Melissa - emelése és az otthoni ápolást az, nyaraló

A szülőhelye fűszeres növények a mediterrán erdők. Mindazonáltal a mi szélességi kiváló kertészek megtanulták, hogy növekszik a citromfű a saját háza táján. De nem csak a házak, látni fogja ezt illatos növény. Egyre talált melissuna ablakpárkányok városi lakások.Ez nagyon kényelmes - mindig friss fűszer és gyógynövény. Itt van, hogy növekszik a citromfű otthon. akarjuk mondani, ebben a cikkben.

Leírás Melissa

Ez a növény ismert a citrom illatú jegyzeteket méz, a magyar nyelv a nevet lefordítják a latin, mint „a méhek levelek.” Az a tény, hogy az aromás levelei citromfű méh különleges vonzerőt. Egyes méhészek még dörzsölni kaptár méh levelei ezt a növényt vonzzák a méheket bennük.

Mi a leggyakrabban talált pestrolistuyu officinalis (citrom) balzsam. Ez a növény formájában sűrű facsoport egyenes, finoman lelógó, elágazó szárak nőnek akár egy méter magas. Egyszerű, fogazott szórólapok Melissa meglehetősen világos zöld, és nem nagyon kifejező virágok találhatók axils a levelek, fehéres-rózsaszín színű. virágzási idő a növény - a nyár végén. Botanikusok olvassa balzsam a család Labiatae.

Melissa - emelése és az otthoni ápolást az, nyaraló

Hasznos tulajdonságai citromfű és annak alkalmazása

Az a képesség, a növény sima idegrendszeri betegségek és görcsök, enyhíti a görcsöket, normalizálja a szív és távolítsa el a negatív érzelmek, ismert emberek, mivel az idő Plinius. Még akkor balzsamot használt antibakteriális szerként sebek kezelésére a csatatéren.

Az első művelni ezt a növényt kezdett arabok észak-európai Melissa Spanyolországból érkezett, köszönhetően a bencések, akik művelt ez a kolostor kertjében ágy. Azóta ez a növény gyakran nevezik a citromfű.

A korszak a Knights adta a recept egy gyógyító balzsam tinktúra. A híres középkori orvos Paracelsus írta rá, mint egy életelixír. Ő nem csak azt hitte, hogy a citromfű, forralt bor, erőt ad, életerő, és meghosszabbítja a fiatalok csípősség még a homályos szem előtt.

Az angolok Elizabethan divat mindig maguknál „Toussaint mousse” - kis fürtök, mely tartalmazza továbbá az egyéb gyógynövények citromfű. Tehát ahogy megpróbálta használni a sima illatos növények és fertőtlenítse a bűz az akkori városok.

Modern kutatás megerősíti hitét őseink. Illóolajok citromfű fitontsidnymi tulajdonságokkal, sőt, ez a növény tartalmazza nagy mennyiségű C-vitamin, sav (kávésav, ursolic, oleanolsav), karotin, tanninok, réz, zsíros olajat. Ez okozza a gyógyszer összetételét és tulajdonságait citromfű.

Gyógynövény és gyógynövény előírt balzsam itt:

  • reuma,
  • szédülés,
  • csökkent immunitás,
  • ájulás,
  • álmatlanság,
  • bőrkiütés,
  • ideges kimerültség,
  • fekélyek,
  • gyulladás a nyálkahártyák,
  • magas vérnyomás és más betegségek.

Birtokában kiváló gyógyszer tulajdonságait, citromfű, és már széles körben használják a főzéshez. Ez a fűszer tökéletesen kiegészíti saláták, italok, levesek és köretek. Melissa harmonizál hal, paradicsom, padlizsán, gomba, uborka. A száraz formában, ez a növény jól egészíti ki a citrom illatjegyeivel fekete bors.

Melissa - emelése és az otthoni ápolást az, nyaraló

Növekvő citromfű egy ablakpárkányon

Szabadban, ez a növény megtalálható formájában tenyésztett és vadon élő gyakorlatilag az egész európai része Oroszország, a Kaukázus és a Krím-félszigeten. A természetben, citromfű inkább árnyékos területek erdőszegélyek, nedves szurdokok, vikendházak jó érzés társaságában petrezselyem vagy kapor nyílt napos területeken.Követelmények élőhely szoba melissa

A fentiek alapján, helyezzen egy fazék citromfű a legjobb egy napos ablakpárkányon (keleti, déli és nyugati), egyébként hagyja a növény nem lesz olyan illatos. A fény hiánya a téli lesz, hogy kompenzálja a további megvilágítását fénycső tartományban 40-80 watt. Felfüggesztheti az lámpa felett 60 cm közé palántákat és reggel 6 óra alatt. Ez a mód lehetővé teszi, hogy Melissa alkotnak jól fejlett aromás gyógyító lap.

Melissa nem szereti a közvetlen napfényt és a huzat. Ez a hő-szerető növény kihajt, és előfordulhat, hogy a 10 fok, de a számára optimális növekedéséhez és a karbantartás a hőmérséklet 25 fok.

Követelmények primer szobahőmérsékletre melissa

Melissa nem igényes a talaj. de jobb lesz, ha adsz neki egy termékeny hordozó semleges savasság jó víz- és légáteresztő. A mag a füvet nem jó csírázás így könnyebb a hordozó, annál jobb lesz úgy érzi, hogy egy balzsam. Ennek élesztőt a legjobb, ha használni perlit vagy vermikulit.

A szerepe a tápanyag zemlesmesi végezhet közönséges kerti talaj vagy keveréke gyep föld, humusz és homok egyenlő részre. A legegyszerűbb módja annak, hogy a talaj Melissa - kapni a boltban táska a kész zemlesmesyu „című szubsztrát szobanövények”

Követelmények öntözés citromfű otthon

Öntözés rendszeresen kell használni, de anélkül, hogy buzgalma, mert a túlzott nedvesítés betegségekhez vezethet citromfű. A víz a talaj, nem csak, hanem a sprinkler spray a föld feletti növényi részek. Felnőtt balzsam itatni heti három alkalommal.

termékenyítő

Termékenyít szívesen balzsam rajta reagálnak. Beszennyeződés szubsztrátum lehet mind szerves (tojáshéj, tealevelek) és egy folyékony műtrágya (szuperfoszfát, kálium-só, szulfát Amon). Takarmány a növényeket kell minden vágás után lap, amely lehet, mielőtt a virágzás.

reprodukciós balzsam

A szaporodási balzsam lehet előállítani, vetőmag és dugványainknak, elosztjuk a bokor vagy rizóma.

A szaporodási elosztjuk a bokor

A legegyszerűbb módszer a szaporítás, hogy május elején, illetve nyár végén, olyan időszakokban, amikor Melissa ad hajtások bokrok szépen osztani darabokra, és ültetett egy állandó helyen delenki. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a növény gyorsan növekszik, és virágzik az első évben.

Vetőmag-szaporítás és a gondozás

Akkor vegyél egy kész ültetési anyag vagy szerezni őket egy ismerős telek. felvette a mag jól fejlett, nagy leveles bokrok balzsam.

Ha vásárolni mag balzsam a boltban, válasszon sötétebb magvak, akkor adnak egy sokkal barátságosabb hajtások.

Ahhoz, hogy előkészítse a vetőmag ültetés konténerek (dobozok, edények, tartályok) nem akadályozza meg az előre-oldattal kezeljük a kálium-permanganát. Az alján kell kezdeni, hogy megteremtse a vízelvezető réteg (duzzasztott agyag, agyagedény, sóder, tört tégla), és csak ezután - egy réteg föld.

Tekintettel arra, hogy a mag a növény meglehetősen kicsi, ők vetik a talajba megnedvesített meleg vízzel, vagy egy rugó vagy ősszel nem több, mint 5 cm mély, a parttól 5-6 cm-re egymástól. Ültetés után a víz a talaj újra.

citromfű palánták várni legkorábban egy pár hétig. Ne felejtsük el, hogy beleférjen egy nap hidratálja. Citromfű palánta merülés az Advent e lapok nem szükséges, de ha a kupac palánták csíráznak, és elkezdenek kioltják egymást, povydergivat a leggyengébb közülük.

Ha a palánták erősödik, és ez történne néhány hónapon belül, akkor lehet átültetett állandó lakóhely. Ehhez, akkor vegye fel csak egy nagy fazék vagy hosszú konténer. Annak érdekében, hogy Melissa alkotnak egy teljes bokor, helyezze a palánták egy sorban, és a távolság a bokrok nem lehet kevesebb, mint 15 cm.

egészséges tanácsadás
Májustól az első őszi fagyok tartályok és edények fűszeres zöldek, átrendezheti az ünnepekre - a loggia vagy erkély. Csak ebben az esetben elleni védelem nagy esőzések és széllökések.

Az első évben a fiatal palánták virágok ne várjon is, és buja növényzet. Szoba Melissa nem magasabbak, mint fél méter. Mivel az érték citromfű levelek azt törje le a rügyek, amint azok megjelennek, de csak abban az esetben, ha a magassága a bokor nem kevesebb, mint 20 cm.

Amint a betakarítás melissa

Reap értelme, a második évben, amíg a balzsam ad az első rügyek. Ez volt ebben az időszakban elhagyja a maximális gyógyító összetevőket. Harvest szükség lehet teljesen kialakult cserje (45 cm magas) 4-szer egy szezonban. Ezen túlmenően, a cut-off levelek termelni, magassága 10 cm, és a fenti.

Szárítás gyógyító alapanyag lehet a kis kötegekben száraz helyen egy tervezetet. Bővíthető levelek egy rétegben egy pergamenre, fémrács vagy egy ronggyal, és szárítsa meg az erkélyen, száraz időben távol a Nap helyét.

Szárítás után hajtsa az előkészített nyersanyag üvegedényekben és szorosan csatlakoztassa a fedelet. Nyersanyagok kell tárolni nem több, mint egy éve. de jobb, hogy használja a fél éve, mert miután Melissa fogja veszíteni a legtöbb aromás tulajdonságai. Ugyanezen okból, nem száraz darab citromfű a sütőben. Amikor a tároló mix citromfű levelek más gyógynövények.

Vélemények a termesztés citromfű otthon

Maroussia, áttekintés
Mindig tartsa az ablakpárkányon menta és petrezselyem. És van egy kincs - Pavlovsky citrom. De ahhoz, hogy növekedni citromfű - ez soha nem fordult elő. Meg kell valahol szerezni magokat. És hol vannak értékesítik, kérdezzen.

Kotja válasz
Van egy szomszédom a dacha bemutatott, és mégis láttam őket beosztású magok közel a metro. Jelenleg az őszi, és ültetett, most már nem Narada bush vymahal fele párkány és mindig hagy kéznél, így friss a teáskanna tea levelek és tegye rendes. Úgy tűnik számomra, hogy az ablakpárkányon nőhet minden!

Vitek, felülvizsgálat
Anyukám és a menta, citromfű és nevelt az országban, majd szárítsuk meg. Minden télen van egy teát a ribizli, citromfű és egyéb fűszerek tart.

Olvassa el a kapcsolódó megjegyzéseket