Mi a scroll lock billentyűt, világ-x

Egy PC billentyűzeten van egy gomb, melynek az a feladata nem egyértelmű, hogy sok felhasználó. Nem nehéz kitalálni - a legfontosabb Scroll Lock. Próbálja meg kitalálni, hogy mi ez a kulcs volt a célja, és milyen vonásait.Egy kis történelem

A név «Scroll Lock» fordításban angol jelentése „scroll lock”. Ez a kulcs található egy egységet «Print Screen» és a «Pause / Break» szolgáltatói kulcsokat (általában közöttük). Ő először egy szabványos számítógép-billentyűzet, ami sok ember el sem tudja képzelni, - IBM PC XT.

Mi a scroll lock billentyűt, világ-x

Azokban a napokban a grafikus mód az operációs rendszer nem is álmodott - minden információ jelenik meg a képernyőn soronként szöveges formában. Ebben az üzemmódban az új sorok jelennek meg a képernyő alján, nyomja fel a régi adatokat. Természetesen, ha a kimeneti kellően nagy mennyiségű adatot a felhasználó fizikailag nem volt ideje elolvasni mindent, és ezért találták egy külön gomb «Scroll Lock», megállás futó szöveg, és kapcsolja be újra, ha megnyomja a gombot.Funkció «Scroll Lock»

Természetesen a modern operációs rendszerek használata «Scroll Lock» gomb címke már lehetetlen, de még mindig elfoglalt. A gomb egy mutató, amely megmutatja, hogy ez is részt vesz abban a pillanatban, vagy sem. Jellemzően a hatóanyag (préselt) állapotban van, a felhasználó állíthatja a görgetés képernyőn megjelenő billentyűzet. Akkor nézd meg magad megnyitásával egy nagy asztal a Microsoft Excel. Nyomja meg a «Scroll Lock» és látom, hogy a tekercseket most munkaterület segítségével nyilak.

Mi a scroll lock billentyűt, világ-x

A Linux-alapú operációs rendszerek, a kulcs még mindig használják a tervezett célra -, hogy állítsa le a görgetés szöveget. Szó, a legfontosabb az a néhány játékot (Delta Force, kozákok és mások.), És van néhány dologra használja aktívan a billentyűkombináció «Scroll Lock».

És hogyan használja a kulcsot «ScrollLock»?

Küld: