Mi szabványosítás studopediya

Néha hallunk ilyen kijelentéseket: „Ez a dolog nem fér el, ez túl általános” vagy „Szükségem van az eredeti, nem olyan, mint a másik dolog, és javaslom a standard.” De gyakran azt mondják, hogy ezt az utat: „Ne aggódj, ez a dolog megbízható, mert készül a szabvány szerint” vagy „Be minőségű őr érdekeit a fogyasztó részére a szabvány.” Mi az oka, hogy ugyanaz a koncepció az emberek érzékelik a különböző módon?Képzeld el, hogy nem fog menni a tű fokán, a tű - a gombot, a gomb - .. A hurok, stb, talán tudunk élni. És ha az autó üzemen kívül a gyújtógyertya és a tartalék dugasz nem illik bele a fészket. Ez a fajta félreértés komoly következményekkel járhat. A század elején, egy tűz ütött ki az amerikai város Baltimore; a tűzoltók megérkeztek gyorsan, de a víz messze; fel kellett építenie között tűzoltó tömlő, és lehetetlen volt, hogy nem, azaz karima, amellyel kapcsolatban a tömlők nem alkalmas arra, hogy egymást, mígnem felvette, cserélni és a személyre szabott, a tűz okozta károkat.

Ahhoz, hogy ez nem történt meg, a termelők és az állam biztosítja, hogy a gyártott termékek a hazai és ipari célokra, felcserélhető és funkcionálisan együttvéve. De ez nem teljesen tudja, hogy a fogyasztó, aki helyesen akarja, hogy megvásárolta a terméket is biztonságos, kényelmes működés, szállítás közben, és így tovább. D.

Hogyan teszi ezt? Végtére is, a tervezők, mérnökök és gyártók nagyon, nagyon. Ezt úgy lehet elérni, mivel. Állami meg a sorrendet, amelyben a növény, egy gyár, vagy egy cégnek nincs joga, hogy eladásra kínál bármilyen termék. Minden konkrét terméktípusra kell bizonyos tulajdonságokkal, a teljesítmény és a minőségi követelmények, amelyek tartalmazzák meghatározott dokumentumokat. Általános szabály, hogy ezek a szabványok, bár vannak más hasonló dokumentumok. Szabályozás ezen a területen, és foglalkozik a szabványosítás.

Magyarországon az „On Szabványügyi” fogalmának a szabványosítás meghatározása: „tevékenységek létrehozására irányuló szabályok, rendeletek és előírások biztosítása érdekében:• a termékek biztonságát, munkák és szolgáltatások a környezet, az élet, az egészség és a tulajdon

• technikai és információs kompatibilitás és felcserélhetőségére termelés

• A termékek minősége, munkák és szolgáltatások összhangban fejlettsége tudomány, a technika és a technológia terén;

• mentés mindenféle erőforrások

• biztonsági gazdasági szervezetek, figyelembe véve annak kockázatát, a természeti és az ember okozta katasztrófák és egyéb vészhelyzet;

• védelmi képességének és mobilizálása kész az országot. "

A szabvány alapján létrehozott tudományos eredmények, a legjobb gyakorlatok, optimalizálja a gyakran egymásnak ellentmondó igények a gyártók és a fogyasztók számára. A legfontosabb eredmény a szabványosítási

növeli a mértéke a termékek megfelelőségének, munkák és szolgáltatások feladatkörük a kereskedelmi akadályok lebontását és támogatása a tudományos, műszaki és gazdasági együttműködés.

A legfontosabb eredmények szabványosítási tevékenységek kell növelni a megfelelés mértéke a termék (szolgáltatás), a folyamatok funkcionális célból a technikai akadályainak felszámolását a nemzetközi árucsere elősegítése a tudományos és technológiai fejlődés és az együttműködés a különböző területeken.

A tárgy (objektum) szokás nevezni termékek egységesítését, amelynek a várható ismételt pályázati eljárás vagy szolgáltatást, amelyet fejleszteni bizonyos követelményeknek, jellemzők, paraméterek, szabályok, stb Szabványügyi vonatkozhatnak akár az egész tárgy vagy annak egyes komponensei (jellemzők).

A szabványosítás az egymással összekapcsolt tárgyak a szabványosítás. Például megtervezzük a szabványosítás területén és tárgyak a szabványosítás lehet mechanikai eljárásokkal, motortípus, biztonsági és környezetvédelmi gépek, stb

Szabványügyi végezzük a különböző szinteken. szabványosítási szintje függ a résztvevők a földrajzi, gazdasági és politikai régió a világ szedi a szabvány. Ha részvételét a szabványosításban nyitott az illetékes hatóságoknak minden olyan országban, ez - a nemzetközi szabványosítás. A regionális szabványosítás - tevékenység nyitva csak az érintett hatóságok egy földrajzi, politikai vagy gazdasági régió a világon. Regionális és nemzetközi szabványosítás szakértők által végzett képviselt országok a megfelelő regionális és nemzetközi szervezetekkel, melynek feladata az alábbiakban tárgyaljuk. A nemzeti szabványügyi - szabványosítás egy adott állapotban. Ebben az esetben a nemzeti szabványügyi is elvégezhető különböző szinteken: országos, ágazati szinten, egy adott szektorban a gazdaság (például szintjén minisztériumok), szinten egyesületek, gyártó cégek, vállalkozások (gyárak) és intézményeket. Szabványosítás, amely tartott a közigazgatási-területi egység (megye, régió, stb), általában az úgynevezett szabványosítása közigazgatási-területi.