Mi az oromfal otthoni (videó)

 • típusú gables
 • funkcióit az oromfal
 • A választás a magassága a nyeregtetős
 • Az építőiparban a oromfal
 • Módon, hogy fokozza az oromfal
 • Melegítő oromfal

Az építőiparban a tető óvatosan kell kezelni ezt az elemet az oromzat. Oromfal: ami van, és milyen funkciókat teljesít?Mi az oromfal otthoni (videó)

Ez a szerkezeti elem származik az ősi görög építészet. Mi maradt a fenséges templomok orom az egyenlő szárú háromszög alakú, gazdagon díszített domborművek. Ez a kialakítás jelenti az arc, a ház által alkotott tetőlejtésre és „az arc” pártja. De amellett, hogy dekoratív funkciókat, ez a kialakítás azzal a fő feladat - védelme. Nem ad a szél és a csapadék, hogy behatoljanak a padlástérben.

Tehát mi az oromfal, melyik faj van, és mik a jellemzői az építési?

típusú gables

Vannak sok különböző típusú oromzatokkal. De érdemes kiemelni néhány közülük, a leggyakoribb és érdekes:

Mi az oromfal otthoni (videó)

Az alakja a nyeregtetős típusától függ a tető.

 1. Háromszög. Ez a legegyszerűbb és leggyakoribb formája az oromzat, futás az alakja egy egyenlő szárú háromszög. Egy tipikus példa az alacsony cintányér ősi templomok. Ezek lehetnek akár domborművek, és nélkülük.
 2. Trapéz. Egy másik gyakori típusa, amelynek trapéz alakú.
 3. A félkör. Merült fel a reneszánsz. Ez egy ív alakú, amely úgy néz ki, emlékeztet a boltív.
 4. Keeled. Ez volt a közös ősi Oroszországban. Úgy nézett ki, mint a forma egy felborult hajó gerincét.
 5. Luchkovye. Elfoglalt közötti közbenső helyzetben a félkör alakú, és keel-alakú. Ő hasonlít egy csokornyakkendőt a forgatás.
 6. Lépcsős. Szintén érdekes kilátás nyílik a nyeregtetős formájában csökkenő szintet fel.
 7. Raskrepovan. Úgy tűnt, abban az időszakban a klasszicizmus. Ez jellemzi szétkapcsolt középső részén kiálló síkja felett a fal.
 8. Elszakadt. Jellegzetes barokk. Azt raskrepovan rész - lehajolt, és megtört a Az ív közepén a telepítés a tetején a váza, vagy szobor.

Meg kell jegyezni, hogy ez a lista nem minden formája gables használják a modern építészetben. De a választott nyeregtetős függ nemcsak esztétikai megjelenése az épület, hanem a megbízhatóság a tető.

Vissza a tartalomhoz

funkcióit az oromfal

Ez a szerkezeti elem az egyik legfontosabb része a tető. Fő feladata -, hogy egy megbízható támogatást a tetőszerkezet, amely biztosítja, hogy az összes terhelés, majd, hogy átvigyék a teherhordó falak.

Mi az oromfal otthoni (videó)

Scheme saydingovoy oromfalas kivitelben.

Oromfal, hogy ellenálljon a szél terhelés, ezért nagyon fontos, hogy figyeljen a tervezés és az anyagok, amelyekből készül. Az anyagválasztás függ a technológia az építőiparban a házat. Jellemzően, a oromzata egy folytatása a támfalak, és így az anyag a számukra lehet ugyanaz, mint amelyet az építési falak.

Ugyanakkor a nyeregtetős is meg lehet tenni, mint egy önálló szerkezet. Aztán, hogy a homlokzat nézett egy ezzel a design, akkor öltözött bármely befejező anyag a homlokzatok: clapboard, iparvágány, csempék és mások.Annak érdekében, hogy a jó világítás, a tetőtérben gables teheti ablaknyílások, az erkélyre nyílik. Ez megköveteli további erősítése oromfal falak parapet gerendák.

Amellett, hogy a fő támogató funkciók, el tudja látni egy oromfal és dekoratív. Meg lehet díszített vakolat, stukkó, festék minták és hasonlók.

Vissza a tartalomhoz

A választás a magassága a nyeregtetős

Osztóelemeken nyeregtetős külön konstrukciót, amely nem integráns része a teherhordó falak, akkor meg kell határozni a magassága.

Ez lehet különböző minden esetben egyedileg választható. Hogy milyen magasságban kerül kiválasztásra, ez attól függ, kényelem és a funkcionalitás a padláson vagy a padláson.

Mi az oromfal otthoni (videó)

Scheme kiszámításakor a magassága a nyeregtető.

Meghatározása a magassága a nyeregtetős fal céljától függ a helyiségek a tető alatt a ház. Szerint a magasságuk osztható néhány lehetőség:

 • nyeregtetős fal magassága a 0,8 m - lakossági tetőtér;
 • nyeregtetős fal magassága 0,8 m és 1 m - alacsony tetőtér, amely lehet kis ülősarok bútorok;
 • a magassága a nyeregtetős falak 1,3 - 1,5 m - a teljes tetőtér pihenõterem a lehetőség telepítése szükséges bútorok;
 • magassága a nyeregtetős falai 2 m - a teljes emeleten egy apartman.

Építése a magas oromfal falak különleges figyelmet igényel és megfelelőségi technológiát. Meg kell nemcsak megfelelnek minden arányban, hanem, hogy a szükséges erőt az ilyen tervek.

Vissza a tartalomhoz

Az építőiparban a oromfal

Annak ellenére, hogy a különböző változatai a design, épít nyeregtetős lehet csak két módja van:

 1. Kőműves, ha a falak téglából házak, faházak, vagy ha a ház fából épült, mint a folytatása az előző padlón.
 2. Keret faoszlopok, deszka és lepedők.

Oromfal vezethető vissza mind az építőiparban a tető, illetve azt követően. Attól függ, hogy a preferencia. Mindkét módszer egyaránt pozitív és negatív oldalát.

Mi az oromfal otthoni (videó)

Reakcióvázlat galvanizáló nyeregtető gerenda.

Ha az első építeni a nyeregtetős, majd az építőiparban a tetőszerkezet nem zavarja az építési. Ugyanakkor fennáll a veszélye a megsemmisítés oromfal hatása alatt erős széllökések. Továbbá abban az esetben megsértik a oromfal geometria, majd eltorzítja a tető teljes rendszert. Ez a módszer akkor megfelelő, ha a projekt a telepítés, a ház a szarufák nyeregtető.

Ha első, hogy egyenesen a tetőre, majd később az építőiparban az oromzat kiküszöböli a hibákat az arányokat. Azonban rácsos kialakítás teszi kényelmetlen körülmények nyeregtető építése.

Jellemzői az építési folyamat az oromfal a következők:

 1. A végén a ház, először meg kell tenni két sorban falazat vastagsága a nyeregtetős, és nem a teherhordó fal vastagsága. Az így kapott üres tér határozza mauerlat vagy töltött egy erősítő szalag.
 2. Mielőtt építeni egy tégla oromzat közepén a falon, akkor telepíteni kell a vasúti magassága azonos a magassága a gerincen a jövőben (ha azt tervezi, hogy a forma az oromzat egy egyenlő szárú háromszög). Ha az alak a nyeregtetős tervezett másik a sín helyére telepítik a jövőben helyét a gerincen.
 3. A tetején a fogasléc a sarkokat a fal húzza a vezetéket, amely egy háromszög.
 4. A téglafal nem állhat ki a kábeleket. Minden szélei tégla érintkezniük kell a vezetéket feszített, amely egy egyenes vonal.

Vissza a tartalomhoz

Módon, hogy fokozza az oromfal

Magas falak gables további erősítést igényel, hogy megfelelő ellenállást erős szél terhelés. Ezt meg lehet tenni több módon:

Mi az oromfal otthoni (videó)

Reakcióvázlat szigetelés nyeregtető.

 1. Egyenes keresztirányú válaszfal tégla belül a tetőtérben vastagsága nem kevesebb, mint 25 cm.
 2. Hogy oszlopok vagy pillérek, amely elegendő erősítése a nyeregtető. Ez a módszer azonban nem alkalmazzák széles körben, mert megköveteli a betartását az egyes technológiák a falazat, ami némileg megnehezíti a feladatot.
 3. A beton felhasználási keretprofil 250 mm, ahol a vasalás a 4 bar keresztmetszete 10 mm.
 4. Fektesse a falazat erősítő háló.

A módszer kiválasztása függ a terhelés hat a épület általában, és különösen a nyeregtető. Ők biztosan ki kell számolni a projektben.

Vissza a tartalomhoz

Melegítő oromfal

Hőszigetelés, párazáró és teljesítő szellőzési rést a nyeregtetős megakadályozza előfordulását nedvesség rajta, és tartsa a fagyasztás. Folytassuk befejező munka csak akkor lehetséges, ez után.

Párazáró és hőszigetelő anyagok kerülnek a belsejében a nyeregtetős falakon, mielőtt azok dekoratív felületű. Ahhoz, hogy ezt a munkát meg kell egyszerre hőszigetelés a tető.

Mivel a szigetelőanyag jól bevált ásványgyapot amely meghatározott a sínek között esztergálás. A láda tetejére rakott az ásványgyapot szigetelés film.