Méhen belüli septum - okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

méhen belüli válaszfal

Méhen belüli septum - okai, tünetei, diagnózisa és kezelése

Méhen belüli partíció fordul elő 2-3% a nők az általános népességben, és az egyik leggyakoribb hibák képező a női reproduktív rendszer (48-55%). Méhen belüli septum lehetnek különböző hosszúságú, és így különbséget tenni a részleges és teljes intrauterin septum kiterjed a méhnyakon. További közös hosszanti partíció intrauterin 1-6 cm hosszúságú, legalább - a laterális septum. A jelenléte az intrauterin szeptum általában kimutatható viszonylag későn a felmérésben betegek mintegy menstruációs zavar, visszatérő vetélés és terméketlenség. Méhen belüli septum egy része betegek kombinált renális eltérések.Okai méhen belüli válaszfal

A méhen belüli méhben következtében alakul ki az összefonódás paramezonefralnyh (Müller) csatornák. Általában a 19-20 hetes terhességi és befejezett vízelvezető reszorpciós median partíció elválasztó utero-vaginális csatornák, és alkotó egyetlen üreget a méhben. Ha bármilyen kedvezőtlen tényező zavarja organogenesis, ez vezet a megőrzése a medián septum a méhbe.

Az etiológia magzati méhen belüli septum szerepet játszanak örökletes okok, korai vagy késői mérgezés a terhesség, patológia a méhlepény, az anyai fertőzések (rubeola. Kanyaró. Toxoplazmózis és mások.), Diabetes mellitus. a rossz szokások, a rossz táplálkozás, az ionizáló sugárzás, a gyógyszernek való kitettség, és mások.

Tünetei Méh septum

A betegek egy intrauterin septum gyakran számoltak rendellenesség a menstruációs ciklus jellege algomenoree vagy abnormális méhvérzés. Egyéb megnyilvánulásai intrauterin septum a szokásos vetélés (spontán abortusz), legalább - meddőség. Kockázatai vetélés betegeknél endometrium partíció I trimeszterében alkotják 30-60%, a II - körülbelül 5%.

Amikor a beültetés az embrió méhen belüli érmentes septum lebontja a fejlődés, ami vetélést. Továbbá, a jelenléte az endometrium septum csökkenti a mennyiségét a méh üregében, és gátolja a magzat a terhesség alatt. Gyakran a méhen belüli septum kombinált nyaki értés. okoz az abortusz, a II trimeszterben. Továbbá, a jelenléte az endometrium partíciók válthatnak szabálytalan keresztmetszetű-magzati helyzetben. koraszülés. szegény méh kapacitás a munkaerő. Betegek endometriális fal jelentős csökkenése a képesség, hogy elképzelni.Diagnózis a méhen belüli válaszfal

A statisztikai adatok szerint, mely összegyűjti a klinikai nőgyógyászat. jelenlétében egy méhen belüli válaszfal gyakran kiderült, a felmérést a szokásos meddőség, vetélés, külön diagnosztikai kürettázs. A vezető kismedencei ultrahang méhen belüli válaszfal eltökélte, hogy nem mindig. Néha válaszfal szemléltethet® vékony falú szerkezet, kiterjesztve az anteroposterior irányban. Szerint az ultrahang adatok nehéz lehet megkülönböztetni a méhen belüli septum bicornuate méh.

A legtöbb információt a diagnózist az abnormalitás van ultrahangos hysterosalpingoscopy. amelynek során képes azonosítani intrauterin septum, annak hossza és vastagsága. Annak kizárására malformációját húgyutak vese látható kezében ultrahang. Az endoszkópos vizsgálat a diagnózis méhen belüli válaszfal használt birtok hysteroscopia és laparoszkópia. Laparoszkópia felfedheti terjeszteni az egész a méh, a jelenléte a kis fehéres szalag vagy visszatáncolásokat a szagittális irányba vagy aszimmetriát méh felét.

Hiszteroszkópia méhnyálkahártya fal szolgál, hogy tisztázza a hiba típusától és annak műtéti eltávolítása. Során hysteroscopia gynecologist bejátszások háromszög alakú csík elosztjuk a belső teret a méh szöveti különböző hosszúságú és vastagságú két izolált gemipolosti, a amelyek mindegyike mentén terjed ki a száját a petevezetékben. Ha ez lehetetlen különbséget típusú méhen belüli rendellenességek vették igénybe vezető MRI vagy CT multislice. Az a lehetőség, hiszteroszalpingográfia a diagnózis méhen belüli sövény körülbelül 50%.

méhen belüli septum Kezelés

A azonosítására intrauterin septum metroplasty végre, amelynek célja a létrehozása egyetlen méhüregen. A legtöbb sebészeti bemetszést készítünk intrauterin septum transzcervikális hozzáférési csatorna útján a hiszteroszkóp keresztirányban vagy hosszirányban. Ahhoz, hogy vágja vékony és keskeny válaszfalak használt endoszkópos ollók; hogy megszüntesse Shih Roca, vastagbél, endometrium vaszkularizált szeptum - hysteroresectoscopy. Ennek során a működési hysteroszkópia lehet végrehajtani, a rekonstrukció a méh üregében lézer.

Teljes méhen belüli válaszfal, kiterjesztve a méhnyakon, nyaki készült megőrzése része a falak kialakulásának megelőzése másodlagos nyaki értés. Ennek eredményeként metroplasty szemrevételezéssel feltárta szimmetrikus szája a petevezető. Igazolt egyidejű működési hysteroscopia és laparoszkópia, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék a mélység a boncolás a méh szövetet. Eltávolítása után a méhen belüli válaszfal felgyorsítása epithelizáló és csökkenti az endometrium összenövések ösztrogének vannak rendelve, vagy állítsa spirál.

A prognózis eltávolítása után a méhen belüli válaszfal

Transzcervikális hysteroszkópikus endometrium resectio septum a legszelídebb és kevésbé traumatikus eljárás, ne hagyja hegek. Kockázatok Neva-nashivaniya terhesség operált betegek csökken, a frekvencia a normál szállítási növeljük 70-85%. Amikor elmenti a problémát a terhesség nő válhat egy anya segítségével ART. nevezetesen béranyaság. In vitro megtermékenyítés petesejt beteg alkalmazásával végezhetjük férje sperma vagy a sperma. majd továbbhalad az újratelepítési az embriókat a méhbe egy béranya.

Hordozó hysteroszkópikus endometrium boncolási septum lehet bonyolítja méh perforáció. Mivel hysteroszkópikus reszekció a septum kíséri elvékonyodása a méh, fennáll a veszélye a méhrepedés a terhesség alatt. Terhesgondozás betegeknél a műtét után a méhen belüli válaszfal fokozott figyelmet igényel, és figyelemmel kísérik a szülész.

Méhen belüli septum - kezelés Moszkvában