Méhen belüli válaszfal diagnózis, a terhesség alatt, az ő boncolás sebészet

Sem laparoszkópia vagy hysteroscopia nem végzik el a tervezés szintjén vagy terhességet tervez nélkül elegendő bizonyíték. Ezért nő egyre jó eredményeket, és éves ultrahangvizsgálatokat nőgyógyász, még csak nem is tudja, hogy ő nem lesz képes elviselni egy gyerek. Vetélés lehet ismételni többször, amíg meg nem telt kiterjesztett nőgyógyászati ​​diagnosztika használata invazív technikák.Méhen belüli válaszfal diagnózis, a terhesség alatt, az ő boncolás sebészet

Ez a helyzet - jellemző patológia, amely az úgynevezett „hiányos méhen belüli válaszfal”. Ez veleszületett rendellenessége, ami gyakran előfordul - 2-3% a nők. Így méhet két részre oszlik, amelyek különböző hosszúságú. Néha méhen belüli válaszfal (méhen belüli dugó vagy septum), és minden halad alulról felfelé (ha azt mondják, hogy teljes legyen).

Terhes és növeli az esélyét a fogamzóképes ilyen diagnózis csak akkor lehetséges a segítségével a műtét.

Mivel a méhen belüli anomália

3-4 terhességi hét, a magzat van kialakítva, mindkét nemű, a primer ivarmirigyek. Ha ez egy fiú, ez a vas alakítjuk 2 tojást, és elkezdi a tesztoszteron héten 7. Ha egy lány, akkor a petefészkek alakulnak később - 8-10 hétig.

5 terhességi hét magzat két pár nemi csövekben: Wolffian és Müller. Ha egy 8 hetes, ezek a szerkezetek nem érzik a tesztoszteron, a Wolffian csatornákat részben meghal, és egy kis részük részt vesz a kialakulását rügyek.

Mullerian csatornák ugyanazt a megközelítést egymással és biztosíték együtt alkotják a méh. A közös fal, ahol nőnek egymáshoz, hogy a 19-20 hetes magzati felszívódik, hogy egy üreg. Ha ez nem történik meg, és a fal, amely kondenzált légcsatornák nem pusztult egészén vagy annak egy részét, van kialakítva egy anomália - két részre osztva méh üregében. Ez az, amit a méhen belüli septum.

48-55% -a minden esetben a női nemi rendellenességek - szeptummal a méhben. A leggyakrabban diagnosztizált hiányos partíciót, és a hossza 1-6 cm; teljesen megosztott a méh falára (képez a fenekétől a csatorna a méhnyak) sokkal ritkább. Ez a hiba gyakran együtt kóros vesefejlődésre.

Az okok az anomália

Okai a méhen belüli válaszfal ritkán genetikai. Általában, a kedvezőtlen tényezők a magzatra a nagyon időben, ha van egy kialakulását a méh - a 10 és 20 hetente.

B működhet, mint egy-károsító ágensek:

 • rossz szokások anya;
 • toxémia a terhesség;
 • eredetű fertőzések anya, különösen szerepel egy lista TORCH-csoport. toxoplazmózis. rubeola. chlamydia, a herpesz és a kanyaró;
 • terhességi diabétesz - kibújtak a fogantatás előtt vagy a terhesség alatt (terhességi cukorbetegség);
 • vétel toxikus gyógyszerek;
 • befolyását az ipari és háztartási toxinok anya és a magzat;
 • megsértése vagy a placenta kialakulása, amely időben egybeesik a kialakulását a méh - 12-16 hét;
 • Rossz anya erő, ha nem biztosított a szokásos napi szükséglet fehérjék, esszenciális aminosavak, vitaminok és nyomelemek;
 • anya által sújtott ionizáló sugárzás.

Ez rendellenesség látható megnyilvánulásai egyáltalán nem: a legtöbb lány azt mondják, csak egy kicsit több fájdalmas időszakokat, mint amennyit kellene. De ez nem kényszeríti őket, hogy egy orvos, mert nem tudják, hogyan kell úgy érezte, normál időszakban.

A második megnyilvánulása méhen belüli válaszfal van méhvérzés, néha felmerülő közepén a ciklus, de gyakran előfordul a menstruáció alatt, ami növeli a hangerőt az utóbbi.

A harmadik és a ritka megnyilvánulása egy primer amenorrhoea. ha menzesz nem fordul elő egyáltalán.

A leggyakoribb rendellenesség észlelésekor csak ha egy nő elkezd vizsgálandó mélységben ilyen alkalmakkor, mint a lehetetlen teherbe, illetve szokásos vetélés. A betegség is kimutatható, ha kimutatásán alapuló rendellenes vese ultrahang szerkezet, az orvos is azt ajánlja, hogy alaposan vizsgáljuk meg a nemi szerveket.

Méhen belüli válaszfal és a terhesség

Méhen belüli válaszfal diagnózis, a terhesség alatt, az ő boncolás sebészet


Az Intrauterin septum hatással lehet a nő képes teherbe esni a két módon.

Először is válhat meddőség oka. A 21-28% -a nő ezzel hibát észlel elsődleges meddőség - ha a terhesség soha nem halad. A 12-19% - az állam a másodlagos jellegű, ha egy gyermek az asszony képes volt szülni, de miután nem tud teherbe esni.

Másodszor, néha a partíció lesz oka a vetélés. Az első trimeszterben a veszélye az ilyen események magas - 28-60%. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nagy valószínűséggel az embrió kapcsolódó méhfal nem, amely megadja a lehetőséget, hogy fejlesszék a placenta és a megfelelő táplálkozás, a fejlődő szervezet. Az embrió gyakran társulnak intrauterin szeptember - képződését nem rendelkező véredényeket, és ennek megfelelően, nem képes végrehajtani trofikus funkciót.

A terhesség alatt, a 2. trimeszterben, amikor a magzat képes bejutni a falon a méh, és nem a partíciót, a vetélés kockázata még mindig ott van, de jóval alacsonyabb - csak 5%. Ennek egyik oka az a tény, hogy a méhen belüli membránt, különösen, ha az teljes, így a nesmykaniyu méhnyak falak. Ennek eredményeként, a méhnyak elveszti azt a képességét, hogy ellenálljanak a méhen belüli nyomás növekszik, amint a növekedés visszamaradása, és vetélés történhet anélkül, hogy kellő időben történő korrekció. A második ok a vetélés, a második harmadában, hogy a záróréteg a méhben üregben nem növeli arányosan a növekvő magzat.

De megnyugtató statisztika: 50% válaszfal a méhben nem zavarja a koncepció, vagy terhesség. Bár a jelenléte növeli annak kockázatát, hogy a magzat oldalirányban elhelyezkedő, és az ő születése szüksége császármetszéssel.

Befolyásolja a patológia szülés közben

Méhen belüli válaszfal diagnózis, a terhesség alatt, az ő boncolás sebészet

Méhen belüli válaszfal okozhat:

 • Koraszülés. Kezdik nyomás miatt a sövény, amely már lesz elég nagy gyümölcs.
 • Súlyosbodása méh kapacitás: a második felében az izmok a méh (oldalról, ahol a magzat nem fejlődött) nem olyan feszített növekedés alatt. Ennek eredményeként, a fejlődő discoordination vagy méh tehetetlenség. Ritkábban, intrauterin membrán lesz az oka egy életveszélyes állapot az anyák, amikor a szülés után a méh ellazítja, ami kiterjedt vérzés, amely lehet állítani csak eltávolításával.

Ilyen komplikációk gyakoribbak teljes intrauterin membrán.

diagnosztika

Méhében egy válaszfal - anomália, hogy gyakran nehéz diagnosztizálni. Nőgyógyászati ​​vizsgálat, nem érzékeli. Kismedencei ultrahang is nagyon informatív, és ha azt észleli egy vékony falú szerkezet közepén a méh, nem világos, hogy - az intrauterin membrán, vagy két-szarvas méh. Több informatív módszer gidrosonografii - lebonyolítása ultrahang-diagnózis a háttérben kitöltésével a méh üregébe steril folyadékkal.

Hiszteroszalpingográfia - X-ray a méh és a petevezetékek - akkor hasznos, csak az esetek 50% -ában. Még CT vagy MRI meghatározásánál a betegség elveszítik diagnosztikus értékű.

A pontos diagnózis intrauterin sövény csak biztosítja a kettő kombinációjával invazív eljárások: laparoszkópia és hiszteroszkópia.

Hiszteroszkópia vagy alfaj fibrogisteroskopiya - bevezetés a méh üregébe optikai eszköz - végzik altatásban, mivel ez szükséges a nyilvánosságra a méhnyak, amelynek nagyszámú ideg receptorok, majd töltse a méh nagyon gáz vagy folyadék. Ez a tanulmány lehetővé teszi számunkra, hogy a szeme egy membrán kötőszövet, hogy értékelje a hossza és vastagsága, valamint tárja fel a méh. A vizsgálat során az első felében a menstruációs ciklus, a méhnyálkahártya miközben még mindig meglehetősen kicsi.

Diagnózis intrauterin septum hossza kerül a kapott adatok (ez fontos a kezelés). Ennek eredményeként release:

 • teljes partíció: kiterjed a belső vagy külső os;
 • hiányos - hossza 10-40 mm;
 • septum egy széles bázis (háromszög a vetítés).

Laparoszkópia - bevezetése egy optikai eszköz az üregben a has és a medence keresztül a bevágások. Ez lehetővé teszi, hogy a méh „felülről”, látni, hogy nincs két borda izom (azaz kétszarvú méh nem), és a test meghosszabbítható keresztirányban. A laparoszkópia lehetővé teszi, hogy ha a méh fele aszimmetrikus. Az eljárás azt is értékeli a feltétele a petefészkek, petevezető, a hashártya.

Tekintettel arra, hogy csak egy kombinációja hiszteroszkópia és laparoszkópia a „gold standard” a diagnózis meghatározása, méhen belüli válaszfal terhesség alatt nehéz.

Septum nem lehet kiküszöbölni más módon más, mint a műtét. De nem minden sebészek hajlandó menni csak alapján a diagnózis: Sok veszik a műveletet csak primer sterilitás vagy szokásos vetélés de nem, ha van egy története a beteg egy sikeres terhesség. Ők magyarázzák ezt azzal, hogy az esély a sikeres terhesség műtét után nincs 100% -ra, és 85-90%. Más szakértők ezzel szemben úgy vélik, csak a puszta jelenléte betegség jele annak eltávolítását.

Méhen belüli válaszfal diagnózis, a terhesség alatt, az ő boncolás sebészet

Boncolása méhen belüli válaszfal alatt tartott teljes vizuális ellenőrzés révén hiszteroszkóp

Jelenleg, a művelet a boncolás a méhen belüli válaszfal. Calibration keresztül történik hiszteroszkóp alatt teljes vizuális ellenőrzést. Érzéstelenítés - általában. Mivel műtéti előkészítésére néha elő kábítószer-antigonadotropiny során 2-3 hónap. Okoznak mesterséges menopauza, de ez csökkenti az endometrium vastagságát, és ezáltal csökkentik a vér elvesztett a beavatkozás közben.

Ha a válaszfal vékony, szétvágása vagy lézerrel endoszkópos olló. Abban az esetben, nagy hajók vagy gazdag falak azt eltávolították hysteroresectoscopy - „hurok”, a bemeneti csatorna az hiszteroszkóp, amely „cut” az elektromos áram egyidejű cauterizing vérző erek.

Ha a méh sövény tele volt, és jött a méhnyakon, a nyaki része maradnak, annak érdekében, hogy ne alakulhasson ki a nyaki értés, bonyolítja a normális terhesség alatt.

Ha a méh üregében deformálódik eltávolítása után a septum végezzük a rekonstrukció. Teljes időtartama az intervenciós - akár 60 perc alatt.

A műtét után nem kell azonnal tervezni a terhesség: 2-3 hónap lesz, hogy a hormonok ösztrogén -, hogy megakadályozzák a kialakulását méhen belüli összenövések. Lehet, hogy ahhoz, hogy a fogamzásgátló módszer akár 13 hónappal a műtét után.