Mennyit tesz a gyermek aludni, osztályok anyák

Mennyit kell határozni a gyermek aludni

Mennyit tesz a gyermek aludni, osztályok anyák

Szinte minden konzultáció kezdjük az elemzést az anya ezzel a kérdéssel.

És a helyzet nagymértékben függ az országát. Magyarországon például azt, hogy minden nap, ahogy az emberek a csecsemők és gyermekek egy éves az utcán a 20-00, vagy még később.Hol? Miért? Mit kell tenni, ha tél van és sötétedik kívül? Ezért ma a részletes választ arra a kérdésre: mennyit kell határozni a gyermek aludni?

Hagyományos szovjet szabványok

Bizonyára hallottatok a nagyszülők, vagy idősebb rokonok, hogy a gyerekeknek szükségük van alvásra legkésőbb 21:00 és reggel felébredni 6-7 óra. Ne a matek, 21:00-06:00 ébred pipsqueak 09:00, a napi árfolyam alvás 12 óra nap kisgyermek lesz több aludni 3 órát.

Így a szovjet korszak volt. Ez az ütemezés kényelmes dolgozó anyák, akik elhagyták a rendelet egy évvel később, és 03:00 délutáni alvás tökéletesen illeszkedik a menetrend az óvoda nap. napi alvási idő lassan csökken, ahogy öregszünk, és a gyermekek az első osztályú alvás napközben teljesen elutasítják.

Akkor ezt a táblázatot úgy néz ki, mint valami sci-fi? Ha azt szeretnénk, még elzsibbadt. Classic „Jó éjszakát, gyerekek!” 21:00 - ez az európai szabványok által nagyon későn West elhelyezett gyermekek legkésőbb 20:30.

európai szabványok

Szerint a nyugati tudósok, időtartományának mennyit kell határozni a gyermek 3 hónapos és legfeljebb 5-6 év - 18: 00-20: 30 között. Ébredés - 7 óra. Bizonyára, ha volt olyan helyzetben, amikor a törpe este hétkor, dörzsölni kezdte a szemét, és lefektette egy párnát.

És mit csináltál?

  • Hangos zene;
  • Körös-körül kezdik, hogy szórakoztassák a baba, mert attól tartanak, hogy az elalvás most, amíg a reggel, csak nem teszi, hanem csak megölné az álom.

Ez egy rossz taktika.

Biológiai gyerek órák voltak okosabbak, mint te, ők egyértelműen meghatározott, mikor kell aludni, de miután találkozott ellenállás végül feladta, és beállítani, hogy a menetrend által előírt Önnek.

Mi ezért a tudósok felfedezték, meghatározva az ilyen korai lefekvés ideje? Ez egyszerű:

  1. Az emberi test ki van téve a biológiai ritmus, ebben az esetben beszélünk változik a nap éjjel, és fordítva. Így éjjel a szervezetnek szüksége van pihenésre, és rámutat arra, hogy a melatonin hormon. Ez álmos hormon segít elaludni, és elkezd előállítható este;
  2. Hormon hat az emberi test, mint egy jó pihentető eszköz: a testhőmérséklet kissé csökken, a glükóz mennyisége a vérben csökken, az izmok ellazult. Ha nem elveszíteni ezt a lendületet, és feküdjön le, majd aludni fog betakar téged néhány perc
  3. A gyermekek, a melatonin kezd generált 18:00-20:30. A pontos időt a tökéletes alvást, meg kell meghatározni, betartva a baba. Megdörzsöli a szemét, és teszi a fejét a vállán - nem vesztegeti az idejét. Ha hiányzik - A következő két óra lesz nagyon aktív, a melatonin hormon helyébe a kortizol elevenség. Most tegye a morzsákat nehezebb lesz aludni, lehet, hogy könny és hisztizés, és ismétlődő éjszakai ébrenlét.


A veszélyes éjszakai ébrenlét gyermek

Mennyit tesz a gyermek aludni, osztályok anyák
A természet határozza meg nekünk, hogy mikor és mennyit kell a gyermek aludni. A legalapvetőbb természetes összetevője - sötét volt, itt az ideje, hogy aludni, a fény az ablakon - felébredni.

Akkor csal természet, hogy valójában, és nem minden este, beleértve a fény, és reggel zashtorivaete ablakot. De a test baba ezzel a megközelítéssel szenved. Minden este, a hiányzó ideális ideje aludni, a gyermek stressz alatt. Csak egy hormon ellazítja, és egy másik vzbudorazhivaet néhány perc alatt. Ezért a hisztéria, és felébred éjszaka, talán még rémálmok.

De minden semmi, ha a baba még mindig végez napi mértéke az alvás, például a pihenőnapot, különben a test a gyermek keményen dolgozik, és az idegrendszer egyszerűen túlterjeszkedett.

Van? Aztán gyorsan változik a menetrend. Kísérlet álmok rezsim korán tele van következményei.

A gyermek életkorától és a remek alkalom, hogy elaludni

Valószínűleg már azon, hogy miért a tudósok ilyen hosszú ideig, amikor meg kell határozni a baba aludni. Ez annak köszönhető, hogy életkori sajátosságok és az egyéni igényeket morzsákat.

Például egy gyermek elég 9:00 éjszakai alvás, a másik nap alszik legfeljebb egy órán át, de éjjel aludt a teljes - tizenkét órát.

Így tartjuk az ideális idő, amikor szükség van, hogy letette a gyermeket az este, az életkor.

alvás ideje is változik, mivel a napi, kaotikus álmok. De ez a feladat -, hogy segítse a gyermeket, hogy illeszkedjenek a megfelelő, természetes ritmusát alvás és ébrenlét. Hogyan kell csinálni finoman és pontosan olvassa el az online kurzus Nyugodt álom baba 0-6 hónapos >>>

  • 3-6 hónap. Az ideális idő fekve - 19: 00-20: 00, az alvási kell tartania, amíg 07:00. A baba még mindig az álom gyakran suckles és felébredek éjszaka, hogy „járni” (Olvassa el a cikket, ha érdekel a kérdés, hogy hány etetni a babát éjjel? >>>). Fontos, hogy nyomon követheti a napi ritmust a baba, ne hagyd, hogy peregulivat és ágyba időben;
  • 6-12 hónap. Kiváló ideje aludni - mintegy 19-00, a baba alszik napközben 2-3 alkalommal. Úgy kezdődik az átmenet háromról két álmok, amelyek nagyban lehoz mód és váltás az éjszaka elaludni egy későbbi időpontban. Ebben a korban a gyakori meghibásodások az álmok és a gyermek gyakran lógni éjjel a mellkason, és nélküle, és nem tudtam aludni;

Itt az ideje, hogy elkezd gyakorolni a pályán hogyan kell tanítani a baba elaludni és aludni anélkül, hogy mell. éjszakai ébredések és mozgásszervi betegség, akkor már egy éve fut az álom a gyermek, és örömmel csendes este.

Indulás időpontja az éjszakai alvás függ az időben a hajnali ébredés és időtartama nappali alvás. Mindenesetre meg kell keresni a gyermek elaludni, hogy 21-00;

Ez egy csodálatos korban megtanítani a gyermek elaludni egyedül, az ő kiságyban. Ez segít webinar Hogyan át a gyermeket az ágyba? >>>

  • Óvodáskortól. Ha a baba az óvodában, kérdezze meg a tanárok, hogy hány gyerek ágyba, és ha a gyermek alszik, vagy csak pihen. Ez a pont nagyon fontos, így lehet számítani az idő, amikor el kell menni az ágyba. A napi mértéke a morzsákat aludni, legfeljebb 5 éves - 11 órán át, majd minden évben az arány csökken egy fél órát. Például egy gyerek 4,5 éves, amely alszik, hat órán keresztül a nap és reggel 6:00 szórva kell lefeküdni legkésőbb 20:30;

Természetesen a korai indulás baba aludni bizonyos hátrányai. Ha az apa hazajön, és a baba alszik, ne aggódj. Játssz a gyerek is a reggel, egy ilyen pozitív indul a nap minden javát.

Mennyit tesz a gyermek aludni, osztályok anyák