méhen belüli septum

Méhen belüli septum - nőgyógyászati ​​rendellenesség női nemi szerv megcsonkítása, amelyet az jellemez, szeptummal, a méh, elosztjuk azt két részre (gemipolosti). Jelen eltérése mintegy fele minden esetben fejlődési rendellenességek női reproduktív rendszer. A előfordulása a női populáció mintegy 2-3%. méh septum hossza különböző lehet, attól függően, hogy szekretáló annak teljes és részleges formájának. Teljes partíció tekinthető úgy, hogy amikor a méhnyakon. Szintén megkülönböztetni a hossz- és keresztirányú fajták méhen belüli válaszfal. Az első változat sokkal gyakoribb, és a hossza 1-6 cm.A módosítás az ilyen típusú általában megtalálható már a késői szakaszában a diagnózis betegek menstruációs zavarok, meddőség vagy vetélés. Olyan esetek kombinációk képviselik rendellenességek rendellenességeket vesefejlődésre.

méhen belüli válaszfal

okai

Formation of a méh a magzati fejlődés során jelentkezik eredményeként a fúziós Mullerian (paramezonefralnyh) csatornák. Reszorpciót a méhen belüli-vaginális septum a középső anatómiai norma osuschesvtlyaetsya körülbelül 19-20 hetes terhesség, ami a kialakulását egyetlen méhüregen. Ha vannak olyan szabálytalanságok a mediális septum felszívódást organogenesis nem fordul elő, és ez tárolja a méh üregébe. Az okok a hiba által képviselt genetikailag meghatározott eltérésekkel placenta patológia, korai vagy késői toxikózis, fertőző betegségek anya (kanyaró, rubeola, stb), a rossz szokások, a cukorbetegség. hogy bizonyos gyógyszerekkel, a rossz táplálkozás, az ionizáló sugárzás, és így tovább.

Elég gyakran kíséri intrauterin partíció menstruációs zavarok, mint például a méh vérzés vagy algomenoreya. Más megnyilvánulások vetélés, bizonyos esetekben - meddőség. Ennek oka az vetélés olyan rendellenesség a magzat, amikor a avaszkuláris implantáció particionálása a méh üregébe. Ezen túlmenően, a jelenléte a partíció jelentősen csökkenti a szabad üreget a méh, ami megakadályozza a normális fejlődését az embrió és növekedése. Gyakran kísérő elem képviseli az eltérés nyaki értés, ami miatt a terhesség-megszakítás, a második trimeszterben. Nők intrauterin septum vetélés kockázata az első harmadában körülbelül 50%, a második harmadában - körülbelül 5%.Méhen belüli válaszfal gyakran oka a koraszülés, a rossz oldalirányú helyzete a magzat, gyenge összehúzódó a méhizomzat a vajúdás alatt. Ezenfelül az a képesség, hogy elképzelni ilyen betegeknél szignifikánsan csökken.

diagnosztika

A statisztikák azt mutatják, hogy az esetek többségében azonosítani egy méhen belüli válaszfal kapcsolatos diagnózis körülbelül vetélés, terméketlenség vagy önálló diagnosztikai kürettázs.

Ultrahang vizsgálat a diagnózis méhen belüli válaszfal nem mindig lehet megállapítani, hogy milyen típusú eltérés 100% -os pontossággal. Az a tény, hogy a válaszfal lehet láthatóvá, mint egy vékony falú szerkezet, és a betegség lehet diagnosztizálni, mint egy bicornuate méh.

A legeredményesebb ebben az esetben a diagnosztika hysterosalpingoscopy, amely lehetővé teszi, hogy ne csak fennállásának megállapításához a méhen belüli válaszfal, hanem hogy meghatározza annak méretét. Ahhoz, hogy meghatározza azokat a lehetséges hibák húgyúti rendszer hajtjuk vese ultrahang.

Egy endoszkópos vizsgálat a diagnózis válaszfalak végzik laparoszkópia és hiszteroszkópia. Laparoszkópia észlel ebben az esetben az aszimmetria a két rész a méh, kiterjedt állapotában átmérőjű, vagy a jelenléte a kis vtjazhenija fehéres csík. Amikor hiszteroszkópia van némi lapos szövet a méh üregébe, amely osztja azt két különálló részből áll, amely eltér a petevezető. Ha a pontos diagnózis nehéz végrehajtani spirális CT vagy MRI.

A fő célja az orvosi eljárások, hogy létrehozzon egy méh üregébe, azzal a céllal, amely folyik metroplasty. A legtöbb esetben a partíciók műtéti eltávolítása, amely végre egy hosszanti vagy keresztirányban át a csatornát hysteroszkópikus transtsverikalnogo hozzáférést. Ha a partíció rendelkezik egy rövid és egy vékony szerkezet, endoszkópos ollókkal vágni. Ahhoz, hogy távolítsa el a zsírt és az általános használt partíciókat hysteroresectoscopy. Működési hysteroscopia kísérheti lézeres korrekció a méh.

A fejlesztés teljes alakja a méh, a méhnyak eléri, akkor általában megőrizte nyaki része, amelynek célja a kialakulásának megelőzésére nyaki értés. A pontos irányítást a folyamat méh szövetvágási kombinálva az operációs hysteroszkópia végzett laparoszkópia.

Eltávolítása után a partíció kialakulásának megelőzése az összenövések és a gyorsulás epitelializációnak Navy létrehozott, illetve kijelölt ösztrogének.

Miután az illetékes kezelés sikerének valószínűségét terhesség és szülés növeljük 70-85%.