Méhen belüli válaszfal, EUROLAB, nőgyógyászat

Méhen belüli partíció - méh fejlődési rendellenességek, amelyekben a méh két térfélre osztja egy partíció különböző hosszúságú. Betegek vnutrimatochnoi partíció alkotják 48-55% -át nők A nemi szervek.Klinikán. A nők egy válaszfal a méhben szenvednek főleg vetélés és kevésbé meddőség. Az I trimeszterében vetélés kockázata betegeknél egy partíció a méh 28-60% a II trimeszterében - körülbelül 5%. Betegek vnutrimatochnoi partíció fordul elő koraszülés, a méh betegségei képessége a szülésbe, mondja malposition. Az okok a negatív hatást gyakorol a septum terhesség alatt:

  • elégtelen méh üregében, a partíció megakadályozza a növekedés a magzat;
  • nyaki értés, amely gyakran kombinálják a méhfal;
  • embrióbeültetésben a avasculáris partíció, amely nem képes támogatni megfelelő az embrió fejlődése.

Kehely ezek a jogsértések fordulnak elő a teljes partíciót a méhbe.

A betegek szeptummal a méh gyakori dysmenorrhoea és a rendellenes méhvérzés.Körülbelül 50% a nők intrauterin septum képes teherbe és kezében egy terhesség, méh fejlődési rendellenesség észleltek véletlenül vizsgálat során más betegségek.

Diagnózis. Jellemzően, az ütközőtest diagnosztizálnak a méhben vagy vizsgálat közben a beteg vetélés (metrosalpingography) vagy kaparással a nyálkahártya a méh, ahol gyanítható anomália fejlődését. A klinikai gyakorlatban a diagnózis vnutrimatochnoi partíciók különböző módszereket használnak.

Hiszteroszalpingográfia lehetővé teszi annak meghatározását csak a belső körvonalai a méh, a külső kontúrok nem látható, lehetséges hiba típusának meghatározására folt. Diagnosztikai pontosságát hiszteroszalpingográfia a diagnózis típusú méh fejlődési rendellenességek 50%.

Ultrahangos készülékek háromdimenziós képet, hogy a maximális pontosságot (91-95%) diagnosztizálására méhnyálkahártya septum.

Amikor az ultrahang a méh nők gyanúja méhen belüli válaszfal szükséges vizsgálatokat a vesék, hogy megszüntesse a anomáliák a fejlődés.

Endoszkópos módszerekkel. A legteljesebb információt a természet a méh fejlődési rendellenességek lehet végzett kombinált hysteroscopia és laparoszkópia.

Hiszteroszkópia használják specifikációja formájában vice, és annak sebészi korrekció.

További kutatási módszereket. Erősen informatív a diagnózis méh fejlődési van egy mágneses rezonancia és az X-ray spirál-CT. Úgy kell használni diagnózis bonyolult esetekben a szakaszában a felmérés, hogy elkerüli az invazív diagnosztikai technikák.