenkilenc betegek colectomiára (eltávolítása a vastagbél), amely állítólag már „végstádiumú pszichózis” a műtét előtt. Halála után az ő módszerei Cotton feledésbe merült.

A modern orvostudomány kezeli a mentális betegségek átfogóan, beleértve a gyógyszeres terápia és pszichoterápiás módszerekkel.

Sokkterápia még ma is használják, de a modern változatok (altatásban). Ez sikeresen ki magát a bipoláris depresszió.

Ezen túlmenően, a mai napig, a „elmebeteg” egyének a társadalomtól elszigetelten. De a modern klinika, szerencsére semmi köze a házakat, ahol az elmebetegek tartottuk, amíg a végén a XIX.

Hozzászólás navigáció