Mérjük vércukorszint

Vércukorszint - glükóz egy egyszerű neve, amelyet feloldunk a vérben, és kering a hajók. A figyelem ezen a szinten is veszélyes a szervezet számára, hogy mindenki által ismert. Annak érdekében, hogy az egészséget és a nagyobb mennyiségű cukrot, meg kell tudni, hogy az általánosan elfogadott standardokat annak tartalma és módszerei, hogyan kell biztonságosan alacsonyabb a glükóz szintje.Mérjük vércukorszint

Norma cukor a vérben

Glükóz belép a vérerek, amikor a véráramlás szállítja, hogy az egész testet a máj és a belek. Glükózzá szívódik fel a szervezetben, ehhez egy speciális - inzulin, amely a hasnyálmirigyben termelődik. Általában, legalábbis vércukorszint biztosítja éhgyomorra, és fölkel étkezés után. Ez a növekedés csekély, és gyorsan leesik, amikor egy egészséges személy.

Norma cukor a vérben az egészséges emberek - 3,9-5,3 mmol / l éhgyomorra vagy étkezés után, ez a tartomány bővíteni 4,2-4,6 mmol / L Még ha egy egészséges beteg úgy érzi, tele sok szénhidrátot, az arány a vércukorszint nem haladhatja meg a 7,0 mmol / l.

A cukorbetegek, más a helyzet. Az étkezés után, a vér glükóz-szintje 7-8 mmol / liter számukra kiváló eredmény, és 7-10 mmol / l - tökéletesen elfogadható figura.

Cukorbetegek kell tartaniuk a szigorú diéta és a változások nyomon követése a vércukorszintet. Ha szükséges, akkor eredményének eléréséhez 5,5-6,0 mmol / l, és mit kellene törekedniük. Csak elérve ezt az eredményt, a szövődmények kockázata, és a hirtelen halál kockázatát, hogy csökken a minimum.Fontos megjegyezni néhány egyszerű szabályt:

Most beszéljünk a helyességét szállítási vércukorszint.

Hogyan vért a cukor

 • 24 órán belül a szállítás előtt az elemzés tartózkodjanak alkoholt bármilyen formában;
 • Enni egy utolsó alkalommal a 8 (optimálisan - 12) óra előtt véradás;
 • Akkor inni csak vizet kerület, bármilyen mennyiségben;
 • Meg kell vizsgálni éhgyomorra előtt tilos fogat mosni, és kérődzik.

A modern technológiák lehetővé teszik a vérvizsgálat egy speciális eszköz - a mérő. De ez általában azt mutatja, a helytelen vagy pontatlan eredményeket. Ez annak köszönhető, hogy a nem megfelelő tárolás vagy nem zárt csőben, amelyben az oxigén behatol és képez egy kémiai reakció eszközt.

Ha úgy gondolja, egy személy cukorbetegség, hozzá van rendelve egy kiegészítő vizsgálat szükséges a glükóz toleranciát. Van egy másik fajta elemzés - meghatározása glikozilált hemoglobin a vérben, de ritkán használják.

Hogyan mérjük a vércukor vércukormérő

A vércukor mérésére a Meter, használja az alábbi utasításokat:

 1. Mosson kezet szappannal (nem kötelező, de előnyös), és szárítsuk meg alaposan;
 2. Semmilyen esetben ne dörzsölje meg a kezét alkohol;
 3. Kezet, vagy áztassa egy darabig meleg víz alá, hogy egy rohanás a vér;
 4. Egy hely, ahol átszúrja a bőrt, hogy nagyon száraz. Ez fontos!
 5. Speciális betét csík a készüléket, és várja meg, amíg a felirat: „OK”. Ez azt jelenti, meg lehet kezdeni a mérést;
 6. A lándzsa, hogy egy ujjal pöcs;
 7. Fogjon össze egy kis csepp vér az ujját lenyomva
 8. Az első csepp vért nem mindig hozza meg a kívánt eredményt. Vigyék egy ronggyal, és nyomja a második csepp;
 9. Alkalmazni vért a tesztcsíkra;
 10. A vizsgálati eredmény megjelenik a képernyőn - a vércukorszint.

Az eredmények szerint pontosak, használja a javaslatok:

Hajtsák végre az ajánlásokat pontosan, akkor képes lesz arra, hogy helyesen méri a vércukorszintet, és figyelemmel kíséri az egészségüket.