Méhen belüli partíció kezelés hatására, a tünetek megelőzése

  • Mi méhen belüli válaszfal
  • Patogenezise (mi folyik itt?) Során a méhen belüli válaszfal
  • Tünetek Méhen belüli válaszfal
  • Diagnózis a méhen belüli válaszfal
  • Méhen belüli septum Kezelés
  • Melyik orvos kell fordulnia, ha Méhen belüli válaszfal

Mi Méhen belüli válaszfal

Méhen belüli partíció - méh fejlődési rendellenességek, ahol a méh üregében van osztva két részre (gemipolosti) partíció különböző hosszúságú. Betegeknél endometrium falra teszik ki 48-55% -a minden esetben a fejlődési rendellenesség a nemi szervek. A lakosság septum a méhben fordul elő mintegy 2-3% a nők.Patogenezise (mi folyik itt?) Során a méhen belüli válaszfal

Méh kialakított Müller. Ennek eredményeként, Drain és visszatér reszorpciós median partíció (jellemzően a 19-20 terhességi hét) képez egyetlen üreget a méh, különben mediális septum visszatartott

Tünetek Méhen belüli válaszfal

A nők egy válaszfal a méhben leginkább szenvednek a vetélés és kevésbé meddőség. Az I trimeszterében vetélés kockázata betegeknél egy partíció a méh 28-60% a II trimeszterében - körülbelül 5%. Betegeknél a méhen belüli válaszfal veszi a koraszülés, a méh betegségei képessége a munkaerő, malposition. Lehetséges negatív hatással van a septum terhesség alatt:

  • elégtelen méh üregében (szeptum megakadályozza méretének növekedése a magzat);
  • nyaki értés (gyakran együtt méh szeptum);
  • embrióbeültetésben a avasculáris partíció, amely nem képes fenntartani a megfelelő fejlődését.

Leggyakrabban ezek a tünetek jelentkeznek, amikor a teljes partíciót a méhbe.

A betegek szeptummal a méh gyakran dysmenorrhoea és a rendellenes méhvérzés.

Körülbelül 50% a nők vnutrimatochnoi partíció képes teherbe és kezében egy terhesség és fejlődési rendellenességek a méh általuk érzékelt véletlenül vizsgálat során más betegségek.

Diagnózis a méhen belüli válaszfal

Jellemzően, szeptum a méhben diagnosztizálják vagy a vizsgálat során körülbelül vetélés (metrosalpingography) vagy kürettázs. A klinikai gyakorlatban a diagnózis vnutrimatochnoi partíciók különböző módszerekkel.USA-ban. A partíció a méhben nem mindig kimutatható, és határozzuk meg a echogramját mint egy vékony falú szerkezet, fut a anteroposterior irányba, a benyomást, hogy a méh két részből áll. A legtöbb kutató úgy véli, hogy az ultrahanggal megkülönböztetni kétszarvú méh teljes vagy nem teljes válaszfal a méhben szinte lehetetlen. A leginkább informatív gidrosonografiya van, amikor expandált szemben a méh üregében könnyen azonosítható partíció, lehetőség van, hogy meghatározzuk a vastagságát és hosszát.

Az elmúlt években, a munka az ultrahang berendezés háromdimenziós képek, amelyek lehetővé teszik a maximális pontosság (91-95%) diagnosztizálni méhen belüli septum.

Ultrahang a méh nők gyanúja méhen belüli válaszfal szükséges vizsgálatokat a vesék, hogy megszüntesse a fejlődési rendellenességek.

Endoszkópos módszerekkel. A legteljesebb információt a fejlődési rendellenességek a méh lehet végzett kombinált hysteroscopia és laparoszkópia.

A gazdaság két endoszkópos technikák szükséges annak a ténynek köszönhető, hogy a hysteroszkópikus képet a bicornuate méh és intrauterin septum azonosak. Laparoszkópia lehetővé teszi nem csak tisztázni a típusú rendellenességek a méh (a külső kontúrok a méh), hogy értékelje az állam a méh, a kismedencei hashártya, hanem, hogy a korrekció a kóros folyamatok a hasüregben. Sőt, laparoszkópia lehet a módszer ellenőrzését hysteroszkópikus műtét endometrium boncolás septum.

Betegek laparoszkópos intrauterin partíció minta adott esetben több lehetőség: méh bővíthető az átmérő vagy fehéres csík kinyúló a szagittális irányba, és az enyhe visszahúzás a szakterületen; az egyik fele a méh nagyobb lehet, mint a másik, és alkalmanként a méhnek hagyományos mérete és alakja.

Hiszteroszkópia használják specifikációja formájában vice, és annak sebészi korrekció.

Amikor hysteroszkópikus endometriális partíció van meghatározva csík háromszög alakú szövet változó vastagságú és hosszúságú, elválasztjuk a méh üreg két gemipolosti, ahol mindegyik egyikük határozza meg a szája a petevezetékben.

További kutatási módszereket. Rendkívül informatív a diagnózis a méh fejlődési van mágneses rezonancia és a spirális rentgenokompyuternaya tomográfia. Ezek lehetővé teszik, hogy meghatározza a diagnózis nehéz esetekben a vizsgálati szakasz és kerüljük a nem invazív képalkotó módszerek. Ezek a módszerek azonban miatt magas költségek és elérhetetlensége hazánkban nem elterjedt.

Méhen belüli septum Kezelés

Jelenleg a választandó módszer az intrauterin septum boncolás alatt vizuális ellenőrzés transzcervikális keresztül hiszteroszkóp. Partíció lehet elvágni endoszkópos ollóval (vékony fal) át akár hysteroresectoscopy (ha vastag vaszkularizált széles fal). Lehet, hogy a lézer használatával.

Amikor teljesen méhfal halad át a méhnyakon, ajánlott, hogy fenntartsák a nyaki része a partíció hogy megakadályozzák a másodlagos nyaki értés.

Melyik orvos kell fordulnia, ha Méhen belüli válaszfal

Méhen belüli partíció kezelés hatására, tünetei, megelőzése
Méhen belüli partíció kezelés hatására, a tünetek, a megelőzés