Miért a gyermek rágja a körmét, és hogyan lehet gyógyítani, mi a teendő

Megszórjuk ujjak keserű bors, dörzsölje körmök gazdasági barna szappan, tedd a keserű manikűr orvosi köröm - ötletek az interneten, hogyan elválasztott gyerek gyerekek köröm harapós, meg fogja találni sokat.Miért a gyermek rágja a körmét, és hogyan lehet gyógyítani, mi a teendő

Ma a „szép és sikeres” női oldalon, úgy véljük, a leghatékonyabb módszer a gyermekek számára, és próbálja megérteni, hogy miért a gyermek rágja a körmét.

Miért nem lehet harapni a körmök?

Mielőtt keresni a legjobb módja annak, hogy segítsen a gyermek nem harapás köröm, nézd meg, hogy miért ezt nem lehet megtenni.

 • Először is, ez csúnya. Elkényeztetett box: köröm „esik” a mélybe, akkor lesz nagyon rövid, keskeny és csúnya. Minél hosszabb a fia vagy lánya lesz harapós körmét, annál rosszabb ujjaik fog kinézni, ha a gyerekek idősebbek.
 • Másodszor, ez veszélyes az egészségre. Körül a körömlemez tűnik gyulladt és fájdalmas barb hengerek. A nyílt sebek könnyen behatolnak a fertőzés nyomai megjelennek. Ezen kívül, ha gyermekek vagy felnőttek harapdálta a keze ügyében, akkor enni őket, vagyis a köröm alatt. Ez ahhoz vezethet, hogy számos egészségügyi probléma, kezdve a banális bélbetegségekben, és befejezve teljesen ugyanaz súlyos problémák vannak a gyomor-bél traktus.
 • Harmadszor, a gyerek lehet, hogy gondok vannak a fogak: elhagyták a zománc, és a fogak nagyon érzékenyek. Továbbá, a gyermekek, akik állandóan harapni körmüket bontható harapás.

Értékelés a legnépszerűbb módszerek

Az a kérdés, hogy hogyan elválasztott gyerek gyermek harapós körmeit a kezén, a fórumokon megvitatott nagyon gyakran. Ez azt sugallja, hogy a probléma, amivel sok család, és az egyetemes módszer, amely ideális minden nem létezik.

Kínálunk egy listát a legnépszerűbb módja azok számára, akik szeretnék, hogy elválasztott gyerek, de nem tudja, mit kell tenni, ha a gyermek rágja a körmét.

10 év alatti gyermekek fogja közelíteni ...

Hagyományosan, technikák, hogy segítsen megoldani ezt a problémát, két csoportra oszlanak:

 • módját, hogy segítsen a fiatal gyermekek;
 • módszereket, amelyek segítségével megszabadulni a szokás serdülő gyermek.

Fontos, hogy a gyermek abban a pillanatban, hogy megszabaduljunk e szokás közel volt az egyik felnőtt, aki figyelemmel kíséri a folyamatot. Akkor, amikor a baba kezét nyúlik be a szájába, meg kell állítsa le: itt az idő, hogy rejtvényeket vagy más játékok foglalnak a kezét.

Az egyik barátom szembesült ezzel a problémával, amikor a fia 4 éves volt. Elkezdte harapni minden körmök vért. Sajnálta ujjai kenet mustár, bors. Eye véletlenül kifogott egy virág az aloe. Elhatározta, hogy kipróbálja.

Ez volt csak 5 nap, hogy egy gyermek, aki 4 éves, megszabadult ezt a szokást. By the way, azokban a napokban, hogy nem járt óvodába, és együtt kezelték otthon. Miért együtt? Mivel anyukám a cég fiával is, maszatos kezüket aloe juice.

A kereslet az interneten arról, hogy mi a teendő, ha a gyermek állandóan rágja körmeit, az első dolog, meg fogja találni - az a tanács, amit kell terjeszteni a kezét valami keserű vagy kellemetlen íze. Ólom szappannal és meleg bors és száraz mustár. Mint, húzza keserű ujjait a szájába - minden vadász azonnal eltűnik.

ez a módszer is dolgozott. De függetlenül attól, hogy alkalmas a kisgyermekek?

Valahogy senki a fórumokon nem említi, hogy a baba, húzza a kezét, maszatos bors és szappannal a szájban, vagy dörzsölés a szemét, égési sérüléseket okozhat a nyálkahártya.Akarunk ez? Nem fogunk tanácsot ez a módszer azok számára, akik egy jó és biztonságos módon ez ellen a káros szokás. Még ha ezt a módszert kipróbáltak az évek során nagyanyáink, élünk a mai világban, ahol több hűséges módszereket.

Hatékonyan!

A legtöbb pozitív értékelés azt találtuk, hogy könnyen elválasztott gyerek gyermek a szokás, ha a manikűr, amely azt egy speciális festékkel kezelést. Mama azt mondják, hogy sok gyermek nem akarja húzni a körmök a szájában, és rágni őket, így a köröm íze nagyon keserű.

Ez a módszer, a mi véleményünk, gyermekek számára óvodáskortól. De az idősebb gyerekek csak enni keserű lakk, majd majszol körmök folytatódik. Azaz, ez a módszer is alkalmas nem mindenki számára. Érdemes megjegyezni, hogy ez a lakk biztonságos az egészségre. Akkor vásároljunk egy gyógyszertárban. Ez átlátszó, van egy keserű bázist, és a szerkezet biztonságos.

Sok lányok akarnak húzni az ujját a szájába fér szép fényes manikűr. mint az anyám! Moms lányok, akik segítettek megszabadulni a rossz szokás szép manikűr, azt állítják, hogy ez a módszer akkor működik a legjobban, de meg kell csinálni egy manikűr rendszeresen hetente egyszer, vagy a szokás is vissza.

Távolítsuk körömlakk nélkül aceton szükséges eszközt, így nem árt a gyerekek körmök.

A fenti módszerek lehet biztonságosan tulajdonítható, hogy a hatékony módja annak, hogy ez ellen a káros szokás, de akkor nem hívja őket univerzális is. Ez még nem minden, hogy segítenek.

Miért tizenévesek harapni körmüket?

Mondjuk, a fiatal gyermek nem érti, miért a gyermek nem tud harapni a körmök. De miért a gyerekek a kamaszkor? Ők pontosan tudják a következményeket. Lásd az oka abban rejlik, a tudatalatti, és nem vagyunk mindig képesek irányítani tetteikért. Annak érdekében, hogy idősebb gyermek elfelejt ez a szokás, fontos megérteni, hogy miért csinálja?

 • Nibble körmök serdülőkorban - ez annak a jele a szorongás. Így a gyerekek nyugalma magukat. Leggyakrabban tizenévesek húzza az ujját a szájába, amikor ideges (a vizsgálat előtt, az első teszt előtt egy fontos beszélgetés, stb)

További információ arról, hogy miért egy gyermek vagy egy felnőtt rágja a körmét, a női oldalon sympaty.net mondta a cikkben Hogyan lehet megszabadulni a szokás a harapás a körmeit.

Hogyan segíthet? Legyen szövetségesek!

Létre kell hoznunk a motiváció - közvetíteni a tinédzser miért Nibbelő és harapós köröm veszélyes a gyermek ebben a korban, hogy megmutassa, mi történik szögekkel egy-két év, ha nem kiirtani ezt a szokást. Hogyan kell csinálni?

 • Feltétlenül kövesse az állam a manikűr. Ha a köröm jól díszítve, nincs sorja, a tinédzser kevésbé lesz a kísértés, hogy valamit podgryzt vagy berendezés. Problémás gyerekek manikűr hetente egyszer kötelezővé kell tenni.

És van szüksége egy kéz- és lányok és fiúk, elmagyarázza nekik, hogy ez mindenekelőtt, higiénikus eljárás.

Kapcsoló!

 • Ha a tinédzser rájött, hogy ez nem lehet tenni, de nehéz kiirtani a szokást, ez segíthet a következő módszerrel. Húzza a csuklóján vékony gumiszalag, és amint a vágy, hogy húzza a kezét a szájába, neki kell kezdeni görgetni gumi vagy késleltetni kattintva a kar is. Azaz, próbálja váltani egyik kényszeres mozgások (harapni a köröm) a másik, hogy nem káros az egészségre. Ehelyett gumi lehet viselni karkötő gyöngyökkel, ami lehet rendezni.

Ha szükség van a szakmai segítséget?

Ha az oka egy ilyen állapot mélyebb és nem a módszer nem működik a gyermek, a problémát meg lehet oldani egy pszichológus, aki segíthet meghatározni az oka, amiért a gyermek nem tud megszabadulni a szokás harapás köröm és mi a teendő ebben az esetben.

Határozza meg, hogy a támogatás a mentális egészségügyi szakembereknek szükségük van, akkor segítsen egy kis kérdőívet. Ha a 3 pozitív választ, akkor valószínű, hogy elválasztott gyerek fia vagy lánya a harapás a köröm nélkül szakmai segítséget nem kap.

 1. A gyermek nem alszik jól, és gyakran felébred?
 2. Úgy beszél gyorsan, vagy fordítva zár magad?
 3. Ha ez valami bosszantó neki tanulók kitágulnak?
 4. Azt teszi, mintha beteg volna, ha bosszús? (Például, lehet csipetnyi magát, hogy elérje?)

Abban az esetben, pozitív válasz legalább 3 kérdésre, hogy egy neurológiai rendellenesség - obszesszív-kompulzív zavar (kényszeres mozgást). Ebben az esetben a gyermek nem képes a vágy, hogy rágcsál egy köröm. A jelzés érkezik az agyba. Egy kéz eléri a szájába, mert jelet kapott.

Segítségre egy pszichiáter, amely segít kiválasztani a hatékony kezeléshez. Az orvos eltávolítja a felesleges szorongást gyógyszerek: antidepresszánsok vagy görcsoldóként (görcsoldó). De ahhoz, hogy rendeljék el őket, előzetes egyeztetés nélkül az orvos lehetetlen. Kiválasztja azokat csak szakember.

Mint látható, hogyan lehet megszabadulni ez a szokás beállítani. Néha még szüksége pszichiátriai segítséget. Fontos megérteni, hogy mi tesz egy gyerek csinálni? Akár mögött pszichológiai oka? Ha a baba boldog és jó hangulatban, úgy érzi, tökéletesen, és éppen olyan, mint a köröm harapás, úgy gondoljuk, hogy ezek a módszerek foglalkozik ezzel a szokás segít megoldani a problémát.

Gyermekeink egészségének!