Mi egy kereskedelmi bérleti

Mi ez

Mint ilyen, a „kereskedelmi bérleti” a törvény nem használják. Noha információ megtalálható a Polgári Törvénykönyvben a bérleti, nevezetesen cikk 671. Ebben az esetben beszélhetünk kereskedelem ebben az esetben lesz egy kicsit a helyén. Ez a kifejezés magában foglalja a priori így semmilyen előnyt a használata a szerződés tárgyát képezik. De önmagában a helyiség bérleti nem mindig szükségszerűen magában foglalja a kereskedelmi használatra.Tehát, tekintve megértjük. Ez a fajta foglalkoztatás a lakhatás kiadó későbbi lakóhely vagy keresete. Következő az, hogy beszéljünk a szerződés, amelyet a felek között létrejött.

Mi a szerződést

Mint bármely más dokumentum ezt a fajta kereskedelmi munkaszerződés, viszonyítva a lakás lesz a következő elemeket tartalmazza:

Azonban, ha a megállapodás véget ér, és a bérbeadó érdekli a folytatása a tulajdon használatát oly módon, az előző naymopoluchatel joga van az első bérleti díj. A tulajdonos a helyszínen kell alkalmazni a második oldalon, és felajánlja neki egy kiterjesztése a kereskedelmi bérleti legkésőbb 90 nappal a vége az előző szerződést. Ha a bérbeadó nem tervezi megújítani a bérleti - ugyanebben az időszakban ez értesíteni kell naymopoluchatel. Ha nincs a megadott nem készül, a megállapodás automatikusan meghosszabbodik. Felhasználási feltételek ugyanazok, mint a következtetést az utolsó dokumentum a felek között. Ha a tulajdonos nem így, majd nem volt hajlandó megújítani a szerződést a kereskedelmi bérleti vagy más átadták hely kiadó egy másik címzettnek a személy jogosult alkalmazni a bíróság megsemmisítésére irányuló megállapodás vagy a kompenzációs költségek megtérítéséről.

  1. Fizetési. Összegét és ütemezését a pénzátutalás regisztrálnia kell a kereskedelmi munkaszerződésben szigorúan be kell tartani a munkáltató telephelyén. Ha a regionális törvény előírja egy felső küszöbértéket árát a bérleti, a bérbeadó nincs joga haladja meg. Hogy bármilyen változás egyoldalúan elfogadhatatlan, ha az ilyen lehetőségek nem biztosított a törvény, vagy pedig a dokumentum formáját a felek által aláírt.


Ezek a legfontosabb jellemzői a kereskedelmi bérleti szerződés és megkülönböztetik sotsnayma. Ezután beszéljünk jogait és kötelezettségeit a felek, összhangban a dokumentumot.

Mit lehet és nem kézzel

A legfontosabb összetevője minden dokumentum az ilyen jellegű jogainak védelme mindkét fél számára. Bármilyen megállapodás pontosan meghatározza a kötelezettségeit és jogait a bérbeadó és naymopoluchatelya. Ha megsérti a rendelkezéseit, ezeket a listákat, a másik fél joga van bírósághoz fordulhat annak érdekében, hogy kompenzálja a veszteségeket, vagy a szerződés megszűnését. Szóval, mi legyen a bérbeadó és naymopoluchatel? Feladatai a következők:

  • átadása ház második oldalán megfelelő állapotban, tokja minden elvárásnak megfelel a kényelmes tartózkodást;
  • figyelemmel kíséri a helyességét a műszaki célú felhasználását az épület, amelyben élő naymopoluchatel;
  • nyújtásának biztosítása alapvető közszolgáltatások cserébe a megfelelő díj (kivéve, ha másként nem rendelkezik a szerződés);
  • karbantartása a műszaki állapota a helyiségek jó állapotban van, a szervezet javítási ház (a megállapodás szerint ez a kötelezettség lehet kiszabni naymopoluchatelya);
  • garanciális javításokat a toronyház, amely végzik közös alapon az összes hazai tulajdonosok.

A maga részéről naymopoluchatel kell megfelelnie:

  • kizárólag lakó- szállás (ha más szempontok nem terjed ki a szerződés megkötésétől számítva);
  • semmit, hogy a megfelelő műszaki állapotban ház;
  • hogy forrásokat adjanak át a bérbeadó a szerződés alapján a kereskedelmi bérléséhez, amelyek magukban foglalják a bérleti díj és a fizetési közüzemi szolgáltatások. Más esetekben naymopoluchatel fizethet komuslugi függetlenül;
  • karbantartási és a fix kisebb hibák, ha nincs más rendelkezések a megállapodást.

Azonban meg kell jegyezni, hogy naymopoluchatel joga van használni a lakótér nem csak saját használatra, hanem a családja vagy más személyek (ha van engedélye a földesúr). Szintén velük maradhat és ideiglenes bérlők, de ez csak úgy lehetséges, ha a szabad, hogy egy másik bizonyos (rövid) ideig. Ezen felül, ha a tulajdonos a lakás nem ellene, a lízingbevevő menedéket a helyszíneken, egészben vagy részben. Azonban meg kell jegyezni, hogy az összes fenti csak akkor gyakorolható, ha a bérbeadó vállalja, hogy egy ilyen intézkedés.