Méhen belüli partíció - tünetek, természetesen, felderítése, olyan betegségek kezelésére,

Méhen belüli partíció - anomáliát magzati fejlődés a méhbe jelenléte jellemzi két félből (gemipolostey) elválasztott partíció.

A jelenléte az intrauterin szeptum előfordulhat algomenorrhea, méhvérzés, meddőség vagy vetélést. Méhen belüli válaszfal diagnosztizált során ultrahang, ultrahangos hysterosalpingoscopy hysteroscopia, MRI vagy spirál CT, laparoszkópia. e ránctalanító kezelés csökken transzcervikális szeptum reszekció keresztül hiszteroszkóp. Kimetszése után a méhen belüli válaszfal esélyeit fogamzóképes és a természetes szülés jelentősen megnő.

Tünetei Méh septum

A nők egy válaszfal a méhben leginkább szenvednek a vetélés és kevésbé meddőség. Az I trimeszterében vetélés kockázata betegeknél egy partíció a méh 28-60% a II trimeszterében - körülbelül 5%. Betegeknél a méhen belüli válaszfal veszi a koraszülés, a méh betegségei képessége a munkaerő, malposition. Lehetséges negatív hatással van a septum terhesség alatt:


elégtelen méh üregében (szeptum megakadályozza méretének növekedése a magzat);

nyaki értés (gyakran együtt méh szeptum);

embrióbeültetésben a avasculáris partíció, amely nem képes fenntartani a megfelelő fejlődését.

Leggyakrabban ezek a tünetek jelentkeznek, amikor a teljes partíciót a méhbe.

A betegek szeptummal a méh gyakran dysmenorrhoea és a rendellenes méhvérzés.

Körülbelül 50% a nők vnutrimatochnoi partíció képes teherbe és kezében egy terhesség és fejlődési rendellenességek a méh általuk érzékelt véletlenül vizsgálat során más betegségek.

Jelenleg a választandó módszer az intrauterin septum boncolás alatt vizuális ellenőrzés transzcervikális keresztül hiszteroszkóp. Partíció lehet elvágni endoszkópos ollóval (vékony fal) át akár hysteroresectoscopy (ha vastag vaszkularizált széles fal). Lehet, hogy a lézer használatával.

Amikor teljesen méhfal halad át a méhnyakon, ajánlott, hogy fenntartsák a nyaki része a partíció hogy megakadályozzák a másodlagos nyaki értés.