méh patológia (kétszarvú, gyermek, terelőlemezek) - Diagnózis és kezelés

méh patológia - egy csoport nőgyógyászati ​​betegségek, amelyek közül sok a minőségét csökkenteni beteg élet megsértése termékenységi provokál szokásos vetélés.Egyes betegségek a méh lehet veleszületett, mások szerzett egész életen át fertőzések miatt, dishormonal megsértése vagy egyéb okok miatt.

kétszarvú méh

Kétszarvú méh - az a szerv rendellenesség, amelyben a méh két részre osztható, és formáját ölti szarvak. Kétszarvú méh, sok nő nem teszi lehetővé, hogy megszülethessen a gyermek, és ha teherbe esik, gyakran nem kikelt ig szállítás.

Okai méh bicornuate

Kétszarvú méh - veleszületett rendellenessége, a méh, amely fejleszti megsértése miatt a magzati fejlődés. Jellemzően, ezt a vezető kémiai vegyületek bejutását a szervezetbe anya a terhesség alatt, amelynek teratogén hatást (alkohol intoxikáció, nikotin, gyógyszerek, bizonyos gyógyszerek).

Közül a kockázati tényezők a betegség - gyakori stressz, az endokrin rendszer patológiája (hyperthyreosis, cukorbetegség), szív hibák terhes nők. Lehet, hogy a formáció bicornuate méhben az expozíció a rubeola vírus, influenza, kanyaró.

Diagnózis méh bicornuate

Ezen a patológia méh nő nem specifikus tünetek. Néha nem volt klinikai megnyilvánulásai egyáltalán. Más esetekben, ott dysmenorrhoea, méhvérzés. Orvosi ellátás, a nők gyakran kezelik meddőség vagy habituális vetélés.

bicornuate méh diagnózist nem nehéz. Diagnózis lehet küldeni bármelyik módszerrel műszeres vizsgálatok, hogy szemléltesse a méh üregében: ultrahang, gisterosonografiya, hysterosalpingographia, ultrahang hysterosalpingoscopy hysteroscopia.

bicornuate méh Kezelés

A terhesség, e patológia a méh gyakran oka a vetélés. Ezért, hogy javítsa a terhesség a gyermek előrejelzés, meg tudod csinálni a műtétet, korrekcióját célzó szervezetben. Előadja különböző műtéti eljárások, súlyosságától függően a megsértése a méhben. Terhes lehet később 8-12 hónappal a műtét után.

Ha egy nő nem tervezi, hogy a gyermekek és a kétszarvú méh volt véletlen felfedezés a vizsgálat során, a kezelést nem végzik el. Gyakran előfordul, hogy ez a betegség nem befolyásolja az életminőséget, és nem fogad el semmilyen veszélyt az egészségre és a beteg.

Gyermek méhében

„Gyermek méhében” - egy olyan patológia, amelyben csökken a méh test hossza 30-70 mm. Kis testméret gyakran nem teszi lehetővé az ilyen nők gyermeket.

A prognózis hosszától függ a méh. Jellemző prognózisa rosszabb csírát (kezdetleges) méh, ha a hossza az test kevesebb, mint 3 cm.

Okai „Children méhében”

„A gyermekek méhében” lehet veleszületett vagy szerzett. Veleszületett forma jelentkezik eredményeként megsértése embriogenezise. A pontos oka ennek a jelenségnek nem lehet telepíteni. Ez lehet egy fertőzés, toxinok és egyéb káros tényezők befolyásolják az anya a terhesség alatt.

Szerzett gyermek méh másodlagos, azaz Ez akkor fordul elő a háttérben más betegségek serdülőkorban. Ez lehet egy fertőzés, dishormonal rendellenességek, súlyos szomatikus betegségek. Ennek következtében a méh nem fejlődött ki teljesen.Diagnózis „Children méhében”

A nő nem tapasztal tüneteket. Néha a betegek panaszkodnak szabálytalan ciklus túl sovány, vagy fordítva, túl erős menstruációs vérzés, csökkent libidó.

A vizsgálat során a nő azt mutatják, szűk medence nem fejlődött ki teljesen a külső nemi szervek.

Diagnózis készül felhasználásával műszeres módszerek.

A kezelés „a gyermekek méh”

Patológiai a méh kezelés célja, hogy megszüntesse az okokat, amelyek miatt a elmaradottság. A következő fizikoterápiás eljárások, amelyek célja a normalizáció vérkeringést a kismedencei szervek. Fontos, hogy állítsa be a hormonok, célja a betegek táplálkozás.

Néha fejleszteni meddőség méh patológia, mert a kis méret, valamint az ezzel kapcsolatos rendellenességek nemi szervek. Gyakran előfordul terhesség, de van habituális vetélés.

Ha a méh test hossza kismértékben csökkent, a terhesség eredményezhet születés. Az ilyen nő kell állandó felügyelet - bemutatják fokozott a koraszülés.

A septum a méhben

A septum a méhben - a leggyakoribb fejlődési rendellenességek a női nemi szerv megcsonkítása. Ez az állapot akkor mintegy 2% -a nő, és a számlák több mint fele esetben veleszületett rendellenességek méh. Jelenlétében a válaszfal bontható egy nő termékenységét a méhben - nincs terhesség egyáltalán, vagy megszakad különböző szakaszaiban.

Az okok a szeptum a méhben

Ennek oka az a partíció a méhben - sérti a magzati fejlődés alatt a környezeti tényezők hatására vagy anyai betegségek a terhesség alatt. A 19-20 hetes magzati partíció összeomlás alkotnak egy méh üregébe, de néha nem fordul elő, mivel hibák embriogenezis során.

Diagnózis septum a méhben

Nem specifikus tünetek. Ennél a patológiai a méh üregében látható kezében hysteroscopia. Ez lehetővé teszi, hogy a diagnózis megerősítésére. A partíció a méhben is kimutathatók az ultrahangos hysterosalpingoscopy vagy ultrahangos.

septum a méhben Kezelés

Mielőtt közben teherbe méh patológia megjelenése jellemzi a partíció benne, el kell végezni a műtét megszüntetését célozzák meg.

Vastagságától függően, septum elpusztítani endoszkópos ollóval vagy hysteroresectoscopy. A kezelés után az előrejelzés kedvez termékeny funkciót.

A VitroKlinik lehet diagnosztizálni minden típusú nyaki betegségek és a méhtest. Mi foglalkoztat szakemberek széles körű szakmai tapasztalat, és minden szükséges felszerelés.

Nyaki Pathology

Nők patológiai a méh hatással lehet különböző részein a szervezetben. Elég gyakori nyaki patológia. Ez a csoport a betegségek, amelyek közül sok fenyegeti nemcsak a termékenység, hanem az élet a nő. Köztük:

  • patológia nyaki epithelium (igaz erózió, ál, ectopia, ektropin, leukoplakia, eritroplákia);
  • gyulladásos betegség (cervicitis, endocervicitis, ektotservitsit);
  • poszttraumás állapotok (hegek a méhnyak, a nyaki értés)
  • onokologicheskie betegségek és a rákmegelőző állapotok (polipok, diszplázia, rák).

Okai Nyaki Pathology

Nagyon ritkán alakul ki veleszületett rendellenesség nyaki, a betegség gyakrabban érinti a nőket az élete során. Az okok eltérőek a különböző betegségek. Alapvetően ez dishormonal betegségek, fertőzések, életmód jellemzőit.

Talán a fejlődését patológia műtét utáni, az abortusz, elakadt szülés, amely okozhat hegesedés a méhnyak. A fejlődő nyaki értés, ami csökkenti annak az esélyét, kezében egy baba a terhesség alatt (sérült méhnyak nem tud ellenállni a nyomásnak a magzat).

Diagnózis a különböző típusú nyaki patológia

Diagnózis a méhnyak patológia segítségével kolposzkópia. Schiller alkalmazott minta (cervikális Lugol oldat festés) acetátot és egy mintát (nyaki feldolgozási 3% ecetsav). Ha szükséges, a szövetet hozott a biopsziát.

Méhnyaki patológia

Kezelése nyaki betegségek különböző lehet, attól függően, a betegség típusától. Egyes esetekben, a konzervatív kezelés (például, dishormonal betegségek), másokban - sebészeti (nyaki értés, jóindulatú vagy rosszindulatú tumor, rákot megelőző állapotban).

A VitroKlinik lehet diagnosztizálni minden típusú nyaki betegségek és a méhtest. Ehhez megvan minden szükséges felszerelés.

szolgáltatások költségei

IVF klinikán VitroKlinik - Center for Advanced reprodukciós technológia, Budapest
info@vitroclinic.ru