Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

Ne becsüljük alá az érték a oromfal építészeti struktúrák, mivel lehet akár a fő dekoráció a ház, és véglegesen károsíthatja a megjelenését. Az első aktív használata nagy kapacitású miniatűr nyeregtetős építészet kezdte az ókori görögök, akik az épület szép és bonyolult struktúrákat.Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

Oromfal az építészetben

Az építészet, a nyeregtetős - szerkezeti eleme az épület homlokzatán. A határokat Ezen elem körvonalazott alján az eresz. és az oldalán - két nyeregtető.

Általános szabály, hogy háromszög alakú, legalább - egy félkör alakú. Rossz parkosított nyeregtetős nem csak tükrözi a teljes felépítése az épület, hanem a károsodásához vezethet az oromfal falak.

Leggyakrabban van megsemmisítése a nyeregtetős falai nem redukált esedékes kifizetések szakaszában A ház kialakításakor. Általános szabály, hogy a pusztítás zajlik még az építkezés alatt, illetve elrendezése a nyeregtető. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy néha elhanyagolt fokozza a timpanon. És hiába!

Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

A timpanon nagy jelentősége van nemcsak az építészet, az épületek, hanem arra is szolgál egy fontos védelmi funkciót, mert van kitéve idejű működése ház nőtt a szél, és bizonyos esetekben, súly terhelés.

Ez különösen igaz azokban az esetekben, amikor a kiválasztott építésére komplexum építészeti terv a tető, mint például a hip tető, amelynek három nyeregtetős.

telepítési eljárás

Meg kell jegyezni, hogy a különleges, nem számít, hogy pontosan mikor kezdődik felszerelni oromzatához: előtt vagy után az építőiparban a tető. Ez a helyzet annak a ténynek köszönhető, hogy mindegyik lehetőséget kíséri némi nehézséget.

Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

Ha a nyeregtetős tető, a ház, hogy a telepítés a tető, akkor jelentős előny ebben az esetben minősül hiányában beavatkozás történt a megállapodás a részét a tetőszerkezet.

Azonban, ha a méréseket végeztünk nem teljesen pontos, nyeregtetős méretek nem párosítható a méret a tető, és ebben az esetben, oromzatok elem lehet valamivel nagyobb vagy kisebb, mint szükséges.És amikor a tető elrendezés technika magában szóló a szarufák a nyeregtetős, akkor minden esetben kell felállítani a telepítés előtt a tető.

Miután az erekció nyeregtetős tető nyeregtetős tető kell majd telepíteni egy viszonylag zárt térben, ami nagyban bonyolítja a folyamat az összeszerelés.

Annak ellenére, hogy némi kényelmetlenséget, ezt a módszert alkalmazzák gyakrabban, mint az első, mivel ebben az esetben soha nem fordul elő olyan gondokat, mint az eltérés elem és nyitás méretben, ahol ez az elem a ház kell felszerelni.

Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

Egy fontos előnye, hogy bármilyen eltérés a méretben teljesen kizárt, ha ezt a módszert az installáció. De jelentős mennyiségű oromfal, és ha úgy dönt, hogy a gyártás betonacél öv, így sajnos egyáltalán nem alkalmas.

Mielőtt elkezdené telepíteni a nyeregtetős, ügyelni kell arra, hogy megadja mauerlat további merevséget. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szarufák befolyásolja azt vízszintes és függőleges irányban, és ha nem lesz a kívánt keménységű, ez okozhat a megsemmisítése a tető.

Leggyakrabban használom mindenre mauerlat nyaláb keresztmetszete 100 x 100 mm. Használata hajformázó mauerlat kisebb fűrészáru is lehet oka a különböző problémák, amelyek kijavítására jár jelentős anyagi költségeket.

Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

A fejlődő ez az elem a projekt köteles figyelembe venni:

  • Fokú szél terhelés;
  • Szélsebesség, jellemző a térségben;
  • Éghajlati jellemzők az építkezés;
  • A típusa és mérete a tető.

Szakértők nem ajánlom az elhelyezése ablak és ajtó tervez az oromzat felületeken. Ha ők oldalán található, amely a következő területeken erős szél fúj, akkor nem csak csökkenti a teljesítményt a nyeregtetős, hanem befolyásolja a szigetelő tulajdonságai a tető.

Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

Ugyanilyen fontos a minőségi javulása a tetőfedő elem túlnyúlás, ami megvédi azt a közvetlen hatása a légköri csapadék, mint az eső, hó vagy jégeső.

A párkány szélessége választjuk szigorúan minden esetben egyedileg. Túlnyúlása ülepítő kibocsátása révén a gerinc fény és rudak ládákat, hogy a kívánt hosszúságú.

Ez az elem lehet különféle anyagokból készülhetnek, nagyon fontos, hogy ez a gőz, a víz és a szigetelés előtt a célba. ami nagyban növeli a műszaki és működési jellemzők.

Tokjába tagja ajánlott együtt minden tetőfedő burkolattal torta. Jellemzően, díszítő szegély elem készült ugyanabból az anyagból, mint a fal elemek a ház.

Mi az oromfal, Encyclopedia építési youspec

Mivel az első - ez egy fontos szerkezeti eleme a minőségi telepítést, amely függ a megbízhatóság a jövőben a tető, akkor nagyon fontos, hogy a méréseket a legnagyobb gondossággal, amely megszünteti a hibát a rendszer.

Arra is szükség van, hogy ellenőrizze: