Miért egy macskát önállóan jár, macskaféle asszisztens

Cat, önállóan jár (Kipling)

Kutya vad volt, és a ló volt vad, és a tehén volt vad, és a juhok vad volt, és a disznó vad volt - és ezek mind vad állítmány és vadul vándorolt ​​át a nedves és vad erdőket.A macska önállóan jár (Kipling meséje)

Macska egy állat menedéket, Németország

A férfi természetesen túl vad, ijedős vad, borzasztóan vad. És azt soha nem lesz szelíd, ha nem egy nő. Azt mondta neki, az első találkozó, ő nem úgy, mint a vadon élő állatok. Ő élénken találni neki élő kényelmes, száraz barlangot, mert aludni a barlang volt, sokkal jobb, mint heverni a szabadban, a nedves lomb kupac. Ő szórni a padlót tiszta homok és terjedt el a mélyben a barlang egy nagy máglya.

Aztán letette a bejáratnál, hogy a barlang a bőr egy vad ló farkát le, és azt mondta, hogy az ember:

- Wipe, aranyos, lábak, mielőtt belépnének: mert most farm.

Ma este, kedves fiam, ettek muflon pörkölt a forró kő, ízesített medvehagyma és a vadon élő bors. Aztán ettek vadkacsa töltött vadrizs, vad alma és vad szegfű; majd hryaschiki vad bikák; Ezután vadcseresznye és a vad gránátalma. Akkor az ember, nagyon boldog, és elaludt a tűz, és a nők a falu magic: hagyta, hogy a haját, vette a váll bárány csont, nagyon lapos és nagyon sima, és elkezdett nézett ki, hogy a válások zajlik egy csontot. Aztán dobott bejelentkezik a tűz és húzta ki egy dalt. Ez volt az első a világon a boszorkányság, Magic első dal.

És összegyűltek a nedves és vad erdő minden vadállatok; Ezek összebújva egy akol és nézi a fény a tűz, nem tudom, mi ez.

De ez dobbantott egyet Wild Wild Horse és vadul azt mondta:

- Ó, barátaim! Ó ellenséget! A szívem úgy érzi: nem jó megvilágított férfiak és nők nagy barlangban nagy tüzet. Nem, ez nem jó!

Wild Dog felemelte a vad orr és a szaga a szaga sült birka, és azt mondta vadul:

több

Miért egy macskát önállóan jár, macskaféle asszisztens

Time Machine - „A macska, amely önállóan jár”

Text (szó) dalok „A macska, amely önállóan jár” (print)

Ha száz futók egy futó

Ezt nevezhetjük így, és hogy

Száz ló, ez egy csorda

A halat, akkor ajtófélfa

Csak birka csorda bízz magadban

És egy csomag a kutyák semmilyen módon nem

Enélkül ig

Oroszlánok és tigrisek egy nagy család

Rajta, és a vadászat és a ház

És a macska önállóan jár

És csak tavasszal egy macska

A vonuló madarak gyakran esnek

Ne légy délre egy

És szarvas szarvas gyalogos nyomvonal

Szintén hajrá tömegből

több

Miért egy macskát önállóan jár, macskaféle asszisztens

Miért egy macskát önállóan jár?

Macskák figyelmen kívül hagyja a hangját gazdáik - így mondják a tudósok Japánból.A macskák élnek az emberek több mint 10 ezer évvel ezelőtt. Az együttélés az emberek és az állatok megtanulták, hogy megértsük egymást, a macska kezdte felismerni a hangját jogaikat és egyúttal tanulni figyelmen kívül hagyni, mint mondjuk a japán tudósok.

Kadzutaka Sinodzuka a University of South Florida és Atsuko Saito Tokió Egyetem tanulmányt, és megállapította, hogy a macskák tökéletesen megkülönböztetni a hangját a mesterek által szavazattal idegenek. A kísérletben részt vett a húsz év macskák 1-11 év. Minden macska neve ismeretlen volt neki 4 önkéntes és a fogadó. A macskák nem csatlakozik semmilyen eszköz - csak kövesse a mozgását, a füle, farka, a lábak és a fejét, miközben a szomszéd szobában hangokat hallott. A kísérlet kimutatta, hogy a macska aktívan a felhívásra a gazdája: 15 macska reagált a hangját a saját, míg a fennmaradó 5 tudatosan figyelmen kívül hagyta őt. Sem macska nem fut a gazdájához, mégis, és válaszoljon a hívásra.

több

Miért egy macskát önállóan jár, macskaféle asszisztens

A macska, amely önállóan jár.

Úgy tűnik, hogy az a személy tud macskák minden. De ez nem igaz. Macskák független maradjon, rejtélyes és titokzatos állatok méltósággal tartani a titkot, de néhány közülük még mindig feltárni.

Hol volt a „macska”?

Ma a tudósok úgy vélik, hogy a távoli őse a házimacska egy líbiai, vagy foltos macska - afrikai vad rokona az európai erdei macska. Otthon ugyanolyan hosszú és elkeskenyedő végén a farok, mint Líbiában, és a farok az európai vadmacska egyformán vastag és az alsó, és a végén. És a „macska” eljött hozzánk Észak-Afrikában. És a német „Katze” és az angol „Macska” és a francia „sha”, mint a spanyol „gato”, és az arab „Kutta” - ezek mind leszármazottja a „Cadiz”, így hívják ezt a bolyhos Mouser Núbiaiak Észak-Afrikában . Minden valószínűség szerint, a macska az ókori Egyiptomban, az utánzás a nyávog, az úgynevezett „Mau”, ugyanezen okból a kínai kezdett hivatkozni rá, mint „mao”. A férfi felfigyelt egy macska, amíg részt a gazdálkodásban. Az a tény, hogy a gabona teli csűr mindig vonzza állományból egér örömére macskák. Még az egyik legősibb város a világon, a Jericho, régészek megtalálták a maradványait macskák, ami körülbelül 9000 év.

Azonban nem csak a macskák és az emberek harmóniában élnek; a régi időkben, az emberek vadásztak rájuk. magamnak hús ételek és nyersbőr ruházatot. Csak akkor, ha az emberek észre, hogy ügyesen macskák áldozatául káros rágcsálókat, azok értékelik ezt a csodálatos állat. Talán abban az időben az emberek azt gondolták, hogy ha egy macska képes megbirkózni a hordák a patkányok és egerek, akkor - az isteni ajándékot küldött az égből. És az emberek kezdték nemesítették a macska, elvitte a házát - így fokozatosan egy vadállat macska vált aranyos kisállat.

Ez történt 5000 évvel ezelőtt, jóval később, mint háziasították juhok, tehenek és a kutyák. És az első, aki elkezdte nemesítették a macska volt az ókori egyiptomiak, akik éltek a völgyben a Nile - imádták a különböző vadon élő és háziállatok, és lehet, hogy tetszett az okos és kecses macska.

több

Miért egy macskát önállóan jár, macskaféle asszisztens

Miért macskák járni a saját

Fotó: Dmitry Akhmadullin

Doromboló vélem - az ember nem tudja megvédeni őket.

Egy másik „szenzációs felfedezést” brit tudósok. Ezúttal megértik, hogy miért a macskák olyan független és inkább vándorol valahol egyedül, és nem közel az embereket, mint a kutyák.

Kiderült, hogy a macskák, kutyák ellentétben, nem kapcsolódnak a védelmet a gazdája. Ezért nem rendelkeznek az úgynevezett kapcsolódási biztonsági okokból, és a személy nem érzékeli őket, mint egy tárgy, megszabadulni a lehetséges veszélyeket.

Ezek az eredmények megerősítik a pszichológiai teszt mellékletet Ainsworth. Megmutatta, hogy az ismeretlen környezetben különböző forgatókönyvek szerint a macskák mutatnak, hogy a fogadó csak egy kicsit több szeretet, mint az abszolút idegen.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ő doromboló teljesen felesleges. Csak a szerelem számunkra nem különösebben hangsúlyos.

Miért egy macskát önállóan jár, macskaféle asszisztens