Mi lelki szerelem 1

Mi lelki szerelem 1
Az első és legmélyebb forrása a lelki élmény egy lelki szeretet. És el kell ismerni az alapvető és szükséges „test” lelki élményeket. És hogy minden keresztény kellett volna egyértelmű bizonyíték nélkül.Minden olyan kísérlet, hogy meghatározza a szeretet logikus sorrendben hiábavalók: az egyetlen, aki nem tapasztalta meg, akkor sem felvilágosítani, sem meggyőző ebben a tekintetben. Bár a lelki élmény, mint ez minden tapasztalat. Bármilyen igazolás végsô soron és végső fokon az élő tapasztalat, hogy él, és az a felfogása, hogy mit látnak. Bármilyen bizonyíték vezet előbb vagy utóbb (minél előbb, annál jobb!) A téma, ami kell felfogni, hogy látni és tapasztalat; és aki nem képes érzékelni a tárgy, vagy nem akarja, hogy megpróbálja látni -, hogy soha és semmilyen területen nem tudja bizonyítani semmit, sem a tudomány, sem a történelem, sem a filozófiában. Az utolsó szakaszban a bizonyítékok mindig van „, és mindez azért van, mert maga az objektum a következő; itt van - aggasztó Play, megvizsgálták és megállapították „majd:” Ha nem akar, vagy nem tud, akkor megússza, hogy hallgasson, és ne zavarja mások „!. Pontosan: képtelen érdemi tapasztalat kell kivonni a kutatólaboratórium és megállítani bármilyen vita, sőt, mert a szellemi vagy lelki kudarc. A filozófiában, a helyzet pontosan ugyanaz, mint a magasabb matematika vagy a fizika, illetve a jogot.


Mégis él az eredetiség a lelki szeretet lehet, és le kell írni. Mi az, hogy az állami - a szeretet? És a különbség lelki szerelem nem lelki?

Ezért, a szeretet az öröm, amely soha nem hagy egy személy, akár szenvedés, de süt keresztül minden kudarcok, nehézségek és a csalódás, így örül és ha szenved a liszt, mert tudja, hogy ő egy nagyon kedves kincs, és úgy érzi, mint a közelség ezt a kincset a lelke tele van mély és titkos öröm, mintha egyfajta boldog fény. Kiderült, hogy a szeretet, önmagában eltekintve is a szeretett tárgy, van boldogság, amelyben a lélek megszűnik kő, puhítja válik mobil és könnyű, hajlékony és a folyadék; úgy érzi, puha, énekel és beszél a világ együttérzéssel és a jóság. A szeretet jóság - nemcsak azért, mert ez veszi körül a szimpátia a kedvenc tárgya, hogy törődik vele, szenved és örül vele, hanem azért, mert a szerelem, önmagában ad egy személy boldog és boldoggá tesz, hogy szükség van -, hogy a boldogság minden, és az egész, és élvezni azt, mint más emberek boldogsága sugárzás saját.

Az igazi szeretet nem teljes, és nem ér véget: ő hozzászokik az kedvenc tárgya a művészet akár azonosító vele. * Érzés és képzelet kombinálni szerető ember, és növeli az erejét az érzékelés és a szaporodás érdekében, hogy azt a rálátást kapcsolatban a kedvenc tárgya jön erre intuitív tisztánlátás. Néha ez az erő csak az egyik tisztánlátó betekintést szeretett (pl az anya -. Gyermekei), vagy a kedvenc tárgya (pl egy zenekritikus -. A zene az egyik kedvenc zeneszerzője).; de ez az erő mindig átviszik más emberek, sőt az egész világ (pl. a zseniális művész). Különben is, az emberek boldog szerelem, szemléli, és érzékeli tárgyak a külső és belső világ nagyon másképp, mint emberek száraz és kameneyuschim szív, hideg és merev önző. Szerető emberek a világ minden tájáról, és semmi mást, mintha minden virág kiderült, hogy neki egy speciális módon, minden madár énekelt neki más módon, minden sugár a nap is fényesebben ragyog, mint ő, minden emberi szívben fordított neki, különösen, akárcsak a mesében kunyhóban csirkecomb vertálva átköltöztet Ivan Tsarevich és az erdei hátra. Mert a szeretet ereje vsesogrevayuschaya, vseotmykayuschaya és mindent lát; ő és virágzik, és énekel, és ragyog.

Ezért szerető lélek tanár, orvos, művész és szellemi atyja valóban szent eszköze az új megértés és készségek; és összehasonlítva a látás és befolyása, monitoring kegyetlen egoista csak egy szánalmas gyengeség. Mert érzékeljük,


Ez az elme borítja sötétségbe,
De a szív látható a távolban.

Prince PA Vyazemsky


És ez a látás és befolyása szerető szív, sokszor a valóban ragyogó betekintést megerősíti az önfeláldozás, az utolsó és legfőbb ajándék a szeretet. Sőt, az empátia és a képzelet szerető szív jön néha arra a pontra, hogy az emberek valóban azt mutatja, teljes önmegtagadás: kedvenc dolog neki fent magát; ez lesz az élete, amelynek területén van, ugye megalázza nappali központ neki, és hogy ő hozza a sok áldozatot, nagyvonalúan és önzetlenül, és nem is gondolt egyáltalán ezekről áldozatok. Ő nem az egyetlen dolog, amit természetesen és elkerülhetetlenül tenni; ez teszi számára szükséges, mint az egyetlen lehetséges és kívánatos önként, gondolkodás nélkül a többi, gyáva és őszintétlen módon.

Ez az igazi szeretet, mert működik, és abban nyilvánul meg az élet.

Ily módon a szerelem megtalálható néha, bár nem gyakran, és a mindennapi életben, hogy pontosan honnan származik a tiszta és teljes szívvel. Senki sem tudta, hogyan kell embereket ábrázoló ilyen szív, és egy ilyen szerelem olyan tökéletes, mint Dosztojevszkij, Leskov és Shmelev Magyarországon Dickens és Hoffman Nyugat-Európában. De az igazi és a legmagasabb formája, hogy a szeretet veszi, ha azt olvasztott a lelki élmény, vagy közvetlenül nőnek ki belőle.

A vendégek a szabad kettős szerelem: a szerelem ösztön és a szeretet a lélek. Ezek nem ellenséges, és nem ellentétes, azonban kombinált ezek viszonylag ritka. Részben azért, mert sokan nincsenek tisztában a szellemi szeretetet; részben azért, mert mind a szerelem jön raznorechie egymással; részben azért, mert az erősebb közülük ad a többi nő, és egyre erősebbé válnak, és csak leigázza gyengébb. De milyen boldog ugyanazok az emberek, akikkel mind a szeretet sugarait vannak egyesítve egy és azonossá válnak! Minden más boldogság a földön összehasonlítjuk a boldogság, valami kisebb.A különbség a két fajta szeretet nem az, hogy egyikük egy „érzéki”, és mert „a föld”, míg a másik elkötelezett „túli” és az úgynevezett „égi”, vagy „plátói”. A különbség az, hogy a szeretet egy ösztön keresek, hogy adott személy szubjektív, mint, hogy aztán vakon idealizálva népszerűvé, és anélkül alapon tulajdonítani a képzelet minden lehetséges tökéletesség; minden határozza meg a szubjektív kellemesség és személyes öröm, míg az elején a minőség, az emberi méltóság, a kiválóság elhalványul a háttérben, vagy nem számít. A képlet ennek a szeretetnek szól, „a téma tetszik, így minden tökéletes legyen benne rejlő. Jó - annyira jó, hogy Mila jó. " Magától értetődik, hogy ez a vakság, mert ez a naiv idealizációjának kell a legtöbb esetben, a korai vagy későbbi csalódás.

Ezzel szemben a lelki szeretet hajlamos a minőség, az emberi méltóság, a kiválóság. Dicséri vakon, amit akar, de keresi az igazán jó, és ez egy igazán jó oka az emberi értelme a szeretet: ez - a jóság és nemesség a lélek, a művészi alkotás, egy férfi egy mély és tiszta szív, igazság, bölcsesség, nagyság és a természet jelentését egy szót - isteni tökéletesség mindenben, a dolgok, az emberek, az államok és intézkedéseket. Aki él egy lelki szeretet, érzések és érzékeny szívet rajzolt, mintha a természet jó objektív, olyan, hogy valójában „nagyon jó”; és ez a változás a szív az objektív minősége, vagy érdeme dolgok, mindig Isten ajándéka, ami lehet, de megerősíteni és fejleszteni az oktatás és önképzés. Az ilyen ember, mint szemébe nézve a világ minőségi, akik a valódi tökéletesség, megtalálta, és inkább neki öröm és a lakoma lelkileg csak rájuk; szíve vigasztalta őket, és élvezze őket, szeretem őt; kötődik vele; úgy érzi, a siker és a győzelem, mint a saját, mindig készen áll, hogy segítsen neki, szóval és tettel, hogy szolgálják őt, hogy őt feláldozni tovább.

A lelki szerelem olyan, mint egy éhség a lélek az isteni, bármilyen köntösben megjelent sem isteni. Olyan ez, mint egy lehelet, hívás, az ima a lelki világot: „Mutasd meg magad! Hadd lássalak! Feltárta! Adj a kegyelem és az öröm „, és ez az imádság talán nem kimondani a szavakat, és csendesen él a szív formájában a rejtett, könnyen ámulatba - ámulatba elvárások, remények, örök oziraniya !; vagy - az erős akaratú emberek - formájában a bizalom, a kereslet, kitartó, olthatatlan küldetést.

A képlet ennek a szeretetnek szól, „a téma jó (talán még tökéletes); ő tényleg jó, nem csak nekem, hanem mindenki számára; jó - objektíven ő maradt volna jó vagy tökéletes, és ha én nem látott vagy hallott, vagy nem ismeri fel annak minőségét; Hallom a légzés és a jelenléte az Isteni Alapelv - és mert nem tudok törekszünk rá; neki - a szerelmem, az én örömöm, a szolgálatot. "

Kifejezése ez népies orosz közmondás, mondhatni, „nem Mila jó és egy jó édes.”

Mondhatnánk, hogy a lelki szeretet nem más, mint az íze a tökéletességre, vagy - egy igazi lelki szerv a felfogás az isteni tökéletesség az égen és a földön. Mondhatnánk, hogy az íze vagy hatóság rejlő személy Isten kegyelme; de ugyanakkor szükség volt hozzá, hogy a kezdetektől ilyen íz vagy hatóság rejlő sok (ha nem az összes!) ember „a természet”, persze, különböző mértékben, és az erőt. Néhány ember él ebben a szellemi szándékok *; vannak benne, nagyon tetszik, vigyázok rá, erősíteni, mélyíteni, tisztítsa meg magát, és aztán, alapján, hidd el, és cselekedni. Éppen ellenkezőleg, mások figyelmen kívül hagyja azt, nem vigyázok rá, nem tudom, hogyan bocsássák az elméd és a szív - és így vándorol át a vad és véletlenszerű pályák azok válogatás nélkül jogai vagy a szeszélyeit és vágyait.

Mindebből nyilvánvaló, hogy lelki szeretet nem zárja ki vagy ösztönös érzéki szerelem. Nem tagadom, és ez csak akkor ég gerenda Isten tisztítja, megszenteli és felemel. Instinct összeegyeztetni szellemében vesz részt a látása, és az ő örvendezés, soha többé nem ösztön és nem mond le az érzéki, testi szerelem; veszít csak a vágy az önkény, az erő és az erőszakos kísértés rejlő lelki értelmetlenségét. Az erőssége a ösztön és lelkierő egyesítjük, így nem kell különválasztani; majd érzéki szerelem igaz és pontos jele a lelki közelség és lelki szeretet. „Mil” és a „jó” is csatlakozik: az ösztön megkapja a teljes szabadságot, hogy fontolja meg a szubjektív „mint a” szellemileg nem hibás. „Heaven”, mert megy a „földön”, vagy inkább - a szellem juttatnak a ösztön, és az ösztön válik cselekmény lelki esemény.

Egyértelmű, hogy minden, amit mondott a szeretetről általában arra utal, hogy a lelki szeretet.

A lelki szeretet személy összpontosítja szellemi erőket, ami igazán jó, meg minden, és lesz egy szent tűz következtében a tűz ez a szeretet.

Két ember nézi az időben a világon a dolgok és az emberek. És az egyik látja Istent, és a másik nem lát. Miért? Mert látható csak az, aki a gyertyát gyújtott önmagában lelki szeretet és a lelki látás.

A természet nem minden szemét
Fedjük titkát emelés:
Még mindig olvasni,
De aki elolvassa, érted?
Értsd nem az összes, csak egy -
Ki nem kímélte az élet érzés,
Crown gyötrelem vásárolt
Fent a nyüzsgés felemelkedett szellem
És szívdobogás mohó tárgyalásra
Prófétai hang fogott egy!

Venevitinov DV


Látni, hogy a szellemi és szent, meg kell fordulni a világ a szeszes italok és szentélyek; hogy a fény és a rejtély, meg kell szem előtt tartani a testet a rejtély és a fény. És ezért meg kell erősíteni és fejleszteni magukat, a hatóság; meg kell szerezni egy szem a lélek és a belső ognilische a szerelem. És akkor is csak akkor kiderült számunkra, hogy valóban „nem jelentéktelen pillanatok a földön”, és világossá válik, hogy miért vannak sokan, akik keresik, és nem látja, vagy Hérakleitosz szerint „részt, nem.”


Sugarak lelkük nem süllyed,
Tavasz mellük nem virágzó,
Ha ezek az erdők nem beszél
És éjszaka a csillagok néma volt!
És nyelvek földöntúli
Erjedő folyók és erdők,
Az éjszaka nem részesítette őket
A baráti beszélgetés zivatar!

Mindez azt jelenti, hogy a szerelem egy tökéletes ember kinyitja a szemét a szellem és az első és legfőbb forrása az Istenbe vetett hit. Ki hogy szereti, az egyik, hogy vágyik, és keresések. És mivel Isten kívánt - valóban igazi tökéletesség, ott találja őt. Ez az, amit az ígéretet: „állok közel van, az ajtó előtt.”

Aztán Isten válik élő emberi élet középpontjában, a kincs már megtalált, de még mindig kérik; és az a személy válik gazdag, mint a tulajdonosa a kincs, és ugyanabban az időben, mint a szegények mindig várt rá, mint az örök zarándok. Itt találja a hozzáférést a szellemi valóság, hogy kiderült, hogy neki a lelki élmény, és nem függ semmilyen idegen „relativitás” vagy egyezmények. Itt találja kimeríthetetlen örömforrás, a szent öröm lelki boldogság; és semmi külső nem foszthatja meg ezt a forrást, mert önmagában. Ezért van az elején, és joga élete lesz; Itt tanul szívesen hű; Itt tudja a kötelességét és felelősségét; Itt megtudja az önzetlen, áldozatos szolgáltatás. Ez áll az utolsó és legmélyebb alapja a személyes jellegű, rögzített a kő, amelyen jóváhagyják az oltár lelkét. És mivel ő mindig minden ember, amit szeret, őszintén és feszülten él kedvenc tárgya, benne élnek, illetve, az Egyház kifejezést: „Tedd”, a belső lény kezd, hogy egy élénk árnyalatú tökéletesség, nappali megszentelődés, a kimenő Istentől. Van egy élő egység, amely a már említett. * Az ember nem ellenzi az Istennek, mint egy idegen, szörnyű „másság”; fogja fel a titokzatos magában hordja azt a szíve, hogy az ember meg van szentelve a bennük az isteni és az Isten úgy tűnt, hogy sugárzik a szívét és az ügyeit. Szerint egy. Paul „és az Úrral egyesül, egy lélek lesz vele” (1Kor 6, 17).

Ez azt jelentette, Macarius Velikiy32 ha beszélünk a titokzatos „növekedés”, vagy „srastvorenii”. Ez az, amit Hegel, amikor azt mondta, hogy egy őszinte és tüzes ima Istenhez önmagában a legjobb bizonyíték Isten létezésére, mert ez nem más, mint az élőszereplős az Isten Lelke szívében személy imádkozik. Ki kiált Istenhez mélyéből a szív, már dolgozik belsőleg maga az Úr; és ez egy igazi, tapasztalt és nyilvánvaló bizonyítéka az Ő létezését, ami után nincs szükség megkövetelni más mentális érvelés bizonyítékokat. De ez a bizonyíték csak akkor kapjuk meg a személyes és lelki élményt éljenek; személy megfosztják ez a tapasztalat, hogy továbbra is elérhetetlen. Bárki, aki megkapta ezt az élményt, és ez azt bizonyítja, hogy soha nem fog érezni elhagyott, vagy elutasították, mert ő tudja, hol és hogyan találjuk meg újra neki hozzáférést; és ő képes lesz megtalálni, és akkor, ha ő fog meghalni egyedül a tengeri vihar vagy jég sivatag vagy a legutóbbi börtön alvilági; úgy találja, bajban ilyen módon, és a halál kapnak lelki támogatást.