Miért a macska temeti élelmiszer felfedi a fő oka

Macskák járni a saját, ők titokzatos, kiszámíthatatlan, néha elviselhetetlen, de több ezer ember szó szerint imádják ezeket a négylábú és próbálja megérteni őket. Az egyik a „brainstorming” tulajdonos történik, ha a macska temeti megevett étel, vagy még el sem kezdődött az étkezés. Mit jelenthet ez?Miért a macska temeti élelmiszer felfedi a fő oka

A viselkedését a négylábú barát tudható be két globális tényező: az ösztönök és a szokások, azaz tanulságok. Ha a macska ás egy tál étel, mint a WC nem kell aggódnia, vagy építeni egy szörnyű kitalálni. Tudunk biztosítani, akkor - ez a pitomitsy józanság, ez csak „figyeli”, hogy az intuíció. Ha fogyasztják a kíváncsiság és meg kell érteni az okokat szokatlan viselkedés, lássuk tovább.

Feltétlen reflexek és szerepük

Minden élőlény és a megjelenés túlélni feltétlen reflexek, azaz készségek, hogy az állat „örökölt”. Macskák vadászni, mert tud és akar csinálni „a természet”. Murchanie, jelölés, puha bodanie kéz vagy az arc - szintén egy ösztön, így pitomitsy kifejezzék érzéseiket, kommunikál, és továbbítja a saját illata.

Számos mély, feltétlen reflexek, amelyek szabályozzák az állat túlélését egészére:

  • Szopás, rágás, csuklás, hányás. By the way, ha a macska óvatosan tapossa lába, ez is az ösztön kapcsolatos szopás tej. Kiscicák serkentik az áramlás a tej mirigyek által masszírozásával anya hasa.
  • A béke és a biztonság - a képesség és a képesség, hogy megvédjék magukat. Ez magában foglalhatja a törekvés a semleges szagú és tiszta.
  • A vágy, hogy utánozni, és tanulás.
  • Rut és a szülői ösztön. Cat-mama nem lehet csak úgy eltemetni az étel, de nem is elrejteni a legváratlanabb helyeken. Egy darab húst lehet sugárzóként fűtési vagy hűtőszekrényben, és ez a tény észlelni fogja a szaga rothadt.

Miért a macska temeti élelmiszer felfedi a fő oka

Temetve az étel is magyarázható szó szerint minden feltétlen reflex. Miért történik ez, és mi volt az oka, hogy nehezen. Kövesse a viselkedését a pet, akkor csak feltételezik az oka, és próbálja kijavítani.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy egy macska (mint más háziasított állatok) tartani egy éles ősi ösztönök. Ez otthon Murka hajlamos nagyon vad cselekmények és temetkezési élelmiszer - ez az egyik közülük. Szükségessége és annak fontosságát, hogy a levegőt, hogy azt nem. Oxigén biztosítja a létfontosságú a szervezet működésében, de felesleges élelem és víz nélkül, mint egy halott állat nem érzi az éhséget.

Az első és nyilvánvaló oka temetve a tálat, étkezés után, ez a vágy, hogy elrejtse a megmaradt ételt a versenyt és ezáltal az egyik alapvető szükségleteinek - elégedettség az éhség. Vadmacska visszatér ragadozó távol minden vadászat, és az ilyen állományok szó létfontosságú.Második feltétel nélküli ösztön magyarázza hulladéklerakó - a vágy a tisztaság. Vadon élő állat, és még inkább a ragadozó nem úgy, mintha a szagát. Először is, a macska szagát áldozatát, másrészt ő is áldozatává válik a nagyobb ragadozó. Ha az étel van egy éles, vonzó illata elrejteni, ez teljesen természetes vágy.

A fordított helyzet áll elő, amikor a macska nagyon éhes vagy teljes. Az első esetben, a kutya elkezd ásni a padlón, mint a csak enni több mint a fele részt, a második befejezése után az étkezés. Farkú próbálják „ásni” a szállítást a földre, azokat állítólag eltemették. Az ok egyszerű, a macska által vezérelt abszolút vágy teljességében. De ne merüljön kaudátumában, ne hagyja az ételt a tálba, és továbbra is lássa el a macska menetrend szerint, fokozatosan növelve az adagot, és figyeljük az állatok viselkedését.

Figyeljen! Ásó és temetkezési élelmiszer nem lesz állandó jelenség, és úgy tűnik, csak ősszel vagy tavasszal. Minden érthető beriberi, és vele együtt az étvágy növekedése. Nem kevésbé gyakori oka az állandó éhség - paraziták, vagy inkább, férgek.

Cat él otthonában, de ugyanakkor úgy véli, az egész terület saját. Pitomitsy megjegyzi bútorok és a falak illatuk, és a macskák hajlamosak jelölt kerület. Természetes ösztönök fenntartani tisztaság lefordítani a vágy, hogy kijutni. A fő motiváló tényezője ösztön becseppentéskor is szag, kellemetlen, elviselhetetlen, elfogadhatatlan szag. A tulajdonos nem meglepő, ha pitomitsy temeti „jó” a tálcára, és instillációja tálak, akkor lehet irányítani az azonos ösztönök.

Lehet az étel szaga annyira elviselhetetlen? Mivel a gyakorlat azt mutatja - igen. Leggyakrabban ez a viselkedés megnyilvánul kapcsolatban olcsó száraz élelmiszer, éles, savanyú szaga. Cat mutatnak hasonló reakciót, ha az étel romlott sokáig tartottam nyitott vagy nedves.

Tipp: Ha az állat nem hajlandó minőségi száraz élelmiszer, ás és különben bojkottálja azt, az ok lehet elrejtve a személyes preferenciák a macska. Talán az farkú csak nem szeretem az ízét ez a „szárítás” vagy épített magának egy böjt nap.

Élet a házban versenytársak képes kiváltani a macska „takarékos”. És a verseny önmagában nem kritikus, fontos annak a valószínűsége. Vadmacska él büszkesége, amely világosan megfigyelhető a parancsnoki lánc. Egy csomag, amely számos felnőtt, a gyerek, macska, kutya, hörcsög vagy más kisállat, alárendeltség van törve. nem létezik elvileg.

Figyeljen! Élénken, a vágy, hogy elrejtse az élelmiszer a verseny nyilvánul állat túlélte az éhínség.

Mint ismeretes, a szokás - ez az eredménye ment keresztül élettapasztalatok, mind pozitív, mind negatív. A legtöbb házimacska hozzászokott egy tálcát, tudják, hogy megy a WC nem lehet máshol. Mint egy kiscica, az állat megtanulta a nehezét a következményeit nem megfelelő viselkedés.

Miért a macska temeti élelmiszer felfedi a fő oka

Mivel a tálcát társított betemetési élelmiszer? Szinte közvetlenül. Általában, ivás és etetőedényekbe mellett vannak, és néha egy tál együttvéve. Nem minden a tulajdonosok, hogy elérje a kezét a vásárlási csekket, nedvszívó párna. macska zörög vályú, vizet fröcskölő, van egy tócsa a padlón - egy több ilyen tényezők, a következők fordulhatnak elő. Látva a tócsa, és ismerve a következményeket, a macska igyekszik, hogy megszüntesse a lehető leggyorsabban „kötelességszegés”, ő ás a földre, majd (főleg, ha bejön a macska, mint a büntetés), akkor megfordítja a madáretető és víz temeti élelmiszer.

Van egy nyilvánvaló oka - a macska nem tetszik a hely, etetés. Sok oka van: pitomitsy nem érzi magát biztonságban, fázott, és ő aggódott a rossz szag. Bowl, áll közel a mosogatógép vagy mosógép szintén nem a legbiztonságosabb hely az etetés.

Kell harcolni a furcsa szokás? Ha ez annak köszönhető, hogy a kellemetlen -, akkor mindenképpen megéri. Mozgás a tálat Cover és az etetés helyéhez mat, nem zavarja a macskát, amikor eszik, és ügyeljünk arra, hogy ne zavarja a többi tanuló. Hatékonyabb módszer - mozog és az etetés helyéhez az ablakpárkányon vagy egy matt mellett a szolárium. Vannak józan ész - védi pitomitsy irritáló és hipotetikus versenyt.