Mi a teendő, ha egy nagyon fogfájás otthon

Hogyan segíts magadon az akut fogfájás

Mindannyian egy bizonyos ponton találkozott egy fogfájás. Itt fogunk beszélni, hogy mit lehet tenni otthon, amikor a fogfájás fogott ki őr. Ez kellemetlen és zavaró jelenség, amikor lehetetlen bármi másra gondolni.Alatt roham a fogfájás gondolja, hogy fáj az egész fej, mi kap elvonta az ügyek, és nem találja a helyét a maga számára. Nos, ha sikerül megbirkózni a fájdalommal otthon, de ne felejtsük el, hogy ez egy jel, hogy meg kell fogorvoshoz. A legvalószínűbb, hogy már kifejlesztette a cellulóz- és az ideg kell távolítani, így nem késleltetheti, amíg nem volt szükséges, hogy húzza ki a foga.

Mi a teendő, ha egy nagyon fogfájás otthon

Hogyan küzdjünk otthon

 1. Ha fogfájás fogott meg otthon étkezés közben, meg kell, hogy ne egyen, fogmosás származó ételt, és fájdalomcsillapítók Analgin, aszpirin, ibuprofen. Ha a tablettát a kezét ott, akkor mártott vattapamaccsal valokordin és alkalmazza azt a fogat. És meg lehet tölteni egy toroköblögetés szóda oldat egy csepp jód.
 2. De, akkor a hagyományos orvoslás, például, hogy a főzet a zsálya és öblítsük szájukat.
 3. Meg kell a következőképpen állítjuk elő: 1 evőkanál. töltse kanál fű csésze forrásban lévő vízzel, és forraljuk 10 percig, ami után a levest, hogy egy hűvös és ragaszkodnak 1 óra hosszat keverjük. Tartsuk a levest melegen, amíg csak lehetséges helyén a beteg. Amikor lehűl, változtassa meg. Az öblítés szükséges tartani 3-5 alkalommal 30 percig.
 4. Használhatja a gyökér útifű. Csatolja a fül a másik oldalon, ahol a fájó fogat. A hatást mintegy 30 perc elteltével. Van egy módszer, amely az infúzió oregánó. Készítsünk infúzió 01:10 és használja öblíteni.
 5. Nos enyhíti a fájdalmat propolisz. Egy kis darab, és alkalmazni a fájó fogat.

Mi a teendő, ha egy nagyon fogfájás otthon

rendelkezésre álló eszközzel

Ha az országban, és nincs semmi, közel a fentiek azt jelentik, ez segíthet só, hagyma és fokhagyma. Főzni a pépet, sózzuk benne, és jól keverjük össze. Minden alkatrészt kell egyenlő arányban. Az alján a fog üreg csatolja az iszapot, és zárja egy vattacsomót.

És csak akkor használja a fokhagymát. Dörzsöljük jobb csuklóját, ha a fog fáj a bal oldalon, és fordítva, a fokhagymát, majd a szelet primatyvaem erre a helyre, így megkapta volna a fokhagyma lé a bőrt.

Hatékony ellen fogfájás segít fagy, különösen akkor, ha olyan gyógyszert viszont elérhető, egy jégkocka, amely segít átmenetileg. Természetesen, ha a gyógyszertár, és nem körül, a helyzet kissé bonyolultabb.

nem hagyományos módszerekkel

Vegyünk egy jégkocka, masszázs a kezét, ami a másik oldalon a beteg fogat, a kereszteződésekben a csontok hüvelyk- és mutatóujjával. Alkalmazza határozott nyomást masszírozni ezt a helyet egy körkörös mozdulatokkal 5-7 percig.

A következő feladat: hüvelyk- és mutatóujjával fogja meg a szélén a fül a részét a beteg fogat. Masszázs fül is körülbelül 7 perc, masszírozó lebeny és a felső széle a fül.

Jó fájdalomcsillapító a szokásos sírni. Hogyan éri el ezt az állapotot, döntsd el magad. Ez a folyamat csökkenti a nyomást a fogíny és eltompítja a fájdalmat.

Mi a teendő, ha a fogam

Mi a teendő, ha egy nagyon fogfájás otthon

Fogfájás hoz egy csomó kellemetlenségeket. Ha fogfájás, rendkívül nehéz rágni élelmiszer, így minden étkezés, különösen a hideg és meleg, kíséri éles kellemetlen érzéseket. Néha bánt még a normális beszélgetést. Tooth fájdalom fordul elő különböző okokból. Csak meghatározása után, annak valódi oka, akkor lehet rendelni a megfelelő kezelés. A probléma a fájdalom a fogakat kell kezelni nagyon óvatosan, hogy megakadályozzák nagyobb a betegség súlyosbodását, fontos a megőrzése a saját fogak.

Ha fáj a bölcsességfog

Megszabadulni az oka a fájdalom Bölcsességfogak segítségével különböző szájvizek, kenőcsök, antibiotikumok nem fog sikerülni. Ez talán segít egy kicsit csökkenteni a tüneteket, de a legrosszabb esetben - szövődményekhez vezethetnek.

Attól függően, hogy az adott diagnózis az ilyen szövődmény a duzzanat a fogínyt régióban bölcsességfog, amely akkor alakul ki a peripharyngeal tályog, gennyedéssel, még alján a szájüregben, amely kezeljük csak kórházban. Azt is vezethet, hogy a nehéz kinyitni a száját, vagy akár a teljes zárás.

 1. A meleg az érintett terület;
 2. Tedd le egy látogatás a fogorvos, amely elősegíti a gyulladás a környező szövetekben: csonthártya, ami a tályog. és állcsont magát, ami osteomyelitis.

A gyulladás kíséretében ödéma bölcsességfogak, fogíny elváltozások a szomszédos és ellentétes fogak. Ezért a látogatás a fogorvos kell alkalmazni akkor is, ha az első tünetek a fájdalom a bölcsességfog.

Mivel fájó bölcsességfog valószínűleg okozta az elején a gyulladásos folyamat, az orvos lépéseket tesz gyulladás csökkentésére. Az ezt követő intézkedések függ a klinikai állapotot. Attól függően, hogy az adott okot a fogak fájdalom, az orvos javasol a különböző technikák és kezelési módszereket, és súlyos esetben akár tanácsot, hogy távolítsa el a bölcsességfog.

De az eltávolítása kell várnia, mert erre ez soha nem késő. A jó fogorvos fog tenni mindent, hogy mentse a fogat, beleértve kezelésére fogszuvasodás és zárjuk le a gyökérkezelés. Azonban gyökértömés nem mindig történik meg hatékonyan, mivel a távoli helyen a bölcsességfog. De nagyon gyakran a jövőben, ez mentette meg a bölcsességfog használják az alapja a fogsor.

Ha azonban meg kell válnia egy bölcsességfog, akkor ez egyáltalán nem kell félni. Ez valóban egy „bonyolult” folyamat, de a legújabb eszközök és technológiák segítségével maximalizálni zsibbad a fog és a környező szöveteket.Ha a baba foga fáj

Ha a gyermek úgy érzi, a fájdalom az elsődleges fogak, ez az első ok, hogy mutassa meg a fogorvoshoz. És, hogy késleltesse a látogatás nem lehet, mert semmi, de két-három hét alatt lebomlik tejfogaikban fejlődött. Ha észleli a fogszuvasodás a kezdeti szakaszban, az orvos is azt sugallják, fluoridálás vagy „ezüst” fogat.

Súlyos esetben a fog kell fúrni. Meg tudod csinálni, altatás nélkül, de ez az eljárás kétségtelenül stresszes egy gyermek számára. És meg tudod csinálni a altatás, de ilyen korai belépés a szervezetben a érzéstelenítő negatívan befolyásolhatják a működését az agyban.

Van egy alternatív - a használata mikroinvazív módszer, amely úgy hajtjuk végre, megsértve minimális vágási fogszövetekkel. Az egész folyamat történik teljes egészében kézi szerszámok használata nélkül a fúrót, ami valójában a fő „ellenség” a gyermek idegeket.

Mentés a baba foga nem kell. Tehát kis probléma a baba foga a jövőben válhat nagy probléma a maradandó fogak.

Mi van, ha sok a fogam?

Vannak olyan esetek, hogy a fogfájás fokozott így válik elviselhetetlenné elviselni, és még a fogorvoshoz nem lehet menni. Ebben az esetben meg kell alkalmazni bizonyos intézkedéseket a saját. De nem mindegyik biztonságos, így meg kell ahhoz a tényhez, hogy meg lehet csinálni, és mi nem. Tehát, ha erős fájdalom tilos melegedni fájó fog - ez növelheti a gyulladás a szöveteket, serkenti a fogágy - egy gyulladás a csontban.

Vannak sok féle módon lehet enyhíteni a fogam, ezért mindenkinek joga van választani. Hagyományosan, a technika, hogy megszabaduljon egy fogfájás osztható klasszikus, népi és alternatív.

Klasszikus módszerekkel megszabadulni a fogfájás

Egy erős fogfájás tehet figyelembe dipiron, ketorol, ibuprofen. Gyakori ezen gyógyszerek hatékonysága nem sokáig - körülbelül 2-5 órán át.

És emlékeznünk kell arra, hogy miután a fájdalomcsillapítók, altatás jár gyengébb. Ehelyett fájdalomcsillapítók használhat egy jégkocka, vagy spray érzéstelenítő. Ha egy erős gyulladás lehet használni gyógyszerek antimikrobiális hatások. Összehasonlítják őket antibiotikumokkal kevesebb mellékhatást okoznak, a hatás ugyanaz. Ha ott van a vágy, hogy szedjen antibiotikumot is jobb, hogy egy tanfolyam teljes, hogy elkerüljék a további függőség antibiotikum.

Népi módszer, hogy megszabaduljunk a fogfájás

Az első népi orvosság fogfájás is főzetek az öblítéshez. De öblítse ki a száját kell korrigálni. Például a frekvencia öblítések korlátozódnak öt alkalommal naponta. Érték és öblítési hőmérsékletet. Meg kell elérni a magas jel, és a húsleves nem éget. De a legfontosabb szerepet játszott infúziók és főzetek az öblítéshez.

Szájöblítőnk jobb alkalmazni gyógynövényteák és főzetek zsálya, kamilla, körömvirág. Használata szóda klímaberendezések kell Különösen óvatosnak kell lennie - szóda égési sérüléseket okozhat a szájnyálkahártyán. Ehelyett gyógynövény főzetek és szóda, akkor a forró kávé vagy tea.

Súlyos fogfájás segítséget fokhagymát. De megint vele van szükség, hogy legyen óvatos - az aktív elemek károsíthatják az íny. Recept fokhagymás jelenti fogfájás egyszerű: Készítsen oldatot egyenlő mennyiségű fokhagymát és a hagymát, sózzuk. Készen arra, hogy a cellulóz üreg a fog, amely a pad - az eszközöket nem kell önteni a fogínyt.

A fokhagyma lehet dörzsölni a csuklóját, vagy kösse egy gerezd fokhagyma, hogy a csukló felett a vénában. Ha a fájó fog a bal oldalon, majd döntetlen a fokhagymát jogát, és vice versa.

alternatív módszerek

Súlyos fogfájás segít, furcsa módon, egy jó fül masszázs. Így nagyon könnyű - hét perc múlva dörzsöli a fülét a bőrpír. Akkor is próbálja valahogy elterelni magukat a fájdalom, például, hogy sírni vagy nevetni.

De ahhoz, hogy ne érje őket később szenvedett elviselhetetlen fájdalom, és nem kérnek maguknak a kérdést, hogy mi a teendő, ha van egy fogfájás, szükség van legalább évente kétszer keresse fel fogorvosát.

Fogfájás. Mi a teendő, otthon

Mit kell tenni otthon, amikor a fogfájás, és megy sürgős találkozót egy orvos nincs lehetőség? Ez volt a kérdés legalább egyszer feltette magának minden ember. Ma fogunk beszélni gyorssegély-intézkedéseket, megmondja, hogyan viselkedik megfelelően ebben a helyzetben.

Mi a teendő, ha egy nagyon fogfájás otthon

 • Hogy csökkentse a fájdalmat támadás megtagadja idején az étkezés.
 • Alaposan mosson fogat, a fogselyem használata tisztítható. Megszabadulni ételmaradékok, hogy lehet okozza a fájdalmat.
 • Vegye fájdalomcsillapítót. Felesleges gyógyszert szájon át. Áztassuk egy vatta és alkalmazza a gyógyszert a gumi vagy a fájó fogat.
 • Öblítse ki a száját vízzel és szódabikarbóna, nagyobb hatékonyság, ha az oldathoz néhány csepp jód.
 • Röviden menteni bénító fájdalom jég. Alkalmazza az érintett területen egy darab jég, mint a pakolás jár, fájdalom alábbhagy, 20 - 30 percig.
 • Segíts masszírozza a karok és kezek. Dörzsölje a tenyerét, és masszírozza a hely, ahol találkozik a hüvelyk- és mutatóujjával. Point nyomású masszázs és uymutsya szúr.
 • Ha fogfájás bal oldalán, az állkapocs és masszázs felső széle és a bal fül lebeny. A jobb oldali, nem ugyanaz a manipuláció a jobb fülét.
 • Elixir szegfűszeg olaj csodákat. Még fogorvosok ismeri a terápiás hatását szegfűszegolaj és használja a munkájukat. Készíts egy borogatást az olaj és alkalmazza azt a fájó helyet.
 • Előfordul, hogy a fogak elkezd fájni az általános hipotermia. Ez történik télen a hosszú sétákat, sportolás. Próbáld gyorsan meleg, kopás meleg zoknit, teát inni kamilla húsleves, és a fájdalom elmúlik.
 • Csökkenjen a nyomás az íny, és tompa a fájdalom érzelmi kisülés. Sírni könyörülj magát, és a fájdalom röviden visszavonulni. Csak nem gondolja, hogy ez a módszer segít minden alkalommal, ez egy sürgősségi intézkedés megszünteti a fájdalmat.
 • Kapcsoljuk a fájdalom receptorok dolgozni, vagy absztrakt feladat. Ha a kéz nem olyan gyógyszerek, és a fog nagyon fáj, akkor a módszerek önelégültség.

Mi a teendő, ha egy nagyon fogfájás otthon

A hatóanyagok listája, amelyek segíthetnek a fogfájás és létezik minden otthon

 • Lotionok a valokordin, korvalola, propolisz;
 • Reszelt fokhagyma kenyér alkalmaznak, és rögzítjük a fogat;
 • Öblítsük ki a száját meleg főzet kamilla, zsálya, tölgyfa kérge, orbáncfű;
 • Só és szóda vízben oldatban;
 • Sós szalonna alkalmazásokhoz;
 • Húsleves öblítéséhez hagyma bőr;
 • Borogatást a cellulóz aloe levelek.

Úgy döntött, hogy használja a népszerű receptek, ellenőrizze, hogy van-e allergia a növény vagy a hatóanyag fájdalomcsillapításra. Annak ellenőrzésére, az allergiás reakciót, kenje a belsejében a könyök egy oldattal, és várjon néhány órát. Ha a helyszíni ellenőrzés nem jelentkezik bőrpír és pattanások, azt jelenti az Ön számára. Ne feledje, hogy az extra módszerek nyugtató és fájdalomcsillapító hatást nem alkalmasak tartós használatra. Ezek a módszerek szükségesek ahhoz, hogy az a személy, ideje, hogy megtalálja a lehetőséget, hogy igyekeznek szakmai orvosi segítséget. Rossz foga fertőzéseket okozhatnak, és akár halálhoz is vezethet, így késleltetheti a látogatás a fogászati ​​szükségtelen.

Mi a teendő, ha egy nagyon fogfájás otthon

Ma, tudod, mit kell tenni otthon, amikor a fogfájás.
Vigyázz a fogak, keresse fel a fogászati. Csak az állandó betegségek megelőzésére, a fogak és az íny is tartsa meg a fogfájás. A receptek nem lesz szükség, ha folyamatosan gondoskodjanak a szájüreg és a legkisebb fájdalomérzetet menni az orvoshoz.

Mi a teendő, ha egy fül fájás vagy jelzálog?
Ha a fülfájás vagy lerakott # - orvoshoz kell! Leírtak szerint.

Mi a teendő, ha a torokfájás?
Mindannyian tudjuk, hogy ez egy kellemetlen érzés, amikor elkezd fájni a torka. És ez.

Hogyan lehet eltávolítani egy zúzódás otthon
Emberek, akik vezetnek az aktív életmód, gyakran csodálkoznak, - hogyan lehet eltávolítani egy zúzódás.

Székrekedés, hogy mit lehet csinálni otthon
Problémák a gyomor-bél traktusban gyakran okoznak fájdalmat, a székrekedés. Mit kell tenni.

Mi a teendő mérgezés esetén az otthoni
Állott étel és a rossz higiéniai vezet tragikus következményekkel - mérgezés.

cikkekre