Mennyi véradó bérleti egy időben - válaszok A-tól Z-ig

Arról, hogy mit lehet vért


Minden személynek körülbelül 4,5-5,5 liter vért. És minden egyes alkalommal, amikor a donor véradás körülbelül egytizedét - 450 ml. A világ legelterjedtebb vére az első csoport a pozitív Rh faktor, de Magyarországon a legelterjedtebb csoport - a második. És legalább az egész nép, a negyedik vércsoport és Rh-negatív. A legtöbb országban az emberek ezzel a csoport nem több, mint 1 százalékát a lakosság.
Ez általában transzfúziós? Ez lehet súlyos sérülések, égések, és a sebészeti beavatkozások szükségessé járó heves vérzést. A transzfúziós szükség sok betegség a vérképző rendszer, mint például a leukémia vagy aplasztikus anémia. Kemoterápia és sugárkezelés használják a rosszindulatú daganatok kezelésében, ami egy csepp vér számít, és a sikeres terápia érdekében gyakran újra kellett vérátömlesztést. Bizonyos genetikai betegségek, például thalassaemia és a vérszegénység, gyémánt fekete ventilátor, transzfúzió szükséges lehet az élet. A kapott készítmények donor vérből van szükség a hemofília kezelésére. A vér van szükség, és bizonyos betegségek, a máj, vesék, kezelésére számos súlyos fertőzések és így tovább. Bizonyos esetekben a donor vért szükséges kismamák és az újszülöttek.


Mi történik, ha a vér nem elég? Az ilyen helyzetek állandóan. Az orvosok számára ez azt jelenti, hogy el fogják dönteni: ki átömleszt vér, és ki nem. Emiatt késleltetett műtét, kemoterápia, a betegek vérszegénység (kapcsolatos, ahol nem a vörösvértestek - vörös vérsejtek), vérzés és vérzés (társított hiánya vérlemezkék). A vérellátás hiánya lehet életveszélyes.

«DONARE» - a latin „adni”.
Adomány - egy ajándék a saját vére, hogy segítsen valaki tudja, vagy akár teljesen idegenek. Az Egészségügyi Világszervezet állásfoglalása (WHO), vérömleny önkéntes és ingyenesen donorok alacsony rizikójú populációk legfőbb záloga a biztonság, a minőség, a rendelkezésre állását és hozzáférhetőségét vért.

Hány fizetett véradók, milyen áron?

Hagyatkozó tiszteletbeli adományozók?

Hol vért Moszkvában?

Véradó: Fogalommeghatározások és követelmények

Miért keserű a szájban -

Különösen fontos, hogy tudja, milyen gyakran lehet adományozni véradók, így amint megtették a jelentős mennyiségű ez a folyadék. De a helyreállítási folyamat függ a szállítási mód, azaz a megtett teljes vagy alkatrészeit.

 • Teljes vér lehet venni egy 2 havonta, így mászik 450 ml. Ez az eljárás a legegyszerűbb és leggyakoribb az orvosi gyakorlatban. Az orvosok a jövőben úgy dönt, hogy osszuk alkatrészek, vagy használja ezt az űrlapot.
 • Mennyi véradó bérleti egy időben - válaszok A-tól Z-ig
  Szállítási vérlemezkék lehet kétféleképpen történhet: hardver és szakaszos. Amikor a hardver venni a donor vérből, vérlemezkék kiszűrjük, és a maradék úton visszavisszük a másik kar. Ha a folyamat időszakos, szűrjük először, majd szakadó maradványait a másik viszont, az eljárást többször megismételjük. Egyik szállítási orvosok körülbelül 450 ml vérlemezkék. vérlemezke helyreállítás jelentkezik 1 héten belül, de meg kell pihenni, amennyire újra. Ennek eredményeként az eljárást meg lehet ismételni 1 alkalommal 14 nap alatt, de az orvosok javasoljuk, hogy ne ezt gyakrabban 12-szer havonta.
 • Granulociták - fehérvérsejtek származékok donorok bérleti őket csak megrendelésre, azaz, ha az adott pillanatban szükség van rá, egy személy a legyengült immunrendszerű (általában a kemoterápia után). A nap folyamán, a donor fecskendezik speciális gyógyszer, amely stimulálja a granulociták, az eljárás ugyanaz, mint a szállítási vérlemezkék és teljesíteni lehet minden 14. napon, de az orvosok tanácsot tölteni a helyreállítás 1 hónap.
 • A plazmát venni anélkül, hogy előzetes felmérés megjelent csak ezt az összetevőt, és a többi visszakerül a donor szervezet. Fontos tudni, hogy milyen gyakran vért a plazma, hogy a szervezet nem volt ideje pihenni. Ha szükséges, az eljárást végzik 1 alkalommal 2 hét, de egy éven belül lehetetlen, hogy több, mint 12 liter, ez veszélyes az egészségre, a test.


Sokan kíváncsiak, hogy mennyi időt kell vért, hogy az állapota tiszteletbeli donor. Kap ez az állapot a következő donorok:

 • Szabad telt vér és / vagy annak összetevői (kivéve az olyan plazmát) nem kevesebb, mint 40-szer;
 • Szabad telt vér és / vagy komponensei nem kevesebb, mint 25-szer a plazma és adja át, azzal a megkötéssel, hogy az összes kezelés száma meghaladja a 40;
 • Szabad telt vér és annak összetevői legalább 25-szer, és adja át a plazmában, azzal a megkötéssel, hogy az összes kezelés száma meghaladja a 60.
 • ingyenes vérplazma eltelt nem kevesebb, mint 60-szor.

Annak elkerülése érdekében, hogy a kárt a donor egészségi állapotának fenntartásához szükséges az intervallumok között véradás eljárásokat. Teljes vér lehet venni kéthavonta, de nem több, mint 5 alkalommal egy évben, plazma vagy a vérlemezkék lehet adományozni kéthetente

Meg kell lennie legalább 48 órával azután, hogy az alkoholfogyasztás.

Hogyan készüljünk fel a véradás?

 • Az este a véradás egy zsíros, sült, fűszeres, füstölt, tejtermékek, vaj, tojás.
 • Alkoholt fogyaszt kevesebb, mint két napig (48 óra) a beavatkozás előtt.
 • Figyelembe fájdalomcsillapítók az aszpirin és gyógyszerek azokat tartalmazó (ezeket az anyagokat károsíthatják vérrögképződés) kevesebb, mint három nap (72 óra) a beavatkozás előtt.
 • Dohányzás kevesebb mint egy óra az eljárás előtt.
 • Vért éhgyomorra. Reggel a nap adományt, ajánlott enni nezhirnyyuglevodny reggelivel (zabkása vízben főzött, kekszek), és a bőséges folyadékbevitel (édes tea).
 • Vért, ha nem érzi jól magát (rossz közérzet): hidegrázás, szédülés, fejfájás, gyengeség.

Miután a véradás során ajánlott, hogy tartózkodjanak a nehéz fizikai és sportos terhelés, nehéz tárgyak emelését, beleértve a bevásárlótáskák, amíg a nap végén, amelyben a vér került. Két napon belül, miután a véradás eljárás ajánlott, teljesen és rendszeresen enni és inni legalább két liter folyadékot naponta: gyümölcslevek, víz, tea gyenge (alkohol nem ajánlott). zöldség vagy zöldséglé, különösen a cukorrépa, gyümölcs, csokoládé: [9] A következő termékek ajánlott helyreállításához donor nyomás.

Véradás elvesztéséhez vezet testnedvek és csökkentett nyomáson, így a korlátok: [10]

 • A jelenlegi szabályozás szerint Magyarországon adományozni teljes vér nem lehet több, mint 1 alkalommal 60 nappal.
 • A férfiak adományozni teljes vért legfeljebb évente 5 alkalommal, a nők nem több, mint 4-szer egy évben.
 • Miután áthaladt az egész vérplazma hogy 30 napon belül.
 • Ismételt szállítási plazma vagy vér komponenseket hagyjuk 14 nap után.
 • Nem lehet vért után álmatlan éjszakát.
 • A nők nem adhatnak teljes vért a menstruáció alatt, mielőtt annak megjelenése az elmúlt 7 nap és egy héten belül. Csakúgy, mint a terhesség és a szoptatás (szoptatás hormonok még nem jött vissza a normális, és a test időre van szüksége, hogy felépüljön a szülés és a szoptatás, általában 1,5-2 év)
 • A donor kell tömege legalább 50 kg. A testhőmérséklet mérése előtt véradás, ott nem lehet magasabb, mint 37 ° C; megengedhető szisztolés nyomás - 90 és 160 mm Hg, diasztolés - 60-100 Hgmm.; megengedhető szívfrekvencia - 50-100 bpm.

Hogy a szállítási

Részletek az eljárás

Körömápolókhoz és kézi → Hogyan kéz-

Anya, hogy segítsen → Goodbye pelenkát! avagy hogyan tanítani a gyermeket, hogy a bankot

→ Miért nem csinál egy millió dollárt

Szemészeti → A szerkezet az emberi szem