memóriazavar - okai, tünetei és kezelése memóriaromlás - tünetek és kezelés - az életem

Ha megkérdezzük, és mi lesz a norma a romló memória és a veszteség, akkor nem válaszolt neki, mert minden ember rendelkezik saját küszöböt. By the way, nincs memória limit. Van olyan dolog, mint supermemory ha egy személy képes emlékezni a legapróbb részleteket is, amit látott vagy hallott, csak azzal, amit valaha is foglalkozott.Az okok a memóriazavar.

Hogy könnyebb megérteni az okokat memóriazavar osztottuk több összetevőből áll:

 1. Azok az agykárosodással járó, mint például a kraniocerebrális trauma, rák, löketének;
 2. Kapcsolatban áll a romló teljesítménye más hasonlóan fontos szerveket;
 3. Egyéb káros hatások, mint például az alvászavar, állandó stressz, a hirtelen átmenet egy másik életforma, fokozott stressz az agy működését, különösen a memóriát.
 4. Krónikus túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, nyugtatók és a kemény drogok.
 5. Változások az öregedéssel kapcsolatos.

memóriazavar - okai, tünetei és kezelése memóriaromlás - tünetek és kezelés - az életem

kezelésére memóriazavar felnőtteknél.

Az ember él, és még csak nem is gondol a memóriában, amíg szembe egy leépülése, mint a feledékenység és a rossz megítélése információk, csökkentik a hangerő észlelése. Bármilyen kisebb folyamat lehet tenni a memória a golyót.

emlékeinket annyi féle: vannak vizuális, motor, hallási, és mások. Valaki jól emlékszik, amikor hallja a cuccot, és valaki, ha látja. Valaki írni, és könnyebb megjegyezni, és valaki jelen van. Ez annyira különbözik a mi memóriát.

Agyunk zónákra van osztva, amelyek mindegyike felelős néhány funkciót. Például, a tárgyalásra és a beszéd - a halántéklebeny a látás és térérzékelést - occipitalis-parietális, a kéz mozgását és a beszéd készülékek - nizhnetemennoy. Van egy betegség - astereognosis hogy mikor következik be a vereség csak még nizhnetemennoy területen. Amikor a fejlődés személy megszűnik érezni a dolgokat.

Jelenleg a kutatók megállapították, hogy a hormonok játszanak szerepet a folyamatban a mi gondolkodás és a memória. Az ösztrogén, a tesztoszteron és más alkatrészek fejleszti a tanulási, a tanulás új anyagok fejlesztése memória, oxitocin működik fordítva.

Betegség, ami a memóriazavar.

Memória problémák merülnek fel a különböző betegségek. Például gyakran a tetteseket a fejsérülések, ami miatt állandóan vannak panaszok memória elvesztése, és ez függ a sérülések súlyosságát. Csakúgy, mint a traumás agyi sérülés fordulhat elő különböző amnézia. Retrográd és anterográd. Ebben az esetben az áldozat nem emlékszik, hogyan lehet ezt a sérülést, sem azt, hogy korábban volt. Előfordul, hogy mindezt kíséri hallucinációk és fecsegés, vagyis a hamis emlékek, hogy beépült az emberi agy, és már általa feltalált. Azaz, például, amikor megkérdezték, mit tett a nap előtt, a beteg azt fogja mondani, hogy én voltam az operában, sétálni a kutyát, de valójában az egész idő alatt a kórházban, mert nagyon beteg. Hallucinációk azonos - ezek olyan képek, amelyek nem léteznek.

Az egyik leggyakoribb oka a memória romlása sérti a funkcionalitás Az agyi vérkeringés. Amikor atherosclerosis bekövetkezik csökkentik a vér áramlását, hogy minden része az agy, amely a fő provokatõr akut cerebrovaszkuláris balesetek. Bármilyen típusú stroke alakul agyi területeken, és ezért teljesen leáll a vér áramlását, ami nagyban rontja azok működését.

Hasonló tünetei memóriazavar, nyilvánul meg a cukorbetegség, az egyik a komplikációk, amelyek a veszteség a hajók, azok tömítő és záró. Mindezek a tényezők a jövőben vezető, hogy legyőzze nemcsak az agyban, hanem a többi létfontosságú szerveket.

Ezek nagyon jól ismert betegségek, például gyulladás a agyhártya - az agyhártyagyulladás és az agy gyulladását anyag - encephalitis, tükröződik minden testület munkájában. És abból ered, hogy a kár az idegrendszer különféle vírusok és baktériumok. Ez jó, hogy ezek a betegségek időben történő kezelés a kórházban gyógyult.Azonban, ez nem igaz a betegségek által továbbított öröklés, amelyek közül az egyik az Alzheimer-kór. Ez a leggyakrabban talált idős emberek 70-80 éves korig, és csökkenése jellemzi az intelligencia és a memória romlása, amíg a veszteség tájékozódás a terepen. Úgy kezdődik, csendben, de amint azt észleli, hogy a romló memória és a figyelem elkezdett csökkenni - orvoshoz, mert lehet, hogy csak azt. Az ember nem emlékszik a legutóbbi események, kezd álmodni a múltban, rendkívül nehéz és önző férfi, apátia uralkodik fölötte. Ha nem biztosítja a szükséges kezelést, teljesen megáll navigálni, nem ismeri a családját, és nem is tudja mondani, hogy milyen nap van. Medical Research úgy találta, hogy a legtöbb Alzheimer-kór öröklődik. Nem gyógyítható, de ha a beteg az, hogy a szükséges kezelést és ellátást, a folyamat lesz következmények nélküli és a szövődmények, halkan és finoman.

Károsodott memória és oka lehet, hogy pajzsmirigy betegség, amely annak köszönhető, hogy hiányzik a jód a szervezetben. Egy személy lesz a tendencia, hogy a túlsúly, az apátia, depresszió, ingerlékenység és az izom ödéma. Ennek elkerülése érdekében meg kell enni jobb, többet eszik jódtartalmú, tengeri ételek, datolyaszilva, tengeri káposzta, sajt, és természetesen, a tejtermékek és a dió.

De nem mindig feledékenység kell egyenlővé memória betegségek, mert néha egy személy tudatosan akar, és megpróbálja elfelejteni a nehéz pillanatokban élete kellemetlen és tragikus eseményeket. Ez egyfajta emberi védelem, és nem kell félni.

Amikor egy személy kitiltja őt a memória kellemetlen tények - ez az elnyomás, ha úgy véli, hogy semmi sem történt - a tagadás, valamint a negatív érzelmek, nem vesz fel egy másik objektum - egy csere, és még mindig a fő védekező mechanizmusait az emberi elme. Például, miután a bajok a munka, a férje hazajön, és előveszi az ingerlékenység és harag szeretett felesége. Tekinthető ilyen esetekben az emlékezet csak akkor történik minden alkalommal, naponta. Ezen túlmenően, az elfelejtett negatív érzelmek, amit adtak hangot, és ellenállt a végül alakulnak neurózis és elhúzódó depresszió.

kezelésére memóriazavar.

Mielőtt elkezdené kezelésére memóriazavar. először is azt kell megérteni, hogy mi a betegség okozta ezt a folyamatot. Drugs, kívánatos, hogy csak receptre, de egyik sem bármilyen saját.

Hőfizikoterápiai módszerek is alkalmazhatók, így például elektroforézissel adagolás nazálisán glutaminsav előállítására.

Betegek esetében memóriazavar is sikeresen alkalmazott pszichológiai és oktatási kezelést. Tanár segíti és újra tanítja a beteget, hogy emlékezzen, ugyanakkor a folyamat csak az egészséges agyi területek. Például, ha a beteg nem emlékszik a mondatok hangosan, akkor, ha ezt az eltérést láthatóvá, hogy a kép emlékszik még a szöveget. Azonban ez egy nagyon hosszú és fáradságos folyamat, munka magát, amely nemcsak az emlékezés más lehetőségeket, hanem, hogy ezt a technikát, hogy az automatizmus, amikor a beteg már nem úgy gondolkodnak, mint őt erre.

Az éles leépülése - ez nem egy betegség, hanem egy tünet a figyelmeztetés azt mondja, hogy van egy másik, sokkal komolyabb betegség, amely meg kell határoznia és kezd gyógyulni. Különösen, hogy megakadályozza, hogy az a személy, teljes életet élni, és elválasztja a társadalom rontja adaptív tulajdonságokat és funkciókat.

Ha azonosítottak egy memória-rendellenesség, az orvosok valószínűleg lemerült az Ön emlékezési gyógyszerek szedése. Például, a készítmény egy új sorozat a gyógyszerek csoportjába tartozó a nootropikumkénti - Noopept. Ez áll a legfontosabb aminosavak az emberi szervezet számára - dipeptid, amely eljárva a neuronok az agykéreg, segít helyreállítani a memória és javítja a koncentrációt. A hatóanyag jár minden szakaszában a hasznosítás és javítja a memóriát: a kezdeti információ feldolgozását, a szintézis és kitermelése. Ez is növeli az ellenállást az emberi test, hogy az ilyen káros tényezők, mint például az alkohol, a drogok, a dohány, a fejsérülések és a különböző sérülések.

Ahhoz, amelyben az orvos kérhet memóriazavar.

Ha azt veszi észre magad, vagy szeretteit, tünetei memóriazavar. hasonló a fent leírt, akkor forduljon neurológus, neuropszichológus vagy orvos, aki folytatja speciális felmérések. Ha nem szeretne várni az orvos döntését, akkor kezd cselekedni a saját. Régóta ismert, hogy a fő oka a panaszok - ez nem sérti a memóriát, és a szokásos figyelem hiánya, amikor donosimaya információt tárolja futólag, és nem veszik komolyan. Ezeket a kijelzőket általában jellemző figyelmetlenség már idős, bár természetesen vannak még fiatal. Annak érdekében, hogy megoldja ezt a szindrómát, meg kell, hogy folyamatosan dolgozni magát és a testmozgás, amelynek középpontjában a fontos részleteket, események rögzítése, naplózás és tanulás számít a fejedben.

Ez a módszer nagyon népszerű, és a szó szoros értelmében a könyvben leírt amerikai professzor Lawrence Katz. Elmondása szerint ezek a technikák fokozzák a munka minden részét az agy fejlesztése memória, figyelem és a kreativitás.

Íme néhány a gyakorlatok a könyvben leírt:

 1. A szokásos dolgot kell végrehajtani, lehunyt szemmel, nem nyitott;
 2. Ha balkezes, majd kövesse mindenben jobb, ha jobb hander - éppen ellenkezőleg, például ha azt írod, fogat mostak, dörzsölte, festett bal kezével, majd kezdje el végre azt jobbra. Biztosíthatom, azonnal érezni fogod az eredményeket;
 3. Ismerje Braille-írás, azaz leolvasó rendszert a vakok, illetve megérteni az alapokat a jelnyelv - hasznos az Ön számára;
 4. Gépelni a billentyűzeten segítségével valamennyi mindkét kéz ujjaival;
 5. Ismerje meg, hogy valamilyen kézimunka, mint a kötés vagy hímzés;
 6. Beszél nyelveken, és tanítani őket, amennyire csak lehetséges;
 7. Különbséget érmék megérinteni, és az ő méltóságát;
 8. Olvassa el, mit soha nem érdekelt.
 9. Menj új helyekre, éttermek, színházak, parkok, új embereket, hogy kommunikálni.

Ez alapvetően annyit kell tudni az alattomos leépülése, és a kezelés a betegség tüneteit. Kövesse ezeket a szabályokat, tudja, hogyan javítja a memóriát, és egészséges!

Share Könyvjelzők barátaival a társadalmi hálózatok: