Memóriazavar okai, tünetei, megelőzése memóriakárosodás

Memóriazavar okai, tünetei, megelőzése memóriakárosodás

A statisztikák szerint a memória problémákat illeti, szinte minden negyedik ember a földön. Ezek általában kezdődik csendben, a kis dolgokat, érintkezik zavaró, ha lehet vezetni a vállak és a sóhaj: „Ó, leánykori memória.” Azonban üresjáratban a probléma csak rosszabb lesz, és alakul egy figyelmetlen feledékenység, amikor nem emlékszik, hogy hova tegye a kulcsokat és zárva, ha a tényleges ajtót.memóriazavar - egy olyan betegség, amely a tünetek és kezelési eljárások. És az oka a memória problémák általában az a szervezet elöregedése, hogy provokálja a „jóindulatú időskori feledékenység”. Jelenleg azonban még nagyon fiatalok panaszkodnak emlékezetkiesést. Ezért szükséges, hogy megpróbálja kezelni a helyzetet, mielőtt a szakember egyedül.

Az okok a memóriakárosodás

Okok memóriazavar lehet több. Először is, ez egy agyi sérülés, mind közvetlenül zúzódások és vérzések, ami elkerülhetetlenül vezet az emlékezet. Az ok is válhat egy hosszú depresszió, különösen, ha azt kíséri alvászavarok. Ennek egyik oka különösen fontos a modern világban a diéta hóbort, hogy a vezető egyenlőtlenség beáramlása tápanyagok a test és különösen a szénhidrátok hiánya, ami a romló memória folyamatokat. És ha az ok ebben, elegendő, hogy normalizálja a diéta, a testmozgás és a pihenés.

Az okok a memóriazavar is tisztán pszichológiai. Lehet, hogy a gondolatok folyamatos elmélkedés néhány nagyon fontos kérdések, és összpontosítani valami másra nagyon nehézzé válik, ami zavaró. Néha pszichológiai okok miatt lehet mélyebb, mint például, a vágy, hogy felejtse el valami nagyon kellemetlen, hogy van, hogy törölje a fejében valami esemény, és minden, ami valamiképpen kapcsolatban van. Az ilyen problémák konzultálnia kell a pszichológus, aki nem csak segít megérteni az okokat, hanem azonosítani módon, hogy megszüntesse azok következményeit. Gyakran előfordul, hogy az emlékezet romlása tünete mentális rendellenességek, mint például a különböző félelmek, fóbiák, depresszió.Ha pszichológiai okok vannak zárva, akkor memóriazavar követheti néhány fiziológiás betegségek, mint a stroke, érelmeszesedés, az epilepszia, a pajzsmirigy diszfunkció, és mások. Fokozott feledékenység, mint általában első tünete az Alzheimer-kór. Az ilyen jogsértések nevezzük dismnesticheskimi szindrómák.

A pontos diagnózis csak egy szakember, a kezelést be kell állapítani az orvos felügyelete.

Tünetek memóriakárosodás

Az orvosok memóriazavar definíció szerint a probléma, ha nem emlékszik, hogy mi történt veled tegnap, néhány nappal vagy héttel ezelőtt, de a részleteket mesélnek az események az elmúlt éves, vagy akár elő néhány évvel ezelőtt.

Zavaró tünet is figyelembe kell venni, hogy egy személy nem tudja kijavítani a memóriában az információ, hogy megkapja közvetlenül az itt és most.

Még az idősek, a súlyos zavara memória, amely kíséri a „veszteség” az egész időszakok aránya nem. Annak ellenére, hogy a szervezet nem végül: „elhasználódik”, amit a szenvedés és eljárások előállítására és információk továbbítására, hanem egy éles és progresszív memóriazavar jele lehet az elején az Alzheimer-kór. Ebben az esetben nem tud segítség nélkül a szakemberhez. Modern gyógyszerek képesek fenntartani az agy azon képességét, hogy emlékezzen, de az igen betegség megbirkózni, tehát nem, meg kell kezdeni a kezelés a lehető leghamarabb annak érdekében, hogy megkönnyítsék a tüneteket.

Megelőzés A memóriazavar

Még öregkor is megtartja kiváló memória, ha követi az ajánlásokat a megelőzésére, megsértését.

1. A megfelelő táplálkozás. Helyes táplálkozás bő szénhidrátok, zsírok és fehérjék - zálogjog nem csak a hosszú élettartam, hanem a memóriát. A legveszélyesebb terméket, ebben az esetben lehet tekinteni a zsíros ételek, valamint a túlzott cukorfogyasztás és a sót. Pozitív hatást gyakorol az agyra, valamint az összes mentális folyamatok, beleértve a memóriát, egy fogyasztási fahéj és a gyömbér, és különösen hasznos E-vitamint és infúziók Ginkgo biloba levél.

2. A rendszeres testmozgás. És ez nem feltétlenül megy a tornaterem, izzadás súlya alatt a bárban. Hogy megerősítse a memória walking, hogy javítja a vérkeringést, és ezáltal annak hatályba az agy oxigénnel. Lesz teszi felbecsülhetetlen szolgálatot tett a memóriáját, ha szokásom a jó reggeli torna.

4. a rossz szokások. Természetesen a folyamat a dohányzás vagy alkoholtartalmú italok fogyasztása a folyamat megjegyezni az információ nem befolyásolja, azonban ezek a szenvedélybetegségek az oka számos betegség, a tünet a ami csak történik, memóriazavar.

Bármi legyen is az oka a memória romlása, nem kell pánikba esni, de meg kell, hogy egy szakember, aki meg tudja határozni a természet betegségek, azok okait és felírni kezelést. Lehet, hogy a probléma átmeneti, és a helyzeti, azaz jár bizonyos rendkívüli helyzet, amely lehetővé teszi, hogy nem is kell gyógyszert. Különösen, hogy évről évre a diagnózis és a kezelés még a legbonyolultabb betegségek egyre több és több. A kellő időben történő kezelés megkezdése - fél siker.

Romanchukevich Tatiana
A női magazin InFlora.ru