Mennyibe kerül egy véradó - pénz és (vagy) mentett életet

Abban a pillanatban azonban, donorok és hogy a vér szabad (vagyis ajándékként) raktak néhány biztató első pillantásra meglehetősen szerencsétlen. De ha megnézzük, az előnyöket szervadományozás rendkívül fontos.A cikket, megtudhatja:

 • lehet keresni, és mennyit;
 • amelyek biztosítják a szállítási biológiai anyagok;
 • mennyit és milyen gyakran vért és plazmát a férfiak és a nők;
 • Ki lehet és nem lehet donor;
 • Ajánlások előtt és után a vér és plazma véradás;
 • hogyan válhat egy tiszteletbeli donor Magyarországon és mik az előnyei.

Mennyibe kerül egy véradó - pénz és (vagy) mentett életet

Az eljárás a véradás az adományt, és mennyi időt fog tölteni

Az eljárás maga dolgozott ki, és általában kevesebb, mint egy óra. A plazma szállítás, egy kicsit - 1,5 - 2 órával. Röviden minden áll a következőkből:

 1. Itt található az útlevelét, és töltse ki az űrlapot.
 2. Adjuk át egy vérvizsgálat hemoglobin.
 3. Pass vizsgálat szerint egy orvos.
 4. Tényleges szállítás a biológiai anyagnak önmagában.
 5. Get jogosító okmányok őket ingyen ebéd vagy pénzbeli kártérítést, és 2 napig fizetik ki a munkából.

Vagy ártalom

Átlagban, az emberi test körülbelül 5-6 liter vért. És a donor kerítés 400 ml. szinte nincs hatással az egészségére. A lényeg, hogy az ember egészséges, teljesen kipihent és jó volt a reggeli. És később követte az orvosok ajánlásait a gyors helyreállítást. Bár a vérveszteség és megterhelő a szervezetben, ami a biológiai anyag, nem csak menteni egy életet igénylő transzfúziót, de emellett lesz pozitív hatással van a szervezetben.

Előnyei a szervezet

A pozitív hatás a következő:

 1. A funkció aktiválásához a vér önmegújító (ősidők óta, az orvosok használják a kezelési módszer a köpölyözés. Egyes fajoknál, ez még lefektetett ösztönök. Például, az orrszarvú fésű oldalán a fa kérgét, hogy véres sebek. Hangok persze szörnyű, de ez hogyan frissítik a véráramba rendszer).
 2. Úgy kezdődik, hogy jobban működnek máj, amelynek egyik funkciója, hogy megtisztítsa a vért halott vér részecskéket.
 3. Adomány rendszeresen - a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, az emésztési zavarok és általános növekedése immunitást.
 4. kiterjesztése a fiatalok
 5. A várható élettartam növekedése állandó donor

Mennyibe kerül egy véradó - pénz és (vagy) mentett életet

veszély adomány

Mi viszontagság vár egy ember, aki úgy döntött, hogy lesz egy donor? Természetesen a fertőzés valószínűsége veszélyes betegség, mint például a HIV, hepatitis. Azt hallottam ilyen horror? Amikor a kórházban, több tucat ember fertőződött keresztül transzfúzió. Most elfelejteni. Mindezek a történetek a múlt században. Azóta az orvostudomány jelentős előrehaladást ért el. És ha ez a korábbi, gyakran előfordul, amikor a különböző fecskendők főtt és törölni alkohollal fertőtlenítésére takarékossági okokból és ellátási problémák. Most teljesen más technológiák, amelyek kiküszöbölik a negatív következményeket a donorok.

 1. Az injekció helyét alkohollal és gazdagon kezeljük egy különleges megoldás speciális eldobható pálcika, melyeket azonnal küldött egy hulladékgyűjtő tartályba.
 2. A kerítés készül egy új rendszer, amely kibontja előtt a donor. Azonnal írta a nevét a donor.
 3. Leszállításakor a különálló komponensek (például plazma), a maradékhoz öntöttünk keresztül szigorúbb rendszer. Donor látja ráírva a neve.

Tudnod kell - tippek és tanácsok

Mielőtt lesz a donor, kívánatos, hogy megismerjék a szabályokat, amely segít, hogy ne csak időt, minőségének javítása a vér, hanem át a véradás minimális negatív hatást gyakorol a test és az azt követő gyors helyreállítás.

Milyen gyakran lehet venni

A problémát az okozza a legtöbb potenciális donorok. A fő szempont a gyakorisága szállítási bioanyagok - az a képesség, a test teljes mértékben felépülni a vérveszteség.

 • véradás - nem több, mint egyszer minden 60 nap;
 • Plazma - 1 30 naponként.

Ha vért, a plazmát vehet csak 2 hónap. Ha van egy plazma, akkor a következő lehetőség a hitelezés - legkorábban egy hónap (a vér és plazma).De ez volt az általános ajánlásokat. Tény, hogy a kritérium mind a férfiak és a nők, tekintettel a fiziológiai jellemzők különböző.

Mennyit tud vért a férfiak? Kritérium a fent leírtak szerint, de előnyösen több, mint 5 alkalommal egy évben (vér) és 10 alkalommal (plazma). Mivel a szervezet megköveteli feloldás után minden szakaszra és a túl gyakori bérlés képes fokozatosan lebontó szervezetben.

Ha a donor egy nő, azt javasoljuk, hogy a szállítás nem több, mint 4-szer egy évben, annak érdekében, hogy ismét így a női test a teljes felépülés.

Az általános ajánlások donorok a következő:

Ellenjavallatok

Hiába nem ment be a központ a szervadományozás és elutasítás, hogy ott, akkor jobb, ha előre tudják, mik a korlátozások adományozók.

A tilalom a véradás:

 • tömeg kevesebb, mint 50 kg;
 • 18 évesnél fiatalabb;
 • szívverés nem a tartomány 55-100 ütés percenként;
 • túl magas vagy alacsony nyomású;
 • egy test hőmérséklete feletti 37 fok;
 • a nők számára - a menstruációs időszakban, és 7 nappal megelőzően, és a bekövetkezése után, valamint a terhesség és szoptatás alatt;
 • nemrégiben át, vagy van egy súlyos betegség;
 • tetoválás vagy fogászati ​​az elmúlt 365 nap;
 • kapcsolatok betegek vírusos és fertőző betegségek.

Mennyibe kerül egy véradó - pénz és (vagy) mentett életet

Amit nem lehet elvégezni, mielőtt a szállítás

Van egy sor ajánlást az orvosok donorok csak az előtt kell átadni a biológiai eredetű. Csinál velük, akkor nem csak menteni az egészségre, hanem minőségének javítása a kereskedelem-anyag, ami a későbbiekben képes megmenteni valaki életét.

 • füst előtt egy órával;
 • inni alkoholt 48 órán belül;
 • vért éhgyomorra (könnyű és nem zsíros reggeli opcionális);
 • enni este zsír, füstölt, sült, fűszeres ételek, valamint a vaj, a tej és a tojás;
 • tartalmú gyógyszereket szed fájdalomcsillapítók, 3 napig;
 • vért bármely betegség (fejfájás, nyomás, szívdobogás, hidegrázás, a láz, stb).

Mennyibe kerül egy véradó - pénz és (vagy) mentett életet

gyors helyreállítás

A beavatkozás után a donor rendkívül fontos, hogy visszaszerezze után vérveszteség. Ezen a pontszámot, a következő ajánlásokat: hogy tartózkodjanak a következő 48 órában a fizikai aktivitás, hogy biztosítsa a alvást legalább 8 órán át, bőséges folyadékfogyasztás (2 liter naponta) - víz, gyümölcslé, tea és a fokozott táplálkozás, nevezetesen a gazdag ételek vas és fehérje. Itt segítséget kaphat húsételek, tenger gyümölcsei, bab, csokoládé, gránátalma és a hétköznapi hematogen. Tartalmazza azokat a diéta a jövő héten és a test is köszönöm.

Ár kérdés - mennyi lehet keresni

 1. Free set-ételek a költségvetési regenerálódásra után vérveszteség. Néha helyébe pénzbeli kártérítés (körülbelül 500 rubelt).
 2. Jogosultság 2 fizetett nap szünet. Az egyik napján, a másik pedig a munkavállaló kérésére. Ha a véradás került sor a hétvégén, vagy az ünnepek alatt, vagy azt követően a dátum a munkavállaló még mindig jön dolgozni, joga van használni bármely más napon. Általános szabály, hogy ezekben a napokban foglalta össze, hogy a kibocsátás.
 3. Képességét, hogy az ikon „tiszteletbeli Donor” Magyarország és minden előnyével és a kompenzáció, ami azt a címet.

Adomány forrásként állandó jövedelem

Ha Véradás állandó, akkor lehet keresni, ha nem túl nagy, a szokásos pénz. Tipikusan az ilyen módon történő kereső vegyenek részt a diákok, az alacsony jövedelmű családok és egyének célja, hogy növeljék a bevételt. Ismét, ha dolgozni a jövőben, a kéreg tiszteletbeli donor viszi az éves passzív jövedelem formájában készpénzfizetés és minden lehetséges előnyöket, hogy kapsz a megtakarítás sok költség. És ez szinte bevételeit.

Talán lehet, hogy érdekelt - Mennyibe kerül a vese?

Továbbá, sok vonzotta a lehetőségét kézhezvételét 2 fizetett nap szünet. Állandó véradás - évente felvett 12 nap. Ha adományozni plazma - több mint 24. Persze, visszaélni nem szükséges. Mivel lehetséges, hogy befut a megértés hiánya a részét a hatóságok. De sok vállalat adományozni általában pozitívak. És 1-2 alkalommal egy évben lehetőség van megosztani krovushkoy és kap 2-4 extra nap szabadság.

Egy másik lehetőség - ez egy lehetőség, hogy kártérítést nem használt szabadság. Ebben az esetben minden egyes benyújtási bioanyagoknak viszi a pénzt az összeg a két munkanap. És akkor emelje fel a havi átlagkereset mintegy 10% -kal. Mi nem jövedelem?

tiszteletbeli donor

Annak érdekében, hogy megkapja a címet tiszteletbeli donor Magyarország eleget kell tenniük több feltételnek kell választani:

 • vért 40-szer;
 • 60-szor, hogy adja át a plazmában;
 • Vegyes átadás - legalább 60 alkalommal.

Ez utóbbi pont, nézzük tisztázni. Ez azt jelenti, hogy meg lehet venni, valamint a vér és plazma. És mindez az összetettben. Korábban a cím volt, hogy csak egy dolog: vagy a plazmában vagy a vérben. Most a jelenlegi jogszabályok a donor fog számítani minden szállítás, mint a vér és annak összetevői. Jelenleg vér legalább 25-szer, a többi lehet annak összetevői vehet a vegyes típusú adomány.

Feltétel alaptalan átadás.

A könnyítések, kiváltságok és juttatások

Mit ad tiszteletbeli donor? Személyeknek, akik a vér és annak összetevői nem kevesebb, mint egy bizonyos küszöbértéket a következő előnyökkel jár:

 • a jogot, hogy elhagyja bármely időpontban
 • elővásárlási jogát utalványokat szanatóriumok
 • ingyenes használatát városi és elővárosi közlekedés
 • vásárolni gyógyszerek egy jelentős kedvezmény
 • Éves készpénzes fizetések

Juttatást fizet évente egyszer 1. Természetesen a mérete nem túl nagy, és abban a pillanatban, mintegy 12 ezer rubelt évente. Mi minden évben megrendezett indexálás, ami függ az inflációs ráta, a létminimum és az átlagbér az országban.

Ezen túlmenően, egyes régiókban törvénybe további jogosultságokat. Ez része lehet a kompenzáció közszolgáltatások és más szép bónuszokat.

Vért -, hogy ki a kéreg

 • útlevél (csak, hogy egy másolat)
 • alkalmazás (a minta található ugyanazon a helyen)
 • egy igazolást a Vérellátó Központ (adomány) a számát leadott bioanyag

A törvény szerint, az ellenérték az alkalmazás belül el kell végezni a 95 napot.

Érdekességek a vér és véradás