Mi a CTE, BPV, TVP magzatot terhességi ultrahang

A normális terhességi ultrahang négyszer végezzük, és minden egyes alkalommal ez határozza meg a mérete az embrió vagy a magzat. Az első tanulmány a terhesgondozás, majd három kötelező prenatális szűrés időtartama 12, 20 és 32 hetes. Az orvos vizuálisan értékeli állapotát az embrió, magzatburok, méhlepény, határozza meg a magzatvíz (AFI). Ezen túlmenően, a mérések száma (CTD, BDP, TVP, a hűtőközeg és a hosszú csontok), amelyek segítenek tisztázni a vemhesség értékelésére magzati növekedés és azonosítani, ha van ilyen, annak hibái.Mi a CTE, BPV, TVP magzatot terhességi ultrahang

Terhes tartja a magzat kép

Ez mérjük idején szűrés ultrahang?

Amikor ultrahangvizsgálat a korai szakaszában meghatározta az a tény a terhesség, az a hely, a zár a petesejt (kizárása méhen kívüli terhesség) és méretének meghatározására a terhességi sac. Az embrió látható ultrahang vagy azt követően 6 hét kezdetétől az utolsó menstruáció (4 héten ovuláció). Ha teszi, meghatározza csak a CTE (farkcsont-parietális méret). Egy kicsit később, közelebb a fej lehet mérni, hogy meghatározzuk a BDP (biparietal méret) 8 héten át.

Mire az első gyümölcs prenatális szűrés látott jól, azonban, hogy értékelje a növekedés végezzük több mérés: CTE, BDP (biparietal fej mérete) és TVP (nyakszirti). Az utóbbi szám nagy jelentőségű kimutatására genetikailag meghatározott, veleszületett rendellenességek (magzati fejlődési), határozza csak abban az időszakban 10-14 hét: mérési korábban nehéz, mert a kis méret a magzat, és később - a felesleges folyadékot abszorbeálja, és a kiterjesztés nem diagnosztizálták.

A második és a harmadik prenatális szűrés helyett CTE határozza meg teljes magzati növekedés (távolság tetőtől talpig). Mérjük meg a hosszát a combcsont, sípcsont és felkarcsont és az alkar csontokat, meghatározzák BDP és a hűtőfolyadék (haskörfogat). Alapján az ultrahang számított adatok AFI (magzatvíz index).

Mi a CTE, BPV, TVP magzatot terhességi ultrahang

Mérése magzati hasi mérete: egy - B reakcióvázlat - echogramját

Mi a tünete egy pillangó?

Összefoglalva, egy tünete gyakran említett, miután az első ultrahang szűrés, vagy „pillangó hatás”. Mivel az ultrahang diagnoszták hívjon most normálisan fejlődő agyban, ami ebben az időszakban nagyon hasonlít a felnőtt emberi agy. Szimmetrikus agy és oldalkamrák a frontális és occipitalis szarv, ha felülről, nagyon hasonlít lepke szárnya.

Cimptomom pillangó ultrahang szakemberek hívni egy normális képet az a gyermek fejét az agy fejlődését.

Értékelése a növekedés és a magzat fejlődése

CTE (coccyx-parietalis méret) - a távolság a csúcsa az embrió falcsont a coccyx, mérjük a legkorábbi időszakban legfeljebb 20 hétig. Ebben az időszakban, az intézkedés a teljes hossza a magzat nem lehetséges, mert túl kicsi lába állandóan hajlott, és hozta a gyomorban. CTE gyümölcstermesztés naponta, ezért a meghatározása terhesség szokványos táblázatokat adhat hiba ± 3 nap.

BDP (TUS) - biparietal mérete (átmérő) határozzuk meg a külső széle a falcsont a magzat egy kézzel, a belső széle a másik. Ez a paraméter határozza meg már 8 hetes terhesség, szülészeti és arra szolgál, hogy értékelje a fejlesztés a magzati agyban. A későbbi szakaszokban, továbbá a BDP mért is LZR (fronto-occipitalis méretű) vagy a fej kerülete.

Mi a CTE, BPV, TVP magzatot terhességi ultrahang


Reakcióvázlat magzati fej méretének mérése

OJ (haskörfogat) - szintjén mérhető a gyomor, az epehólyag és a köldökzsinór véna, hogy értékelje a fejlődés a belső szerveket. HL értékelték mind önállóan, kapcsolódva a csontváz méretét.

Hosszú csontok: DB comb hossza, DP - hossza a felkarcsont, DBB - a hossza a sípcsont - mérik annak felmérésére, hogy a fejlesztés a magzat megfelel a vemhesség.

Hogyan állapítható meg, az értékeket a norma?

Táblázatok a normál érték magzati méretű ultrahangos általában meghatározza a három érték, és a homályos szó „százalékos” gyakran jelen van a fejlécben. Mi ez? Ez egy statisztikai kifejezés, amely azt jelzi, hány százaléka a teljes népesség elérte az azonos vagy kisebb, mint az érték. Azaz, ha egy táblázat TID 5 Százalékos értéke 0,8 mm, ez azt jelenti, hogy az 5% azt fogják vizsgálni az érték alá, és a fennmaradó 95% - a fenti. Ezzel szemben, 95% -a 2,2 mm van állítva, akkor, RTA több, mint 2,2 mm csak a betegek 5%. Így az eltérést a norma tartják értékek statisztikák szerint nincs több, mint 5% -ánál. Ugyanez az elv érvényes a CTE értékelési kritériumok, BDP, hűtőfolyadék, és hosszát a hosszú csöves csontok AFI.

Diagnózis a méhen belüli növekedési visszamaradottság

Mutatók fetometry nagyon egyedi, ezért rendellenesség anélkül, hogy további kutatás nem az alapja a diagnózis IUGR (méhen belüli növekedési retardáció), illetve a magzati hypotrophy. Ezen túlmenően, a kezelőorvos megítélése a Nyugat és az emelkedés a nő, a dinamika a növekedés annak súlya és teljesítménye a magzat, és értékeli az állam a placenta és a placenta véráramlás, az összeg a magzatvíz (AFI) és magzati aktivitást.

Mi a CTE, BPV, TVP magzatot terhességi ultrahang

magzati fejlődés

A diagnózis a IUGR magzat nem elég ahhoz, hogy mérni szerint az amerikai méretben. Ha kiderül, hogy a normálisnál alacsonyabb, az ultrahang-vizsgálat a dinamika és a további vizsgálatokra van szükség annak megállapítására, az oka a lemaradás.

A méretei a magzat, meghatározott az USA-ban nem feltétlenül tükrözik a norma több okból is:

  • Alkotmányos jellemzői az apa vagy az anya. Ha az egyik vagy mindkét szülő a kis termetű, és volt egy enyhe növekedés a születéskor, a kis méret a magzat lehet szabályok erre. Ez fenntartja a stabil nyereséget teljesítményének időbeli;
  • Meghatározásában a hiba a terhességi kor: ő alapján határozzuk meg a kezdési időpontja az utolsó menstruáció, és az az embrió fejlődése nem kezdődik el, amíg ovuláció. Az átlagos időtartam az események közötti 14 nap, de széles határok között változhat.

Két formája van az IUGR: szimmetrikus és aszimmetrikus. Az első esetben, az összes paraméter: HTE BDP hosszú csontok és a hűtőfolyadék - mögött egységes. Ez a fajta fejlődés lag fordul elő a terhesség második trimeszterében, és van úgy, hogy prognosztikai kedvezőtlenebb. Ha azonban elmarad csak a hűtőfolyadék, és a fennmaradó fetometricheskie paraméterek a normális határokon belül, beszélni az aszimmetrikus forma IUGR. Ez patológia gyakoribb a harmadik trimeszterben és prognosztikai kedvezőbb.

RTA index és a genetikai rendellenességek

Mi a CTE, BPV, TVP magzatot terhességi ultrahang

TID (nyakszirti) mért egy bizonyos helyzetben a magzat határozza meg a távolságot a bőr felületén, hogy a lágy szövetek és a nyakon. Ez a mutató csak tájékoztató jellegű 10 és 14 hetes terhesség, szülészeti és diagnosztikai érték meghatározásánál a genetikailag meghatározott, veleszületett rendellenességek (méhen belüli magzati elváltozások) magas. Ezért szükséges, hogy adja át a II prenatális szűrés időben.

RTA mutató, más paraméterekkel együtt kiszámításához használt annak kockázatát, hogy a gyermek a kromoszóma-rendellenességek. Amikor TID = 3 mm valószínűsége, a gyermek veleszületett fejlődési rendellenességek 7%, ami valamivel magasabb, mint az általános népességben. Ha ez 9 mm, a kockázat eléri a 78%. Bővítése tarkóredoy nem lehet az alapja a beállítás a CDF diagnózis - az intézkedés a valószínűsége, csak rámutat annak szükségességére, hogy további kutatásra.

Fokozott magzati gallér tér nem szolgáltat alapot a diagnózis, hanem csupán azt jelzi, megnövekedett kockázata, hogy a kromoszóma rendellenesség és annak szükségességét, kifinomultabb diagnosztikai teszteket.

Egy későbbi időpontban a magzat Down-szindrómás növelhető a méret a hűtőközeg, míg a többi mutató a normál tartományban. Amellett, hogy mérjük a RTA kimutatására kromoszóma-rendellenességek végzett biokémiai vérvizsgálatot (triple teszt), meghatározása a kromoszóma készlet szülők és a magzat. Ahhoz, hogy vizsgálja ki a magzatvíz sejtek vagy chorion aki kap egy defektet a hasfal ultrahangos irányítással. Ez a tanulmány lehetővé teszi, hogy megbízhatóan jelenlétének meghatározására anomáliák és hozzanak létre egy pontos diagnózist.

Mennyiségű magzatvíz: polyhydramnion és oligohydramnionnal

AFI (magzatvíz index) úgy számítjuk ki, ultrahangvizsgálat a szoftver automatikusan vagy manuálisan. Erre a célra a méh hagyományosan négy negyedre osztja, és mindegyik intézkedés a távolság a test a magzat belsejében amnionmembrán. A kapott értékeket összegezzük. A firmware néhány ultrahangkészülékek számíthat AFI automatikusan.

Ha az AFI kevesebb, mint a normál, diagnosztizált oligohydramnionnal, ha a fenti - polyhydramnion. Amikor oligohydramnionnal gyümölcs összenyomódik a méhben és a mozgás korlátozott, lehetséges tömörítés a köldökzsinór. Polyhydramnion jelenlétére utalhat a fertőzés és növeli a korai repedése víz és koraszülést. Mindkét esetben az orvosok ajánlani további tesztek okának megállapításához rendellenességek és felírni a megfelelő kezelést.