Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése

Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése

Amikor tereprendezés saját termőföld sok álom egy kis tó, tó, amely körül jó lenne építeni az üdülőterületen. De az álmok valóra váltak anélkül, hogy nem, ezért nem álom, és csak megy, és egy mesterséges tó a kezével.Két lehetőség van - a berendezés használatára a tó, vagy előre elkészített formák műanyag csomagolást. De először meg kell határoznia a helyét a sarokban nyughelye.

Helyének kiválasztása dekoratív tó

Ugrás az oldalra és nézz körül - lehetséges, hogy a szabad szemmel meg fog jelenni a szabálytalanságok, lyukak és a kis szakadékok. Ezen a helyen lesz nagyon hasznos, hogy gondoskodjon a víz üdülőterületen. De mindig szem előtt tartani, az ajánlások szakértők:

 1. Sokkal jobb, ha a mesterséges tó a helyszínen lesz található, nem messze a ház - ez lesz megvilágított természetes fény, és a gyerekek a vízben játékot fenntartani állandó felügyelet.
 2. Feltétlenül vegye figyelembe a helyét a vízellátás vagy jól - tó közelében kell, hogy ez a hely, hogy töltse ki és megtisztítására üdülőterületen továbbra is sokkal kényelmesebb a víz jelenléte „karnyújtásnyira”.
 3. Nem kellett volna a mesterséges tó egy helyen a növekedés a bokrok és gyümölcs / díszfák, hacsak nem kell ásni. Ezek a növények gyökerei elkerülhetetlenül károsítja a tározó fala, és a törmelék tőlük a víz felszínén egy csomó (levél, virág, gyümölcs) - víz először virágoznak, akkor megy a bomlási folyamatok kapott törmelék és annak szükségességét, hogy végezzen időigényes tisztítási tevékenységet.

Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése

Kíváncsi vagyok, ha a választás földet elrendezése egy mesterséges tó különböző érdekes elmélet, tartsd észben, hogy a Feng Shui Javasoljuk, hogy a tó keleti vagy déli - ez hozza a pénzügyi jólét a családnak.

Mesterséges víztározó a kész csésze

A legegyszerűbb módja annak, hogy építsenek egy tó helyén a végső tál - lehet műanyag vagy üvegszálas. Az első esetben, a művelet a csésze lesz 10 évig, van egy ellenállás az ultraibolya sugarak és a negatív hőmérséklet. Amikor telepíti a tározó tál műanyag kell, hogy legyen nagyon óvatos - károsíthatja az anyagot a széle éles tárgyat nagyon egyszerű, de lehetetlen, hogy javítási - meg kell vásárolni egy csésze.

Sokkal célszerűbb a pohár egy mesterséges tó üvegszál - csak az élet, legalább 2-szer nagyobb, mint az azonos termékek műanyag. De egyszer egy foglalás - üveg drága anyag, így ha a költségvetés korlátozott, célszerűbb megvenni egy műanyag poharat.

Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése
Megjegyzés: tál mesterséges tározókban árulják különböző formájú és méretű -, hogy inkább egyénileg megoldható. De ne felejtsük el, milyen helyen lesz található víztömeg - például szögletes tál nyílt területen legalább akkor néz ki a hely.

Tehát a választás történik, egy tál beadásának a helyén, és itt az ideje, hogy dolgozni. Először is, meg kell tenni az elrendezés a jövőben a gödör alatt mesterséges tó:

 • Mi üzembe a tálat a helyét a tervezett elhelyezés tó;
 • éles tárgyat körvonalaz körvonalai a „átfedés” 20 cm minden oldalról;
 • A felfestés készlet csapok és nyújtsd a kötelet közöttük.

A következő fázis - a tényleges ásni a gödör. Ez úgy történik, tekintettel arra, amit úgy, hogy mélyen a 20-30 cm-rel hosszabb, mint a mély tálba szüksége van egy mesterséges tó.

Megjegyzés: ha a munkavégzéskor ásni a feltárás szükséges, hogy folyamatosan figyelje a horizontality a szerkezet. Ez úgy történik, egy vízmérték segítségével, vagy sima lapot.

Most az a gödör alján önteni egy réteg a kész homok - ez lesz valami, mint egy párna, „talapzat” a csészét a mesterséges tó. Itt az ideje, hogy tűzte egy tál - ezúttal talán a legfontosabb az egész folyamat a letelepítés a tározó az ország saját kezűleg: szükség van, hogy a pohár tökéletesen egyenes a vízszintes síkban, akár minimális torzítás, hogy a megjelenését a tó rendetlen, és a végeredmény munkaerő-ráfordítás lesz katasztrofális.Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése

Fontos: a fürdőzés után az összes fenti munka, sok közvetlenül töltse ki a tálat vízzel színültig, önteni a teret a Föld körül / homok és úgy gondolja, hogy a legmocskosabb munkát véget ért. Csak most, miután egy bizonyos ideig, hirtelen megtalálta a tó deformáció - ez annak köszönhető, hogy nem megfelelően elvégzett munkát.

Ennek elkerülése érdekében, meg kell, hogy kövesse az alábbi utasításokat:

 • vizet önteni a tálba, hogy a magassága 10-15 cm;
 • A tér között, a tálat és a talaj homok töltse 20 cm, folyamatosan szórnak vízzel;
 • vizet önteni a tálba ismét emelése annak szintje 10-15 cm;
 • rés a tálban továbbra is megtelik homokkal kiömlött - ezúttal a réteg nem lehet több, mint 20 cm.

Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése
Így teljesen töltse fel a tartályt vízzel, és a tér körül a műanyag formázó homok. Get teljesen sima kitett tál vízzel töltött és erősített minden oldalról - nehéz lesz sokáig.

Most azt mutatják, a képzelet és díszítse egy mesterséges tó, vadon termő kő, kerámia figurák erdő lakói -, akkor javasoljuk, hogy valami kemény, minden attól függ, személyes preferencia.

Mesterséges víztározó polietilén fólia

Eladó kétféle film is lehet használni egy mesterséges tó kezével hardver - PVC és butil-gumi. Az első kiviteli alakot az jellemez ellenállást mutatnak az ultraibolya sugarak, azt állítja, kiváló az alacsony hőmérsékletű levegő és nehéz virágzás. Azonban, butil-gumi film praktikusabb - mivel hosszú élettartam (akár 20 év vagy több), és a növelt szilárdságú.

Mielőtt elrendezés mesterséges víztározó az ország a saját kezét, meg kell rendezni a film méretét. Ez úgy történik, képlettel:

Film width = szélesség + 2hGLUBINA tó tó + RAKTÁR

Sőt, az állomány legalább 50-60 cm - meg kell szorosan rögzítse a film szélén a tó.

És további munkát végezni az alábbi utasításokat:

 1. Ásott árok mellett a tó, figyelembe véve néhány árnyalatok:
 • ha kívánja, hogy a jövőben a növény a növények a vízbe, majd végig a gödör szélén kell tenni „polcok” -ustupy legnagyobb mélysége 15 cm;
 • Ha a talaj homokos, az alak a gödör kell kúp alakú - ez megakadályozza a vedlés a falak;
 • Ha munkát a fekete talaj vagy agyagos talaj, a falak lehet teljesen függőleges - a összeomlásának veszélyét minimálisra csökkentsék;
 • húzza gödörbe, rendszeresen ellenőrizniük kell a szintet a vízszintes élek - lehetséges, hogy épület szint, illetve a szokásos lapos fórumon.
 1. Az alján a kapott ásatási tisztítani a gyökerek, gallyak és kövek. Ahhoz, hogy megakadályozzák a vágott / szünet a film az alsó fázist öntjük 10-15 cm-es homok vagy geotextíliát van elhelyezve.
 2. Akkor terjedt a film, biztos, hogy alaposan elterjedt az interneten a film a szegélyek. A gödör szélén a fóliát ráfektetjük kövekkel.

Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése
Figyeljük meg, hogy kívánatos a kontúr köré az ásatási ásni kis barázda mélysége és szélessége 20 cm - kövek, amelyek megerősítik a film, lesz található ugyanazon a szinten a talajjal. A nagyobb bizalom a megbízhatóság struktúrák deríthet halmozott kövek cementhabarcs.

Ennyi - akkor vizet önteni az előkészített tartályba, növények elültetése és díszítse üdülőterületen körül egy mesterséges tó.

Az eredeti ötlet egy szervezet dekoratív tavak

Általában méretétől függetlenül a cselekmény, akkor lehetséges, hogy gondoskodjon a tó. Például, általánosan használható erre a régi kád - maga a munka kicsi, és az eredmény biztos, hogy kérem. Igen, meg kell ásni egy gödörbe, és eltemetni a kapacitás, de ez a beruházás fizikai erő véget, csak ki kell töltenie a fürdő vízzel, szárazföldi növények a tó körül, hogy elő kerülete vad kő vagy dekoratív csempe.

Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése

Ha egyáltalán nincs lehetőség van, használja az edényeket és a hordó - a kreatív megközelítés, akár egy miniatűr tó lesz szíves a szem. Tapasztalt kertészek gyakran ajánlja, hogy fordítsanak figyelmet anyagok a honlapon szereplő - ők lehet használni a berendezés egy kis, de egy ilyen hangulatos tó.

Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése

Feltételek ellátás mesterséges tó

Természetesen szükség van rendszeresen tisztítsa meg a mesterséges víztest, vagy nagyon hamarosan átalakul egy büdös káosz. Mit kell tennie:

 • Mesterséges tó az ország saját kezűleg, a választott helyszín a tó, díszítő technikák elrendezése
  a nyáron -, hogy tiszta a víz felszínén a végtelen alga, lehullott levelek és törmelék - meg lehet csinálni rake, akkor a munka és a közös lepkehálót;
 • őszi feltétlenül átültetett növények cserépben a tartályból, és távolítsa el a „telelő” a megfelelő helyen ismét tiszta a víz felszínén a törmeléktől, és az a tó fólia / háló finom háló - ez megakadályozza a behatoló nagy mennyiségű por és piszok a porból,
 • ha a mesterséges tó épített saját kezűleg segítségével kész tálba, majd öntsük a vizet télen nem szükséges - ez provokál kilökődését a tálat a földre tavasszal, amikor az olvadó hó.

Mint látható, a különleges nehézségek az építőiparban a legegyszerűbb mesterséges tavak is. Természetesen, ha úgy dönt, hogy építeni egy nagyobb tó és még egy medence, meg kell vezetni, és a konkrét művek, amelyek megkövetelik bizonyos tudásbázis az építőiparban. Ajánlunk, hogy gondoskodjon a többi zóna „olcsó és vidám”.